Konu: Rashaan Meadows silah hırsızlığı  (Okunma sayısı 508 defa)

#0 - 24.04.2021 03:24

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Rashaan Meadows @xOOx

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Kurt_Bowman @Chevalier   Eivor_Ravenson @Whistler

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 24.04.2021  02:08

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Alıntı
Gasp: (inaktif) Gasp rolünü gerçekleştirmek için gasp eden kişi 5,  gasp edilen kişi 3 level olmalıdır. Gasp rolünü gerçekleştiren kişi karşı tarafın en fazla $3000 parasını alabilir. 2 saatte bir gasp rolü gerçekleştirebilirsiniz. Shoot-out, drive-by ve brawl rolleri sonrası gasp rolü yapılması yasaktır.
Bunun yanı sıra, uyuşturucu, silah ve materyal gasplarını yapmanız için 5 level olmanız gerekmekedir. Alacağınız uyuşturucu, silah ve materyallerin en fazla 1/3'ni alabilirsiniz. (Yerden silah almak bu kurala dahildir. Yerden farklı bir oyuncunun silahını alamazsınız. Tespit edildiğinde işleme tabii tutulursunuz.)

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Araç ile geziyorduk, Ganton'a geldiğimizde mahallemizde bir kaç siyahi karakterin silahlar ile etrafta gezindiğini gördük ve araçlardan indiğimizde silahlar patladı, çatışma çıktı. Çatışma esnasında vurulup yere düştüm, çatışma kendi mahallemizde çıktığı için etrafta bizden olan arkadaşlar bize doğru koşup silahlarımızı almak için atıldılar.Rashaan Meadows isimli karakteri ne IC ne de OOC olarak tanımadığım halde silahımı yerden alıp kaçtı, PM üzerinden yapamayacağını söyledim fakat dinlemedi.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Ekran görüntülerinde görüldüğü üzere arkadaş OOC jail cezası aldı, silahım belki  silinmiş olabilir onun için ekledim.

« Son Düzenleme: 08.05.2021 02:15 Dukkha »

#1 - 24.04.2021 03:54

Yetkili arkadaşımı bir yöneticiye yönlendirdi, yöneticiye ulaşmaya çalıştığımızda geri dönüş sağlanmadı. Eğer ihlalse, bunun iadesini sağlayabiliriz.
-
[02:04:43] Corey Crabtree Desert Eagle marka silahı yere bırakır.
[02:04:47] Corey Crabtree Desert Eagle marka silahı yerden alır.
[02:04:50] Corey Crabtree Desert Eagle marka silahı yere bırakır.
[02:04:53] Corey Crabtree Desert Eagle marka silahı yerden alır.
[02:05:24] Corey Crabtree Desert Eagle marka silahı yere bırakır.
[02:05:27] Rashaan Meadows Desert Eagle marka silahı yerden alır.

#2 - 24.04.2021 04:11
Bu şikayet ile alakam yok ama şöyle bir şey ekleyeceğim, ekran görüntülerinde cam-hunt kullanıldığı açıkça belli, hiçbir şekilde /rapor komutundan izin alınmamış. Ekran görüntüsüne sahip olan arkadaşın cezalandırılmasını istiyorum.

#3 - 24.04.2021 04:28
Öncelikle merhaba dostum, şikayete gelirsek çatışma bulunduğum birliğin hood bölgesinde olduğu için silah sesi duyup gelmeleri gayet normal. 15-20 saniye sonra aldı demişsin ki dediğin gibi değildi arkadaşın silahı bıraktığım gibi aldı, kurallarda yazdığına göre de hiç tanımadığın birinin silahını alıp kaçamazsın.

#4 - 24.04.2021 04:56
Cam-hunt konusuna gelirsek, oluşum tanıtımlarına baktığınız zaman daha güzel ekran görüntüleri yakalayıp forumda paylaşmak üzere çoğu kişinin kullandığını görebilirsiniz, bende bu amaçla bulunduruyorum şu zamana kadar oluşum tanıtımlarında paylaştığım görüntülere bakabilirsiniz. Burada ise şikayet için aldığım ekran görüntüsünde herşeyin daha net anlaşılması için kullandığım bariz bir şekilde belli.Eğer ki elinizde cam-hunt'ı suistimal edecek şekilde kullandığıma dair bir kanıt var ise paylaşabilirsiniz.  :vice:

#5 - 24.04.2021 05:18
bu da kanıtı, arkadaş yöneticiye silahı 15-20 saniye sonra aldı yazmış fakat videoda görüldüğü üzere silahı bıraktığım gibi alıyor.

#6 - 24.04.2021 14:23
Öncelikle merhaba dostum, şikayete gelirsek çatışma bulunduğum birliğin hood bölgesinde olduğu için silah sesi duyup gelmeleri gayet normal. 15-20 saniye sonra aldı demişsin ki dediğin gibi değildi arkadaşın silahı bıraktığım gibi aldı, kurallarda yazdığına göre de hiç tanımadığın birinin silahını alıp kaçamazsın.
Rol bünyesinde bende aktiftim, yaralı bir karakterde birçok kez /silahbirak /silahbirak /silahbirak yaparak zaten garip bir eylem gerçekleştiriyorsun, 15-20 saniye konusuna gelirsek, sürekli al çek al çek yaptığın için muhtemelen dikkat dağınıklığı, sonuçta mantık içerisinde bir kere atarsın beklersin veya alırsın, sense chatlogda göründüğü gibi defalarca aynı şeyi yaparak garip bir eylem gerçekleştiriyorsun.

Cam-hunt konusuna gelirsek, oluşum tanıtımlarına baktığınız zaman daha güzel ekran görüntüleri yakalayıp forumda paylaşmak üzere çoğu kişinin kullandığını görebilirsiniz, bende bu amaçla bulunduruyorum şu zamana kadar oluşum tanıtımlarında paylaştığım görüntülere bakabilirsiniz. Burada ise şikayet için aldığım ekran görüntüsünde herşeyin daha net anlaşılması için kullandığım bariz bir şekilde belli.Eğer ki elinizde cam-hunt'ı suistimal edecek şekilde kullandığıma dair bir kanıt var ise paylaşabilirsiniz.  :vice:
Bu bir rol görüntüsü veya oluşum konuna attığın bir ekran görüntüsü değil, camhunt ile oyun içerisinde üstünlük sağlayabilirsin. Discord veya sesli platformlarda camhunt ile etrafa bakarak bilgi paylaşımında bulunabilirsin, rol dahilinde kullanmadığın konusu zaten ekran görüntüsünden belli oluyor. Oyunculara yönelik bir üstünlük sağlıyorsun bu durumda.

#7 - 24.04.2021 14:26
bu da kanıtı, arkadaş yöneticiye silahı 15-20 saniye sonra aldı yazmış fakat videoda görüldüğü üzere silahı bıraktığım gibi alıyor.

Bu bir silah gaspı dahi değil, oyun içerisinde karakterinizin yaptığı durumlardan yönetici veyahut sunucu yetkilileri sorumlu değil. /silahbirak komutu isteğiniz dahilinde yazılan bir şey, daha dikkatli davranılması gerekiyor. Silah gaspı dahi değil bu, bunun sebebiyse karşı tarafın hiçbir şekilde tarafımızla iletişimde kalmaması, onunla oyun dışı/oyun içi silahla veyahut başka bir durumla ilgili muhabbet kurulmaması bunların başlıca sebeplerinden. Karşı taraf göründüğü üzere kendi istekleri dahilinde bırakıyor, üstte yer alan chatlog da her şeyi gözler önüne seriyor.
[02:04:43] Corey Crabtree Desert Eagle marka silahı yere bırakır.
[02:04:47] Corey Crabtree Desert Eagle marka silahı yerden alır.
[02:04:50] Corey Crabtree Desert Eagle marka silahı yere bırakır.
[02:04:53] Corey Crabtree Desert Eagle marka silahı yerden alır.
[02:05:24] Corey Crabtree Desert Eagle marka silahı yere bırakır.
[02:05:27] Rashaan Meadows Desert Eagle marka silahı yerden alır.

Denildiği gibi, size bu komutu yazmanız için oyun içi veyahut oyun dışı bir iletişim kurulmadı. Rol dahilinde sürdürdüğünüz eylemin, rol dahilinde karşıt eylemini gördünüz.

#8 - 24.04.2021 15:18
Daha fazla uzatmaya gerek olduğunu düşünmüyorum şikayette alıntı yaptığım kısma bakarsanız yapılan davranışın bir ihlal olduğu açık bir şekilde belli, sonuç olarak başkasına ait bir şeyi izinsiz bir şekilde alıyorsun. Kurallarda yazdığına göre de ne shoot out rollerinde gasp yapabilirsiniz ne de başkasına ait olan bir silahı alabilirsiniz. Admin kararı beklemek en iyisi olacaktır.
« Son Düzenleme: 24.04.2021 15:37 Dukkha »

#9 - 24.04.2021 15:37
Rol bünyesinde bende aktiftim, yaralı bir karakterde birçok kez /silahbirak /silahbirak /silahbirak yaparak zaten garip bir eylem gerçekleştiriyorsun, 15-20 saniye konusuna gelirsek, sürekli al çek al çek yaptığın için muhtemelen dikkat dağınıklığı, sonuçta mantık içerisinde bir kere atarsın beklersin veya alırsın, sense chatlogda göründüğü gibi defalarca aynı şeyi yaparak garip bir eylem gerçekleştiriyorsun.

Bu bir rol görüntüsü veya oluşum konuna attığın bir ekran görüntüsü değil, camhunt ile oyun içerisinde üstünlük sağlayabilirsin. Discord veya sesli platformlarda camhunt ile etrafa bakarak bilgi paylaşımında bulunabilirsin, rol dahilinde kullanmadığın konusu zaten ekran görüntüsünden belli oluyor. Oyunculara yönelik bir üstünlük sağlıyorsun bu durumda.

Önceki yazdığım yazıda da belirttiğim gibi şikayet ekran görüntüsünde olayların daha net anlaşılması için kullandığımı belirtmiştim ki görüntüde zaten suistimal ettiğime dair bir kanıt yok, sadece ufak bir açı değişikliği var. Açtığım şikayetin bunla alakası yokken bu konuya değinmeniz de bana biraz garip geldi. Kaldı ki zaten rolde üstünlük sağlayacak bir durum bile yoktu. Sesli iletişim kanalı vs tarzı varsayımlarda bulunmak yerine net kanıtlar ile gelmenizi öneririm.