Konu: Toplu ARGE Önerisi(Güncellendi)  (Okunma sayısı 154 defa)

#0 - 07.03.2021 10:23

Merhaba, sunucuya yeni başladım ve bir kaç eksiklik gözüme çarptı, bunları buradan paylaşmak istedim.Olumlu/olumsuz her türlü yorumunuzu bekliyorum.

• /ayarlar menüsünde "Yayın görünürlüğü" ve "Reklam görünürlüğü" seçeneklerini kapalı hâle getirip relog attığımızda tekrardan aktif olarak görünüyor, bunun düzeltilmesi gerekiyor diye düşünüyorum.
  • Trucker meslek araçları hasarlı hâle gelince genelde oyuncular tarafından terkediliyor ve trucker noktasında hasarlı tonlarca araç duruyor.Bunun için şöyle bir şey yapılabilir, trucker mesleğinde teslimat yaptığımızda araç otomatik olarak tamir olsun böylelikle hasarlı araçlar oyuncular tarafından bir köşeye atılmaz ve görsel olarak bir kirlilik oluşturmaz.
  • Onaylı birlik bölgesinde uyuşturucu satarken oyundan düşersek ya da /q atarsak para gelmiyor, gözlemlediğim kadarıyla bölgeyi terkedince paramız geliyor.Bu olaya bir el atılmalı diye düşünüyorum.
  • /sohbetimitemizle komutunu kullandığımızda chatte çıkan bildiri kaldırılmalı diye düşünüyorum.Sebebi ise rol ssi alırken falan araya kaynayarak sıkıntı çıkarabiliyor.
  • SMS yollayınca ücreti üzerimizdeki paradan kesiliyor.Bu realistik açıdan biraz saçma, bunun yerine telefon tarifesi sistemi eklenebilir.Aylık örnek veriyorum $500 karşılığında 200dk konuşma hakkı, 500 SMS hakkı verebilir, hattımıza tanımlı bir tarife yoksa SMS ve arama yapamayız.
  • Araç park ücreti $1500 bu miktar gerçekten aşırı derece fazla.Sadece aracımın spawn noktasını değiştirmek için bu kadar yüksek bir miktar vermek benim için cidden çok zor.Yeni başlayan oyuncuları düşünerekten bu konuda bir düzenleme yapılırsa çok sevinirim.
  • Araç kilit tuşu N tuşundan başka bir tuşa atanmalı.Sebebi ise aracın içerisindeyken N tuşuna bastığımızda araç kilitlenmiyor çünkü bu tuş araç içinde far açıp-kapatma görevi görüyor.(Örneğin L tuşuna atanabilir)
  • /acam komutuna tüm camları aynı anda açıp kapatma gibi bir seçenek eklenebilir.
  • /traphouse komutu üzerinden maksimum 5 adet uyuşturucu paketi alabiliyoruz.Bu sayı biraz daha arttırılmalı.5 paket hemen bitiyor ve her seferinde Las Venturas'a gitmek durumunda kalıyoruz.
  • /yurumetarzi komutundan bir yürüş stili seçip relog atınca yürüyüş stilimiz sıfırlanıyor.Benim önerim ise bu komutun kaldırıp /ayarlar komutuna entegre edilmesi ve relog atınca bile seçtiğimiz yürüyüş stilinin kalması.
  • Rozeti açık polislerin ID kısmı beyaz görünüyor ve ortaya kötü bir görüntü çıkarıyor.Tıpkı isminin de olduğu gibi mor olması gerekiyor.
  • Satılık durumdaki işyerlerinin giriş ücreti görünmüyor, biz de ücretsizdir diyerek içeri dalıyoruz ve paramız gidiyor.Satılık durumdaki işyerlerinin de dışında giriş ücreti yazmalı.
  • /pawnshop komutunda çıkan listede ürünlerin fiyatı görünmüyor, fiyatları da görünse güzel olabilir.
  • Binco'da aksesuarların bazılarının fotoğrafı görünmüyor ya da çok büyük göründüğü için ne aksesuarı olduğunu anlayamıyoruz, buna bir çözüm gelirse mükemmel olur.
  • AFK olan oyuncuların üzerinde [AFK] tarzında bir yazı çıkabilir.Kişilerin AFK olduğunu anlayamayıp role girmeye falan çalışıyoruz, sıkıntılara neden olabiliyor.
« Son Düzenleme: 10.03.2021 17:02 sp00nface »
Like
9
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Veurnex, ble55phemy, Ihsan, oflu, dashthebest, Likuad, finxyy, Squrety,
sp00nface,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 07.03.2021 17:20
Aslına bakarsan trucker araçları için olan öneri ve /reklamkapat için verdiğin öneriler gelebilir. Onun dışında eğer biri bir şey yazdıktan sonra üstünde çıkarsa daha çok karışır. Tarife işinede katılmıyorum, şu an sistem iyi gerek yok. Uyuşturucu buguna da çözüm gelebilir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 07.03.2021 18:09
Tarife sistemi dışındaki hepsine katılıyorum, tarife sistemi ise üzerimizdeki para yerine banka hesabımızdan çekebilir.   :vays:  :nays:
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 08.03.2021 01:55
"Biri konuşurken kafasının üzerinde tıpkı /ame /ado'da olduğu gibi söyledikleri görünmeli diye düşünüyorum, toplu bir role falan girdiğimizde kim ne diyor karışabiliyor."

Bu arge dışındaki diğer argelere katılıyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 08.03.2021 09:00
  • SMS yollayınca ücreti üzerimizdeki paradan kesiliyor.Bu realistik açıdan biraz saçma, bunun yerine telefon tarifesi sistemi eklenebilir.Aylık örnek veriyorum $500 karşılığında 200dk konuşma hakkı, 500 SMS hakkı verebilir, hattımıza tanımlı bir tarife yoksa SMS ve arama yapamayız.
  • Biri konuşurken kafasının üzerinde tıpkı /ame /ado'da olduğu gibi söyledikleri görünmeli diye düşünüyorum, toplu bir role falan girdiğimizde kim ne diyor karışabiliyor.
  • /vergiode /cezaode komutlarının telefon üzerinden bir uygulamadan ödenmesi gerektiğini düşünüyorum, direkt komutla ödenmesi bana realistik açıdan biraz tuhaf geliyor.
  • Araç park ücreti $1500 bu miktar gerçekten aşırı derece fazla.Sadece aracımın spawn noktasını değiştirmek için bu kadar yüksek bir miktar vermek benim için cidden çok zor.Yeni başlayan oyuncuları düşünerekten bu konuda bir düzenleme yapılırsa çok sevinirim.
Bunlar hariç destekliyorum nedenlerini aşağıya sıraladım.
  • SMS sistemini desteklemiyorum, şu an kullandığımız kadar ödüyoruz. Faturasız hatlar gibi, tarife kullanmazsak. Günümüz ile farklı değil. Telefonla para yükleme sistemi gelebilir ancak çokta gerek yok.
  • Konuşurken üstümüzde yazı gözükmesi rol SS'leri alırken F10'a zorlamaya itiyor. Ayrıca kalabalık mekanlarda görüntü kirliliği oluşturuyor. Ek olarak oyundaki chat mesafe limitin fazla yüksek olması sebebiyle faydadan çok zararı oluşacaktır. Ayrı bir bugu daha /ame verdikten sonra hemen bir şey yazılırsa /ame'yi insanlar göremeden chatte ne dediğini görecektir, ame boşa gidecektir.
  • /vergiode /cezaode komutlarının telefon üzerinden bir üstünden ödenmesi ile komut ile ödenmesinin bir farkı yok rolünü yapabilirsin. İkisi de aslında aynı şey zaten, telefondan ödeme rolünü yapıp komutu kullanabilirsin.
  • Araç park ücreti $1500 bu miktar gerçekten aşırı derece fazla bu kısım kısmı olarak doğru sadece ilk park fiyatı ücretsiz olabilir. Ancak 1500$ dolar olarak kalması fikrindeyim, ucuz olmasından dolayı suistimal edilebilir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 16.07.2021 10:58
Toplu oneri yapmak AR-GE niteliginde degil. Konuda daginikliga sebebiyet veriyor.

Bu konu altindan meslek sistemini mi telefon sistemini mi yoksa /ayarlar menusunu mu tartisacagiz belirsiz gorunuyor.

AR-GE acarken tek konu uzerine detayli bir sekilde acmalisiniz.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok