Konu: Mücevher Craft Sistemi  (Okunma sayısı 250 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 17.02.2021 00:06
Biliyorsunuz ki sunucumuzda yeteneklerimizde üretim var ancak bu sistem sadece illegaller için kullanışlı. Bunun legal karakterlere uygun bir versiyonunu düşündüm. Öncelikle haritanın bazı yerlerine kuyumcu açılmalı ki buradan altın ve elmas alabilelim. Aldıklarımız direkt olarak envantere düşecek.

Craft menüsünde envanterimizde altın veya elmas var ise bunlardan birini craft için seçiyoruz ancak bu işlem için üzerimizde bu ürünlerden belli miktar bulunmalı. Örneğin en ucuz craft edebileceğiniz şey altın küpe. Altın küpe için 2 tane altına ihtiyacınız var ki bunları kuyumcudan almanız gerek. Bu 2 altın için de altın başına 2500$ ödediniz(miktarlar değişebilir). Craft masasından küpeyi seçerek craftladınız. Küpeyi isterseniz tekrardan kuyumcuya giderek sistemsel fiyatın biraz üstüne  satacaksınız ya da bir oyuncuya istediğiniz fiyata satacaksınız. Bir yararı yok ise neden küpe alayım ki diye düşünebilirsiniz. Bu yüzden craft ettiğimiz mücevherler envanterimize aksesuar olarak düşecek. Eğer samp bunu destekliyorsa envanterimizdeki küpeyi istersek karakterimize aksesuar olarak kullanacağız, desteklemiyorsa kişiler bunun üzerine roller çevirebilir sonuçta ürün envantere düştüğü için karşımızdaki oyuncuya verebiliyor olacağız.

Başka bir konu craft edilen mücevherin kalitesi. Mücevherlerin hepsi aynı kaliteye sahip olmalı çünkü eğer aynı kaliteye sahip olmazsalar mücevherin kalitesi iyi de olsa kötü de olsa karakterimiz mücevheri aksesuar olarak kullanmak istediğinde dışarıdan birisinin mücevherin kalitesini öğrenmesi için mücevhere sahip olan oyuncunun bu mücevhere dair bir emote vermesi gerekecek. Bu yüzden bütün mücevherlerin aynı kaliteye sahip olması ideal.

Başka bir konu ürün çeşitleri. Ortada farklı çeşit ürünler olacak ki rol çeşitliliği artsın.
Benim düşündüğüm ürünler ve craft bedelleri;
Altın küpe(2 altın)
Altın bileklik(3 altın)
Altın saat(4 altın)
Sadece altın kolye(6 altın)

Elmas küpe(2 elmas)
Elmas saat(4 elmas)
Elmas Kolye(5 altın, 4 elmas)

Düşündüğüm bu sistem ek olarak para kazanma sistemine de katkıda bulunabilir çünkü legal birşey.
Unutmadan da ekleyeyim. Bu ürünlerin herhangi birini craftlamamız için belli bir üretim seviyesine sahip olmamız gerekecek. Örneğin Elmas kolye craftlamak için en az 8 üretim seviyesine sahip olmanız gerekecek. Bu sayede sunucudaki mücevher sayıları az olacak ki bu da mücevherlerin daha kaliteli olmasını sağlayacak.
« Son Düzenleme: 17.02.2021 02:40 Realin »
Like
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
gunesilhan9, Metamfetamin,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 17.02.2021 09:28
iyi hoş da oyuncuya satması zor olur, herkes, en azından ben "Kim ne yapsın altın küpeyi" kafasındayım. oraya bir çözüm bulunursa olabilir, destek.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 17.02.2021 09:48
iyi hoş da oyuncuya satması zor olur, herkes, en azından ben "Kim ne yapsın altın küpeyi" kafasındayım. oraya bir çözüm bulunursa olabilir, destek.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 17.02.2021 09:56
bir şekilde düzeni kurulur bence, ben destekliyorum harika düşünülmüş. biz de geçenlerde kuyumcu açmayı planlıyorduk, sistem olmadığı için ve oyuncuların rolsel iş yapmayacağını düşündüğümüz için açmadık. bu sistem farklılık yaratabilir, gerçekten güzel düşünülmüş.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 17.02.2021 14:42
para kasmak gittikce kolaylasıyor, desteklemiyorum
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 17.02.2021 15:10
Satma kısmı değil de üretip hediye falan verilse fena olmaz. Güzel roller döner ama gerek var mı diye soruyorsanız gerek yok gibi. Satma kısmını desteklemiyorum, ekonomi bozulabilir.
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
VictoryTR,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 17.02.2021 19:41
Ekonomi konusunda sıkıntı oluşacağını düşünmüyorum. Neden diye soracak olursanız bu sistem craft sistemi üzerine kurulu olduğu için kısa sürede birçok mücevher üretemeyeceğiz. Ek olarak üretim için satın alacağımız altın ve elmasa para verdiğimiz için Trucker mesleği gibi değil. Eğer hala da para kasma açısından unbalanced bir sistem olduğunu düşünürseniz sistemsel fiyatlardan alınacak kar azaltılabilir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 15.04.2021 11:59
+rep
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 16.07.2021 15:13
Kısa vadede düşünülmüyor, öneriniz için teşekkürler.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok