Konu: DM, NON RP  (Okunma sayısı 284 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 05.02.2025 17:45

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @discover , @Dosh

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Easthan

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 04.02.2025 15:54

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Deathmatching,

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

3.9. Retarted RP: Gerçek dışı yapılan abartı ve saçma rollere denir. Non RP ve Trolling arasında olan bir ihlal gibi değerlendirilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Merhaba, öncelikle Dillimore'da bir mekanda rol yapıyordum. Daha sonra Adriano Pedrotti isimli karakter geldi. "O nasıl burun, gargamel gibisin" diye bir şey söyledim sırıtarak. Daha sonra silahını çekip beni vurdu, üstelik kaçırma rolü yaptı. Olaylar burdan sonra değişiyor, Carlo_Benassi diye bir karakter geliyor ve "CK, Kişi ölmüştür." dememe rağmen beni şehir içinde çuval gibi dolaştırıyor sürükleyerek. Hastaneye bırakıyorlar, kişi ölmüştür diyorum, Carlo_Benassi çuval gibi hastahenenin önünde beni tekrardan bagajına koyuyor. Mantıksal olarak baktığımız zaman o kadar kamera ve insan topluluğunun olduğu bir bölgede nasıl bu kadar rahat ceset taşıyorsunuz?

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://i.hizliresim.com/azthgc7.png (( Dışarı gel dediği zaman, verdiğim cevaptan sonra beni vuruyor. )) https://i.hizliresim.com/gbu5zcp.png (( Pedrotti mekanda birisini vurdu, sorun yok diye cevap veriyor. Valachi misin sen kardeşim? )) https://i.hizliresim.com/iykw252.png (( Bu sohbetin başlangıcı, bakın farkındaysanız gülerek tepki veriyorum. )) https://i.hizliresim.com/8p8to23.png (( Mekandaki herif saygısızlık yaparsa diye devam ediyor, şimdi soruyorum. Ben senin mekanında mı sana saygısızlık yapıyorum? )) https://i.hizliresim.com/sql1ve4.png (( Adam birisini öldürüyor, yanındaki herif ile naber nasılsın muhabbeti yapıyor kafayı yiyicem )) https://i.hizliresim.com/lwtc67d.png (( Burda CK veriyorum, adam hastahanenin önünde ceset taşıyor çok rahat. ))

Ek açıklamalar(varsa): N/A

« Son Düzenleme: 05.02.2025 17:46 Aspech »

#1 - 06.02.2025 00:38
Ortada şahsım adına bir ihlal göremiyorum, karşındaki onaylı birlik r20si, onu da geçtim, direkt ateş etmek yerine özellikle dışarı çıkman ve gitmen yönünde uyarıda bulunuyorum fakat karakter dışarı çıkmak yerine "Taşşağım ne zaman çıkmak isterse o zaman çıkarım." gibisinden bir cümle sarfediyor. Bunun sonucunda ise karakterim bu saygısızlığı kendisine yedirmeyip ateş açıyor. Ki bu rolde bizzat yanımızda yetkili de vardı, eğer bir ihlal olsaydı ona yazdığında beni jaile atardı. Değil mi?

#2 - 06.02.2025 00:40
Ayrıca yine ben seni CK edeceğim yönünde bir emote vermedim, CK etmek gibi bir amacım yoktu, verdiğin /ck'nın da rolden kaçmak olarak değerlendirilmesini talep ediyorum. Karakterinin aşşağılanma rollerine girmemesi için /ck verdin diye yorumladım.

#3 - 06.02.2025 01:23
Şikayetle alakamı hala anlamış değilim, yolda CK vermemiş bir oyuncuyu hastahaneye götürdükden sonra, ölmesi ile beraber aracın bagajına koyup, gömmeye götürmem kadar normal bir şey yok. Olayda da görüldüğü üzere, kişi hastahanenin önünde CK veriyor, ben hastahaneye götüreceğim için normal bir şekilde araca atıyorum, sonrasında bagaja atıyorum.
« Son Düzenleme: 06.02.2025 01:26 Dosh »

#4 - 06.02.2025 02:28
Ortada şahsım adına bir ihlal göremiyorum, karşındaki onaylı birlik r20si, onu da geçtim, direkt ateş etmek yerine özellikle dışarı çıkman ve gitmen yönünde uyarıda bulunuyorum fakat karakter dışarı çıkmak yerine "Taşşağım ne zaman çıkmak isterse o zaman çıkarım." gibisinden bir cümle sarfediyor. Bunun sonucunda ise karakterim bu saygısızlığı kendisine yedirmeyip ateş açıyor. Ki bu rolde bizzat yanımızda yetkili de vardı, eğer bir ihlal olsaydı ona yazdığında beni jaile atardı. Değil mi?
Easthan'a yazdım savunmasını okuyalım dedi, ne anlatıyorsun? Dışarı çıksam yine aynı olay dönecekti, ne fark ediyor? Ha içerde sıkmışsın ha dışarda, CK'yı geçtim sen niye takıldın ona bu kadar? Sonuç olarak burun lafı geçti diye mermi atmak ne kadar mantıklı? Bak kendi hoodunda ben bu lafı sana etsem yine susucam, başka biyerdeyiz. Anladın mı kardeşim? Yaptığın normal bir davranış değil. Ayrıca rolden kaçmak diyosun? Kaçmadım, ben gayet güzel rolümü yaptım, hiç bir hata yaptım mı sana karşı? Eğer yaptıysam kanıt sun. CK verip vermemem seni ilgilendirmez. Uzi'yle sıkıyosun aim tutturamıyorsun, ben yine rolün bozulmasın karizman çizilmesin diye kıpırdamıyorum tutturabil mermileri diye :D Neyse, olay zaten belli arkadaş kendisini ilah falan sanıyor herhalde tövbe haşaa :D

#5 - 06.02.2025 15:07
Easthan'a yazdım savunmasını okuyalım dedi, ne anlatıyorsun? Dışarı çıksam yine aynı olay dönecekti, ne fark ediyor? Ha içerde sıkmışsın ha dışarda, CK'yı geçtim sen niye takıldın ona bu kadar? Sonuç olarak burun lafı geçti diye mermi atmak ne kadar mantıklı? Bak kendi hoodunda ben bu lafı sana etsem yine susucam, başka biyerdeyiz. Anladın mı kardeşim? Yaptığın normal bir davranış değil. Ayrıca rolden kaçmak diyosun? Kaçmadım, ben gayet güzel rolümü yaptım, hiç bir hata yaptım mı sana karşı? Eğer yaptıysam kanıt sun. CK verip vermemem seni ilgilendirmez. Uzi'yle sıkıyosun aim tutturamıyorsun, ben yine rolün bozulmasın karizman çizilmesin diye kıpırdamıyorum tutturabil mermileri diye :D Neyse, olay zaten belli arkadaş kendisini ilah falan sanıyor herhalde tövbe haşaa :D

Ben seni vurmak için dışarıya çağırmıyorum, karakterinin yaptığı saygısızlıktan sonra ona bir şans daha tanıyıp başına bir şey gelmeden gitmesi için bu kelimeleri sarf ediyorum. Ancak senin karakterin bunu da değerlendirmeyip "Taşağım ne zaman isterse, o zaman çıkarım." gibisinden bir cümle söylüyor. Benim karakterim de buna karşılık yapılan saygısızlığa daha fazla dayanamayıp silahına sarılıyor. Olay bu kadar basit, olayın başından itibaren zaten, ilk laf atan da, sonrasında uyarılmasına rağmen üstüne giden de senin karakterin. Onu da geçtim, karşındaki basit bir karakter değil, Valachi onaylı bir birliğin R20'si, yeni illegal kurallarına göz atmadığını sanıyorum, eğer bakmış olsaydın neyi kastettiğimi anlardın. Sadece kendi hoodumda değil, nerede olduğu fark etmeksizin benim karakterime fear rp yapma zorunluluğuna sahipsin. Eğer sen bunu yapmayıp üstüne üstlük uyarıları da hiçe sayıp onca insanın gözü önünde saygısızlığını sürdürürsen, benim karakterim de bu saygısızlığı cezasız bırakmaz, bu kadar basit. Bunu gerçek hayatta da düşünebilirsin, sen cidden mafya olduğu belli ve güçlü bir insana herkesin içinde saygısızlık yaparsan, karşındaki herif kendi saygınlığı korumak için seni cezalandırmaktan çekinmez. Bu konuya yeterince değindiğimi varsayıyorum. Onun dışında, aim konusuna da değinmişsin, bu cidden garip. Bana karşı bir kinin veya nefretin mi var bilmiyorum fakat, eğer aim konusunda konuşacaksak, bana discorddan ulaşabilirsin, akşam DM girebiliriz.  :)

#6 - 07.02.2025 13:00

Ben seni vurmak için dışarıya çağırmıyorum, karakterinin yaptığı saygısızlıktan sonra ona bir şans daha tanıyıp başına bir şey gelmeden gitmesi için bu kelimeleri sarf ediyorum. Ancak senin karakterin bunu da değerlendirmeyip "Taşağım ne zaman isterse, o zaman çıkarım." gibisinden bir cümle söylüyor. Benim karakterim de buna karşılık yapılan saygısızlığa daha fazla dayanamayıp silahına sarılıyor. Olay bu kadar basit, olayın başından itibaren zaten, ilk laf atan da, sonrasında uyarılmasına rağmen üstüne giden de senin karakterin. Onu da geçtim, karşındaki basit bir karakter değil, Valachi onaylı bir birliğin R20'si, yeni illegal kurallarına göz atmadığını sanıyorum, eğer bakmış olsaydın neyi kastettiğimi anlardın. Sadece kendi hoodumda değil, nerede olduğu fark etmeksizin benim karakterime fear rp yapma zorunluluğuna sahipsin. Eğer sen bunu yapmayıp üstüne üstlük uyarıları da hiçe sayıp onca insanın gözü önünde saygısızlığını sürdürürsen, benim karakterim de bu saygısızlığı cezasız bırakmaz, bu kadar basit. Bunu gerçek hayatta da düşünebilirsin, sen cidden mafya olduğu belli ve güçlü bir insana herkesin içinde saygısızlık yaparsan, karşındaki herif kendi saygınlığı korumak için seni cezalandırmaktan çekinmez. Bu konuya yeterince değindiğimi varsayıyorum. Onun dışında, aim konusuna da değinmişsin, bu cidden garip. Bana karşı bir kinin veya nefretin mi var bilmiyorum fakat, eğer aim konusunda konuşacaksak, bana discorddan ulaşabilirsin, akşam DM girebiliriz.  :)
bu arada yalan söylemene gerek yok birader, dışarı çık demedin veya beni uzaklaştırmadın. Orda dışarıya çık muhabbetini beni orda vurmak için söyledin, birbirimizi kandırmayalım :D He bu arada, iş adamısın ve il-legal yönlerini saklıyorsun ama herkesin önünde 1 adamı vurabiliyorsun, kimse polis çağırmaycak mı? Yada ihbar etmeyecek mi, bu olayları bide böyle düşün bana sıkarken orda belki 6 7 kişiydik, ama o mekan normalde kalabalık oluyor mantıksal baktığın zaman, yerel halk falan geliyor. Anladın mı? Yaptığın, yaptığınız çok saçma bir rol. Bide yazmışsın DM server girelim, kardeşim dalga mı geçiyosun? :D ne anlatıyon allah aşkına ya

#7 - 07.02.2025 13:04
Şikayetle alakamı hala anlamış değilim, yolda CK vermemiş bir oyuncuyu hastahaneye götürdükden sonra, ölmesi ile beraber aracın bagajına koyup, gömmeye götürmem kadar normal bir şey yok. Olayda da görüldüğü üzere, kişi hastahanenin önünde CK veriyor, ben hastahaneye götüreceğim için normal bir şekilde araca atıyorum, sonrasında bagaja atıyorum.
hastahanenin önünden ceset kaldırdın, üstelik kurşunlanmış bir ceset. yanii ne kadar mantıklı? Örneğin şöyle yapabilirsin, aracımın camları zifiri karanlıktır, ve içerisi gözükmemektedir. Yada orda size attığım /do 'dan sonra bir emote yazabilirdin. /do 'da bu kadar işlek bir caddeden nasıl bu kadar rahat ceset kaldırabiliyorsun?

#8 - 07.02.2025 14:45

bu arada yalan söylemene gerek yok birader, dışarı çık demedin veya beni uzaklaştırmadın. Orda dışarıya çık muhabbetini beni orda vurmak için söyledin, birbirimizi kandırmayalım :D He bu arada, iş adamısın ve il-legal yönlerini saklıyorsun ama herkesin önünde 1 adamı vurabiliyorsun, kimse polis çağırmaycak mı? Yada ihbar etmeyecek mi, bu olayları bide böyle düşün bana sıkarken orda belki 6 7 kişiydik, ama o mekan normalde kalabalık oluyor mantıksal baktığın zaman, yerel halk falan geliyor. Anladın mı? Yaptığın, yaptığınız çok saçma bir rol. Bide yazmışsın DM server girelim, kardeşim dalga mı geçiyosun? :D ne anlatıyon allah aşkına ya

Karakterim mekandakilere susmaları için paylarını verdi, üstüne üstlük mekanın ortağı da karakterimin eski bağlantılarından bir tanesi, ve tekrar dile getiriyorum, attığın sslerde de açıkca görünüyor, seni vurmak için dışarıya çağırmıyorum vurduğum yer farketmeksizin heryerde sıkabilir karakterim, hiçbir çekincesi yok bu konuda, karakterim sana gitmeni söylüyor, sen gitmiyorsun mesele bu. Ayrıca, alakasız şekilde kendin aim konusu açıyorsun sonra da garip şekilde sanki bundan bahseden kendin değilmişsin gibi "Ne anlatıyorsun?" gibisinden cümleler kuruyorsun. Cidden ilginç.

#9 - 07.02.2025 18:03
Hastane önünde ceset kaldırmak OOC bir ihlal yaratmıyor karakterin IC yaptığı bir şey.

Adriano_Pedrotti karakteri "Deathmatching" ihlalinden cezalandırılacak. Burnuna laf edilmesi çıkartıp vurmayı gerektirecek bir sebep değil.