Konu: Dedektif James Laverty  (Okunma sayısı 75039 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#1450 - 03.02.2026 18:01

Ağustos 2021'de yaptığım ilk avukat rolünde, rolün karşı tarafında olan bir memurun 5 yıllık serüveni. Rolü bilmediğim zamanlarda yardımcı olan dostumun emeği. Şöyle bir bakınca 145 sayfalık tanıtımı takip etmek keyifliydi. Çizgisini hiçbir zaman bozmayan Laverty için press F.

Yeni yılda da rollerinin devamını dilerim.
Spoiler: GösterGizle
Janset Mackenzie'nin ilk adli çağrısında yardımcı olan Kıdemli Memur Laverty'e selamlar.

100
6
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Lord Xuneity, lastgunmobster, interpol, kriminal, Luthien, Ustaoglu,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1451 - 03.02.2026 18:02
Görünmesi için bir süre kilit.

Dile kolay 5 yıl. Sık sık inaktife düşüp&ara vermiş olsam da, bu sürenin en azından yarısını iyi değerlendirdiğimi söyleyebilirim. Belki bir ekip üyesi veya Viceguy olmadım lakin rollerimden son saniyeye kadar keyif aldım.

2023'te roleplaye genel bir ara vermiştim. Bırakırken "görev iade" beklentisiyle Laverty'i ucu açık&belirsiz şekilde arşive koymak içime sinmemişti. Ortada gerçek bir sonu hak eden serüven vardı. CK'sını o dönemden istiyordum, son dansını yapabilmek için tekrar aktif etme fırsatını kovaladım. Karakteri 3 yıl sonra aktif etme sebebim dedektifliğe yeniden sürükleyerek son yolculuğuna uğurlamaktı. Nitekim yaşanan roller beni tatmin etti. James Laverty son kez, keyifli bir karakter gelişiminde palazlanmak suretiyle, üzerindeki dedektif rozetiyle hak ettiği şekilde öldü. Bunca saldırıyı atlatıp, en sonunda devletin kirli elleri tarafından oyuna getirilerek kurşuna dizilmesi ikonik bir son oldu. Senelerdir dilediğim ikonik şekilde hafızalarda yer edecek bir nokta koyduk, teşekkürler.

Içimi ferahlatan diğer mesele, dedektif büro gibi kilit bir klikte yıllarca rol yapmama rağmen hiçbir şikayetle yüzleşmemek ve hiçbirinizle sürtüşmemek oldu. Ilk, tek ve son OOC jailimi CK sebebiyle yemiş oldum. Gerek illegal oyuncuların tarafında gerek VCPD oyuncularının tarafında kimsenin hakkına girmemeye özen gösterdim. Daha doğru bir tabirle, ilk günden beri OOC hırstan uzak tamamen keyif alma amacıyla chill şekilde oynadım. Inanın karakterlerinizi gözaltında 1 dk bile keyfi tutmadım, kimsenin rolüne OOC düşünceyle zarar vermedim. Yeri geldi gecenin dördünde kalkıp sorgu rolüne girdik, daima ortak paydada eğlenmek istedim. Hepinizle az buçuk tanışıp iletişime geçme fırsatımız oldu, bu süreçte anlayışlı olup karşılıklı saygı ortamı yaratabildiğimiz için memnunum.

Yıllar Laverty kadar beni de olgunlaştırdı. Karakterin ilk günlerine göz atmak artık komik ve eğlenceli, her bir roleplay satırı "saçma, şimdiki mantalitem olsa daha iyisini yaparmışım" dedirtiyor. Bu karakter gelişimi/olgunlaşmayı kanıtladığı gibi, beni de Laverty'den daha iyi olacak yeni hikayeler ve karakterler yazabileceğim konusunda heveslendiriyor. Yeni soluklar denemenin vakti geliyor.

Chris McMiller, bu hikayeye "köklü polis rolü" temasıyla ilham kaynağı olan bir karakterdi. Geçmişin mirası Chris McMiller'dan ilham alan James Laverty, bugün sona eriyor. Umarım James Laverty, yarın başka polis karakterlere ilham kaynağı olacak ve çark sonsuza dek dönecek.

James Laverty, tamamen sizlerin yaptığı rollerle var olmuş bir karakter -diğer bütün karakterler gibi-.
Dolayısıyla ucundan kıyısından da olsa rol yaptığımız bütün karakterlere teşekkür ederim.
Bu uzun ve dolu serüveni bütün Vice Roleplay'n eseri olarak arşivin tozlu sayfalarına bırakıyorum.

saygı & sevgi

⁩⁩⁩
« Son Düzenleme: 03.02.2026 18:09 Lord Xuneity »
100
6
Vice
6
Rollsrose, lastgunmobster, MertskinQ, kriminal, Luthien, Ustaoglu,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Vice tepkisini veren kullanıcı(lar):
Rollsrose, lastgunmobster, interpol, MertskinQ, kriminal, Luthien,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

100
8
Rollsrose, lastgunmobster, interpol, kriminal, atomfurki, Luthien, the hasaninho, Ustaoglu,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1453 - 03.02.2026 18:03
HIZLIRESIM ALTERNATIF: GösterGizle

100
10
dislike
1
Rollsrose, lastgunmobster, interpol, MertskinQ, kriminal, atomfurki, Luthien, HANZEL,
Ustaoglu, Nixon,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
dislike tepkisini veren kullanıcı(lar):
mike,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1454 - 03.02.2026 18:04
JAMES LAVERTY
2021 — 2026, FULL MULTIMEDIA

2021-2022: GösterGizle

2022-2023: GösterGizle

2025 - 2026

100
12
Haha
1
funny
1
pwnt
2
Rollsrose, lastgunmobster, interpol, MertskinQ, kriminal, atomfurki, Luthien, HANZEL,
METEHAN, chrees, Ustaoglu, Nixon,
Haha tepkisini veren kullanıcı(lar):
Özlem,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok