Konu: [07.03.2021] Aran Gallagher ve 3 kişi daha - BugAbuse, CBUG ve Spawn Kill  (Okunma sayısı 711 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 09.03.2021 13:39

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @AgtBack  (https://www.vice-rp.com/forum/index.php?action=profile;u=10660)
@SirZosgne (https://www.vice-rp.com/forum/index.php?action=profile;u=12222)
Maske_21149 (kim olduğunu bilmiyorum)
@Burakqwsx (https://www.vice-rp.com/forum/index.php?action=profile;u=7523)

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 07 Mart 2021

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: BugAbuse | C-BUG | SAMP Fiziklerinin aykırı kullanımı

Alıntı
4-) SAMP FİZİKLERİNİN AYKIRI KULLANIMI

Powergamingden farklı olarak SAMP'ın kendi fiziklerinin roleplay dışı kullanımı olarak kabul görmektedir. Bu durumun örnek ve detayları aşağıda listelenmiştir:

BMX Bunny — sürekli olarak bisikletlerle zıplama eyleminin gerçekleştirilmesidir.
      Olimpik Yüzücülük — suya girdikten sonra SAMP dinamiklerinde bir engeli olmasa da roleplay dahilinde süreli olarak yüzmeye devam etmek. Belirli bir süreden sonra yorulmanız gerektiğini unutmayın.
      Chicken Run / Bunny Hop — birisinden kaçarken veya bir yere ilerlerken sürekli zıplamak.
      Ninja Jack — birisinin aracını çalarken yan koltuktan binip, belirli klavye koordinasyonlarıyla sürücü olan kişiyi araçtan indirirken öldürmek.
      Car Jack — araçta sürücü varken, hiç bir şekilde rol yapmayıp "F" basıp araçtan kişiyi indirmek.
      CarSurfing — hareket eden aralarının tavanı, kaputu, üzerinde dururken seyahat etmek. (Bobcat, Sadler vb. araçlarda geçersizdir, Mountain Bike, Bike, BMX üzerine iki kişi binemezsiniz.)
      Araç sürücüsüyken SMG'lerle ateş etmek — araç sürücüsüyken herhangi bir şekilde ateş edilmesidir.
      Aracın sürücü koltuğu boşken drive-by atmak — aracın sürücü koltuğunda kimse yokken o araçta drive-by atılmasıdır. Sürücü araçtan indiğinde drive-by yapan bireylerde araçtan inmelidir.
     Karavandan ateş etmek — karavan sistemini bu yönde suistimal etmek yasaktır. Karavandan kesinlikle ateş edilemez.
     Q-E ile reload yapmak — Silahınızın mermisini (q-e) tuşlarına basarak yenilemeniz yasaklanmıştır. Ufak bir emote dahilinde yapabilirsiniz.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Aran Gallagher - Şahıs sürekli c yaparak oturup kalkarak ateş ediyor, duvarın arkasında gizli bölmeden SPAWN kill yapıyor ve içeriye giren kişiler freeze süresindeyken ateş ediyor, öldürüyor.

Beamard Maguire - BugAbuse yaparak duvar arkasından spawn kill atıyor.

Maske_21149 - BugAbuse yaparak duvar arkasından spawn kill atıyor.

Mauricio Dezirinda - BugAbuse yaparak duvar arkasından spawn kill atıyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Ayrıca orada SALDIRIN ARSLANLAR diye spam atan arkadaş ve SALDIRMAYANI SİKERİM BAK! yazan arkadaşlar da spam atıyor powergame yapıyor, o kadar hızlı konuşamaz.

« Son Düzenleme: 09.03.2021 14:05 keddy »

#1 - 09.03.2021 13:50
Öncelikle merhabalar, bug abuse hakkında konuşacağım. Map'ın yapılışında tasarlanmış gereksiz çok bir şekilde gizli geçiş yerleri var,bunu polisler de dahil herkes kullandı buna dair kanıt atabilirim isterseniz. CBUG'a gelirsek. O anda rolün heyecanı ile bizim ve polisler tarafımızdan birçok ihlaller yapıldı rk ihlalleri vesayri olsun, ihlale ihlaller ile karşılık verildi bu yüzden konu orada kapandı ve sürekli roleplay gereği tutuklanım rolümüze devam ettik. Hatamın farkındayım, özür diliyorum  :vice:

#2 - 09.03.2021 13:53
Öncelikle merhabalar, bug abuse hakkında konuşacağım. Map'ın yapılışında tasarlanmış gereksiz çok bir şekilde gizli geçiş yerleri var,bunu polisler de dahil herkes kullandı buna dair kanıt atabilirim isterseniz. CBUG'a gelirsek. O anda rolün heyecanı ile bizim ve polisler tarafımızdan birçok ihlaller yapıldı rk ihlalleri vesayri olsun, ihlale ihlaller ile karşılık verildi bu yüzden konu orada kapandı ve sürekli roleplay gereği tutuklanım rolümüze devam ettik. Hatamın farkındayım, özür diliyorum  :vice:

Teşekkürler savunma için, şikayeti geri çekmeyeceğim çünkü böyle durumlarla karşılaşmak istemiyorum üzgünüm bu konuda. Map böyle yapıldı diye kullanılmaması gerekiyor.  Kim kullandıysa tek-tek şikayet açabilirim kanıtları buldukça da açacağım. C-BUG için de geçerli bir sebep değil, sürekli eğil-kalk ile vurmuşsunuz.  :nays:

#3 - 09.03.2021 13:56

Teşekkürler savunma için, şikayeti geri çekmeyeceğim çünkü böyle durumlarla karşılaşmak istemiyorum üzgünüm bu konuda. Map böyle yapıldı diye kullanılmaması gerekiyor.  Kim kullandıysa tek-tek şikayet açabilirim kanıtları buldukça da açacağım. C-BUG için de geçerli bir sebep değil, sürekli eğil-kalk ile vurmuşsunuz.  :nays:

Haklısnız birşey demiyorum, eğlenceli bir geceydi ve dm heyecanoı vardı, ama ta ki polislerin rk ihlali yapmasına kadar, bende ihlale ihlal ile karşılık vermeyi tercih ettim, maksimum hatamın farkındayım, bir daha tekrarı yaşanmayacak. Yaşanılanlar adına özür dilerim tarafımca başka yanıt gelmeyecektir, teşekkürler. :o
« Son Düzenleme: 09.03.2021 14:10 AgtBack »

#4 - 09.03.2021 14:46
Maske21149, @knoojew gün içinde savunmanız bekleniyor.

#5 - 09.03.2021 17:48
Merhabalar ben maske 21149 benim tam göründüğüm yerde içeriye giren Matthew karakteri rolü durdurdu ve bize kamera rolünün yapılacağını söyledi daha sonrasında ben ise  yukarı çıkarak skinim belli olmasın diye Dwayne isimli skini giyerek mutfak kısmına çıktım orada çatışma rolüne devam ettim bu durumda ise oradaki Nelson karakteri ile olan rol dahilinde olmadığı gibi ihlal dahilinde de olmayacaktır
bunlarda kanıtlar :
Spoiler: GösterGizle

#6 - 09.03.2021 17:58
Orada rol durduruldu veyahut durdurulmadı, duvarın arkasında mısınız? evet, duvarın arkasında ve elinizde silah var mı? evet, rol durdurulmasa(durduruldu mu onu bilemiyorum) da sıkacak mıydınız oradan? evet. O yüzden her türlü bug-abuse olarak görüyorum, attığınız ssler ile konunun alakasını kavrayamadım üzgünüm. çünkü saat-saniye gözükmemekte.

#7 - 09.03.2021 18:09
Orada rol durduruldu veyahut durdurulmadı, duvarın arkasında mısınız? evet, duvarın arkasında ve elinizde silah var mı? evet, rol durdurulmasa(durduruldu mu onu bilemiyorum) da sıkacak mıydınız oradan? evet. O yüzden her türlü bug-abuse olarak görüyorum, attığınız ssler ile konunun alakasını kavrayamadım üzgünüm. çünkü saat-saniye gözükmemekte.
çünkü bende videolardan aldım ve ilk spoilerda saat ve tarih gözükmekte Allen adlı yetkiliye sorulabilir rolün durdurulup durdurulmadığıno rolde değilsen neden alakasız şikayetler açıyorsun onuda anlamadım ama yetkili kararı beklenebilir gerekli savunmam yapıldı ki hiçbir karakterimde bu tarz ihlallerde bulunmadım kontrol edilebilir.
« Son Düzenleme: 09.03.2021 18:21 knoojew »

#8 - 09.03.2021 18:20
çünkü bende videolardan aldım rolde değilsen neden alakasız şikayetler açıyorsun.

kanıtları atabilirsiniz tabii, rolde değilim diye şikayet açamayacağım diye bir kural göremiyorum ki ortada. Youtube atılan videoları incelerken kural ihlali gördüm ve açtım, ben açmasam o rolde olan birine gönderip ona da açtırabilirdim, bir şey değişmeyecek hayatımızda. Başka herhangi bir post atmama gerek yok, iyi roller/oyunlar.  :-\

#9 - 09.03.2021 18:33

Ayrıca bir yetkiliden bu şahısların kim olduğuna dair de log kontrolü yapılabilirse çok iyi olur. Burası RP sunucusu hırsız/polis veyahut dm yapmak için başka sunuculara gitmelerini tavsiye ederim. 3 saniyede 3 kere aynı şeyi söylemek, mafya mı rapçi mi anlayamadım...