Konu: Kural eklemesi(tartışmaya açık)  (Okunma sayısı 472 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 10.03.2021 11:15
Merhabalar,

Uzun zamandır aklıma takılan ve AR&GE'sini şimdi açmak gelen bir "Kural Güncellemesi" düşündüm.
Öncelikle biliyorsunuz ki İngilizce konuşulması gereken bir Vice şehrinde rol yapıyoruz, bu şehirde Türkçe konuşmak pek mümkün olmadığı için OOC olarak Türkçe yazsak bile rolsel olarak İngilizce kabul etmek zorundayız.
 Son zamanlarda çokça arttığını düşündüğüm "Rolsel olarak İngilizce konuşulmasına rağmen ısrarla İngilizce cümleler" kuran kişiler.
Vice Roleplay oynayan küçük kardeşlerimiz var, İngilizce bilmeyen büyük abilerimiz var belki de. Sunucuda IC olarak konuşurken aralara İngilizce kelimeler sıkıştırılmasını doğru bulmuyorum, bir kişi o kelimeyi bilmeyebilir veya yeterince ingilizcesi olduğu halde anlamayabiliyor. Bunun için en üstte belirttiğim gibi kural güncellemesi getirilebilir.

Not: Konu kesinlikle tartışmaya açıktır, destekleyen desteklemeyen fikirleriyle destekleyerek yorumlayabilirse <3.
İngilizcem'in yeteri olduğunu düşünüyorum bundan dolayı açmadım, pek sıkıntı çekmesem bile tekrar ve tekrar dediğim gibi OOC olarak saçmalık geliyor bana şu davranışlar.

NOT2: Kalıplaşmış ingilizce kelimeler kullanılmaya devam edilebilir, fazlası olmadıkça *-*
« Son Düzenleme: 10.03.2021 11:17 Tyriss »
Like
11
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
finxyy, Tyriss, Kedichu, nautical, samaelmuz, cante, UruxUs, jonlakow,
Metamfetamin, Ihsan, Squrety,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 17.03.2021 04:01
Denildiği üzere İngilizcesi yeterli olmayan abilerimiz/kardeşlerimiz olabilir, bu yüzden destekliyorum.
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tyriss, UruxUs,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 17.03.2021 13:16
Küçük ama önemli detaylar, destekliyorum.
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tyriss, UruxUs,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 17.03.2021 13:23
Sonuna kadar destekliyorum. Bu tür şeyler dikkat çekmek için yapıldığını sanıyorum. Böyle bir kural gelirse daha iyi olur.
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tyriss, UruxUs,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 17.03.2021 13:27
Kesinlikle destekliyorum, havalı olmak için ingilizce yazıyor, b1 ingilizcem var, ben de yazmasını biliyorum, rolde zaten ingilizce konuşuyoruz, ne gerek var?
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tyriss,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 17.03.2021 16:39
Merhabalar,

Uzun zamandır aklıma takılan ve AR&GE'sini şimdi açmak gelen bir "Kural Güncellemesi" düşündüm.
Öncelikle biliyorsunuz ki İngilizce konuşulması gereken bir Vice şehrinde rol yapıyoruz, bu şehirde Türkçe konuşmak pek mümkün olmadığı için OOC olarak Türkçe yazsak bile rolsel olarak İngilizce kabul etmek zorundayız.
 Son zamanlarda çokça arttığını düşündüğüm "Rolsel olarak İngilizce konuşulmasına rağmen ısrarla İngilizce cümleler" kuran kişiler.
Vice Roleplay oynayan küçük kardeşlerimiz var, İngilizce bilmeyen büyük abilerimiz var belki de. Sunucuda IC olarak konuşurken aralara İngilizce kelimeler sıkıştırılmasını doğru bulmuyorum, bir kişi o kelimeyi bilmeyebilir veya yeterince ingilizcesi olduğu halde anlamayabiliyor. Bunun için en üstte belirttiğim gibi kural güncellemesi getirilebilir.

Not: Konu kesinlikle tartışmaya açıktır, destekleyen desteklemeyen fikirleriyle destekleyerek yorumlayabilirse <3.
İngilizcem'in yeteri olduğunu düşünüyorum bundan dolayı açmadım, pek sıkıntı çekmesem bile tekrar ve tekrar dediğim gibi OOC olarak saçmalık geliyor bana şu davranışlar.

NOT2: Kalıplaşmış ingilizce kelimeler kullanılmaya devam edilebilir, fazlası olmadıkça *-*
Destekliyorum bazı insanlar ingilizce yazmaya bile çalışırken illa ki bir yerden hataları (kipler veya sokak ağzı konuşurken) oluyor bu da rol zevkini mahvediyor
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tyriss,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 31.03.2021 18:40
Desteklemiyorum, minik bir ara verip çaktırmadan ALT-TAB atılıp translate den bakılabilir. Kimsenin zevkinin bozulmasına gerek yok bunun için.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 02.04.2021 16:39
Desteklemiyorum, minik bir ara verip çaktırmadan ALT-TAB atılıp translate den bakılabilir. Kimsenin zevkinin bozulmasına gerek yok bunun için.
Dediğimi çok yanlış anlamışsın, konumuz ingilizce bilip bilmeme durumu değil zaten ROLSEL ingilizce konuşuyorsun neden artı olarak OOC ingilizce konuşma gereği duymalısın ki?
Tekrardan söylüyorum lafım ufak kalıplaşmış sözcükler için değil yazısında 10 tane kelime varsa 8ini ingilizce yazan oyunculara
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 02.04.2021 18:21
Desteklemiyorum. Olayı İngilizce bazında ele almadım. İngilizce olayında haklısınız. Genel olarak istediği dilden yazabilir isterse kişi OOC Almanca biliyorsa o şekilde yazar. Bunun sebebi sistemin yetersiz olması, belki kişi dört dil biliyor ancak sistem yetersiz olduğu için konuşamıyor. Mix yapılmasını önlemek amacıyla da gerçekten Almanca yazıyor. Normalde başka şekillerde de başka dillerle konuşabilir ama mix yapılmasının önünü açar. Ondan dolayı sadece İngilizce için destekliyorum, diğer diller için desteklemiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 03.04.2021 08:37
I dont support you, moments who know how to speak. Çok gerekli olduğunu düşünmüyorum, desteklemiyorum. Arada ingilizce kelimeyi ingilizce söylemek güzel oluyor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok