Konu: Rewlon Sanders-OOC KİN, MG  (Okunma sayısı 352 defa)

#0 - 30.01.2021 03:24

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Rewlon Sanders @acizseytan

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Cross

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2-) METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Acizseytan adlı oyuncunun birlik üyesi bana bir şikayet açmıştı, açılan şikayet sonucunda yetkilinin kararıyla ceza aldım, ardından Castro Seferian karakteri ile Malibu'da bir atışma esnasında OOC yediğim cezayı dakikasıyla beraber oyuna dökerek " Sikimi ye dört yüz dakikalık! " tarzında bir söylemde bulundu, bu irtica edici davranış ile OOC kinini belli etmeyi ve bunu oyuna yansıtarak beni rahatsız etmeyi başardı. Yapacağı hiç bir savunmanın geçerli olabileceğini düşünmüyorum, @Stance  admin kanıtları ve şikayeti yeterli görmüş ki beni cezalandırmış, bunu oyun içi rollerde kışkırtma adı altında kullanması ve bu denli MG yapması beni çok rahatsız etti. Kişiye hiç bir zaman IC ve OOC tavrımız aynı olmadı, her zaman ona OOC kanallardan dost canlısı yaklaştık fakat onun bize bu şekilde yaklaşması çok yanlış. Her şeyi bir kenara koydum OOC atılmış bir hapsi IC'ye yansıtması da başlı başına bir kural ihlali.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Kişinin caydırıcı bir ceza almasını talep ediyorum.

#1 - 30.01.2021 12:58
Öncelikle selamlar iyi forumlar dilerim, ben sana hiçbir zaman Ooc kin yapmadım iyi yaklaşan taraf oldum silahsızken yeter kardeşim 3 kere vurdunuz birşey demiyoruz dediğimde, ağlama şikayet aç diyen sendin. İkinci olarak 400 minute bir terimdir 400 rakip çete üyesinin 400 dakikada vurulması anlamına gelir, Piru setlerine bakarsan 400'le başladığını görürsün bi çoğunun artı olarak bizde 400 block'da yaşıyoruz böyle geçiyor. Sureno rolleri yapıyorsun real hayatta piru ve sureno üyelerinin tartışmalarını atışmalarını izlemeni öneririm sen konuyu farklı yerlere çekip, kin yapıyorsun şuan. Mix'e gelince mix oyun dışı olan birşeyi öğrenip oyunda biliyormuş gibi davranmaya denir, kendine bir çıkar sağlamaya denir benim böyle bir amacım yok, zaten sende iddia etmiyorsun.

Ss'de görüldüğü üzere piru üyesinin 400 minute lafından sonra ona sallayan bir 13 üyesi(sureno çetecisi- senin rolünü yaptığın şey) Bunu bilmediğini düşünüyorum lütfen yaptığın rolü araştır, tam anlamıyla yap herşey silah değildir.

#2 - 30.01.2021 16:30
Dostum konunun çok derin kısımlarına inerek kendini haklı duruma düşürmek için elinden geleni yapıyorsun, her zamanki yaptığın gibi. Surona rolüne yeni başlamadım, yaklaşık 5-6 aydır yapıyorum ve böyle bir şey ilk defa duyuyorum. Benim yediğim 400 dakikalık jailden 2-3 saat sonra gelip "Sikimi yee, 400 dakikalık" demen tesadüf olamaz, konuyu farklı yerlere çekmeye çalıştığın çok belli ve bunu bize karşı ilk defa yapmıyorsun. Sana karşı hiç bir zaman "Ağlama şikayet aç" tarzında kelimelerle  yaklaşmadım, her zaman iyi niyetli yaklaştım ve karşılığında üslupsuz tavırlarınla beni kışkırtmayı başardın. OOC kini bir kenara bırakıp, bunun bir oyun olduğunu unutmamanı temenni ediyorum, herkese iyi forumlar dilerim  :-X

#3 - 30.01.2021 18:36
Dostum konunun çok derin kısımlarına inerek kendini haklı duruma düşürmek için elinden geleni yapıyorsun, her zamanki yaptığın gibi. Surona rolüne yeni başlamadım, yaklaşık 5-6 aydır yapıyorum ve böyle bir şey ilk defa duyuyorum. Benim yediğim 400 dakikalık jailden 2-3 saat sonra gelip "Sikimi yee, 400 dakikalık" demen tesadüf olamaz, konuyu farklı yerlere çekmeye çalıştığın çok belli ve bunu bize karşı ilk defa yapmıyorsun. Sana karşı hiç bir zaman "Ağlama şikayet aç" tarzında kelimelerle  yaklaşmadım, her zaman iyi niyetli yaklaştım ve karşılığında üslupsuz tavırlarınla beni kışkırtmayı başardın. OOC kini bir kenara bırakıp, bunun bir oyun olduğunu unutmamanı temenni ediyorum, herkese iyi forumlar dilerim  :-X

Fark ettiysen ben dememişim sen demişsin ilk cümleyi.

#4 - 30.01.2021 18:41
Şikayeti daha fazla meşgul etmeye gerek yok, savunman bu kadar sanırım. Yetkili kararını bekleyelim.

#5 - 02.02.2021 23:04
Sonuçlanabilir

#6 - 06.02.2021 20:21
Merhaba,

Karşı tarafa şikayet açıyorsunuz ve 400 dakika ceza alıyor, ertesi gün rolde de ekran görüntüsünde bırakılan şeyi söylüyorsunuz. Bu tesadüf değil.
Rewlon Sanders karakteri, Metagaming kapsamında cezalandırılacak.

İlgili şikayet konusu: https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=100361.0

Şikayet kapatıldı.