Konu: Yangın-İlk yardım-Ameliyat  (Okunma sayısı 335 defa)

#0 - 20.03.2021 12:07
Selamlar!

Bu konunun açılış sebebi VCFMD oyuncularının (özellikle FD kısmındakiler) kendi aralarında rol çevirseler bile belli bir süre sonra AFK'mış gibi gözüküp, öylece dikilmesine sebep olan bir duruma (Bu sebepten ola ki bir kaç dostumuz birlikten ayrıldı) çözüm olacağını düşünerek yazıyorum.

İllegal oyuncularda olan gizli numaradan görev alma sistemi gibi, VCFMD'de bulunan oyuncular içinde yangın ihbarı ve ameliyat edilmesi gereken bir NPC gelip, özel komutlar ile hastaneye getirebilir ve doktor rolü yapan arkadaşlar tarafından ameliyat edilebilir.

Yangın sistemi nasıl olacak?

Bunun için öncelikle sistem tarafından uzun süredir oyuna giriş yapmayan ve mülk sahibi olan oyuncular bulunacak ve öncelikli olarak onların sahip olduğu müstakil (öncelikli)/dairelerde sistem tarafından yangın oluşturulup, sisteme şuna benzer bir mesaj düşecek:

Not: Daire konusu belki sıkıntılı olabilir, çünkü apartman içlerine girdiğimiz zaman lokasyon farklı gösterildiği için.

NPC yaralı sistemi nasıl olacak?

Öncelikle oyun içerisinde bir bölgeye GTA:SA'nın barındırdığı klasik skinlerden bir NPC /hurt 1 şeklinde spawn olucak ve sisteme şuna benzer bir mesaj düşecek:

Bölgeye varan Paramedik ekipleri ise yaralıya gerekli muayeneleri uygulurken "/nkontrol" (Örnek olması amaçlı veriyorum komutları) diyerek nabız ve solunum değerlerini görüp, ona göre müdahaleye şekil vericek emoteler verebililer. Kanamaya sahip olan bir kişiye ise "/nkontrol" ile kişinin neresinden kanaması olduğunu görüp, ona göre emote verdikten sonra "/nkanama" ile kanamayı yavaşlatmayı deneyebilirler. Burada ise /dene'de olduğu gibi şans faktörü etkili olacak ve ona göre hastaneye nakli gerçekleşecek.

NOT: NPC'nin orada ölme faktörü de olabilir.

Hastaneye nakledilen NPC, ameliyathaneye alındıktan sonra "/ameliyat" ile oyuncular ameliyata başlayabilir. Ardından karşılarına çıkacak panelde ameliyatı ne amaçla yaptıklarını belli ederek, farklı komutlara erişim sağlayabilirler.

Yani böyle bir sistemin gelmesi VCFMD'nin hareketli roller çıkarması açısından hoş olur. Hatta şu yaralı ve ameliyat sistemi oyunculara da entegre edebiliyorsa, çok daha hoş olur.
Like
6
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
asir, Lynx, HazretiMustafa, gökdeniz, chikobyte, Tyriss,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 20.03.2021 12:41
NPC her zaman sunucuyu yoracağını düşündüğüm bir sistem. Dün gün boyunca VCFMD'den ambulans talep ettik, görevde sağlık çalışanı olmadığı için %95'i reddedildi. Onun dışında zaten sürekli olarak hastaneye hasta getiriyoruz. Eğer bilgili karakterleriniz varsa rolü fast geçmek yerine, ameliyat yapmak sizin tercihiniz. Onun dışında yangın konusuna bende katılıyorum. Obje olarak eklenip, yangın söndürme tüpüyle söndürülmesi sistemsel olarak daha önce gerçekleştirildi. Eğer gerekli aktiflik sağlanabilirse, ev ve işyeri yangınları için bunun olabileceğini düşünüyorum. Yine de bunun otomatik ihbar olarak düşmesi yerine yine yangının gerçekleştiği yerde ki gerçek oyuncular ya da yöneticiler tarafından ihbarın verilmesi taraftarıyım.
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
oflu,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 20.03.2021 12:57
NPC her zaman sunucuyu yoracağını düşündüğüm bir sistem. Dün gün boyunca VCFMD'den ambulans talep ettik, görevde sağlık çalışanı olmadığı için %95'i reddedildi. Onun dışında zaten sürekli olarak hastaneye hasta getiriyoruz. Eğer bilgili karakterleriniz varsa rolü fast geçmek yerine, ameliyat yapmak sizin tercihiniz. Onun dışında yangın konusuna bende katılıyorum. Obje olarak eklenip, yangın söndürme tüpüyle söndürülmesi sistemsel olarak daha önce gerçekleştirildi. Eğer gerekli aktiflik sağlanabilirse, ev ve işyeri yangınları için bunun olabileceğini düşünüyorum. Yine de bunun otomatik ihbar olarak düşmesi yerine yine yangının gerçekleştiği yerde ki gerçek oyuncular ya da yöneticiler tarafından ihbarın verilmesi taraftarıyım.

Öncelikle düşüncelerin için teşekkürler ve ambulans konusunda haklısın. O ambulans taleplerinin çoğunu zaten ben reddettim ve bu benimde canımı sıkan bir durum. Birliğe katılan oyuncuların sıkılmaması ve birlikte kalmaları sebebiyle bu AR-GE'yi oluşturdum ve yangın olayına gelecek olursak, anlaşmalı roller dışında yangın rolü için pas verilmeyeceğini düşünüyorum. 
« Son Düzenleme: 20.03.2021 17:39 oflu »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 20.03.2021 13:06
Şahsen MD rolü yapıyor olsaydım singleplayer'da oynar gibi bir npc'ye karşı sadece /me ve /do'dan oluşan paragraflar veya bilimum komutlar yazmayı istemezdim. Bir çok kişinin de isteyeceğini zannetmiyorum. Sunucuya gereksiz yük olacağını düşünmekteyim. Yangın konusunda da gerçekçi bakacak olursak ev yangınları her gün her saat karşılaşılan durumlar değil, yani bunların sürekli olarak meydana gelmesi gerçekçiliği ortadan kaldıracaktır fakat boşluklar bırakılarak örneğin haftada bir vesaire yapılabilir.
100
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
oflu, ble55phemy,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 20.03.2021 13:13
Onaylı illegal birliklerin R18-19 gibi üstleri 2-3 günde 1 kez bir yerde yangın çıkartma gibi hakları olabilir. NPC sistemine sağlıklı bakmıyorum, Single Player'den farkı kalmaz. İlkyardım rolleri içinde polis-fd-md iş birliği yaparsa zaten fazlasıyla aktif rol döneceğini düşünüyorum. FD ve MD tarafında belirli bir aktiflik sağlanması gerekiyor ama birlik yeni olduğu için şu an o aktifliği yakalayamamış olabilirler, en kısa zamanda yakalanacağını düşünüyorum.
100
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
oflu, Punchofstreets,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

3CQ

*
v2 Oyuncusu 2022 Yılbaşında Oyundaydı
#5 - 20.03.2021 19:28
Yangın olayına destek veriyorum, gayet iyi bir sistem olurdu.
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
oflu,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 21.03.2021 13:15
Umarım gelir, 7 ay kadar hastane rolünde bulunduğum için anlayabiliyorum bir süre sonra sıkıcılığını *-*..
100
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
oflu, finxyy,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 21.03.2021 15:56
Yangın olayına destek veriyorum, gayet iyi bir sistem olurdu.
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
oflu,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 20.07.2021 10:57
İtfaiye ve medikal departman konusunda sistemsel ve rolsel revizyonlar yapıldı.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok