Peki Michael Callegari hapisten çıktıktan sonra neler yaptı? Pek çok yazar, onun 2006 olaylarından sonra yeraltı piyasasından silindiğini ve uzunca bir süre suçlara karışmadığını söylüyor fakat ben öyle düşünmüyorum. Neden? Bunu açıklayacağım, fakat önce Callegari'nin bugün ne yaptığını inceleyelim. Michael Callegari, genç yaşta edindiği tecrübelerden sonra pek çok İtalyan restoranında çalıştı. En son 7 ay önce Candella'da çalıştığını biliyoruz. Şimdilerde ise, 10 yıllık birikiminin sonunda Temple'da kendine ait bir iş yeri almayı planlıyor.
Şunu hesaba katmanız gerek. Her kim olursa olsun, özellikle bir suç yapılanmasının en üst noktalarındaki isimler asla bir ayakçı için kendilerini riske atmazlar. Beltramo, neden Callegari'nin suçunu üstlenip onun hapisten çıkmasını sağladı? Elbette ondan bazı beklentileri vardı. Peki ya Michael Callegari'nin sosyal medya hesaplarını incelediğimizde neler görüyoruz? Callegari'nin çevresinde, 2006 olaylarından tanıyabileceğiniz Joseph Lombardi ve Charles Belcastro geziniyor. Bu, onun Beltramo ile hala bağlantıda olduğunun bir göstergesidir. Peki ya neden yeni iş yeri Temple'da açılacak? Çünkü Temple'daki İtalyan-Amerikan nüfusu, özellikle son 3 yılda büyük artışa geçti. Bazı ufak detayları gözümüzden kaçırmamamız gerekiyor.
Şahsen ben bu meseleyi kaçırmayacağım ve bu yeni yapılanmayı takip edeceğim. Cosa Nostra, her ne kadar gücünü kaybediyor olsa da yeni yapılanmalar ile birlikte hayatımızın kararmasını istemem. En nihayetinde, her ne kadar İtalyanlar istediklerine kavuşmuş olsa da bazı insanlar gücün, daha çok paranın ve itibarın peşinde koşmaya devam ediyor.
|  |