Konu: [01.03.2021 - Kirk Burnham] Hatalı emote, Hakaret, OOC kin  (Okunma sayısı 361 defa)

#0 - 01.03.2021 04:26

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:Kirk Burnham @Legatus

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Keywon Barhloew @Chiko

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 28.02.2021 - 02.00 civarı.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Hatalı Emote

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Buffalo MC ile girdiğimiz para isteme rolünde gerekli roller yapılıyor, agresif davranmıyoruz ve aniden gelip bu tip emoteler vermeye başlıyor. Sadece bu emote değil, bu tip emoteler vermeye devam ediyor. OOC kin yapıyor, emote OOC yazılıyor, IC değil. Bunu biz OOC hakaret olarak algılıyoruz, en ağır cezanın verilmesini istiyoruz.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): 2 gün önce girdiğimiz çatışmada aynı şekilde ihlallere devam eden "KİRK" karakteri, adeta bir melek gibi kendini temize çekip burda ihlalsiz gibi davranıyor, rahat rahat şikayetini açıyor. Herşey güzel, temiz. Milletin açıklarından yararlanıp şikayet açıyorsan, en ufak şeyde şikayet açıyorsan buyur. Bende buna açıyorum, savunmanı yapabilirsin. Savunma yapan kişinin laf çarpıtmadan ve kısa bir savunma yapmasını istiyorum. Laf çarpıtmasın ki, bende cevap vermeyerek yetkililerin işini kolaylaştırayım. İyi günler dilerim. SS in tam halini yarın atacağım, kırptınız gibi bir duruma girmesin.

Edit; Kanıtın "kırpılmamış" hali eklendi.

« Son Düzenleme: 01.03.2021 14:02 karprensi »

#1 - 01.03.2021 14:53
Selam, sütten çıkma ak kaşık gibi davranmaya devam etmeniz beni şaşırtmadı. Şimdi ise savunmaya geçelim.
O emoteu vermemdeki olay şu;

İrite veya tilt etmeye oynarsanız, karşılığında da benden de düzgün emotelar bekleyemezsiniz.
Konuya el atmışken birliğinize yeni bir şikayet daha geliyor, oraya da bakarsınız.

#2 - 01.03.2021 14:55
Selam, sütten çıkma ak kaşık gibi davranmaya devam etmeniz beni şaşırtmadı. Şimdi ise savunmaya geçelim.
O emoteu vermemdeki olay şu;

İrite veya tilt etmeye oynarsanız, karşılığında da benden de düzgün emotelar bekleyemezsiniz.
Konuya el atmışken birliğinize yeni bir şikayet daha geliyor, oraya da bakarsınız.

Şikayetini gidip açabilirsin, buraya savunma yazman gerekiyor. Gerekli savunmayı orda yaparız. "Üç kere kan döktüğü Ganton sokağına bakınır" derken bir şey belirtiyor, eğer buna tilt oluyorsan platformu OOC olarak kendine adamışsın demektir. Admin kararı.

#3 - 01.03.2021 15:47
siz öyle hareketler sergilemeyi bırakmadığınız için bizden de düzgün hareketler bekleyemezdiniz. Admin kararı.

#4 - 01.03.2021 20:40
Selam arkadaşlar, iki oluşum arasındaki şikayetlere yorum yapmayıp sessiz kaldım. Ne yazık ki forum üzerinde bu şekilde bir ihlal kapışması gördüğümde ve şikayette ismim geçtiğinden yorum yapma ihtiyacı hissettim.

Öncelikle iki oluşum arasında çekişmeli roller yaşandı. Bu yaşananların foruma taşınmasını doğru bulmadığımı, bu sorunların iki tarafın doğru bir şekilde iletişime geçerek çözebileceğini düşünüyorum. İki tarafında bu konuda yeterli adım atmamasıyla ne yazık ki buradayız. Bundan sonrası için yapılabilecek tek şey seviyemizi takınarak, fazla kirlilik oluşturmayacak şekilde yetkililerin işini kolaylaştırmak olacaktır.

Gelelim şikayetteki ve savunmadaki emotelara;

- Kirk Burhnam karakterinin verdiği emoteda karakterimi umursamadığını argo bir üslupla belirtiyor. Bunu şu şekilde yapabilirdin; "Keywon'a onu küçümsercesine bakınır." daha doğru bir kullanım olurdu. Ek olarak bunu söylemeni bile rolsel açıdan doğru bulmuyorum. Bir gün önce Dyton Lewis karakterine Chopshop bölgesinde saldırdığında seni kurşunlayıp yaraladım. Arabanı alarak oradan uzaklaştım. Daha öncesinde üç kere sokağınızı bastım ve üyelerinizi yaraladım. Küçümsenecek bir karakter olduğumu düşünmüyorum. Ki bunu farkettirmek için verdiğim emote'da kim olduğumu hatırlattım. Emote'u verme sebebim orada karakterime kanka müziği değişsene gibi basit muhabbetlerin yapılması. Neticesinde kanlı bıçaklı hatta silahların patladığı üyelerinizin vurulduğu roller yaşadık. Ve sizin hood bölgenizdeydik. Sert çıkışabilirdiniz ama ne yazıkki hakaretinizi emote üzerinden dile getirdiğiniz. Bunun sebebini rolde kurduğumuz üstünlükten ötürüdür. Sert yapamadılar diyerekten şikayet açma ihtiyacı duymadım. Arkadaşlarım açmayı uygun görmüşler. Bir diğer nokta ise orada pm yoluyla uyarıldım fear sergiler misin gibisinden. Emote üzerinden gantonu üç kere kurşunladığımı belirtmek her hangi bir fear rp ihlaline girmez diye düşünüyorum. Rolde sizi "vururum asarım keserim" gibi tabirler kullanmadım.

Ek olarak; Bu tip hakaret içerikli emote'ların oyun içinde tespitinde bir ceza durumu söz konusuyken şikayette de geçerliliğini koruyacağını düşünüyorum. Karakterime yapılmış bir ağır hakaret mevcut ve doğru sergilenmemiş  bir rol mevcut. Hatalı emote kapsamında cezalandırılmasını talep ediyorum.

Spoiler: GösterGizle

« Son Düzenleme: 01.03.2021 20:41 Chiko »

#5 - 02.03.2021 00:06
O emoteu verirken benim bölgemdeydin, beni ve birliği kışkırtmak üzere o emoteu verdiğini biliyoruz kankam. Olayı başka yerlere çekme gereği yok.

#6 - 02.03.2021 19:54
İncelendi. Kirk Burnham karakteri Hatalı Emote ihlalinden dolayı cezalandırılacak.

K&A