Konu: Elisa Beath-Fear RP ihlali.  (Okunma sayısı 271 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

KSZ

*
v2 Oyuncusu
#0 - 26.03.2021 17:21

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Elisa Beth @Daphne

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Pakrad Kasparov, Haik Kalashnikov @bakhtiyar @BatuhanC

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Ekran görüntülerinde var.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Fear RP ihlali.

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Elisa Beth düşman olduğu birliklerin ortasına yürüyerek giriyor, Pakrad Elisa'yı görünce onu çeviriyor ve ortamdan uzaklaştırmak için konuşuyor. Üstünlüğümüzü göstermek için Elisa'ya buraya el koyduk gibisinden rol çeviriyoruz, o da "Ne güzel" diyerek dalga geçermişçesine cevap veriyor ki direkt dalga geçiyor. Pakrad karakteri Elisa'yı kovmaya çalışıyor ve etrafını yaklaşık yirmiden fazla kişi olarak sarıyoruz. Karakterler gitmemesi üzerine agresifleşip küfür ediyor ve verdiği tepki "Küfür?" olarak kalıyor. Sonrasında Elisa oradaki topluluğun ortasında, "Belli ki gerginsiniz, kahve yapayım size" gibilerinden bir cümle kuruyor. Açık konuşmak gerekirse, aktif savaşta olduğun bir birlik özellikle etrafını sarmışken bu kadar rahat davranmamalı kimse. Üstelik bu adamlar bir saat önce vurulmuşken? Sinirli olabilir, sana zarar verebilir neticesinde. Pakrad, Elisa'nın bu kadar rahat tavrının sonucunda "Seni hizmetli olarak tuttuk, yap gel." diyor. Sonrasında "Havamda değilim, size iyi eğlenceler" diyerek kafeye giriyor. Dışarıda yüz kişiye yakın topluluk varken, bu kadar rahat kafeye girip böyle bir rol yapmak ne kadar mantıklı bilmem. İyi forumlar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Anlaşabilirsek şikayeti çekeceğim, kimseyi ceza yedirip, oyun zevkinden etme gibi bir amacım yok.

#1 - 26.03.2021 17:57
Öncelikle merhabalar,  :vice:

Dün benim gün boyu elektriğim yoktu, gelmesini bekliyordum zaten kişiler beni oyuna girmediğim için korkaklık/saklanmak gibi suçlamalarda OOC olarak bulunmuşlardı (Buradan kastım siz değilsiniz). Oyuna girdiğimde Kafemin önünde spawnlandım, orada çok kalabalık bir parti verildiğini zaten görebiliyordum. Gerry_Allen karakterini görüp ''Gerry'', ''Ne oluyor?'' tarzında soruyorum O ise bana ''Parti'', ''Burayı işgal ettik.'' Tarzında cevap veriyor, kafeme girmek için ilerlediğimde ise Pakrad_Kasparov karakterini görüyorum, ''Olay ne?'' dediğim de ise bana cevabı ''Seni hizmetli olarak tuttuk, bu gece hizmet ediceksin'' tarzı bir karşılık alıyorum.

IC olarak vurulduğunuzu bilmiyorum değil mi? Size kahve ikram etmek istediğimde Pakrad_Kasparov karakteri ilk önce ''Hayır'' diyip daha sonrasından ''Tamam hadi yap yap'' diyor bende kafeme davet ediyorum tekrar Pakrad_Kasparov karakteri ''Olmaz'' diyor bende tek başıma kafeme giriyorum, daha sonrasından kafemden çıktığımda kimse yoktu.

Savunmam bu kadardı, admin kararı bekleyelim. Keyifli roller dilerim. :sampanya:

KSZ

*
v2 Oyuncusu
#2 - 26.03.2021 18:20
Selamlar, savunma için teşekkür ederim.

Öncelikle, bir kalabalık o bölgede duruyorsa bir iş vardır şüphesiyle yaklaşmanı beklerdim. Üstelik aktif olarak savaşta olduğun "Pellegrini ve Kasparov" varsa. İki birlikle bulunduğun birliğin büyük bir gerilim içinde olduğunu benden iyi biliyorsun diye tahmin ediyorum. Sonuçta Pellegrini sizin bölgenizi bastı ve size zarar verdi. Bu iki oluşumu bir arada görüyorsan vardır bir hikmet tınısıyla yaklaşabilirdin. Bunun cevabını da zaman ayırıp verebilirsen çok iyi olur, iyi günler.

#3 - 26.03.2021 18:32
Estağfurullah.

Tam tersi, Kasparov birliğinin bizim yanımızda olacağını tahmin ediyordum. Pellegrini birliği sürekli olarak beni vurmasa bu tarz rollerden kendimi olabildiğince geri tutmaya çalışıyordum, kim düşman bildiği birine kahve ikram etmek ister ki? Orada Dyton karakteriyle duruyorsun IC olarak Dyton'u sadece partilerde gördüm, Pellegrini'nin yanında hangi birliği/birlik liderini görürsem kendime düşman mı edinmem gerekti?

#4 - 26.03.2021 18:46
İyi forumlar, incelendi.

Elisa Beath karakteri, Hennessy oluşumunda illegal rollerde bulunan ya da o taraflara elini atan bir karakter değil, bu karakter etkinlik ekibinde bulunan, legal takılan saf bir vatandaşı oynuyor. Bunu birincil elden doğruladığımıza göre konuya geçebiliriz.

Bu kadar çok kişinin bulunduğu bir alanda kendisine rolde burada bir parti olduğu söylenmiş -oyuna girdiği sırada burada doğuyor- o da kendi kafesine girmek için yürümüş ve buraya kadar kendisine "kızıl kafa geldi" "oo ****** geldi" gibi laflar yiyor. Mekanın kapısında ise birkaç küfürle daha baskıda tutuluyor. Bunlar yapılamaz mı? yapılabilir. Buradaki birlikler sonuç itibariyle savaş için orada lakin bu durum Elisa'a yansıtılmamış.

Kendisine küfür edilip gitmesi söyleniyor, o ise sizin karakterlerinizi daha önce hep partilerde, sağda solda eğlencelerde gördüğü için ve siz orada normal dans edip takılan bir güruh olduğunuz için sizden korkma gereksinimi duymuyor ama agresif bir davranış da yaptığı söylenilemez, yani Fear-RP kuralını yukarıda anlattığım durumlar neticesiyle delmemiş/ihlal etmemiş oluyor.

Bir diğer senaryoyu düşünelim, burada sizin karakterleriniz ona baskı yaptığında kendisi agresif yaklaşımlarda bulunsaydı, herhangi bir yan durum geçerli olmadan ihlal yapmış olacaktı. Ama olay örgüsü böyle ilerlememiş.

İyi eğlenceler.