Konu: [05.03.2021] - Azad Kasparan, Courtney Fletcher - Agresif Rol/Retarted  (Okunma sayısı 383 defa)

#0 - 05.03.2021 20:16

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Azad Kasparan - @Merdiven6 / Courtney Fletcher - @Tuson

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 5/3/21 - 19:30 civarı, sslerde zaten vakit yazıyor.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Retarted RP-Agresif Rol

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Pawnshop'ta alışverişimi yaptığım sırada Steve Corch isimli oyuncu motorumu çalıp kaçıyor ve uzakta bir yere bırakıyor. Kendisine PM üzerinden sorgulayıp levelını kontrol ettim, kendisi sanırım roleplaye yeni başladığı için şikayete dahil etmeme gerek yok. Zaten onun için de yeterli bir kanıtım yok.

Motorumu kaçmasını bir yana bıraktım, pawnshopta yanıma gelip bana yumruk savurmaya başladı. Ben adamdan kaçtıkça adam beni kovalamaya çalışıyor. Birkaç yumruk yedikten sonra adama karşılık verip yere düşürdüm. Courtney Fletcher karakteri gelip bir anda capslock açtı, kendisine olayı anlatmaya çalışırken bana fazlasıyla agresif yaklaştı. Ben halen sakin bir şekilde konuşurken bağıran karaktere role bağlı bir şekilde küçük bir hakarette bulundum*göt oğlanı* ve bir anda celallenmeye başladı. Telefondan birilerine mesaj çekti, burada dur diye bağırmaya başladı. Ben mahalleme doğru gidiyorum çünkü motoru bulamıyorum, motoru uzak bir yere göndermiş. Onu bulmakla da açıkçası uğraşamam çünkü OOC olarak işim vardı. Mahalleye doğru koştururken bir anda Azad Kasparan karakteri geldi, önüme kırdı ve bana durduk yere direkt tokat attı. Tokatın etkisiyle rol yaptım ve halen sakinliğimi koruyarak role devam ettim.

Yapılan rolün klasik bağnaz Türk rollerinden farkı yok. Milletimizdeki insanlar gibi bir anda celallenip bir anda hakaretler savurmaya, karşısındaki kişiyi dinlemeden agresifleşmeye ve saçma bir rol sergilemeye başladılar. Adamı vurmadan önce kendisi de pawnshoptaydı, kendisi de bana vurduğunu gördü ancak kendisi "ikidir adama vuruyorsun, görüyorum" diyor. Yirmi level kas gücüm var, ona vuracak olsaydım vururdum. -ki adamla ettiğim kavgada da 4-5 hitte düşürdüm.-

İllegal rollerde yeniyim, yaklaşık 10 gündür illegaldeyim. Normalde birlik yeni kurulduğu için agresif rollerle fazla karşılaşmadım ve kimseye de agresif rol yapmadım. Bu tarz rolleri görünce kendi rollerimden soğuyorum. 3-4 tane silah stoklayıp insanlara racon kesmek illegal rol değil bana göre. Kişi arkadaşınız olabilir ve böyle bir tepki verebilirsiniz ancak gözünüzün önünde gerçekleşen ve size sakince olayı anlatmaya çalışan birisine bu denli baskı kurmanız hoş değil, kimse tarafından hoş karşılanmaz. Eğer o olayda ben gelip size agresif bir şekilde yaklaşsam ve size dokunduracak kelimelerde bulunsam istediğiniz kadar vurun-çekin-sıkın. Rolümü baltalamaktan başka bir şey değil.

Ayrıca bahsi geçen Steve Corch isimli kişinin rol desteğine ihtiyacı var. Saldırırken ne bir emote verdi, ne aracımı alırken bir emote verdi, hiçbir şey yapmadı. Teşekkürler.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://cdn.discordapp.com/attachments/721286814056448011/817445164397625474/sa-mp-772.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/721286814056448011/817445190678872136/sa-mp-773.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/721286814056448011/817445183296897065/sa-mp-774.png

Ek açıklamalar(varsa): 772 numaralı sste kişi Azad Kasparan /ame vererek suratıma tokat atıyor.

#1 - 05.03.2021 21:07
SAVUNMA; Kendisini arkadaşım Steve Corch'u döverken gördüm, yerde bayılmış hâlde yatıyordu. Keywon Reese'ye IC olarak küfürlerde ve tehditlerde bulundum. Fakat kendisine hiç bir şekilde vurmadım. Sadece küfürler ettim ve onu takip ettim. Bunda bir kural ihlali göremiyorum. Karakterimin en yakın arkadaşını yerde dövmüş bir şekilde gördüm, tabi ki görmezden gelip gidemem bunun için. SS'lerde görüldüğü gibi hiç bir şekilde ona saldıracak emote kullanmadım. Suçlu olduğumu düşünmüyorum.
« Son Düzenleme: 05.03.2021 21:11 Tuson »

#2 - 06.03.2021 06:37
Merhabalar ben Azad_Kasparan karakterini canlandırıyorum, benim Pawnshop da ki olaylar ile bir bağlantım yok tamamı ile Courtney_Fletcher'in telefonla haber vermesi ile geldim, Courtney adamı kovalıyordu önüne kırdım ve sert bir şekilde rol yaptım bunun sebebi agrasif rol değil tamamen İc bir şekilde Zenci ırkına tutumumdur, şimdi diyebilirsiniz hiç mi ? bir zenci ile konuşmadın onlara niye bu tavrı göstermiyorsun diye cümleler kullanabilirsiniz tabi ki evet, zencilerle konuşuyorum ama bir sebebim yok iken bir sert yaparsam  agrasif rol yapmış olurum. Benim bir  sebebim var ki bu arkadaşa böyle davrandım, evet diyebilirsiniz o gün ne oldu zenci ırkına hırsını ne alevlendirdi diye sorabilirsiniz hızlı ve kısa şekilde anlatıyorum hemen. Şikayeti açan arkadaşın rolü öncesi dahil olduğum birlikten bir rütbeli kişi yaralandı zenciler bölgemizdeki bir yeri soymuş ve gelen bizden kişileri yaralamışlar, tabi ki sinirlendim çok sinirlendim, Vurulan kişilerden biri ile de yakındım yani birlikte çok rol yaptığımız oldu. Efendim arkadaşa agrasif rol göstermedim tamamen ırkına bir hırsım olduğu için sert rol yaptım ve sebebimi sundum, ooc bir şekilde rolün gerçek olup olmadığını öğrenebilirsiniz zaten efendim.

Arkadaşımız tokat atmayı Türk rol konsept diye eklemiş onunda kısa bir savunmasını eklemek istiyorum, tokat atmak Türk konsepti ne gireceğini sanmıyorum, televizyonda karşıma gelen yabancı Amerikan Dizi-Filmlerinde tokat atma sahnesine görmüştüm. Ortadoğu da ki bir ülkenin vatandaşı rolü yapıyorum, Ermenistan vatandaşı rolü, Ortadoğu'da zaten tokat yasak mı ? bilmiyorum  :D  arkadaşın dediği şey beni çıkmaza soktu, o konuda yaptığım hata ise cezalandırılırım veya uyarı alırım. Bu kadar diyeceklerim iyi günler dilerim, inşallah haklı olan sonucuna varır.  :)

#3 - 06.03.2021 17:12
Yazının üstünden üç-beş kez geçseydiniz tokat atmanın Türk rolü olduğunu anlatmadığımı anlardınız. Sizin ne kadar ortadoğulu olduğunuz veya karakterinizin etnik kökenine bağlı bir şekilde kolay agresifleştiği veya sert karakter rolü yönettiği de benim karakterimi ilgilendirmiyor. Agresif rol adı altında kurallar var ve bu kurallara uygun davranmalısınız. Ben orada "dostum, düzgünce anlatmaya çalışıyorum" derken beni tehdit ederek "sana üç saniye veriyorum" deyip sayaç sayman da ayrı bir ironi. Daha dikkatli bir şekilde okuman için bold ve italic ekliyorum.

Alıntı
Yapılan rolün klasik bağnaz Türk rollerinden farkı yok. Milletimizdeki insanlar gibi bir anda celallenip bir anda hakaretler savurmaya, karşısındaki kişiyi dinlemeden agresifleşmeye ve saçma bir rol sergilemeye başladılar.

#4 - 09.03.2021 15:22
Merhaba,

Şikayet incelendi ve savunmalar değerlendirildi, kimse ceza almayacak fakat bu tarz rollerde konusunda dikkatli olmanızı öneriyorum. Gereksiz, herhangi bir sebep olmadan bir tarafa agresif rol yapamazsınız, bu Retarted RP olarak değerlendirilir ve bu yüzden ceza alabilirsiniz. Dİkkat edin lütfen, iyi forumlar. @Merdiven6 @Tuson  K&A