Konu: Rollere ve ss'lere özen gösterilmemesi  (Okunma sayısı 689 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#30 - 21.10.2020 02:25
gözümde kötü görünce tekrar baştan yaptığım oluyor
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#31 - 21.10.2020 03:11
Tek bir sse bütün chatlogu sığdırmak hem görüntü kirliliği oluşturuyor(benim fikrim)hemde okuyan kişiyi yoruyor en azından iki-üç tane ssin üzerine rolleri yaymak daha güzel oluyor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#32 - 21.10.2020 20:07
Önce rol paylaşımları üzerinden konuşacağım. Alıcı olmayınca insanlar da rol paylaşımında bulunmak istemiyor veya görüntünün ve sohbetin estetikliğini umursamadan paylaşım yapıyor. Sunucuya başlayalı bir hafta oldu, yapabildiğim gözlemde insanların diğer karakterlere o kadar da ilgili olmadığını fark ettim. Hâl böyle olunca insanlar da rol paylaşımında bulunmaktan çekiniyor. Şahsen ben rol paylaşımında bulunmayı seven birisiyim; fakat takip eden olmayınca daha azar ve sindire sindire paylaşım yapmayı seviyorum.

Bir diğer konu da karakter tanıtımlarının amacının ne olduğu bilinmemesi. Karakter tanıtımlarının amacı, ufak bir karakter bilgilendirmesiyle beraber rol paylaşımı yapmak, rol paylaşımlarını dizi tadında karakteri takip edenlere sunmak. Bundan hoşlanırım, karakter gelişimini güzel tamamlamış kişilerin rollerini takip ederim. Bu süreçte rol sohbeti okunaklı yapmak da önemli. İki dakika uğraşıp sohbetin önemli yerlerini almak yerine, uğraşmadan tüm sohbeti hop diye yapıştırınca o rol paylaşımının bir okunurluğu kalmıyor. 

Uzun lafın kısası her şey oyunculara bağlı. İlgi göster, ilgi al mantığı. Çoğu kişi onay almak amacıyla ya da chat koy yapıştır mantığıyla yapınca bir anlamı kalmıyor.

İlk konuya değinirsem de imlâ kurallarına uymayan pek görmedim. Daha çok uymaya çalışanı gördüm. Bu biraz eğitim ve diline olan ilgiyle bağlı. Sonuç olarak -de -da ayrımı yapamayan, dil bilgisi olmayan birisine bunu zorlayamayız. Herkes elinden geleni sergiliyor. Tüm bunlar zamanla gelişip temellenecek şeyler. Şahsen ben de dil bilgimi bu oyunda geliştirdim ve hâlâ bir şeyler katmaya devam ediyorum.
« Son Düzenleme: 21.10.2020 20:08 Shitfit »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok