Konu: 20 Mart 2021, 2 kere rolden kaçmak ve OOC karalama Vincent Mascagni  (Okunma sayısı 313 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 21.03.2021 01:07

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Vincent Mascagni - @SloVe

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Yok

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS' de mevcut

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Alıntı
10-) ROLDEN KAÇMAK İÇİN (/q) / BAĞLANTI KOPARTMAK

Kendi aleyhinize gerçekleşecek olan, devam eden rollerden doğrudan çıkış yapılması yasaktır. Acil çıkış yapmanız gereken durumlarda karşı tarafa gerekli bilgiyi verip, daha sonradan rolü bıraktığınız yerden devam ettirmeniz gerektiğini unutmayın. 8. maddeyle alakalı olarak sizleri rahatsız edecek bir şekilde gerçekleşen rollerde, gerekli uyarıda bulunduktan sonra oyundan çıkma hakkına sahip olursunuz.

CEZASI: Hapis.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Altıma çalıntı bir sultan çektim ve şehirde geziyordum. Sonrasında Vincent, Huntley'i ile sürekli önüme kırıyordu, beni sollamya çalışıyordu ve sürekli beni tahrik edecek sürüşler yapıyordu. Ve ben de en sonunda Vincent'i takip etmeye başladım ve ikimiz de araçtan indik. Iker ona rolde posta koydu. Florida Eyaletinde ki Latin/Hispanik nüfusunun daha kalabalık olmasının vermiş olduğu psikoloji ile rolde Vincent'e göre daha rahat ve cesurdu, bunu role yansıttı. Sonrasın da Iker ve Vincent araçlarına çekildi.

Iker karakteri genç ve serseri bir karakter olduğu için ahlaki değeri düşük davranışlarda bulunmakta ve bunların sonucunda da Vincent'e tükürme, araçtaki su şişesinden Vincent'e su atma, f*ck işareti (orta parmak) yapma gibi ahlaki değeri düşük davranışlar sergiledi. Vincent'te bunlara karşılık olarak araçtan indi ve bagajdan pompalı tüfeği almaya çalıştı. Fakat unuttuğu bir şey vardı, Iker'in altında Sultan model bir araç var ve aracın arka kaputuyla arasında 1 metreden daha az mesafe var. Vincent pompalıyı çekme emote'si verince, Iker karakteri kendini koruma içgüdüsüyle Sultan ile en hızlı şekilde geri gelerek Vincent'e çarptı ve onu ezdi. Iker'in bunu yapma sebebi aralarında ki mesafenin çok ama çok kısa olmasıydı. Zaten uzak olsaydı Iker vurulurdu ya da araç ile birlikte ciddi hasar görürdü.

İşin OOC kısmına gelirsek, Vincent karakteri yerdeyken elinde silahı vardı, o sırada polis aracını gördü ve Vincent hemen /q attı. Silahını kaptırmamak için rolden kaçtı.

İkinci senaryoya gelirsek eğer, Iker hasarlı olan Sultanı bıraktı ve Vincent'in motoru açık, kapısı açık Huntley'ine bindi. Huntley ile dolaşırken siyah bir araçla Vincent, arkadaşı Richard Monganetti ile Iker'i tekrardan kovaladı. Kovalamacanın ardından silahını çekti ve Huntley'e sıktı, Huntley çalışamaz duruma geldi, o sırada Richard hasarlı olan siyah aracı duvara vurdu ve araç çalışamaz duruma geldi. Senaryoda ki iki araçta hasarları sebebi ile çalışamaz hale geldi. Iker karakteri Vincent'in isabetsiz atışlarına maruz kaldı. Huntley siyah araçtan daha önde olduğu için Iker, Huntley'in önünden koşarak aracı kendine siper etti ve  mermi yemeden kurtuldu.

İşin OOC kısmı bu rol esnasında polis tekrardan geliyor ve Vincent silahını kaptırmamak adına tekrardan /q atıyor. 2. kez rolden kaçıyor.

Üçüncü senaryo, Iker, olay mahallini uzakdan kontrol etti ve Vincent'i görmedi, sonrasında Richard yanına geldi ve onunla dövüşmeye başladı. Sonrasında polis aracı tekrardan geçti ve Iker kendini hemen yere atarak yaralı gibi davrandı. O sırada bir motosiklet başında duruyordu ve motosikleti süren kişiden kaçmak için yardım istedi, hızlıca ayağa kalktı ve motora bindi. Motosikletli kişi Iker'i tenha bir yere kaçırarak onu sakladı, sonrasında birisini aradı ve Christian Casarelli geldi, Christian, Iker'e küfür etti ve ona saldırdı, Iker ise karşılık verdi. Iker, Charles'i dövdü, sonrasında ise motosikletli kişi ile Vincent geldi ve Vincent arkadan Iker'e mermilerini sıkarak Iker'i indirdi ve gitti.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

[18:05:58] * Vincent Mascagni çıkış yaptı.(( Kendi İsteği ))
[18:06:04] Iker Marroquin (bağırır): Adamın elinde tüfek vardı.
[18:06:12] (( [394] Iker Marroquin: polisi görünce çıktı oyundan :D ))
[18:08:46] [VC]{C8C8C8} "vicnent" adına sonuç bulunamadı.
[18:08:49] ID: 511 - İsim: Vince Vincent - Level: 5 - Ping: 79
[18:10:01] ID: 511 - İsim: Vince Vincent - Level: 5 - Ping: 81

[18:23:59] * Vincent Mascagni tüfeği kavrar, tetiği çeker.
[18:24:09] [NEWS] - Bu gece saat 01.00'da Paul King havuzlu villasında parti veriyor, sende davetlisin! Ev:1034
[18:24:09] Reklam Sahibi: Issac Rios | 20/03/2021, 23:29
[18:25:18] [MEGAFON] Henry Caulfield: Yerinde kal.
[18:25:50] [NEWS] - Bu gece saat 01.00'da Paul King havuzlu villasında parti veriyor, sende davetlisin! Ev:1034 
[18:25:50] Reklam Sahibi: Luther Eisenberg | 20/03/2021, 23:31
[18:25:55] * Vincent Mascagni tüfeği kavrar, tetiği çeker.
[18:27:31] [White Network] - Bu gece saat 01.00'da Paul King havuzlu villasında parti veriyor, sende davetlisin! Ev:1034
[18:27:31] Reklam Sahibi: Kino Juanna | 20/03/2021, 23:32
[18:27:49] ID: 511 - İsim: Vince Vincent - Level: 5 - Ping: 82

[18:28:51] Iker Marroquin: Arghh!
[18:28:52] [MEGAFON] Bradley Ellard: Olduğunuz yerde kalın!
[18:28:53] Luciano Stallone: Al bunu.
[18:29:01] Luciano Stallone: Geç duvara!
[18:29:12] Bradley Ellard: Bekle orda.
[18:29:13] [White Network] - Bu gece saat 01.00'da Paul King havuzlu villasında parti veriyor, sende davetlisin!@1034
[18:29:13] Reklam Sahibi: Fjor Wongraven | 20/03/2021, 23:34
[18:29:18] Richard Monganetti: Memur bey.
[18:29:25] Richard Monganetti: Bakın siz yanımdan gittiniz.
[18:29:27] * Bradley Ellard lateks eldivenlerini takar ve kişiyi friskler.
[18:29:29] Richard Monganetti: Bana dalmaya başladı.
[18:29:34] Luciano Stallone: Birdaha buradan geçersen.
[18:29:36] Luciano Stallone: Alırım snei.
[18:29:41] Lorenzo Caprielli: Zaten bugün almıştın.
[18:29:41] Luciano Stallone: Memurun işini engellemekten.
[18:29:44] Lorenzo Caprielli: Beni hatırlamadın mı?
[18:29:48] Luciano Stallone: İki olur o zaman.
[18:29:51] Bradley Ellard (bağırır): Stallone, şu yerdekini alıp gelsene.
[18:29:55] Lorenzo Caprielli: Bu adam neden yerde yatıyor?
[18:29:55] [VC]{C8C8C8} Oyuncuya yakın değilsin.
[18:29:57] Richard Monganetti: Şu huntley'in önünden çıktı yanına gittim bana vurmaya başladı.
[18:30:01] Telefonu çalıyor. (( Luciano Stallone ))
[18:30:01] [VC]{C8C8C8} Oyuncuya yakın değilsin.
[18:30:04] Bradley Ellard (bağırır): Biz gelince yere düşüyor ne tesadüf?
[18:30:05] * Luciano Stallone Iker'ı tutar ve yerden kaldırır. Zorlanıyor.
[18:30:08] [VC]{C8C8C8} Sunucuda böyle bir komut bulunmamaktadır.
[18:30:09] [VC]{C8C8C8} Sunucuda böyle bir komut bulunmamaktadır.
[18:30:16] Richard Monganetti: İşte siz gelince düşüyor.
[18:30:16] Lorenzo Caprielli'a fısıldadın (309): Kaçır beni.
[18:30:21] Richard Monganetti: Bilerek yapıyor.
[18:30:24] Bradley Ellard: Ama sende vurdun.
[18:30:25] Bradley Ellard: Gördük.
[18:30:27] Lorenzo Caprielli fısıldadı (309): Sen kimsin amına koyim?
[18:30:30] (telefon) Luciano Stallone: Buyrun şefim. Vakadayım dinliyorum.
[18:30:35] Lorenzo Caprielli'a fısıldadın (309): Kaçır beni hemen!
[18:30:36] Richard Monganetti: Savundum işte memur bey şişko öldürecekti beni.
[18:30:40] Richard Monganetti: İlk vurarken kaçtım.
[18:30:42] Lorenzo Caprielli fısıldadı (309): Bin, hızlı ol.
[18:30:54] [NEWS] - Gece şehirde takılmaktan sıkıldın mı? O halde 01.00'da Starfish'e davetlisin! EV: 1034
[18:30:54] Reklam Sahibi: Rose Hennessy | 20/03/2021, 23:36
[18:30:59] Lorenzo Caprielli'a fısıldadın (309): Doğu yakası sahile bırak.
[18:31:08] Lorenzo Caprielli: Hayır, bir süre burdayız.

Ek açıklamalar(varsa): Kendisi /q atarak rollerden kaçtığını SS'lerde itiraf etti...Bilgisayarımın saat ayarı bozuk, fakat reklamlarda ki saatlerden doğru saati anlayabilirsiniz. Ayrıca rol yaptığım oluşumda ki yetkili bir kişiye beni OOC olarak karaladı.

#1 - 21.03.2021 19:55
Merhaba, iyi forumlar.
İlk başta bahsini duyurduğu rol ortasında /q attığımı itiraf ediyorum, toxic davranışlarıyla kendini hayran bıraktı, car-dm yapıp silahlı birini emotesiz ezdi, daha öncesinde hasbihal olmak istedim, sakin ol gibisinden... Fakat karşı taraf için nafile, agresif rolünü devam ettirdi, polis olaya hakim değildi.
Arkadaş İllegal kural ihlali yapıyor, İc'den bağırarak belirtiyor, trajik. Sonrasında uygunsuz hareket davranış yapıyor, OOC kanalı bölüyor kendi savunmasında ki kanıtlarda bu mevcut, kendi varsayımlarını belirtmiş, fakat yanlış.  Olayın başına dönersek, şöyle ki, şahısı solladım, beni takibi aldı, kendim otoyolda durdum-sağa çektim, indim derdini öğrenmek istedim, bana verdiği tek tepki şu, *Ben yarışçıyım! - Beni nasıl sollayabilirsin?* Tükürdü, bağırdı, çağırdı, su fırlattı fiziksel etkileşim sağladı, silah çektim, sıkmadım. (Teşvik etti)

Dediğim gibi orada hakkıyla düşsem /q atmam, aksine silahımı kaptırır rolüme devam ederim, trol-toxic(yrb) potansiyelinde ki oyuncular sayesinde bu durumdan ıkındım, boş yere emeğimden olmak istemedim.

Alıntı
İkinci senaryoya gelirsek eğer, Iker hasarlı olan Sultanı bıraktı ve Vincent'in motoru açık, kapısı açık Huntley'ine bindi. Huntley ile dolaşırken siyah bir araçla Vincent, arkadaşı Richard Monganetti ile Iker'i tekrardan kovaladı. Kovalamacanın ardından silahını çekti ve Huntley'e sıktı, Huntley çalışamaz duruma geldi, o sırada Richard hasarlı olan siyah aracı duvara vurdu ve araç çalışamaz duruma geldi. Senaryoda ki iki araçta hasarları sebebi ile çalışamaz hale geldi. Iker karakteri Vincent'in isabetsiz atışlarına maruz kaldı. Huntley siyah araçtan daha önde olduğu için Iker, Huntley'in önünden koşarak aracı kendine siper etti ve  mermi yemeden kurtuldu.

Karşı tarafın savunması üst kesimde ki alıntı şablonunda belirtilmiş, şahıs aracımı çaldı isabetli atışlar yaptım, kaçmaya devam etti, Las Flores'de aracın motorunu bozdum, kendisine isabetli atışlar yaptım, mermiler onu buldu. Fakat arkadaş bunu hiçe sayıp, rolünü yapmıyor. (Sürekli roleplay) Kendisi azda olsa yalan bir ifade kullanmış, yalana gerek yok, benim gibi suçunu veyahut durumu ifade edebilirsin.
Kendisini vurduğuma dair kanıt

Şikayetçi tarafın 3.senaryo olarak adlandırdığı kısıma gelirsrek, tekil kişi sıfatında değilde, 3.kişi profilinde olayı betimlemiş, arkadaşım araçtaydı, sunduğu kanıtlarda Lorenzo karakterini görüyorum, kişiyi İc olarak tanıyorum, oraya kendisini çağırmadım, tesadüfen gelmiş olmalı, (Loglar incelenebilir.) Richard karakteri oluşumumda ki üye, bir kaç arkadaş çağırdı, Lorenzo sorunun ortaya çıktığı bölgeye geldi, beni gördü ve aldı, olayı ona özetledim, şişko bir herif olduğunu söyledim, motoru sürdü ve bahsi geçen kişinin bizzat yanına getirdi.

NT:OOC karalama durumu yok, yetkiliye bildirdim. (Şikayete dahil etmen mantık dışı)

Savunma metnim bu kadar, bir defa /q attım, hakkıyla düşürsem, düşsem bizzat rolümü devam ettirirdim, kabulleniyorum. İyi forumlar.

« Son Düzenleme: 21.03.2021 22:01 SloVe »

#2 - 21.03.2021 23:33
 Florida eyaletinde Latin-Amerika'lı insanlar nüfus olarak çok olduğu için Latin karakterler kalabalığın vermiş olduğu özgüven ve cesaret ile biraz agresif tavırlar sergileyebiliyor. Bunu şöyle düşünebilirsiniz, bugün ABD'de siyahilerin çok olduğu bir şehirde yaşarsanız, o bölgede ki siyahilerin, siyahi olmayanlara karşı agresif ve ahlaki değer düşük davranışlarıyla sebebsiz yere karşılaşabilirsiniz. Siz alttan alsanız onlar sizi rencide edici davranışlar sergileyebilirler. Fakat aynı davranışları beyaz amerika'lıların çok olduğu bölgede yapamazlar.

Kurallara göre silah çeken birisine karşı emote vermene gerek kalmıyor. Şöyle örnekleyelim sen silahı çektiğin zaman benim emote yazmam ortalama 10 saniye sürer ve ben o 10 saniye içerisinde yüzde yüz ölürüm. Ki bu durumlarda ilk cümlemde de bahsettiğim gibi emote yapılmaz. Araçla aranızda ki mesafe çok yakın neredeyse dibinizdeyim ve siz silah çekiyorsunuz. Ben de kaçmak yerine mesafe çok kısa olduğu için, kendini koruma içgüdüsünden ötürü direk sizi ezdim. Eğer mesafe uzak olsaydı kaçardım. Siz yaralı olarak yerde yatarken polis geldi, tekrar ediyorum polis geldi yani polise sığınma gibi bir durum yok, polis dibime geldi ve sizin silahlı olduğunuzu söyledim, Ki siz daha ben sizin silahlı olduğunuzu söylemeden önce hemen /q attınız.

Sonra tekrardan bir kovalamaca yaşadık ve silahınıza davrandınız, ben sizden kaçtım, o mermi bana mesafenin çok uzak olmasından ötürü bana isabet etmedi. Ki o nişan şeyine iyi bakarsanız kolumun yanında görünüyor. Ve tekrar polis geldi ve ben /id Vincent yazdığımda, sizin adınız çıkmadı. Bu da demek oluyor ki siz /q attınız. İkince kez /q atarak polisten kaçtınız.

Üçüncü senaryoda yaralı sürem bitti ve etrafımda kimse yoktu, ıssız bir yerdeydim. Arkadaşlarım ile DC üzerinden sohbet ettiğim için sürekli olarak oyunu alta alıyordum sonra tekrar oyuna dönüyordum. Kimse yokken bir kere sihft tuşuna basıp zıpladım diye o an beni görüp SS çekiyorsunuz ve bunny yaptı diyorsunuz, ıssız ve aktif rol bölgesi olmayan bir yerde kimse yokken bunny yapmam bir sorun teşkil etmez. Sizi görmedim büyük ihtimalle ben shift basıp zıpladıktan sonra oyunu alta aldım. Ki uzaktan full beni dikizlemişsiniz, bravo size...

Açıkçası daha fazla tartışmayacağım direk özete geçeceğim. Şahıs silahını kaptırmamak için iki kere polisi görünce /q attı ve geldi. Bunun kanıtları ve sizin itirafınızda mevcut. Saçma sapan sebeplerle bana şikayet açıyorsunuz başka konudan.

Not: Ben savunmamı buradan yaptım, bu konuya savunma yazmam. https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=105088.0
« Son Düzenleme: 21.03.2021 23:35 bigseksi »

#3 - 22.03.2021 00:22
Alıntı
Florida eyaletinde Latin-Amerika'lı insanlar nüfus olarak çok olduğu için Latin karakterler kalabalığın vermiş olduğu özgüven ve cesaret ile biraz agresif tavırlar sergileyebiliyor. Bunu şöyle düşünebilirsiniz, bugün ABD'de siyahilerin çok olduğu bir şehirde yaşarsanız, o bölgede ki siyahilerin, siyahi olmayanlara karşı agresif ve ahlaki değer düşük davranışlarıyla sebebsiz yere karşılaşabilirsiniz. Siz alttan alsanız onlar sizi rencide edici davranışlar sergileyebilirler. Fakat aynı davranışları beyaz amerika'lıların çok olduğu bölgede yapamazlar.
Her şey'i günümüze bağlayacaksan oyunun tadı çıkmaz aşırı diksiyon kaybı yaşar, ki öyle yapılmıyor zaten, sunucuda Zenci üstünlüğü net.

Alıntı
Kurallara göre silah çeken birisine karşı emote vermene gerek kalmıyor. Şöyle örnekleyelim sen silahı çektiğin zaman benim emote yazmam ortalama 10 saniye sürer ve ben o 10 saniye içerisinde yüzde yüz ölürüm. Ki bu durumlarda ilk cümlemde de bahsettiğim gibi emote yapılmaz. Araçla aranızda ki mesafe çok yakın neredeyse dibinizdeyim ve siz silah çekiyorsunuz. Ben de kaçmak yerine mesafe çok kısa olduğu için, kendini koruma içgüdüsünden ötürü direk sizi ezdim. Eğer mesafe uzak olsaydı kaçardım. Siz yaralı olarak yerde yatarken polis geldi, tekrar ediyorum polis geldi yani polise sığınma gibi bir durum yok, polis dibime geldi ve sizin silahlı olduğunuzu söyledim, Ki siz daha ben sizin silahlı olduğunuzu söylemeden önce hemen /q attınız.
Dostum bu durum silah-silah, yumruk-yumruğa mücadele için geçerli ve tetiği  çekip sana doğrultmadım, sadece kavradım kanıtta mevcut her hali ile. Forum'dan oyun kurallarına bakabilirsin, araç ile ezmen için ilk ilken emote diye detaylı bir oyun kuralı sunmuş. Üstelik dediklerin pekte fevri değil, oyunda da böyle olsan, çok nafile... Ayrıcak ezer, kaçarsın. Sistemsel olarak yaralıya düşürmen mantık dışı, yani bunun detayına inip her şeyi asfalta çıkarmak için bin bir türlü savunma yapılabilir, haklı da çıkabilirim-yönetim makalesine bağlıda olsa.
Alıntı
Sonra tekrardan bir kovalamaca yaşadık ve silahınıza davrandınız, ben sizden kaçtım, o mermi bana mesafenin çok uzak olmasından ötürü bana isabet etmedi. Ki o nişan şeyine iyi bakarsanız kolumun yanında görünüyor. Ve tekrar polis geldi ve ben /id Vincent yazdığımda, sizin adınız çıkmadı. Bu da demek oluyor ki siz /q attınız. İkince kez /q atarak polisten kaçtınız.
Kolunun yanında görünmüyor, mevcut görüntüler var, uzun-kısa dahi olsa vuruldun. Ki benim üstteki YKİ yaptığın savunma kısmı ile buranın bir bağlantısı yok bunu anlatmak istiyorsan. Crash yedim, girdim. Polis yanımdaydı, farkına varmadılar-kaçtım.
Alıntı
Üçüncü senaryoda yaralı sürem bitti ve etrafımda kimse yoktu, ıssız bir yerdeydim. Arkadaşlarım ile DC üzerinden sohbet ettiğim için sürekli olarak oyunu alta alıyordum sonra tekrar oyuna dönüyordum. Kimse yokken bir kere sihft tuşuna basıp zıpladım diye o an beni görüp SS çekiyorsunuz ve bunny yaptı diyorsunuz, ıssız ve aktif rol bölgesi olmayan bir yerde kimse yokken bunny yapmam bir sorun teşkil etmez. Sizi görmedim büyük ihtimalle ben shift basıp zıpladıktan sonra oyunu alta aldım. Ki uzaktan full beni dikizlemişsiniz, bravo size...
Doğruyu konuşalım bir kere değil, 5-6 kere yaptın, Video'da her şey mevcut, yalan-kaba ithamlar pekte iç açıcı değil, dürüst olalım, ben cezamı kabulleniyorum.
Alıntı
Not: Ben savunmamı buradan yaptım, bu konuya savunma yazmam. https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=105088.0
Savunmanı yap veya yapma, bu durum beni pekte bağlamaz, kendi zararına olacak. Orada farklı ihlalleri şikayete entegre ettim.

#4 - 22.03.2021 00:43
Kanıt(Bunny)

Kanıt(Mermi)

Bazıları gibi sürekli yalan söyleyip kurtulmaktansa doğruyu söyler cezamı çekerim, neticede bir oyun.

#5 - 22.03.2021 01:08
ben bu resime göre yorumladım. https://i.hizliresim.com/7czStS.jpg

sonradan farklı linkleri ortaya koymak, etik dışı hareket.

#6 - 28.03.2021 11:51
@SloVe şikayetimi geri çekiyorum.

#7 - 28.03.2021 13:33
Karşılıklı.

#8 - 02.04.2021 23:32
K&A