Konu: [26.01.2021] Derzhavin Galiaskarov @akbiyikcinar Toplu İhlal  (Okunma sayısı 187 defa)

#0 - 26.01.2021 16:35

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Derzhavin Galiaskarov @akbiyikcinarr

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Cornell Maliq @yusuf61 Roland Preston @Cydorn Martin Esposito @Hammerlein

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: SİLAH KURALLARI + DEATHMATCH + ROLDEN KAÇMAK İÇİN (/q) / BAĞLANTI KOPARTMAK

Alıntı
15-) SİLAH KURALLARI

Silah ile yapılacak rollerde silahın nereden geldiğine dair emote belirtilmek zorunda (çıkartma, eline alma) uzun mesafe chatte gözükecek emoteler ile kabul edilir. Süreli ve karakter üstü emoteler kabul edilmez. Silah çıkartma, ateş etme gibi emote zorunlulukları aşağıda belirtildiği gibidir, karşı tarafın görmesi için çıkartma işlemi uzakta yapıldıysa bile ateş etmeyi kişinin görebileceği yakınlıkta belirtmeniz gerekir. Silah çıkartma emote'u verildiyse ve bu gözüktüyse, ateş etme emote'u vermenize gerek yoktur, isteğe bağlıdır.
Saldıran taraf için ilk saldırı anında emote ile belirtmesi zorunludur. Silah çıkartma emotesi saldıran taraf için ufak silahlar bile olsa şarttır.
Savunan taraf için cepte taşınamayacak silahları emote ile belirtmeden kullanamazlar. Bunlar haricinde kalan tabanca, uzi, kısa bıçak, jop, tazer, biber gazı gibi silahları emote belirtmeden doğrudan sistemsel olarak kullanabilir.

Ateşli silah kullanan bir kişinin üzerine bıçak vb. ekipmanlarla koşmak non-rp veya fear rp ihlali olarak değerlendirilir. Kişiler bu gibi durumlarda karşı saldırıya geçmek yerine savunma halinde kalması gerekmektedir.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

6-) DEATHMATCH

Herhangi bir şekilde roleplay amacı olmayan şekilde karşı tarafı öldürmek olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş ediyorken, yeterli sebep ve nedene sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.
Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.

10-) ROLDEN KAÇMAK İÇİN (/q) / BAĞLANTI KOPARTMAK

Kendi aleyhinize gerçekleşecek olan, devam eden rollerden doğrudan çıkış yapılması yasaktır. Acil çıkış yapmanız gereken durumlarda karşı tarafa gerekli bilgiyi verip, daha sonradan rolü bıraktığınız yerden devam ettirmeniz gerektiğini unutmayın. 8. maddeyle alakalı olarak sizleri rahatsız edecek bir şekilde gerçekleşen rollerde, gerekli uyarıda bulunduktan sonra oyundan çıkma hakkına sahip olursunuz.

CEZASI: Hapis.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Öncelikle ben afk iken gelip beni tehdit ediyor Cornell karakterini aşağılıyor bela mı arıyorsun tarzında sonra Cornell arkadaşa saldırınca karakterim destek çıkıyor amacımız bayıltmak veya mesaj vermek değildi iki yumruk atıp bırakacaktık arkadaş basit bir olaya silah çekerek bize dm atıyor sonra Cornell şahısın aracını kaçırmadan önce beni arabaya koymuştu arkadaşın Cornell araçla gidince benim de daha yaralı sürem vardı öyle şey olmaz diyerek Owen karakteri yeni gelen araçta olacak diyor rol tek senin kafanda dönmüyor arkadaşım bunu bilerek rolünü yap ic olarak araçta olduğum için ooc olarak beni almaya geliyor Cornell yaralı sürem bitince arkadaşta bizi görünce ateş ediyor yoldan geçen devriye aracı olayı görüyor memurlar şahısı kovalıyor kaçamıyordu sanırım ic olarak uzaktan izledik şahıs silahla q atıyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Roland Preston Chatlog

[14:36:02] [CH: 911] Martin Esposito: GUN.

[14:36:02] Martin Esposito (telsiz): GUN.

[14:36:03] [VC] {C8C8C8}Dash-Cam kapatıldı.

[14:36:10] (( Derzhavin Galiaskarov kendi isteğiyle sunucudan ayrıldı. ))

[14:36:29] Martin Esposito: 7

[14:36:31] {99C794}[ARAÇ]:{C8C8C8} Model: VCPD Devriye Aracı - Plaka: OL2 J9921

[14:36:31] [VC] {C8C8C8}Dash-Cam aktif hale getirildi.

Ek açıklamalar(varsa): Gerçekten sunucuda basit bir araba kazasına bile silah çekiliyor aynı bu durumdaki gibi silahına el konulmasını istiyoruz kişinin.

#1 - 26.01.2021 16:40
 Merhaba,

Şikayet formunda bahsi geçen olayda bulunduğumu ve Derzhavin Galiaskarov kullanıcısının aktif rol esnasında oyundan kendi isteğiyle ayrılarak ihlal gerçekleştirdiği konusunda şahitliğimi onaylıyorum.

Po

*
v3 Oyuncusu
#2 - 26.01.2021 16:45
Merhaba, Şahısın  SİLAH KURALLARI + DEATHMATCH + ROLDEN KAÇMAK İÇİN (/q) / BAĞLANTI KOPARTMAK yaptığının hepsini gördüm. Şahitliğimi onaylıyorum.

#3 - 26.01.2021 16:46
Derzhavin_Galiaskarov @akbiyikcinarr adlı kişi birliğimde bulunuyor. Birlik lideri olarak göze batmamak adıyla gerek OOC toplantılarla, gerek IC toplantılarla yaptığımız rollerden silah kullanılmayacağını ve birliğimin lekelenmesinden dolayı hiçbir şekilde DM olarak şikayetleri gözüme battığını dile getirdim. Kişiyi birlikten çıkarttım ve bizim emeklerimizin boşa kullandılığının düşüncesiyle yollarımızı ayırdım. Yönetimin bilgisine.

#4 - 26.01.2021 17:04
Evet, -/q Attım. Bilin bakalım neden? Gelip Legal olduğunuz halde bana karşı İl-Legal rol sergiliyorsunuz ve BunnyHop, CarJack, ESC bugu, ve 10 dakika geçmeden can doldurup geri gelme gibi ihlallerde bulunuyorsunuz. Gerekli SS'leri buraya bırakıyorum sizin ile uzlaşmaya çalıştım kaç kere insan gibi PM kapattınız sesli geldim bağırdınız çağırdınız, role bir gram uymadınız ve gidip polisleri çağırdınız, o sıra öyle bir sinirlendim ki -/q attım kabul ediyorum bundan da çekinmiyorum evet -/q attım çünkü sizin gibi insanlar ile uğraşmak istemiyorum. Ne zaman role girmeye çalışsam sonunda şikayet ile karşılaşıyorum.

Polis chatlogu : [14:35:16] ------------------------[911 ÇAĞRISI]------------------------

[14:35:16] İhbar: Silahli bir şahıs sıkıyor.

[14:35:16] İhbar Sahibi: Cornell Maliq (Telefon Numarası: 3544416)

[14:35:16] Konum: Binco yanındaki mavi bloklar,Cristal blokları.

[14:35:16] Telefon Konum: Idlewood
Buyrun.
Ben ihlal karşısındayım, iki tarafa da ihlaller konusunda kanıtları iletip şahitliğimi bildirdim.
Eğer bu da bir ihlalse karşılıklı olarak yaptırım uygulanacak sanıyorum.

RetartedRP - https://hizliresim.com/Ic6BPy
CJ, DM - https://hizliresim.com/WWbleW
Sürekli RP ihlali - https://hizliresim.com/GGdoep  https://hizliresim.com/UeCc3w
(Bu yaptıkları Legal, kural ihlali oluyor sanırsam. Legal iken bana karşı İl-Legal rol yapıyorlar.)

#5 - 26.01.2021 17:26
Kişinin bu kural ihlallerini yaptığına dair şahitliğimi onaylıyorum.

#6 - 26.01.2021 18:12
Sürekli RP mi düşünelim, ilk önce silahı çekmeden önce sana iki kişi saldırdık silah çektin kaçtık. Cornell karakteri aracını çalmadan önce beni araca koydun değil mi? Mantıkken benim o sırada yaralı sürem var, Cornell aracı kaçırdı gitti. Benim yaralı sürem bittiğin de "/do Owen, yeni gelecek araçta olucak." Ben senin çalınan araçta olmam gerekiyor. Cornell yaralı sürem bitince beni almaya geliyor, sen ise araca ateş ediyorsun Cornell neden, ihbar verdiğini bilmiyorum. Kendisine ileteceğim savunmasını altına atar.

Ve oluşum sahibi hakkında bilgilendirmek istiyorum, Zetnikov Brigade sizin için sıkıntı yok zaten oluşumdan atılmış söyleyecek bir şeyim yok sonuçlanmasını bekleyelim.
« Son Düzenleme: 26.01.2021 18:25 Dipsy »

#7 - 27.01.2021 01:58
Karşı şikayet konusunda lütfen kendi oyuncu şikayet konunuzu oluşturun, akbiyikcinar kullanıcısı için bu söylediğim geçerli.

Harici olarak deathmatch yok, siz saldırmışsınız o da silah çekmiş, bagajdan araç çıkarma emoteunu otomatik emote da olsa gördüğünüzü varsayıyoruz. Bir problem yok.

Fakat,

/q konusunda ağır bir yaptırım uygulanacak, iyi forumlar.