Konu: Kai_Saga [YKİ, Retarted RP, Ortak Nezaket, Fear RP]  (Okunma sayısı 218 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 24.12.2025 19:09

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Kai_Saga @OldSaga

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @tommyelchavo

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: N/A

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2. Ortak Nezaket

Herhangi bir OOC (karakter/oyun dışı) durumda diğerlerine karşı sakin ve saygılı olmanız beklenmektedir. OOC ayrımcılık, kutuplaşma ve bu durumları role yansıtma gibi eylemlere girişilmemelidir.

Ayrıca ortak nezaket, oyun ortamındaki karşılıklı saygıyı da belirtir. Yani diğer oyuncuların oyundan keyif almasını önleyecek her türlü hareketi gerçekleştirmekte ihlal olarak sayılacaktır.

Fikrine katılmıyor veya olumsuz düşünceniz varsa bile yetkililerin size yaptığı yönlendirmeleri takip etmelisiniz. Eğer bir yetkilinin hatalı karar verdiğini düşünüyorsanız yetkili şikayeti oluşturmalısınız. Ancak kişisel çıkar çatışmaları üzerinden yetkililere gereksiz suçlama yapılması kabul edilmez, bu durumu sürdürenler cezalandırılabilir.

Rolün her zaman devam ettiği unutulmamalı ve kural ihlali varsa bile o anda rol bölünmemelidir. Rolün bölünmesine bağlı olarak çıkacak tartışmalar da ortak nezaket kuralını ihlal edecektir. Rol bittikten sonra ihlal varsa forumdan oyuncu şikayeti oluşturmalı ve burada da ortak nezaket ilkelerini korumalısınız.

3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.

Yaralı kural ihlali

Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.
Örnekler:
- Kalabalık bir yerde veya sokağın ortasında silah çekmek
- Kendisine silah doğrulturken birden koşmaya başlamak veya silah çekmeye çalışmak
- Esir alınma, yaralı durumuna düşme, azınlıkta kalma gibi durumlarda korkusuzca davranmak
- Polis otoritesini tamamen yok saymak, silah doğrultulmasına rağmen polisin direktiflerine uymamak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Arkadaşı 13:25 saatinde düşürüyoruz, 14:04 de ise hiçbir şey olmamış gibi araba kullanmaya devam ediyor. Bir de haklıymış gibi pm üzerinden üslubunu bozuyor. Yaptığı rol çok saçma. Üstüne üstlük yaralı olmasına rağmen bize laf sokmaya kalkışıyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: 
Spoiler: GösterGizle
   13:25

14:04, artı olarak chatlog üzerinden yaptığı ihlalleri görebilirsiniz.

PM konuşmaları

Ek açıklamalar(varsa): Böyle ihlal üzerine ihlal yapan oyuncular sunucuda barındırılmamalı, alabileceği en ağır cezayı almasını istiyorum.

#1 - 24.12.2025 19:50
Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 25.12.2025 04:42
 İhlal üzerine ihlal derken? Sadece bir ay içerisinde aldığın 4 ceza var ki çoğu aynı sebepten. :) Üstüne ortak nezaket konusunda hassas mıydın? /pm den saçma sapan "midgo,bro" vs tam hatırlamıyorum öyle hitaplarda da bulunmuştun ve düzgün yazmayı bilmediğimden falan bahsetmiştin onları neden es geçtin? Buna cevap veremeyeceğini ikimizde biliyoruz. :) Ama sadece nasıl şikayet edebilirim diye düşünerek aldığın görüntü buna yetti.İtiraf edemeyeceğini bende iyi biliyorum sorun yok.
Cezaların,sicilin ve tekrarlamaların beni ilgilendirmiyor ama ihlal yapan sunucuda barınmasın diyorsan kendini ölçüp tartarak söylemen daha mantıklı.Sana açtığım şikayete ve tekrar siciline bakarsak gerçekten senden alacağım bir tavsiye yok. /b den "oğlum" diye hitap eden player benim o lafımı nezaketsizlik olarak gördüyse kusura bakmasın ama gerçekten mantıksal olarak öyle düşünüyorum.Senden hiiiç tavsiye alasım yok. :) Yanında bunny yapan adamına uyarı yapabildin mi? Bu arada Sargis sende pm'den "oğlum" yazmış adamsın ortak nezaket şikayetinde şahit olman ikonik. Ayrıca Sargis de önceki gece vurulmuş,işkence görmüştü şimdi ön kesip düelloya davet ediyor.

Kendileri akıllarına estikçe polis eksikliğinden ve birlikte o saatlerde çok aktif oyuncu bulunmadığından garaj basıp sıkıyor.İşyerimden giriyorum birlik bölgemizde bir kenarda çoğu zaman afk bırakıyorum.Yine gelip sıktılar aktif hastane yok,birlikte kimse yok yarım saat bekledim ve ck olmayacağıma göre bir şekilde pansuman,tedavi vs yapıldı.Önceki gece de kaçırıp sıkmışlardı gerçek bir yaralı rolü yaptım gerekirse SS atabilirim.Hatta kendileri gittikten sonra o evden ayrılma rolünü de gayet gerçekçi yaptık Moreno'ya sabit hatlardan ulaşıp şehre geldik. Bunlar yine ama yine sıktıktan yarım saat sonra falan tekrar afk kalmam gerektiği için garajı güvenli bulmadım.Nasılsa market caddesi üzeri,Vicemall yanı falan demeden gelip sıkıyorlar.İşyerime gidip kapıyı kilitleyerek afk kalmayı düşünürken araca binip yavaş yavaş giderken peşime Bullet takıldı. 8 tane aracım var ve oradaki sürdüğüm sarı Blista'yı gördüğünü hiç sanmıyorum.Peşime Bullet takılınca işyerime gitmekten vazgeçtim nasılsa oraya da girip sıkacaklar.Hem ic sıkmalarından korktum hem de dediğim gibi işyerimdeyim sürekli role hakim kalamayabilirim diye garaja dönmeye karar verdim önümü kesip sıktılar. AFK kalıp level kasmak değil amacım.Partner üyeliğimin son 1 günü ve bonusları kaçırmak istemedim hiç bir role karışmadan birlik bölgemizde veya işyerimi kilitleyip orada afk kalıyorum.
 Dediğim gibi aktif hastane üyesi yok,birlikte kimse yok,gece sıktıkları adama tekrar gelip sıkıyorlar.Hiç bir şekilde takip etme veya saldırı rolüm olmamıştır.

Çok uzun yazdım farkındayım. PM meselesini neden sadece son cümlelerini yazdı?  Araba kullandığım için şikayet ediyor peki market caddesinde sıktığından neden bahsedemiyor? Hiç bir şekilde küfür,hakaret vs kullanmadım.Gerçekten bu denli tutarsızlıkta birinden alacağım bir tavsiye olmadığını düşünüyorum.

#3 - 25.12.2025 16:16
tamam

#4 - 26.12.2025 11:34
Şikayet incelendi,

karakter Yaralı Kural İhlali + Fear RP sebebiyle cezalandırılacak, ortak nezaket konusundaysa iki tarafta da karşılıklı atışma yaşanmış, iki tarafa da uyarı verilecek. Şikayet kapatıldı.
« Son Düzenleme: 26.12.2025 11:38 Hammerlein »