Konu: Mevdudat [Tartışmaya açık]  (Okunma sayısı 915 defa)

#10 - 25.03.2021 14:30
Biz sunucuya rol yapmak için giriyoruz.Zaten gelen saatlik maaşımız düşürüldü, birde mevduattan gelen faiz düşürülürse oyunun bir zevki kalmaz.Desteklemiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#11 - 25.03.2021 14:47
Rol yapmak için mi oynuyoruz yoksa para kasmak için mi? Güncelleme öncesi her şey ideal idi, araçlara zam geldi bu normal fakat gelen zam çok abartısız. Bir arabaya 2k zam gelmişken diğerine 100k gelmiş, diğerine hiç gelmemiş. Denge bozuldu, bir de mevduat bozulursa kötü olur. Desteklemiyorum.
En çok bu ileti destelendiği için bu ileti üzerinden cevap vereceğim. Araçlara gelen zam ile ilgili, sunucunun %60'dan fazlası lüks araçlar kullanıyordu gelen zamlarla bu oran fazlasıyla azalmaya başladı. Diğer bir konu olan, "rol yapmak için mi oynuyoruz yoksa para kasmak için mi?" mevdudat faizinin %0,5 oranında düşürülmesi neden sizi para kasmaya zorlasın ki? Açıkcası bu bana fazlasıyla mantıksız geldi, sunucuda rol yaparak mesleklere göre daha fazla para kazanan bir çok oyuncu gördüm, hâlâ da görmeye devam ediyorum.

bir sanchez 28bin olmuş, siz hala paralar düşürülsün diyorsunuz, yapmayın ya. yeni gelen oyuncular bu sunucuda barınamaz, eskiler de paraları tükendikçe para kazanamazlar. sunucunun ekonomisi zaten kötüydü, bu sayede bırakan yüzlerce insan biliyorum
Yeni gelen oyuncular ile ilgili, çok değil bir kaç gün önce seviyesini tam hatırlamıyorum ama 10-20 seviye aralığında bir oyuncunun Turismo kullandığını gördüm, bence şu an bile sunucuda para kazanmak fazlasıyla kolay. Seviyesi yüksek, eski oyunculara gelecek olursak paralarının tükenmesi gibi bir durumun söz konusu olacağını hiç zannetmiyorum ki zaten mevdudat faiz oranının %0,5 kadar düşürülmesi kimsenin mal varlığının azalmasına sebep olmaz. Mevdudat sistemi kalksın demiyorum, sadece oran %0,5 kadar daha düşürülsün diyorum. Sunucuya ilk geldiğim zamanlarda da sistemsel meslekler yerine rol yaparak para kazanmaya çalışan bir oyuncuydum ve inanın bana mesleklerden kat ve kat daha fazla paralar kazanıyordum.

Fikir belirten yorumlarınız için teşekkür ederim.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#12 - 25.03.2021 14:59
Olayın mevduatın yüzdesi düşmesi olarak bakılmaması gerekiyor. İnsanlar en son kendisinden fedakârlık eder bu hep böyledir, hele ki oyunlarda. Sunucu da artan vergilerden dolayı zengin kesimin maddi durumunu ciddi zarar verecek şekle geldi. Bu insanların bir çoğunun da işletmesi bulunuyor. IC para kazanma kısmında en çok tercih edilen rollerden iki garsonluk ya da barmenlik olduğunu düşünürsek çalışanlarına daha az ücret vermeye başlayacaklar bir süre sonra bu durumun üzerinden o işi yapan kişilerin aldıkları para ile artan araç fiyatlarından dolayı meslek kasmak daha mantıklı gelmeye başlayacak ve ona yönelme olacak. Sunucudaki toplam para dengesiz bir şekilde azalmaya başlanırsa olacak senaryo buna benzer bir şekilde işleyecek buda sunucunun ekonomisini meslek kasmalara yönelecek IC meslekleri öldürmeye başlayacak. Mevduat yüzdesinin düşmesi bunun hızlanmasına sebep olacak. Payday oranları sabit kalıp mevduat oranlarının düşmesi istense desteklerdim bu ARGE'yi o zaman zengini daha zengin yapmak yerine zenginden kısma olacağı için ama şu an mantıklı görmüyorum. Sunucudaki toplam para dengesiz bir şekilde azalma yöneliminde olduğu için.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#13 - 25.03.2021 15:08
Dostum ekonomi zaten şuan olabildiğince zorlandı, şöyle düşün 1 saat rol yapıyorsun ve sadece sana 150+150 > 300 dolar para geliyor... bu para mı?
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#14 - 25.03.2021 16:12
Olayın mevduatın yüzdesi düşmesi olarak bakılmaması gerekiyor. İnsanlar en son kendisinden fedakârlık eder bu hep böyledir, hele ki oyunlarda. Sunucu da artan vergilerden dolayı zengin kesimin maddi durumunu ciddi zarar verecek şekle geldi. Bu insanların bir çoğunun da işletmesi bulunuyor. IC para kazanma kısmında en çok tercih edilen rollerden iki garsonluk ya da barmenlik olduğunu düşünürsek çalışanlarına daha az ücret vermeye başlayacaklar bir süre sonra bu durumun üzerinden o işi yapan kişilerin aldıkları para ile artan araç fiyatlarından dolayı meslek kasmak daha mantıklı gelmeye başlayacak ve ona yönelme olacak. Sunucudaki toplam para dengesiz bir şekilde azalmaya başlanırsa olacak senaryo buna benzer bir şekilde işleyecek buda sunucunun ekonomisini meslek kasmalara yönelecek IC meslekleri öldürmeye başlayacak. Mevduat yüzdesinin düşmesi bunun hızlanmasına sebep olacak. Payday oranları sabit kalıp mevduat oranlarının düşmesi istense desteklerdim bu ARGE'yi o zaman zengini daha zengin yapmak yerine zenginden kısma olacağı için ama şu an mantıklı görmüyorum. Sunucudaki toplam para dengesiz bir şekilde azalma yöneliminde olduğu için.
Rol yaparak para kazanma olayını sanırım biraz yanlış anlamışsınız, garsonluk ve ya barmenlik yapılmasını kast etmemiştim. Örnek verecek olursak bir kumarhane'ye kurpiyer olarak bir oyuncu katılabilir, bu işi yapan bir çok arkadaşım var ve günlük kazançlarının ortalama $25.000-$50.000 arasında değiştiğini söylüyorlardı. Tüm gününü Trucker yaparak geçirsen, $30.000'a zorlukla ulaşırsın. Kurpiyerlik dışında da bir sürü alterfnatif var, zenginden kısma konusuna gelecek olursak kimsenin mal varlığında azalış zaten olmayacak, eğer vergilerden memnun değilsen pahalı araçlara binmek yerine ucuz araçları tercih edersin. Eğer işletmendeki çalışanların parasını karşılayamıyorsan, zaten bir işletmenin olmaması gerekiyor. Oyuncular bunu zarar olarak görse bile ekonominin dengelenmesine katkıda bulunacağına eminim. Amerika'da ki her insan lüks araçlara mı biniyor? Herkesin işletmesi mi var?

Dostum ekonomi zaten şuan olabildiğince zorlandı, şöyle düşün 1 saat rol yapıyorsun ve sadece sana 150+150 > 300 dolar para geliyor... bu para mı?
Olaya farklı bir bakış açışıyla bakıyorsun, şöyle bir hesaplama yapalım. 150+200=350, söylediğin ile arasındaki fark tam olarak ne? Sadece $50. Bir saatte $350, bu para havadan geliyor, hiç bir emek harcamana gerek yok.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#15 - 25.03.2021 16:19
Selam, yukarıda arkadaşlarımız zaten detaylı açıklamışlar bende ufak bahsetmek istiyorum. Araba fiyatlarında bir sıkıntı var, bir arabaya fazla zam gelmiş, bir arabaya zam gelmemiş bile. Yeni gelen arkadaşlarımız burda rol döndürmeye geliyorlar, para kasmaya değil. Eğer para kasmak isteselerdi başka oyunlar oynarlardı. Lafı evirip çevirmenin bir anlamı yok. Desteklemiyorum
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#16 - 25.03.2021 16:36
Zaten mevduattan daha fazla para geliyordu, şu an /payday sistemi geldi ve zaten ben birçok kez payday kaçırıyorum, bence mevduatın bize verdiği para artmalı bile. Üzgünüm ama desteklemiyorum. :garip:
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#17 - 25.03.2021 16:55
Rol yapmak için oynuyoruz, çar kasmak için değil. Ekonominin bu kadar zor olması, "rolümü yapayım ama farm da şart" algısına sokar, gereği yok.

Desteklemiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#18 - 25.03.2021 17:01
Rol yaparak para kazanma olayını sanırım biraz yanlış anlamışsınız, garsonluk ve ya barmenlik yapılmasını kast etmemiştim. Örnek verecek olursak bir kumarhane'ye kurpiyer olarak bir oyuncu katılabilir, bu işi yapan bir çok arkadaşım var ve günlük kazançlarının ortalama $25.000-$50.000 arasında değiştiğini söylüyorlardı. Tüm gününü Trucker yaparak geçirsen, $30.000'a zorlukla ulaşırsın. Kurpiyerlik dışında da bir sürü alterfnatif var, zenginden kısma konusuna gelecek olursak kimsenin mal varlığında azalış zaten olmayacak, eğer vergilerden memnun değilsen pahalı araçlara binmek yerine ucuz araçları tercih edersin. Eğer işletmendeki çalışanların parasını karşılayamıyorsan, zaten bir işletmenin olmaması gerekiyor. Oyuncular bunu zarar olarak görse bile ekonominin dengelenmesine katkıda bulunacağına eminim. Amerika'da ki her insan lüks araçlara mı biniyor? Herkesin işletmesi mi var?
Verdiğin meslek grubunu yapan ile garson barmaid yapan sayısını karşılaştır sunucu da hangi meslek daha yaygın anlayabilirsin. Legal yapılabileceğin mesleklerin uç sınırı yoktur sınırsız konsept üretebilirsin ama sunucu da tercih edilen ve sunucuda en çok bulunan işletme türü işletmelerin olmazsa olması iki ana meslek var onlarda yorumda belirttiğim gibi. Sunucudaki işletmelerin yüzde kaçı club/bar konseptinde onu da kıyaslayabilirsin. Dediğin meslek grubu yaygın değil maalesef. Küçük grup yerine büyük gruplara bakmak gerekiyor böyle bir ARGE de. İllegaller bir haraç ile 100000 dolar bile kazanabiliyor ama kazanan küçük bir grup.

Olayı çok yanlış anlamışsın. Bir işletmedeki çalışanların maaşlarını karşılamak değil olay. Şu an bir işletme saatlik 5000 dolar verdiğini düşünelim bu kişi de zengin olduğunu düşünelim, saatlik vergisi su anki sistemle 2000 dolar olduğunu düşün, banka hesabında da 2 milyon olsun. Bu işletmenin sahibi bu şekilde devam ederse 2 ay sonra çalışanlarına 5000 yerine 4000 vermeye başlayacak çünkü toplam parası azalmaya başlayacak, başka işletmeye geçer çalışırlar diye düşünebilirsin ancak herkes 5000 yerine 4000 vermeye başlayacak. Sunucudaki çalışan ücreti düşecek, minimum ücret ödemesi gibi bir şeyin de IC kanunda olmadığını düşünürsek git gide bu para azalacak ve insanlar vazgeçmeye başlayacak. Aynı şey kumar oynayanlar için geçerli olacak para kıymeti artıkça kumar oynayanlar azalacak o bahsettiğin arkadaşların daha az kazanmaya başlayacak. Tüm legal meslek dallarını etkileyecek sunucudaki para miktarı çok hızlı bir biçimde azaldıkça.(PD, Malibu, VCFMD gibi resmi oluşumları hariç)

Amerika ile sunucuyu hiç karşılaştırma istersen piyasa konusunu zararlı çıkarsın, Amerika da ehliyet 47$ sunucu da 75$ örneğin. Özel Pilot Lisansı 10000$ civarında sunucuda yanlış bilmiyorsam 60000$ dolar. Amerika da her hafta verilen işsizlik maaşı $378 dolar.

Zaten sunucuda denge bozukluğu var şu an ondan dolayı desteklemiyorum, mevduatın düşmesi dengeyi daha da bozar. Payday her sunucu için olmazsa olmaz bir öneme sahiptir insanları rol yapmaya iter, meslek kasmaya değil. Payday ücreti eski haline dönerse desteklenebilir belki. Ek olarak artık bu ARGE'ye ek bir şey yazmayacağım.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#19 - 25.03.2021 17:30
DESTEKLEMİYORUM, kısacası saçmalık. Zaten yeni oyuncular para zorluğu çekiyor. Adam 50 bin kazanayım da mevduata atayım diyor böyle bir şey getirilirse oyun oynamak yerine insanlar para kasmaya çalışır ve bundan dolayı sunucuda rol döneceğini sanmıyorum.  :vice:
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok