Konu: [20.03.2021 - Valmir_Gjoni] Birden çok kural ihlali  (Okunma sayısı 446 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 20.03.2021 21:30

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Valmir_Gjoni @NakreS

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Renzo_Valentino @Furkangz   - Riccardo_Moretti @MarkZuckerberg  - Pablo_Esbocce @gokocopro  - Meyer_Gusinsky @Jesswyn 

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 20.03.2021 04:00-05:30

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
4-) SAMP FİZİKLERİNİN AYKIRI KULLANIMI

Powergamingden farklı olarak SAMP'ın kendi fiziklerinin roleplay dışı kullanımı olarak kabul görmektedir. Bu durumun örnek ve detayları aşağıda listelenmiştir:
Chicken Run / Bunny Hop — birisinden kaçarken veya bir yere ilerlerken sürekli zıplamak.
CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

6-) DEATHMATCH

Herhangi bir şekilde roleplay amacı olmayan şekilde karşı tarafı öldürmek olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş ediyorken, yeterli sebep ve nedene sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.
CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.

7-) GÜVENLİ BÖLGELER

Sunucu içerisinde belirtilen, kolluk güçleri ya da diğer senaryo karşılığıyla suç işlenemez, yüksek güvenlikli olarak belirtilen bölgelerde herhangi bir şekilde illegal bir aktivite sergilenemez.
CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak, hapis veya yasaklanma.

10-) ROLDEN KAÇMAK İÇİN (/q) / BAĞLANTI KOPARTMAK

Kendi aleyhinize gerçekleşecek olan, devam eden rollerden doğrudan çıkış yapılması yasaktır. Acil çıkış yapmanız gereken durumlarda karşı tarafa gerekli bilgiyi verip, daha sonradan rolü bıraktığınız yerden devam ettirmeniz gerektiğini unutmayın. 8. maddeyle alakalı olarak sizleri rahatsız edecek bir şekilde gerçekleşen rollerde, gerekli uyarıda bulunduktan sonra oyundan çıkma hakkına sahip olursunuz.

CEZASI: Hapis.

Yönetimi kandırma

15-) SİLAH KURALLARI

Silah ile yapılacak rollerde silahın nereden geldiğine dair emote belirtilmek zorunda (çıkartma, eline alma) uzun mesafe chatte gözükecek emoteler ile kabul edilir. Süreli ve karakter üstü emoteler kabul edilmez. Silah çıkartma, ateş etme gibi emote zorunlulukları aşağıda belirtildiği gibidir, karşı tarafın görmesi için çıkartma işlemi uzakta yapıldıysa bile ateş etmeyi kişinin görebileceği yakınlıkta belirtmeniz gerekir. Silah çıkartma emote'u verildiyse ve bu gözüktüyse, ateş etme emote'u vermenize gerek yoktur, isteğe bağlıdır.
Saldıran taraf için ilk saldırı anında emote ile belirtmesi zorunludur. Silah çıkartma emotesi saldıran taraf için ufak silahlar bile olsa şarttır.
Savunan taraf için cepte taşınamayacak silahları emote ile belirtmeden kullanamazlar. Bunlar haricinde kalan tabanca, uzi, kısa bıçak, jop, tazer, biber gazı gibi silahları emote belirtmeden doğrudan sistemsel olarak kullanabilir.

Ateşli silah kullanan bir kişinin üzerine bıçak vb. ekipmanlarla koşmak non-rp veya fear rp ihlali olarak değerlendirilir. Kişiler bu gibi durumlarda karşı saldırıya geçmek yerine savunma halinde kalması gerekmektedir.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Öncelikle olayın en başından başlayalım biz arkadaşları 1. fotoğrafta gözüktüğü gibi role @dixsept  adminimiz geliyor ve gece saat geç olduğunu arkadaşlar da afk olduklarını söylediği için Valmir Gjoni oyundan çıkıp role girmek istemediğini söyledi.  Aslında şimdi diğer ss'lerde de görüp anlayacaksınız ki arkadaş gece saat 04:10'da tekrar giriyor ve yine afk benzeri birşey söyler de önce pm atıyoruz role girmiyoruz, çünkü yine pm atıp oyundan çıkacağını söylüyor ve /q atıyor ve biz yine bu duruma birşey demiyoruz fakat Saat 04:20 ile 04:50 aralarında yine aktif oluyor ve bu durumda @dixsept  adminize oyundan çıkacağını söyleyip role girmedi, saatler sonra oyuna girip dm atmasından dolayı bu admini adeta kandırmaya giriyor.

2. Şikayetimize gelirsek ise Valmir Gjoni karakteri ile dm'e giriyoruz, ıdlewood bölgesinde pizza stack'in önünde savaşıyoruz, Valmir karakteri bu arada iki kural ihlali birden yapıyor, 1. Meyer karakterini vuruyor ardından  Bunny Hop yaparak pizza stack'in içine kaçıyor ve orada can fulleyip geri çıkıyor buda ikinci kural ihlaline giriyor.

3. Şikayetimize gelirsek ise Valmir Gjoni karakteri durduk yere arabasıyla giden bir zenciye ateş açıyor ve sistemsel olarak düşüyor ve bunlar video'da gözüküyor.

4. Şikayetimize gelirsek ise aşağıdaki fotoğraflarda da gözüktüğü gibi  Temple bölgesindeki tamirci oradaki binadan çıkan karakterlere emote vermeden dm atmaya başlıyor ve ayriyetten dm attığı yer güvenli bölgenin içinde oluyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle
1. Şikayet için fotoğraf

1. Şikayet için kanıt

1. Şikayet için kanıt

2. Şikayet için kanıt

3. Şikayet için kanıt

4. Şikayet için kanıt

Ek açıklamalar(varsa): Yapılan birden çok kural ihlalleri yüzünden bütün oyun zevkimiz kaçtı ve böyle şeylerin bir daha tekrarlanmaması için en ağır cezayı almasını istiyorum. İyi oyunlar / İyi roller.

#1 - 20.03.2021 21:32
Dostum, dün gece hesabımın çalınması nedeni ile bu olay ile alakam yok gerekli ticketi attım adminleri bekliyorum.

#2 - 20.03.2021 21:40
Yine R19'uma yapıldığı için bariz bir şekilde tekrardan vurgulayarak söylemek istiyorum.

Dostum Valmir_Gjoni karakteri ile neden aynı araçta drive-by durumundasın, kendisi senin rolsel kanlı belalı düşmanın değil mi? Neden böyle bir haraket halindesin?
Yapılan durumlarda bariz şekilde bilerek senin yaptırdığın kanısına varmak üzereyim.( Kendimce) Bu durumda daha fazla gereksiz şikayetler ile kendini karalamak yerine açtığın şikayetlerde yaptığımız açıklamalara bakarak cevabını alabilirsin.

NOT DÜŞMEK İSTİYORUM... Saat 04.10'da hadi bu çocuk rolden kaçıp gitti uyudu. Neden saat 04.40'da aktif rolde bulunsun? Ayrıca senden korkuyorsa rolden kaçar ama attığın ss ve videolara göre gayet sıkı fıkısınız karakter ile pek rolden kaçacak bir karakter gibi durmuyor nedense? Bir kumpas olduğu bariz ancak amatörce kurulmuş ve başarısız olmuştur.
« Son Düzenleme: 20.03.2021 21:42 ExtacyPoop »

#3 - 20.03.2021 22:03
Kişi IC'de problemli olduğu kişileri kaçırmakta bir numara ekran görüntüsünde açık ve net belli oluyor rollerden habersiz değil, şahitliğimi onaylıyorum en ağır cezayı almasını talep ediyorum.

Bu ekran görüntüsünde hala DM'e devam ediyor.

#4 - 20.03.2021 22:06
Yine R19'uma yapıldığı için bariz bir şekilde tekrardan vurgulayarak söylemek istiyorum.

Dostum Valmir_Gjoni karakteri ile neden aynı araçta drive-by durumundasın, kendisi senin rolsel kanlı belalı düşmanın değil mi? Neden böyle bir haraket halindesin?
Yapılan durumlarda bariz şekilde bilerek senin yaptırdığın kanısına varmak üzereyim.( Kendimce) Bu durumda daha fazla gereksiz şikayetler ile kendini karalamak yerine açtığın şikayetlerde yaptığımız açıklamalara bakarak cevabını alabilirsin.

NOT DÜŞMEK İSTİYORUM... Saat 04.10'da hadi bu çocuk rolden kaçıp gitti uyudu. Neden saat 04.40'da aktif rolde bulunsun? Ayrıca senden korkuyorsa rolden kaçar ama attığın ss ve videolara göre gayet sıkı fıkısınız karakter ile pek rolden kaçacak bir karakter gibi durmuyor nedense? Bir kumpas olduğu bariz ancak amatörce kurulmuş ve başarısız olmuştur.

Şimdi, Dostum Valmir_Gjoni karakteri ile neden aynı araçta drive-by durumundasın, kendisi senin rolsel kanlı belalı düşmanın değil mi? Neden böyle bir haraket halindesin?  Al dostum bütün sorularının cevabı. Ortada bir kumpas felan yok,lütfen kendi aklınızca seneryo kurmayın arkadaşlar,  yapılan bütün kural ihlalleri ortada. Şikayetin en kısa zamanda yanıtlanmasını bekliyorum.

#5 - 20.03.2021 22:41
Dostum, dün gece hesabımın çalınması nedeni ile bu olay ile alakam yok gerekli ticketi attım adminleri bekliyorum.

Adminlerde bu olayın farkında, mal varlığımın silindiğinin kanıtlarını da atacağım.

Çalınmadan önceki mal varlığım: https://hizliresim.com/sIjk7T

Çalındıktan sonraki mal varlığım: https://hizliresim.com/CmivSw

Loglara bakılmasını buradan da talep ediyorum.

#6 - 20.03.2021 22:48
Gerekli olan bütün herşeyi söyledim ve fotoğraflarla açıkladım o zaman admin kararını bekleyebiliriz.

#7 - 22.03.2021 15:14
Tekrardan konuyu güncel hale getirmek için o gece aldığım ekran görüntülerini gözden geçirdim. Ekran görüntülerine baktığımda aklımda bir çok şüphe yaratan şeyler yaşandı. Valmir_Gjoni karakterinin o gece çalındığı ve tüm mal varlığının aktarıldığı söyleniyor, fakat dikkat çekmek isterim ki şu an sunucuda bir Uzi model silah minimum 85 bin dolar'a satılıyor. O kadar mal varlığı aktarılırken silahı neden aktarılmıyor? Savaş var diye bırakılıyor mu? Diyelim hesap çalındı çalan kişi bizim IC'de rolümüzü nereden biliyor da bana hesap sorup olan bitenden habersiz değilmiş gibi bize ateş açıp bizi kaçırmaya yelteniyor. Valmir karakteri o gece Michael_Berberian karakteri ile bizi kaçırdı, ek olarak kendisiyle IC'de hiç rol yapmayarak bizi kaçırdı burda eğer ki hesap çalındıysa bu karakterin sahibinin de gözden geçirilmesini istiyorum. Gördüğünüz gibi kişi ceza aldıktan sonra bana /b üzerinden ilk siz sıkıyorsunuz biz sıkınca mı sıkıntı oluyor diyor. Büyük ihtimal kişi Mixing ile Discord üzerinden konuşarak rol yaptılar. Çalınsa bile bu kadar şey tesadüf olamaz arkadaşın hesabı gerçekten çalınmış olsaydı ilk bizi düşürüp kaçırmaya değil, ban yedirmeye çalışıp rastgele kişilere sıkardı.

#8 - 22.03.2021 16:06
Senaryoyu bilen kişi Bogdani birliği ya da Fazzini birliği, eğer üçüncü bir şahısa bu durum anlatılmadıysa... Mal varlığı aktarımı yapılıp neden UZİ aktarılmadığını düşünce yapına göre değerlendirerek iletmişsin. Muhtelen, kişiler malvarlığını aktardıktan sonra UZİ ile bu kural ihallallerini devam ettirmek amacıyla devam etmiş. Valmir_Gjoni karakterine bakacak olursak, karakterin sürekli DM yapan Low-RP oyunculardan olmadığı anlaşılacaktır. OOC dostluğumuz dışında IC de bir geçmişimiz var. Hiçbir şekilde bu tarz haraketlerde bulunduğunu görmedim. Soracağın bütün soruları başka platformlar üzerinden de sana ve sorunu olan halen daha hesabın çalınmadığını iddaa edip kindar bir şekilde " kesin ceza alsın, suçlusun. Hesabının çalandığı yalanını atıyorsun." gibi söylemler ile kişileri kışkırtıcı bir durumda bulunmanın kendimce hiçbir anlamı yoktur. Konu güncelliğini koruyor. Kimse bu oyunu insanlara OOC düşmanlık, kin beslemek, egosunu tatmin etmek gibi niyetle oynamıyor. ( Bence)
Alıntı
Çalınsa bile bu kadar şey tesadüf olamaz arkadaşın hesabı gerçekten çalınmış olsaydı ilk bizi düşürüp kaçırmaya değil, ban yedirmeye çalışıp rastgele kişilere sıkardı.
demişsiniz. Rastgele etrafa sıkıp ban yedirebilirsin evet ama bu da hesabın direkt çalındığını kesin kararlaştırırdı ve çalan kişinin hesap çalma suçunun temize çıkartmasına yardımcı olamazdı. Sizin elinize bu kadar ihlal verip forumdan bu durumun bu kadar dillenmesini sağlamazdı.

#9 - 22.03.2021 16:30
Senaryoyu bilen kişi Bogdani birliği ya da Fazzini birliği, eğer üçüncü bir şahısa bu durum anlatılmadıysa... Mal varlığı aktarımı yapılıp neden UZİ aktarılmadığını düşünce yapına göre değerlendirerek iletmişsin. Muhtelen, kişiler malvarlığını aktardıktan sonra UZİ ile bu kural ihallallerini devam ettirmek amacıyla devam etmiş. Valmir_Gjoni karakterine bakacak olursak, karakterin sürekli DM yapan Low-RP oyunculardan olmadığı anlaşılacaktır. OOC dostluğumuz dışında IC de bir geçmişimiz var. Hiçbir şekilde bu tarz haraketlerde bulunduğunu görmedim. Soracağın bütün soruları başka platformlar üzerinden de sana ve sorunu olan halen daha hesabın çalınmadığını iddaa edip kindar bir şekilde " kesin ceza alsın, suçlusun. Hesabının çalandığı yalanını atıyorsun." gibi söylemler ile kişileri kışkırtıcı bir durumda bulunmanın kendimce hiçbir anlamı yoktur. Konu güncelliğini koruyor. Kimse bu oyunu insanlara OOC düşmanlık, kin beslemek, egosunu tatmin etmek gibi niyetle oynamıyor. ( Bence)
Alıntı
Çalınsa bile bu kadar şey tesadüf olamaz arkadaşın hesabı gerçekten çalınmış olsaydı ilk bizi düşürüp kaçırmaya değil, ban yedirmeye çalışıp rastgele kişilere sıkardı.
demişsiniz. Rastgele etrafa sıkıp ban yedirebilirsin evet ama bu da hesabın direkt çalındığını kesin kararlaştırırdı ve çalan kişinin hesap çalma suçunun temize çıkartmasına yardımcı olamazdı. Sizin elinize bu kadar ihlal verip forumdan bu durumun bu kadar dillenmesini sağlamazdı.

Şikayette ismi yer almayan, o gece rolde olmayan kişi-kişiler şikayete savunma yapmazsa sevinirim herkesin ağızı var savunma yapabilir. OOC kin ile alakası yok durumun yapılan ihlaller zincirine sessiz kalamam, kalamayız. Oyun zevkimi bozuyorsa ben şikayetimi açarım, eğer bu sana göre OOC kin ise diyebilecek bir şey yok. Hesabı çalan kişi en ağır cezayı alabilir, sadece ben yazdığım şeyde o gece yanında bir karakter daha olduğu ve o kişinin de göz ardı edilmemesi gerektiğini belirttim.