Konu: Clayton_Wardell | OOC Kin, Agresif Rol...  (Okunma sayısı 190 defa)

#0 - 27.11.2019 18:03
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Clayton_Wardell @Debbie the EGO-MASTER
Olaya dahil olan şahit karakter adı: Lee_Wong @wolfusta , Xi_Wong @Aureus
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 27.11.2019, 17:40

İhlal edilen kural: OOC Kin, Agresif Rol

Yapılan ihlal: Öncelikle arkadaş, eskinden birliğimzde olan Alex_Tang, birkaç tartışma yaşamıştı bizimle ve bir süre sonra ayrıldı zaten, İlk önce Chinatown'a gelip bit pazarına bakmak istediğini söyledi, ben arkadaşa bit pazarını tanıtırken, eski karakteri ile husumet yaşadığı birlik lideri ve yardımcımıza onlar duymadan benim yanımda chatlogdan da göreceğiniz gibi küfür etti birkaç kere, düzgünce uyardım, alttan aldım fakat devam etti ve küfürler savurarak uzaklaştı (Arkadaşın bu karakteri ile önceden IC'de hiçbbir tanışıklığımız yok) Lee_Wong ise yaklaşıp ne olduğunu düzgünce sordu, ardından birlik konseptine ve mahalleye küfürler savurarak devam etti, devamında Lee_Wong adamı uzaklaştıramayınca silahına davranıp onu göndermeye çalıştı, arkadaş ise geri adımlayıp gitti ve giderken siz bittiniz vs.. laflar etti....

Haftaiçi güzel rol yapalım eğlenelim diye sunucuya girip böyle arkadaşlarla karşılaşmak beni üzüyor lütfen gereği yapılsın gerçekten böyle rollere gerek yok, zaten rol içindede karşıyı tetikleyecek hiçbir yazımın olmadığını görebilirsiniz

Ben oyuna başlayalı çok olmadı çokda şikayet işlerine girmedim o yüzden oyun içi almayı unuttum, sunucunun loglarına bakılırsa yazışmalar görülür, arkadaşında yalanlayacağını sanmam zaten
Kanıtlar:

« Son Düzenleme: 27.11.2019 18:07 HakanMaster »

#1 - 27.11.2019 18:12
Sadece görüntü kanıtları kabul ediyoruz. Elinizde ekran görüntüsü ya da video varsa konuya ekleyin.

#2 - 27.11.2019 18:49
Selam arkadaşlar,

Ben Clayton Wardell karakterini yönetiyorum. Ortalıkta herhangi bir OOC Kin durumu yok, böyle bir şeyi lanse etmeniz bile gerçekten üzücü. Bu OOC kin konusuna katılmıyorum ve bu suçlamayı ret ediyorum.

Diğer suçlamanıza gelirsek, Çin mahallesine ikinci el eşyalar almaya geldik. Maksadım rol yapmaktı. Feng Yen ile rol yaptığımız sırada, Xi ve Lee sol taraftan bağırarak ürünler hakkında bilgi vermeye başladı. Kendilerine bağırmamasını, yanıma gelip öyle konuşmasını istedim. Bunun üzerine kendileri kahkaha atarak bağırmaya devam etti oturduğu yerden. O ikiliyi umursamadan Feng ile rolüme devam ettim ve akabinde, "Blu-ray player var mı?" diye sordum. Bu sorumun üzerine Xi, "Artık blu-ray mi kaldı, bütün televizyonlar akıllı" dedi ve Lee karakteri, "/me kehkeh güler." diye bi emote verdi.

Karakterim orada sinirlendi, fakat bu sinirini orada vurgulamadan Feng ile rolüne devam etti ve birkaç stant ilerledi. Karakterim Lee ve Xi ikilisinden uzaklaştıktan sonra sinirini Feng'e kustu, daha sonrada eşya almaktan vazgeçti ve aracına bindi. Tam gideceğim sırada, Lee yanıma geldi ve olanları sordu. Ona, bu yaptığınız saygısızlıktan ve bilgisizlikten dolayı almadan gideceğimi söyledim. Lee karakteri bana, "tamam hadi uza" gibi bir cümle kurdu /o cümlenin görüntüsünü koyarken, bir harfi kesip koymuşlar kanıt kısmına, delillerde oynama var/. Karakterim Clayton bu kurulan cümlenin üzerine daha çok sinirlendi ve araçtan inerek küfür etmeye başladı. O sırada Lee elini beline attı ve UZI'sini çekti. Karakterim fear-roleplay yaparak geri adımladı ve aracına binerek oradan uzaklaştı.

Olay tamamen bu anlattıklarım üzerine devam etti, herhangi bir OOC kin veya agresif rol durumu yok. Rol gidişatını buraya getiren sizsiniz, üzerine ironik bi şekilde şikayet açan da sizsiniz. :D Gerçekten komik. Bu OOC kini de nereden uydurduysanız gerçekten şikayeti okurken beni güldürdü. Kendinize bu kadar değer biçmeyin arkadaşlar, gözümde, size kin tutacak kadar yüksek bir değeriniz yok. :)

Hepinizi tek tek yanaklarından öpüyorum, iyi oyunlar diliyorum size. Sırf karşı taraf ceza alsın diye böyle yollara başvurmanız gerçekten onur kırıcı. Neyse, ben savunmamı yazdım. Size de iyi roller diliyorum. @balvenie 'in de dediği gibi, "Sadece görüntü kanıtları kabul ediyoruz. Elinizde ekran görüntüsü ya da video varsa konuya ekleyin."
« Son Düzenleme: 27.11.2019 18:53 Debbie the EGO-MASTER »

#3 - 27.11.2019 19:13
Şuan bile ''değeriniz yok'' deyip İc olaylarımızı ooc de hiç birşey yaşamamıza rağmen dile getiriyorsun, neyse herkes kendini biliyor, Chatlog'da herhangi bir oynama yok. Bununla uğraşacak kadar işsiz değilim. Fark ettiysen şikayeti de hızlıca uğraşmadan açtım zaten. Lee ve Xi karakterlerinin keh keh gülmesi sana değil olaya idi buna alınıpda ana avrat değerlere söversen ben bunu agresif rol olarak değerlendiririm, Çünkü ısrarla küfür ile karşılık vermeyip sakin kaldığımızı sende biliyorsun. Ben bu agresif rol den rahatsız olup dile getirdim ve bunun kural hatası olup olmadığını yetkililere bırakırım.

#4 - 27.11.2019 19:27
Değerlendirilmeyecek ise Arşive kaldırılabilir. Sadece bu kadar agresif rol yapmamamnı ''Tavsiye ediyorum''

#5 - 27.11.2019 19:31
Lee ve Xi karakterlerinin keh keh gülmesi sana değil olaya idi buna alınıpda ana avrat değerlere söversen ben bunu agresif rol olarak değerlendiririm,

Mixing yapma gibi bir huyum yok, o kehkeh gülmesi, tamda Xi'nin benimle dalga geçtiği sırada gerçekleşti. Karakterim in-game olarak üzerine alındı bu dalga geçersine gülmeyi.

Çünkü ısrarla küfür ile karşılık vermeyip sakin kaldığımızı sende biliyorsun. Ben bu agresif rol den rahatsız olup dile getirdim ve bunun kural hatası olup olmadığını yetkililere bırakırım.

Karakterim orada aşırı sinirlendi ve o yüzden küfür etti. Bunun tamamıyla sebebi sizsiniz. Karakterimi sinir küpü yaptıktan sonra, "neden agresif rol yapıyorsunuz?" gibi çıkışıyorsunuz. Bu şikayet tamamen saçmalıktan ibaret. Bu şikayetin asıl amacı bana kalırsa can sıkıntısı.

Şuan bile ''değeriniz yok'' deyip İc olaylarımızı ooc de hiç birşey yaşamamıza rağmen dile getiriyorsun, neyse herkes kendini biliyor,

Güzel kardeşim benim, senin benim gözümde değerin sıfır. Bunu neden kötü anlamda algılıyorsun? Benim gözümde bir değerin olması için, benim seni tanımam gerek, bir arkadaşlık dostluk yaşamamız gerek, her şeyden önemlisi bir sohbetimizin olması gerek. Ben, "gözümde değeriniz yok" derken  bunu kastettim. Herhangi bir hakaret ve küçük düşürme söz konusu dahi değil. Yanlış anlamışsın bu cümlemi.

Chatlog'da herhangi bir oynama yok.

Chatlog'un tamamını okumadım, sadece Lee'nin bana yazdığı, "tamam haklısın hadi uza" cümlesinden, "uza" sözcüğünün son harfini silip başka türlü bir algı yaratmaya çalışmışsınız. Ayrıca, Lee'nin bana ettiği küfürlerin altını çizmeyip, sadece benim ettiğim kısımların altını çizip göze sokmanızı da anlamış değilim. Böyle bir şeye gerek var mıydı?

Neyse, @balvenie 'nin de dediği gibi, "Sadece görüntü kanıtları kabul ediyoruz. Elinizde ekran görüntüsü ya da video varsa konuya ekleyin.". Bu yaptığım rolün oyun içi ekran görüntülerini talep ediyorum sizden, bu görüntüler delil yerine geçmiyor ve ben bu görüntülerle bana atılan suçlamaları ret ediyorum.

#6 - 27.11.2019 19:38
Değerlendirilmeyecek ise Arşive kaldırılabilir. Sadece bu kadar agresif rol yapmamamnı ''Tavsiye ediyorum''
Ekran görüntüsü olmadığı için arşive taşıyorum.