Öncelikle selamlar, iyi forumlar.
Bu AR-GE'yi az önce yaşadığım bir olaydan esas alarak açma gereği duydum, çünkü çok can sıkıcı bir durum.
Commerce Apartmanında soygun için arkadaşımı bekliyordum ve altımda bir FCR vardı. Soygundan çıkardığımız paketlerden bagajımda yoktu. Bir polis aracını gördüm ve 30 saniye bile sürmeyen bir kovalamaca yaşadım, Merkez Bankasına varmadan yolda durdum. Polisler elime kelepçe falan taktı. Buraya kadar anormal bir durum yok. Ardından motorumu aradılar, bir şey bulamadılar. Sonrasında Departmana götürdüler, bende göz altında biraz tutup çıkartırlar falan diyordum ki. Bir anda 180 dakikalık yediğim jaille baş başa kaldım. 30 saniye bile sürmeyen kovalamacada, cezamı KKD olarak 180 dakika ayarlamış polis memuru.
Bana anormal gelen nokta şu, tam bir kovalamaca bile diyemeyeceğimiz bu olayda karşı tarafa 180 dakika ceza vermek ne kadar mantıklı? Para cezası olabilirdi, bence böyle olmalıydı. Bu kadar küçük bir suça hapis cezasının verilmesine gerek yok.
1.26 Kolluk Kuvvetlerine Direnmek
Para Cezası
Bu suçta para cezası uygulanmaz.
Hapis Cezası
Suçlu ısrarla kolluk kuvvetlerinin dur ihtarına uymuyor, kolluk kuvvetlerinin söylediklerini hiçe sayıyor veya kolluk kuvvetleri görevlilerinin işlerini zorlaştıracak düzeyde direniyorsa 180 ve 300 ((dk)) arasında hapis cezası uygulanır.
Gördüğünüz alıntıda "ısrarla" ibaresi göze çarpıyor. Fakat benim yaşadığım olayda neresi ısrarla oluyor anlamış değilim. Okuyan dostlarımdan görüşlerinizi bekliyorum. Bana katılıp, katılmadığınız yerleri görmek, gözden kaçırdığım şeyleri söylemenizi istiyorum. İyi forumlar!