Konu: Sadece SS Editcisi Oluşumlar ve İşsiz Gibi Para Kasan Oyuncular  (Okunma sayısı 1161 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#10 - 21.04.2021 12:49
Ciddi konuşmak gerekirse rp sunucularında hiç para kasmadım, denedim ama bir yerden sonra sıkıldım ama o para bana bir şekilde geldi. Bazen görüyorum saat gece 4-5 gibi hala trucker yapanlar var onlara gerçekten çok imreniyorum "Bende bu adam kadar hırslı olsam sunucunun en zengini olurdum" diye içimden geçiriyorum.
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Hammarskjold,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#11 - 21.04.2021 13:40
Ciddi konuşmak gerekirse rp sunucularında hiç para kasmadım, denedim ama bir yerden sonra sıkıldım ama o para bana bir şekilde geldi. Bazen görüyorum saat gece 4-5 gibi hala trucker yapanlar var onlara gerçekten çok imreniyorum "Bende bu adam kadar hırslı olsam sunucunun en zengini olurdum" diye içimden geçiriyorum.
Sana katılıyorum. Rol yapmak daha ağır basıyor yani parayı rol ile kazanmak
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#12 - 21.04.2021 13:49
Para kasmak bana işkence gibi gelir, bir saat truckerda zor dururum. Bir zamanlar PD'de rol yapıp maaş aldığım için baya bir birikim yaptım ve para kasmaya da ihtiyacım yok, sentinelim ile mutluyum.

Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Hammarskjold,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#13 - 21.04.2021 13:50
Çok nadiren para kasmışımdır, insanların hedefi var kasıyorlar. Sadece SS Editcisi konusunda da insanlar rol yapıyor ve yaptıkları rolü tanıtıma ss olarak atıyorlar. Bana bir o kadar saçma gelse de yapılması zorunlu gibi bir şey. O yüzden mecburlar yükselmek gibi bir amaçları varsa unlucky.
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Hammarskjold,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#14 - 21.04.2021 14:51
@biraköylekalsin ss mafia lejyonu sahibidir
Haha
1
Tepki yok
Tepki yok
Haha tepkisini veren kullanıcı(lar):
airwaves the most hated,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#15 - 21.04.2021 15:00
Her oyuncunun kendince bir sebebi oluyor elbet. Şahsen para kasma mevzuda 2-3 yıldır oynadığım hiçbir sunucuda (Vice dahil) para kasmaya vakit ayırmadım, sadece rol yaptım. Rol yaparak para biriktirdiğim çoğu sunucuda da kısa sürede milyonlara dayandım, bazen geçtim. Fakat son bir haftadır dizilere o kadar sardım ki şu sıralar hiç rol yapasım yok. Hazır o kadar dizi izliyorum yanda da bari biraz para kasayım cebimde dursun diye oyunu açıp pencere moduna çekiyorum. Öyle yani, hiç para kasmayan adam bile belli bir noktadan sonra kendi sebepleri doğrultusunda para kasabiliyor.

Kaldı ki bir noktadan sonra rolle para kazanmak istiyorsanız bile sunucu ekonomisine sıcak para girmeli, bazı oyuncular para kasmalı. Kimsede para olmadığı zaman kimse rol yaparak para kazanamaz. Sunucu ekonomisinin büyüklüğü ve artış hızına orantılı olarak sunucuda rol yapan karakterler para kazanabilir. Yani ekonomisinin büyüme hızı yavaş olan bir sunucuda rol yapan karakterler de çok ağır, yavaş para kazanır. Ekonomisi küçük olan bir sunucuda rol yapan karakterler de az para kazanır. Örneğin akşam olduğunda bir iş yerinde çalışan karakteri baz alalım. Bu karakterin iş yeri sahibinden 5k 10k para koparabilmesi için iş yeri sahibinin parası olmalı. İş yeri sahibi de parasını iş yerinden kazanıyor, iş yerinden para kazanamazsa çalıştırdığı karakterlere de para veremez. E iş yerine para nasıl girecek? Müşterilerden gelecek ve müşterilerin de bu bağlamda iş yerine para kazandırabilmesi için para kasması (en azından büyük kısmının) gerekiyor.

Sonuç olarak düzenin düzgün olduğunu düşünüyorum. Para kasmak için uğraşan oyuncular da sunucunun bir parçası ve ekonomik manada sunucuyu derinden etkiliyorlar. Yine de sürekli para kasarak zengin olmayı hedefleyen oyuncular varsa kendilerine şöyle bir öneri yapayım; para temelinizi attıktan sonra rollerinize başlayın ve para kasmaya geri dönmeyin bile. Çünkü mesleklerle vakit kaybederek sadece rol yapan oyuncuları zengin edersiniz kendinizi değil. Mesela araç alacağınız zaman galeri rolü yapan kullanıcılara, aracınıza modifiye çekeceğiniz zaman garaj işleten kullanıcılara, villa almak istiyorsanız ev ticareti yapan oyunculara para kazandırıp onları zengin edeceksiniz. Paranız sürekli eksilecek, diğer oyunculara gidecek ve siz farkında bile olmayacaksınız. Kısaca sadece para kasarak zengin olmanız imkansız. Diyelim ki zengin oldunuz; bu sefer paranız vergi ve diğer harcamalar derken bitmeye başlayacak ve el mecbur yine para kasmaya döneceksiniz. Belli bir noktadan sonra oyundan da bunalacaksınız. En temiz iş rol yaparak zengin olmaktan geçer unutmayınız.
 :-\

SS editleme konusunda konuyu tam anlamadım. Pek çok farklı kişilik oluyor çünkü. Eğer konu saatlerce CS6 üzerinde edit yapan oyuncuları ilgilendiriyorsa şöyle bir açıklama yapayım; CS6 üzerinde yeni şeyler keşfetmeyi ve tasarım yapmayı seviyorum, eğer vaktim varsa bunu SS'lerime yansıtarak çoğu zaman kendime has teknikler geliştiriyor ve SS'lere görsel şölen döküyorum. Kiminin vakti yoktur, iki dakikada düz bir SS editleyip atar. Bence bu noktada oyuncuların sorgulanması pek de doğru değil. Sonuç olarak güzel ekran görüntüleri çıkartabilmek ve okur kişilerin ilgisini çekebilmek için böyle yapıyorlar.
100
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
keyon, karizmatik devrimci,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#16 - 21.04.2021 16:20
Mesleklerde para kasmaya çalışmak, yakında zaman ayıracağım olaydır. Saatlik gelen payday, freeway motorun vergisini ödemeye zor yetiyor. Bunu geçtim gün içerisinde 3-4 farklı işyerine giriş yapsam, giriş ücretleri öyle abartı ve saçma ki her birine ortalama giriş için $300 bırakıyorum. Sadece birkaç emote yazmaya girdiğim şu oyunda bot gibi para kasma isteği midemi bulandırıyor.
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Hammarskjold,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#17 - 22.04.2021 03:43
Mesleklerde para kasmaya çalışmak, yakında zaman ayıracağım olaydır. Saatlik gelen payday, freeway motorun vergisini ödemeye zor yetiyor. Bunu geçtim gün içerisinde 3-4 farklı işyerine giriş yapsam, giriş ücretleri öyle abartı ve saçma ki her birine ortalama giriş için $300 bırakıyorum. Sadece birkaç emote yazmaya girdiğim şu oyunda bot gibi para kasma isteği midemi bulandırıyor.

Tam olarak bahsettiğim sadece bot gibi para kasıp, kas çalışanlar. Ayrıca SS editi dışında rol yapmayıp FR sucunusu gibi dolaşan oluşumlar
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#18 - 23.04.2021 00:30
Açıkçası ben bir aralar ViceTube'a içerik çıkartarak para kazanıyordum. Hem eğlenceli hem de robot sayılmıyorsun. Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam da Mesut Onal adında bir YouTube kanalın vardı, ViceTube'a içerik çıkartsan aslında rollerini çok güzel şekillendirebilirsin, tavsiye.
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Hammarskjold, Fixatien,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#19 - 23.04.2021 01:31
Para olmadan bazı rollerden keyif almıyorsun yani şahsen bu durum benim için böyle. Örneğin para kasıp lüks bir araç alırsan ve o araçla rollere girişirsen oyundan daha çok zevk alırsın ama bir Tampa ile dolaşırsan zevk alamazsın ya da bir evin yoksa bazı rollerin kısıtlanıyor.Tıpkı gerçek hayat gibi değil mi. :-\
Para kasan kesim de keyfinden kasmıyor parayı, bir amaçları var o amaçlarına ulaşana kadar para kasıyorlar sonrasında salıyorlar zaten.Ancak işsiz gibi 7/24 meslek yapmak işin suyunu çıkarmak oluyor, en azından zamanın bir kısmını rollere ayırıp karakter gelişimine yoğunlaşmak gerekiyor diye düşünüyorum.

SS konusuna gelecek olursak bunu yapan oluşumlar da tıpkı meslek yapanlar gibi keyfinden yaptığını sanmıyorum, onların da belirli amaçları var bunları gerçekleştirmek için bu yolu tercih ediyorlar.(Hood onayı vs.)

Özet geçecek olursak kimse bu dediğin maddeleri keyfinden yapmıyor, amacına ulaşıp sunucudan daha çok keyif almak için yapıyorlar diye düşünüyorum.(Tamamen kendi fikrim)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok