Konu: Vladimir Demeshko | Metagaming - Türkçe Terim Kullanımı  (Okunma sayısı 639 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 26.04.2021 03:13

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Vladimir Demeshko @Hammarskjold

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Evan_Schiavone @memistheking

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Geniş Zaman

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2-) METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

Oyun içerisinde /PM kanallarından ya da /B kanallarından yapılan bilgi paylaşımları, bir mal alıp satma, herhangi bir rol değeri taşıyan paylaşım ise /b ve /PM gibi kanallar OOC kanallar olduğu için kişi Metagaming kuralını ihlal etmiştir, bu durumda yüksek bir cezaya tabii tutulabilir.

12-) YASAKLANMIŞ ROLLER

Sunucu içerisinde yönetim tarafından, düzeni korumak amacıyla bazı roller kısıtlanmış veya yasaklanmış durumdadır. Bu rolleri gerçekleştirmeden önce gerekli yetkiliden onay alınmalıdır.  Bu roller aşağıda sıralanmıştır:
Taciz/tecavüz, pedofili rolleri
anınmış kişi rolleri, ünlü isim kullanımları vs.
Müslüman rolleri
Türk rolleri
Tetikçi rolleri
Mental retardasyon, ruh hastalığı rolleri
Yüksek seviyeli hacker rolleri
Bir oyuncuyu dört saatten daha fazla bir mülke kapatmak/kaçırmak ya da hapsetmek.
AFK bir oyuncuya karşı (ESC ya da ALT+TAB işlemi) asla saldırı rolleri yapamazsınız. Rolün devamında, bu kurala sığınarak AFK kalıyorsa, şikayet açabilirsiniz. (bir eve sığınıp, içeride AFK bırakmak gibi.)
Sistemsel üstünde olan bir şeyi yokmuş gibi göstermek ve tam tersi. (Çok ufak istisnalar olabilir.)
Acıya, hasara duyarsız robot karakter rolleri
Terörist grubu bağlantıları veya terörist grup rolleri
Arap kökenli uyruk rollerinin tamamı.
Azeri kökenli uyruk rollerinin bir kısmı. (Azerbaycan Türkçesi konuşmak, "qardaş, qaqaş, yaxşı, uşaq vb." kelimeler yasaktır.)

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Arkadaşı birliğimden bir kişinin eşi ile aynı evde bulunduğu ve bu fotoğrafı Vice Social üzerinden paylaştığı için aradım. Ekran görüntülerin de tavrını zaten göreceksinizdir. Benim bir illegal karakterimin olduğunu bilmeden " Dostum Valachi'e bildiririm" gibi kelimeler sarf etti, aynı zaman da bir şirketti çalıştığımı bu kişi bilmiyor. Gentilini'i ararım diyor. Tamamen Metagaming'e dayalı bir hareket.

Bir diğeri ise, Türkçe Terim Kullanımı türkçe de kullanılar bir argo kelimeyi Vice Social mesaj kutusunda kullanıyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: Burada görüldüğü üzere Türkçe Terim kullanıyor.

Burada ise Metagaming yaptığının kanıtı;

Ek açıklamalar(varsa): -

#1 - 26.04.2021 03:14
Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 26.04.2021 04:28
Merhabalar, sanırım canınız sıkıldı. Bu konuyu akşam saatlerinde Discord'da konuştuğumuzda problemin kalmadığını ve en başında olaya dahil olsaydım böyle karışıklıklar olmazdı demiştin. Tamamen OOC Kin ile açılmış bir şikayet.
Herneyse savunmamı yazayım;

Arkadaşınızın karısı olan karakter benim karakterimin kızı yaşında ve IG olarak bir Abi-Kardeş , Baba-Kız iletişimi var. Ayrıca memleketlisi yani ikiside Slav Kökenli.
bahsi geçen lena isimli karakter ile bir fotoğraf paylaştım ViceSocial üzerinde ve siz bunu Discord üzerinden birbirinize atarak birden bire benim profilime spam şeklinde yorum atmaya başladınız. Daha sonrasında IC numaram her nasıl ise birden fazla insana bir anda dağıtıldı, hepiniz  tek tek arama başladınız. Kiminiz tehdit etti kiminiz dostça konuşmaya çalıştı.
1- Bir kadın ile fotoğraf paylaşıldı diye, kimse kimseye sıkmaz. Sizin orada ilk ihlaliniz Non-RP'dir. Ben bir fotoğraf paylaştıysam fotoğrafı paylaştığım kadına yani arkadaşınızın eşine soracaktınız. Kadın orada gayet samimi bir poz vermiş, onun evli olduğunu bilmiyor olabilirim, kaldı ki bilsem bile art niyetli bir görüşmemiz yok.

2- Çok ağır MIX yaptınız, örneğin Discord üzerinden haberleşip ViceSocial'da paylaştığım fotoğrafı birbirinize atmak, telefon numaramı birbirinize atmak gibi. Nerden anladın derseniz, telefonda bir arkadaşınız ile yine bu konuyu konuşurken PM'den bana hayır öyle değil böyle gibi şeyler yazıldı.

3- Sorun çözüldü, yanlış anlaşılma olmuş gibi cümleler kurarak beni yatıştırdınız. Şikayet açmamı geciktirdiniz ve gecenin bu saatini bekleyerek iyi niyetimi suistimal ederek muhtemelen log kayıtlarımın silinmesini ve çektiğim SS'lere gerek kalmadığını düşündürüp bana şikayet açtınız.

4- Gentilini ve Valachi mevzusuna gelirsek; karakterim kibar bir beyefendi olmaya çalışıyor. Telefon görüşmelerinin diğer kısımlarını neden paylaşmadın? Orada Valachi ve Gentillini adı geçiyor. Ben de ilk önce Valachi'nin bu konuyla ne alakası olduğunu sorguladım. "Eğer öyle ise onu bulup bu konuyu konuşmaktan çekinmeyeceğimi söyledim." Gentillini ile gelirsek, oluşum liderinizi bir partiden tanıyorum IG olarak bir sohbetimiz oldu, İllegal bir karakter olmadığım için beni tehdit ettiğinizi anladığım an Patronunuz Gentillini ile bu konuyu konuşarak çözmek istediğimi, saçma bir hal aldığını ve böyle bir sebepten bir insanın tehdit edilemeyeceğini söyledim.

5- Senin Gentillini ile bağını ve nasıl çalıştığını bildiğimi sorarsan;
1- ViceSocial'ında boy boy fotoğrafların var. Gerekli her türlü bilgiyi herkes edinebilir.
2- Şirket ofisinde arkada kocaman Gentillini yazıyor.
3- Arkadaşınızın eşi yani Lena ile bu konuları IG olarak konuştuk ve senin ve diğer arkadaşların ne iş yaptığını çok iyi biliyorum.

Velhasıl kelam bir akıllı siz değilsiniz. IG bir olayı OOC'a taşıyan sizsiniz, dostane bir konuşma sonrası verilen ortak karara uymayıp iyi niyet suistimal eden sizsiniz, SS'lere kırpma işlemi uygulayıp, aralarından seçen ve düzenleyen sizsiniz. Hiç birinizle ne IG ne OOC bir problemim yoktu, bir anda yön değiştirdiniz. Çözebilmiş değilim. Saçma sapan şeylere mantık dışı roller ile Racon kesme rollerinizi Medium-RP'lerde yapın lütfen. Bilmem anlatabildim mi?

Bahsi geçen ve ViceSocial'da paylaşılan fotoğraf: Böyle bir fotoğraf sonucu ilk önce konuşulması gereken kişi Lena'mı Ben miyim? Böyle bir sebepten adam vurmayı mantıklı bulacak kadar rol bilginiz yetersiz diye düşünüyorum.
Spoiler: GösterGizle

SS'LERIM

ViceSocial'da kullandığım "daly**ak" lafını o an yaşadığım sinir harbi ile yazdım,sitede silme butonu olmadığı için silemedim ve öylece kaldı. Sinirimin kurbanı oldum diyebiliriz. Çünkü sizin yaptığınız ani bir mix ile karşı karşıyayım ve üstte bahsettiğim konulardan dolayı OOC olarak hayretler içerisindeydim ve kızgındım. Türkçe Terim kullanımı olarak bu hatamı kabul ediyorum, gereken neyse yapılabilir. Ayrıca Memleketlim lafını nasıl bir anlamda kullanabilirim? İngilizcede kullanılan bir kelimedir bu, bilgine.

Söylediklerimi doğrulayacak arkadaşlarım mevcut
@SirZosgne @Leavitt @Vcxiom1

Savunmam bu kadar. @Thorin the dealer / @Heavenly

04.56 ve 05.48 itibariyle yaptığım SS eklemeleri

Ayrıca az önce bu arkadaş ona küfür ettiğimi forum konusu üzerinden görüp bana ViceSocial'dan yazıyor. Eğer rol ile gördüyse tarih ve saat görünecek şekilde rol ss'lerini atın. Hakikaten ağır MİXci ve MetaGamingcisiniz. Ben legal rol yapmaya çalıştıkça çevreme maksimum düzeyde rol keyfi vermeye çalıştıkça daha çok beni buluyorsunuz. Gerçek hayatta atamadığınız siniri, uygulayamadığınız şiddeti burada yani rolde yapmayın arkadaşlar!

« Son Düzenleme: 26.04.2021 05:48 Hammarskjold »

#3 - 26.04.2021 04:33
Hammarskjold adına şahitliğimi onaylıyorum. Tamamen OOC KİN ile açılmış bir şikayettir.

#4 - 26.04.2021 04:34
Hammarskjold adına şahitliğimi onaylıyorum.

#5 - 26.04.2021 04:40
Her şey ortada Hammarskjold adına şahitliğimi onaylıyorum. Tamamen OOC KİN ile açılmış bir şikayettir.

#6 - 26.04.2021 04:41
Hammarskjöld adına şahitliğimi onaylıyorum. Olaya IC ve OOC olarak dışardan dahilim fakat yeterince bilgim var. OOC kin ile açılmış bir şikayet.
« Son Düzenleme: 26.04.2021 04:43 kevin0 »

#7 - 26.04.2021 04:58
Fotoğraflara kes-kopyala-yapıştır yaparak ve tartışma içerisinde Ad Hominem yaparak haklı çıkamazsınız.
Savunmam bu kadar.
@Thorin the dealer @Heavenly

#8 - 26.04.2021 05:03
Hammarskjöld'ün şahitliğini onaylıyorum. Olaya yakından dahilim, gereksiz bir kin ve OOC yalanlar ile oyaladıktan sonra açılan bir şikayet. Esasında bol bol Metagaming ve Mix'i yapan sizsiniz.

#9 - 26.04.2021 05:06
kanka ben seni tanımıyorum bile, ne OOC kininden bahsediyorsunuz?  :D şikayet açtık, yol geçen hanına dönmüş burası, az relax :garip: