Konu: Skin .txd'leri ve .dff'leri hakkında  (Okunma sayısı 197 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 11.10.2020 05:42
Selamlar. Öncelikle belirtmek isterim ki iyi bir sistemle oynamıyorum.

Sunucuda çok fazla 03dl skini var ve haliyle bu skinleri de çok fazla kişi kullanıyor. Kimsenin kullanmasından, özel skin ekletmesinden rahatsız değilim fakat skinlerin .dff ve .txd'leri için 800kb sınırı gerçekten çok fazla diye düşünüyorum. Ortalama bir skinin GTA SA'ya uygun olması için 200-300kb .dff(normalde daha az, sunucuda 800kb olmasından kaynaklı 200-300 diyorum), ortalama bir .txd'nin de maksimum 500kb olması taraftayım.

Sunucunun, bilgisayarımdaki cache dosyasının ortalama 800kb'lık bir .txd'sini az önce inceledim. Karakterin bildiğimiz gibi büyük bir boyunları yoktur genelde. txd'yi açtığımda, karakterin boyun kısmındaki dövme resim bence büyük olmasına rağmen çok kaliteliydi. Bu kalitede bir resmin iyice küçültülüp boyunda bulunması da onu daha HD hale getirir ve ben ve benim gibi düşük sistemli oyuncuların, oyunu oynarken donmalar yaşamasına sebep olur.

03DL skinleri sunuuda çok fazla kullanılıyor. 50 kişilik bir interiora girdiğinizde 35-40 kişi 03DL skin kullanıyor ve bu kadar kaliteli .dff'ler, .txd'ler olunca donmalar yaşanıyor. Bu da düşük sistemli oyuncu için donmaya sebep oluyor.

Özel skinler için .dff boyutu maksimum: 200-300kb
Özel skinler için .txd boyutu maksimum: 500kb

Herkesin kullanabildiği skinler için .dff boyutu maksimum: 150-200kb
Herkesin kullanabildiği skinler için .txd boyutu maksimum: 300-400kb
olabilir.

Interiorlarda gerçekten parti rolünün keyfini alamıyorum çünkü donmalarla mücadale ediyorum. Benim gibi muhtemelen çok kişi vardır. Bence düşüşe gidilmeli .
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 11.10.2020 05:49
Aşağıdaki skinleri sadece örnek amaçlı ekledim. Bu skinleri kullananlar alınmazlarsa sevinirim.

- Fotoğraftaki kalite sorunu, görüntü boyutumu x32 yerine x16 olarak kullanmamdan kaynaklıdır.

Bu skinin saç modelindeki yere bakarsanız neredeyse köşe göremezsiniz. .dff boyutu muhtemelen yüksek.

Tişörtün kalitesinin fazla olduğu, efekt geçişinin piksellerinin çok küçükte olsa görünmediğinden anlaşılabilir.
« Son Düzenleme: 11.10.2020 05:51 Venerdi »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 11.10.2020 10:05
Eğer 800kb' dff ve txd'nin altına düşmek zorunda kalırsak sadece gta'nın default skinlerini editleyip ekletebiliriz dostum, txd,dff boyutları gayet yerinde.
Sırf birilerinin sistemi yetersiz diye bunu azaltmaları mantıksız olur, aynı şekilde örnek olarak sırf birilerinin sistemi yetmiyor diye mapleri çıkartmazlar

Ve ilk örnek verdiğin saçı kaliteli dediğin skinin dffsi 304kb,txdsi 229 kb.
« Son Düzenleme: 11.10.2020 10:09 Cobblestoned »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 11.10.2020 10:32
   Öncelikle .dff'lerin boyutları düşürülmüyor fakat .txd'lerin düşürülebiliyor. Bunun yanı sıra 200-300'kbli bir skin GTA'nın default skininden farksız olacağına eminim. Desteklemiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 11.10.2020 19:43
Yani aslında bütçesi kötü olanlar için gayet güzel bir şey fakat özel skine insanlar para veriyor ve istediği skin sırf boyut limitinden fazla diye yapamazsa verdiği paradan hiçbir şey anlamaz diye düşünüyorum. Çok fazla değil de belki bir 50-100kb daha azaltılabilir. DESTEKLİYORUM
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 28.10.2020 13:01
Belirttiğiniz boyutlar gerçekten düşük boyutlar, pek çok skin için problem yaratacaktır. Şu anki boyutlar pek çok bilgisayar için ideal, maalesef yapabileceğimiz bir şey yok bu konuda.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok