Konu: Bütün zenci karakterlere acı gerçeğim var;  (Okunma sayısı 544 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#10 - 05.11.2020 02:30
Gerçek bir çete elemanının konuşmasına bakarsan bu sunucuda oynayanlar kalıplaşmış kelimeleri ve sokak ağzını az bile kullanıyor;
ek:https://www.youtube.com/watch?v=g1wCAEsHOU0&t=22s
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#11 - 07.11.2020 11:21
Eski karakterimde zenciye zenci naber dedim ve 4 kişi bir anda uzi ile tardılar böyle bir mantık yok. Zenciye zenci dedin diye silah ateşlenmesi çok garip.

Konuyla alakasız, üzgünüm arkadaşlar lakin belirtmek isterim. Bu Elvis karakterinde iyi mal var.

Spoiler: GösterGizle
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#12 - 09.11.2020 20:54
Gerçek bir çete elemanının konuşmasına bakarsan bu sunucuda oynayanlar kalıplaşmış kelimeleri ve sokak ağzını az bile kullanıyor;
Yaniii ben bu arkadaşın ayee yoooo ahayeee diye söylendiğini duymadım ama sen bilirsin.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#13 - 10.11.2020 14:52
Yaniii ben bu arkadaşın ayee yoooo ahayeee diye söylendiğini duymadım ama sen bilirsin.

A'ye, Yo'!, A'ha, gibi hitapları hiç bir yapımda veya gerçek bir siyahinin ağzından duymadıysan tartıştığın ve savunduğun konu hakkında "ciddi" bir bilgi eksikliğin var demektir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#14 - 10.11.2020 15:27
acı bir gerçek daha var; Burada ki herkes şu an ABD'ye gitmek istese, vize alamazlar. Hayatımız boyunca gitmediğimiz, hatta yüzde 99.9'unun gidemeyeceği bir ülkede yaşıyormuş gibi rol yapıyoruz. Bunu da internetten, dizilerden ve filmlerden anladığımız kadarıyla türkçe gibi zor bir dile uyarlamasını yapıyoruz ya da yapmaya çalışıyoruz.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#15 - 10.11.2020 22:34

A'ye, Yo'!, A'ha, gibi hitapları hiç bir yapımda veya gerçek bir siyahinin ağzından duymadıysan tartıştığın ve savunduğun konu hakkında "ciddi" bir bilgi eksikliğin var demektir.
Yani ben şu anda daha bilgin ve gerçekte de çeteci biriyle konuşsam ondan da bu tarz söylemleri duymam. Önemli olan eklenen asılsız bilgileri bilip bilmemem değil, gerçekte yansıtılanların cidden asılsız olmaması. Türkçede bir kelimelerinizi okursanız faydası dokunur.

acı bir gerçek daha var; Burada ki herkes şu an ABD'ye gitmek istese, vize alamazlar. Hayatımız boyunca gitmediğimiz, hatta yüzde 99.9'unun gidemeyeceği bir ülkede yaşıyormuş gibi rol yapıyoruz. Bunu da internetten, dizilerden ve filmlerden anladığımız kadarıyla türkçe gibi zor bir dile uyarlamasını yapıyoruz ya da yapmaya çalışıyoruz.
Dizilere göre hareket edenleri pek görmedim fakat dizilerde daha resmi bir dil olduğu için ben şahsen onların gerçeği yansıttığını düşünmüyorum. Yukarıda bahsettiğim kelimeler sadece eski Roleplay'den kalıplaşmış kelimeler. Bana atılan videoyu izledim, adam sadece kelimeleri birleştirerek bazen y bazen ğ kelimelerini sona ekliyor ve sanki Rap yaparmış gibi söylüyor. Aslında söylediğimiz gibi Türkçe'de bir okusalar dediklerini anlayacaklar. Gerçekten de "acı" bir gerçek.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#16 - 11.11.2020 03:17
Konuşma biçimini türkçeye yansıtmak zor olduğu için, yabancı dili türkçeye tam aktaramayacağın için sokak dilini kendin türkçeleştiriyorsun, sana bundan bahsediyor. Geri kalan, "yo', a'ye" gibi kelimeler artık kalıplaşmış sokak terimleri zaten onlar çevrilmeden olduğu gibi kullanılıyor, ayrıca kaç yapımda siyahilerin veya başka bir kültürden insanların resmi konuştuğunu gördün. Durumunun tamamen ayrı sebeplerden oluşan ve biriken kinlerden olduğunu varsayarak daha fazla bir şey yazmıyorum. Yazdığın her yorum birbirinden alakasız şikayetler çünkü, birisi kesme işaretli harf yutmaları, birisi yo', a'ye gibi kalıplaşmış kelimelerken son yorumunda çok daha ayrı şeylere tepki göstermişsin. Ondan devam ettirme gereği duymuyorum daha fazla.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#17 - 11.11.2020 04:34
bomboş konu, açıklama yapmaya bile değmez.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#18 - 11.11.2020 12:08
bomboş konu, açıklama yapmaya bile değmez.
Yanıt da yazmayabilirdin.

Konuşma biçimini türkçeye yansıtmak zor olduğu için, yabancı dili türkçeye tam aktaramayacağın için sokak dilini kendin türkçeleştiriyorsun, sana bundan bahsediyor. Geri kalan, "yo', a'ye" gibi kelimeler artık kalıplaşmış sokak terimleri zaten onlar çevrilmeden olduğu gibi kullanılıyor, ayrıca kaç yapımda siyahilerin veya başka bir kültürden insanların resmi konuştuğunu gördün. Durumunun tamamen ayrı sebeplerden oluşan ve biriken kinlerden olduğunu varsayarak daha fazla bir şey yazmıyorum. Yazdığın her yorum birbirinden alakasız şikayetler çünkü, birisi kesme işaretli harf yutmaları, birisi yo', a'ye gibi kalıplaşmış kelimelerken son yorumunda çok daha ayrı şeylere tepki göstermişsin. Ondan devam ettirme gereği duymuyorum daha fazla.
Bir yerden siz de haklısınız. Konunun başındaki şeylere ithafen bazı şahıslar konuyu saptırdığı için onlardaki görüşümü de söylemek zorunda kaldım.

Konu gereksiz uzadı, amacına da ulaştı. Gerçeği de fark ettiğinizi düşünerek konuyu kilitliyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok