Konu: @viekens Christopher_Fischetti  (Okunma sayısı 308 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 06.03.2021 14:52

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @viekens Christopher_Fischetti

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Ekran görüntülerinde mevcut.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
6-) DEATHMATCH

Herhangi bir şekilde roleplay amacı olmayan şekilde karşı tarafı öldürmek olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş ediyorken, yeterli sebep ve nedene sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

2-) METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

3-)EMOTESİZ ATEŞ

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Glen park'da iki dakika afk bıraktım ve geldiğimde Christopher adlı arkadaşın beni bir anda vurduğunu gördüm sebebini sorunca ise iki birlik arasında savaş olduğunu söyledi ve sistemsel olarak beni tanıdığını söyledi.Benim karakterim IC olarak bu savaşı hiçbir şekilde bilmiyor ve ben bu insanlara bir kere bile ateş etmemişim.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Gerekenin yapılmasını arz ediyorum.Bu arada emote verirkende ateş etme emote vermemiş sadece silahını çekmiş.

« Son Düzenleme: 06.03.2021 14:57 sCiEnLy_ »

#1 - 06.03.2021 15:48
Alıntı
15-) SİLAH KURALLARI

Silah ile yapılacak rollerde silahın nereden geldiğine dair emote belirtilmek zorunda (çıkartma, eline alma) uzun mesafe chatte gözükecek emoteler ile kabul edilir. Süreli ve karakter üstü emoteler kabul edilmez. Silah çıkartma, ateş etme gibi emote zorunlulukları aşağıda belirtildiği gibidir, karşı tarafın görmesi için çıkartma işlemi uzakta yapıldıysa bile ateş etmeyi kişinin görebileceği yakınlıkta belirtmeniz gerekir. Silah çıkartma emote'u verildiyse ve bu gözüktüyse, ateş etme emote'u vermenize gerek yoktur, isteğe bağlıdır.
Saldıran taraf için ilk saldırı anında emote ile belirtmesi zorunludur. Silah çıkartma emotesi saldıran taraf için ufak silahlar bile olsa şarttır.
Savunan taraf için cepte taşınamayacak silahları emote ile belirtmeden kullanamazlar. Bunlar haricinde kalan tabanca, uzi, kısa bıçak, jop, tazer, biber gazı gibi silahları emote belirtmeden doğrudan sistemsel olarak kullanabilir.

Ateşli silah kullanan bir kişinin üzerine bıçak vb. ekipmanlarla koşmak non-rp veya fear rp ihlali olarak değerlendirilir. Kişiler bu gibi durumlarda karşı saldırıya geçmek yerine savunma halinde kalması gerekmektedir.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma

Merhaba,

Öncelikle yukarıda alıntıladığım kuralı tekrardan hatırlatmak istiyorum. Kural da dediği gibi,
"Silah çıkartma emote'u verildiyse ve bu gözüktüyse, ateş etme emote'u vermenize gerek yoktur, isteğe bağlıdır. "

Kasparov, 5-Deuce Hoover Gangster Crips & San Fierro Crime Family oluşumları arasında dün akşam saatlerinden beri aktif bir savaş sürüyor.

Bu savaş sebebiyle birliklerinizdeki karakterler, bizi tanıyıp-tanımasa bile vurmak durumunda kalabiliyoruz. Çünkü dediğim gibi savaş halindeyiz. Sizin ne yapıp yapmayacağınızı kestiremiyoruz. Bir süredir sizi 'Santa Flora Social Club' üstündeki balkondan izliyordum.
Karakteriniz epeydir hareket etmeyince ve etrafta Sanchez'lerle dolaşan siyahiler olduğundan dolayı gidip bakmak istedim.
Gidip baktığımda ise bugün kaçırdığımız 'Lion Baghdadlian' karakteriyle bağlantılı olan Murad Kasparian'ı gördüm ve silahımı çekip ateş etmeye başladım. Yukarıda da belirttiğim gibi savaş halindeyiz, karakterleriniz bölgemizi uzaktan izliyor. Buna hiçbir şey yapmayıp göz yumamayız ne yazık ki.

ROLDEN BİR GÖRÜNTÜ:
« Son Düzenleme: 06.03.2021 16:07 viekens »

#2 - 06.03.2021 16:16
Merhabalar, şikayet incelendi ve savunma geçerli bulundu.

İyi forumlar.