Konu: [18.03.2021 - Dexter_Lef, Mado Agayan, Edgar_Karahanyan] - GBİ, Noob DM  (Okunma sayısı 301 defa)

#0 - 18.03.2021 03:40

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Dexter_Lef ( @memistheking ), Edgar_Karahanyan ( @RomeoCC07 ), Mado_Agayan ( @SALVO180KM )

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Alexia_Cruse ( @mags )

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 18.03.2021 - 03:00-03:15 arası

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
6-) DEATHMATCH

Herhangi bir şekilde roleplay amacı olmayan şekilde karşı tarafı öldürmek olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş ediyorken, yeterli sebep ve nedene sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

7-) GÜVENLİ BÖLGELER

Sunucu içerisinde belirtilen, kolluk güçleri ya da diğer senaryo karşılığıyla suç işlenemez, yüksek güvenlikli olarak belirtilen bölgelerde herhangi bir şekilde illegal bir aktivite sergilenemez.

(07.01.2021 kural güncellemesi kapsamında): Aşağıda yer alan güvenli bölgelerde oyuncular birbirlerinden izin alarak, anlaşmalı olarak dahi kavga/brawl/şiddet içeren roller/diğer illegal roller yapamazlar. Böyle bir durum sadece bir yetkilinin izni dahilinde yaşanabilir, oyuncular birbirlerini bu bölgelerde misillememeli, kavga çıkarmaya yönelik davranışlar sergilememeliler. Bunun olması durumunda hem kavgayı başlatan taraf, misillemeyi yapan taraf, devamını getiren taraf yani her iki taraf da cezai işlem görebileceğini kabul etmiş olur.

8-) KARŞI TARAFTAN ONAY GEREKTİREN ROLLER

Belirli yaş ve sınırlamalara sahip olan, karşı tarafı rahatsız edebilecek türde rollerin tamamı için karşı taraftan onay alınması gerekmektedir. Karşı tarafın onayının olmaması veya bu rolün iptali istenmesi durumunda karşı tarafın belirttiği detaylar üzerinden rol sonlandırılır. 10. maddeyle bağlı olarak bu rollerin devamı halinde, yapılan rollerden rahatsız duyması halinde tarafın oyundan çıkma hakkı bulunur, role sonradan devam edilmez.  Örnekler:

— Herhangi bir türde seksüellik içeren roller. (Her türlü cinsel içerikli rol ve detay)
— Ceset parçalamalar, ağır vahşet, canavarlık
— Yamyamlık

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Alexia_Cruse karakteri ile Ocean Bar'da rol yapıyorduk, bir süre sonra ayrıldık. Bisikletime binip turluyordum, Market Caddesinde Alexia_Cruse'un kaldırımda olduğunu, yanında siyah bir arabanın -içerisinde 3 kişi- olduğunu gördüm. Alexia_Cruse karakterinin yanında durdum, indim. Rahatsız edildiğini anlayınca şahıslarla konuşmaya başladım. Karşı taraftaki karakterler "sorun yok" demelerine rağmen, bunu söylerken üstüme yürüdükleri için haliyle karakterim rahatsız oldu. Konuşmayı devam ettirirken chate yazıyordum, o sırada arkadaşlar emote verdiler, üstüme saldırdılar. Yaralı durumuna düştüğümde Edgar_Karahanyan adlı karakter bir kere bıçakladı, devamında bir süre turladılar. Yaralı durumum bittiğinde tekrar geldiler ve yine Edgar karakteri karakterimi bıçakladı. Kanıtlar ektedir, iyi forumlar dilerim.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Birlikle alakalı bir konu olmadığı için oluşum şikayetlerine dahil edilmeyeceğini düşünüyorum. İlginizden ötürü şimdiden teşekkür ederim.

#1 - 18.03.2021 03:42
Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 18.03.2021 04:02
Şikayetlik bir durum yok "İt köpek siz oluyorsunuz" diyerek üç kişiye korkusuzca hakaret ediyorsun, karşılığında emotemizi verip sana saldırıyoruz ortada bir "NoobDM" söz konusu değildir, ayriyetten orası GBİ alan değil. Birlik şikayeti açmayacağım demişsin onuda açsaydın dostum, emote veriyoruz "NoobDM" şikayetini eklemişsin.
« Son Düzenleme: 18.03.2021 04:07 SALVO180KM »

#3 - 18.03.2021 04:05
Merhabalar, iyi forumlar. Kısa bir şekilde savunmamı yapacağım.

Hiçbir şekilde ortada agresif rol yapmamamıza rağmen bize ilk agresifi sen yaparak bize laf söylüyorsun "Evet, o it köpek siz oluyorsunuz."
Ayrıca orası GBI olmadığı için bir sorun olmadığını düşünüyorum, ekstra olarak 3 kişi olmamıza rağmen FEAR-RP kuralığını çiğneyip bize karşı R yapacağına daha da üstümüze geliyorsun ve sana saldırıyoruz. Bunun bir ihlal olduğunu düşünmüyorum ki, bu bir ihlal değil.

#4 - 18.03.2021 04:13
Alexia adlı kişiyi para karşılıgında birakabilecegimizi söylüyoruz herhangi bir taciz rolü yapmadık buna ragmen herhangi bir kanıtınız olmadan boş ihlal atıyorsunuz. Savunmam bu kadar.

#5 - 18.03.2021 04:25
Şikayetimde herhangi bir tacizden bahsetmedim. Market caddesinin güvenli bölgelere dahil olmadığını söylediniz. Caps lock açarak vurguladım, Market caddesinin güvenli bölgeye dahil olduğuna dair kanıt, oyun kuralları 7. maddeden bakabilirsiniz;

Bu güvenli bölgeler aşağıda listelenmiştir:

7.1) VCPD Sokağı
7.2) VCFMD Bölgesi
7.3) Tüm Meslek Bölgeleri Idlewood Pızza Stack geçerli değildir.
7.4) Havaalanı
7.5) Rodeo Park
7.6) Vice Sahili (GYM & Ocean Caddesi & Otel)
7.7) Verona Mall
7.8.) Malibu Club
7.9) Vice News
7.10) MARKET CADDESİ (BAŞTAN SONA GÜVENLİ BÖLGE.)
7.11)Vice Bank
7.12)Vice Port
7.13)Stadium
7.14)Verdant Bluffs Malikanesi
7.15)Malibu Corporation

Şöyle devam edeceğim savunmama, "it köpek" dedim. Fakat bunun öncesinde SSini alamadığım rollerde bulundunuz. Bahsettiğiniz cümleyi söylememden önce Edgar karakteri bıçağını çıkardı, hatta Mado ve Dexter karakterleri onları uyardılar. Chatlog'umun bir delil olarak sayılıp sayılmayacağını bilemem ama yine de bırakayım;

Chatlog: GösterGizle
[02:55:07] Alexia Cruse: Tamam.

[02:55:11] Mado Agayan: İzinsiz giremezsin.

[02:55:21] Alexia Cruse: Peki abicim.

[02:55:27] Alexia Cruse fısıldadı (66): Salak ya bunlar.

[02:55:29] Mado Agayan: Kadının koruması geldi.

[02:55:40] Joseph Reigns: Kadının koruması değil de...

[02:55:42] * Mado Agayan Joseph'e bakınır.

[02:55:44] Mado Agayan: Eee.

[02:55:47] Dexter Lef: E-eeee.

[02:55:47] Joseph Reigns: Neyse, kim olduğum değil asıl konu.

[02:55:53] * Mado Agayan camdan sarkmaya hazırlanır.

[02:55:56] Mado Agayan: Neymiş.

[02:55:56] Joseph Reigns: Sorununuz nedir?

[02:56:08] Mado Agayan: Taksicilik yapıyoruz kardeşim.

[02:56:08] (( << Alexia Cruse (66): xxxx ))

[02:56:13] Dexter Lef: Kaçak taksi abi.

[02:56:15] * Joseph Reigns araca bakar

[02:56:15] Mado Agayan: Kadına yüz dolara bırakırız dedik.

[02:56:18] Edgar Karahanyan: Sorunun mu var?

[02:56:23] Joseph Reigns: Tamam, ben bırakırım.

[02:56:26] (( >> Alexia Cruse (66): xxxxx ))

[02:56:27] Dexter Lef: Neyle?

[02:56:29] Edgar Karahanyan yanındaki aracın kilidini açar.

[02:56:30] Mado Agayan: Abla yanlış anladı herhalde.

[02:56:30] Edgar Karahanyan yanındaki aracı kilitler.

[02:56:51] Mado Agayan: Sorun yok kardeş.

[02:56:56] Dexter Lef: Olamaz zaten.

[02:57:03] Mado Agayan: Doğru söyledin Dexter.

[02:57:05] Joseph Reigns: Ne bu şimdi?

[02:57:09] Edgar Karahanyan: 

[02:57:12] Mado Agayan: Edgar o bıçak ne?

[02:57:14] Joseph Reigns: Bedel ödeyenler takımı mı?

[02:57:18] Mado Agayan: Koy onu yerine!

[02:57:18] Edgar Karahanyan yanındaki aracın kilidini açar.

[02:57:20] Dexter Lef: Edgar abi, götüne sokacağım o bıçağı.

[02:57:23] Dexter Lef: Haberin olsun.

[02:57:30] Alexia Cruse'a fısıldadın (66): Garajına git, geleceğim.

[02:57:43] * Mado Agayan Joseph'e gözleriyle kilitlenir.

[02:57:58] * Dexter Lef Joseph'in gözlerinin içine bakınır, omuzlarını dikleştirir.

[02:57:59] * Joseph Reigns Mado'nun pozunu süzer, haline bakar.

[02:58:04] Mado Agayan: Bana üç saniyeden fazla bakarsan ya aşık olursun yada olay çıkar.

[02:58:05] Joseph Reigns: Eee, dinliyorum?

[02:58:15] [VC] {C8C8C8}HUD'ları kapattın, açmak için komutu tekrar yaz.

[02:58:27] Mado Agayan: Ne dinliyorsun dostum.

[02:58:31] Joseph Reigns: Adamım. Sana gerçekten delicesine aşık oldum.

[02:58:31] (( >> Edgar Karahanyan (49): Hiko Agayan ))

[02:58:39] Joseph Reigns: Sorun yok diyip araçtan iniyorsunuz.

[02:58:39] Dexter Lef: Tamam abi, arka odaya geçelim.

[02:58:41] Dexter Lef: Atla arabaya.

[02:58:45] (( << Edgar Karahanyan (49): :d ))

[02:58:46] Mado Agayan: İşimizi bozdun dostum 100 dolar kazanacaktım.

[02:58:49] (( >> Edgar Karahanyan (49): .dqewqüewqwqewqeü ))

[02:58:52] Mado Agayan: Sana hiç yakışmadı.

[02:58:56] Joseph Reigns: Pffs.

Chatlogu kırpma biçme yapmadım, sadece pmleri sildim. -Alexia ile olan-  Edgar ile olan PMleri silmedim, kendisi yalanlamak isterse yalanlayabilir.

Fear RP konusuna gelecek olursak, siz diyorsunuz ki agresif rol sergilemiyorduk. Ben de siz agresif rol sergilemediğiniz için fear sergilemedim. Siz sırf üç kişi olduğunuz için size "bayım" diyip itaat edecek değilim, güvenli bölgede olduğumuz için herhangi bir agresife çekecek hareket de yapmadım. Belli ki emoteları biz rol yaptığımız esnada hazırlamışsınız, saldırmak için bir hamlemi kolluyordunuz. Arada kaynayan emote hatalarından ve emoteları atma hızınızdan bu gözlemlenebilir. (bkz. d/me emote)

#6 - 18.03.2021 04:35
Şikayetimde herhangi bir tacizden bahsetmedim. Market caddesinin güvenli bölgelere dahil olmadığını söylediniz. Caps lock açarak vurguladım, Market caddesinin güvenli bölgeye dahil olduğuna dair kanıt, oyun kuralları 7. maddeden bakabilirsiniz;

Bu güvenli bölgeler aşağıda listelenmiştir:

7.1) VCPD Sokağı
7.2) VCFMD Bölgesi
7.3) Tüm Meslek Bölgeleri Idlewood Pızza Stack geçerli değildir.
7.4) Havaalanı
7.5) Rodeo Park
7.6) Vice Sahili (GYM & Ocean Caddesi & Otel)
7.7) Verona Mall
7.8.) Malibu Club
7.9) Vice News
7.10) MARKET CADDESİ (BAŞTAN SONA GÜVENLİ BÖLGE.)
7.11)Vice Bank
7.12)Vice Port
7.13)Stadium
7.14)Verdant Bluffs Malikanesi
7.15)Malibu Corporation

Şöyle devam edeceğim savunmama, "it köpek" dedim. Fakat bunun öncesinde SSini alamadığım rollerde bulundunuz. Bahsettiğiniz cümleyi söylememden önce Edgar karakteri bıçağını çıkardı, hatta Mado ve Dexter karakterleri onları uyardılar. Chatlog'umun bir delil olarak sayılıp sayılmayacağını bilemem ama yine de bırakayım;

Chatlog: GösterGizle
[02:55:07] Alexia Cruse: Tamam.

[02:55:11] Mado Agayan: İzinsiz giremezsin.

[02:55:21] Alexia Cruse: Peki abicim.

[02:55:27] Alexia Cruse fısıldadı (66): Salak ya bunlar.

[02:55:29] Mado Agayan: Kadının koruması geldi.

[02:55:40] Joseph Reigns: Kadının koruması değil de...

[02:55:42] * Mado Agayan Joseph'e bakınır.

[02:55:44] Mado Agayan: Eee.

[02:55:47] Dexter Lef: E-eeee.

[02:55:47] Joseph Reigns: Neyse, kim olduğum değil asıl konu.

[02:55:53] * Mado Agayan camdan sarkmaya hazırlanır.

[02:55:56] Mado Agayan: Neymiş.

[02:55:56] Joseph Reigns: Sorununuz nedir?

[02:56:08] Mado Agayan: Taksicilik yapıyoruz kardeşim.

[02:56:08] (( << Alexia Cruse (66): xxxx ))

[02:56:13] Dexter Lef: Kaçak taksi abi.

[02:56:15] * Joseph Reigns araca bakar

[02:56:15] Mado Agayan: Kadına yüz dolara bırakırız dedik.

[02:56:18] Edgar Karahanyan: Sorunun mu var?

[02:56:23] Joseph Reigns: Tamam, ben bırakırım.

[02:56:26] (( >> Alexia Cruse (66): xxxxx ))

[02:56:27] Dexter Lef: Neyle?

[02:56:29] Edgar Karahanyan yanındaki aracın kilidini açar.

[02:56:30] Mado Agayan: Abla yanlış anladı herhalde.

[02:56:30] Edgar Karahanyan yanındaki aracı kilitler.

[02:56:51] Mado Agayan: Sorun yok kardeş.

[02:56:56] Dexter Lef: Olamaz zaten.

[02:57:03] Mado Agayan: Doğru söyledin Dexter.

[02:57:05] Joseph Reigns: Ne bu şimdi?

[02:57:09] Edgar Karahanyan: 

[02:57:12] Mado Agayan: Edgar o bıçak ne?

[02:57:14] Joseph Reigns: Bedel ödeyenler takımı mı?

[02:57:18] Mado Agayan: Koy onu yerine!

[02:57:18] Edgar Karahanyan yanındaki aracın kilidini açar.

[02:57:20] Dexter Lef: Edgar abi, götüne sokacağım o bıçağı.

[02:57:23] Dexter Lef: Haberin olsun.

[02:57:30] Alexia Cruse'a fısıldadın (66): Garajına git, geleceğim.

[02:57:43] * Mado Agayan Joseph'e gözleriyle kilitlenir.

[02:57:58] * Dexter Lef Joseph'in gözlerinin içine bakınır, omuzlarını dikleştirir.

[02:57:59] * Joseph Reigns Mado'nun pozunu süzer, haline bakar.

[02:58:04] Mado Agayan: Bana üç saniyeden fazla bakarsan ya aşık olursun yada olay çıkar.

[02:58:05] Joseph Reigns: Eee, dinliyorum?

[02:58:15] [VC] {C8C8C8}HUD'ları kapattın, açmak için komutu tekrar yaz.

[02:58:27] Mado Agayan: Ne dinliyorsun dostum.

[02:58:31] Joseph Reigns: Adamım. Sana gerçekten delicesine aşık oldum.

[02:58:31] (( >> Edgar Karahanyan (49): Hiko Agayan ))

[02:58:39] Joseph Reigns: Sorun yok diyip araçtan iniyorsunuz.

[02:58:39] Dexter Lef: Tamam abi, arka odaya geçelim.

[02:58:41] Dexter Lef: Atla arabaya.

[02:58:45] (( << Edgar Karahanyan (49): :d ))

[02:58:46] Mado Agayan: İşimizi bozdun dostum 100 dolar kazanacaktım.

[02:58:49] (( >> Edgar Karahanyan (49): .dqewqüewqwqewqeü ))

[02:58:52] Mado Agayan: Sana hiç yakışmadı.

[02:58:56] Joseph Reigns: Pffs.

Chatlogu kırpma biçme yapmadım, sadece pmleri sildim. -Alexia ile olan-  Edgar ile olan PMleri silmedim, kendisi yalanlamak isterse yalanlayabilir.

Fear RP konusuna gelecek olursak, siz diyorsunuz ki agresif rol sergilemiyorduk. Ben de siz agresif rol sergilemediğiniz için fear sergilemedim. Siz sırf üç kişi olduğunuz için size "bayım" diyip itaat edecek değilim, güvenli bölgede olduğumuz için herhangi bir agresife çekecek hareket de yapmadım. Belli ki emoteları biz rol yaptığımız esnada hazırlamışsınız, saldırmak için bir hamlemi kolluyordunuz. Arada kaynayan emote hatalarından ve emoteları atma hızınızdan bu gözlemlenebilir. (bkz. d/me emote)
GBI bölgelerde Brawl,il-legal,agresif roller yapılmaz kendin de bir ihlal yapmış oluyorsun dostum 
biz senin yaptığın agresif role brawl ile karşılık verdik.  Ayrıca DM hiçbir rol yapmadan karşı tarafa sıkmak oluyor,gerekli emoteyi verip saldırdık. DAHA fazla yazı yazmayacağım savunmam bu kadar. Admin kararını bekliyoruz.
« Son Düzenleme: 18.03.2021 04:39 memistheking »

#7 - 18.03.2021 04:44
Merhaba agresif bir rol sergilemedik, bize it köpek dediğin için saldırdık. Evet haklısınız orası Güvenli bölgeymiş bilmiyorduk fakat şöyle birşey var bize hakaret ederek kavgayı başlatıyorsun, bu durumda seninde ceza alman gerekir yeni gelen kuralda tam olarak böyle yazıyor ;
(07.01.2021 kural güncellemesi kapsamında): Aşağıda yer alan güvenli bölgelerde oyuncular birbirlerinden izin alarak, anlaşmalı olarak dahi kavga/brawl/şiddet içeren roller/diğer illegal roller yapamazlar. Böyle bir durum sadece bir yetkilinin izni dahilinde yaşanabilir, oyuncular birbirlerini bu bölgelerde misillememeli, kavga çıkarmaya yönelik davranışlar sergilememeliler. Bunun olması durumunda hem kavgayı başlatan taraf, misillemeyi yapan taraf, devamını getiren taraf yani her iki taraf da cezai işlem görebileceğini kabul etmiş olur.
Bunun yanı sıra Chatlog üzerinde oynama vs. yapılabileceğinden dolayı kanıt olarak kabul edilmiyordu böyle biliyorum.

#8 - 18.03.2021 04:51
Savunma yaptığınızdan ötürü teşekkür ediyorum fakat yaptığınız savunmalarda kendinizle çelişiyorsunuz, güvenli bölge olduğunu söylemeden önce agresif role dair bir konuşma yapmadınız, hatta suçlu bile bulmuyordunuz beni. Fakat sonrasında suçlamaya başladınız, bütün yazdığınız savunmalarda yazdığım iki kelimeyi bana karşın savunma olarak gösteriyorsunuz, öncesinde Edgar karakteri bıçak çekti, siz drive by'a kalkacakmış gibi bir emote verdiniz, bana üstünlük kurmaya çalıştınız ve ben it köpek dediğim için suçlu oluyorum. Güvenli bölge ihlali izni istemem gerekmiyor, bana saldırarak bunu yapan sizdiniz, devamında benden izinsiz karakteri neredeyse CK'ye kadar sürükleyecek bir harekette bulunuyorsunuz. Realistik düşünelim, bir insan 3 kere bıçaklanırsa ne kadar dayanabilir? Benden izin almadan yaptığınız bir roldü.

#9 - 18.03.2021 04:55
Savunma yaptığınızdan ötürü teşekkür ediyorum fakat yaptığınız savunmalarda kendinizle çelişiyorsunuz, güvenli bölge olduğunu söylemeden önce agresif role dair bir konuşma yapmadınız, hatta suçlu bile bulmuyordunuz beni. Fakat sonrasında suçlamaya başladınız, bütün yazdığınız savunmalarda yazdığım iki kelimeyi bana karşın savunma olarak gösteriyorsunuz, öncesinde Edgar karakteri bıçak çekti, siz drive by'a kalkacakmış gibi bir emote verdiniz, bana üstünlük kurmaya çalıştınız ve ben it köpek dediğim için suçlu oluyorum. Güvenli bölge ihlali izni istemem gerekmiyor, bana saldırarak bunu yapan sizdiniz, devamında benden izinsiz karakteri neredeyse CK'ye kadar sürükleyecek bir harekette bulunuyorsunuz. Realistik düşünelim, bir insan 3 kere bıçaklanırsa ne kadar dayanabilir? Benden izin almadan yaptığınız bir roldü.
Edgar konusunda gerçekten hak veriyorum, bıçakladıktan sonra kendisiyle pmden yazıştım ve rolü dellemesini istedim,oraya gittiğimizde sizi bulamadık. Edgar savunmasını yapmalı yaptığı ihlal bizi ilgilendirmez.