Konu: Vincent Marjanovic/ Frank Savastano ihlalleri  (Okunma sayısı 136 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 06.08.2023 14:43

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @MockingAquarius  @doomguy

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @xqsxmih @Glitchrain

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS'te görülüyor

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Emote İhlali, NON-RP, PG, FEAR RP, REFUSE RP, RETARD RP, İC/OOC

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Yaptığı roller saçma, bir insana saldırınca sadece "Haklısın" denmesi saçma. Frank karakterine gelirsek, akademi alanına illegal malzeme sokamaz, yaptığı rol çok saçma.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Frank ve Vincent karakterinin akademiden atılmasını arz ediyorum, yaptığı roller saçma ve OOC ceza almalarını istiyorum.  Frank karakterinin döne döne tekme atması hoşuma gitti, arkadaş sanırsam mevlana. Yapılan ihlaller uyarı ile geçileceğini sanmıyorum, gereken cezayı alacağını düşünüyorum.

« Son Düzenleme: 06.08.2023 14:45 Emocann »

#1 - 06.08.2023 15:27

Alıntı
Emote İhlali, NON-RP, PG, FEAR RP, REFUSE RP, RETARD RP, İC/OOC

Selam, beni ilgilendiren kısımlar sanırım "emote ihlali" ve "İC/OOC" (IC/OOC dediğinizin mixing olduğunu varsayıyorum) ve "retard rp" kısmı olduğu için onları cevaplayacağım.

Öncelikle rollerin başlangıcını her ne kadar dahil olan arkadaşlar ve VCPA eğitmeni arkadaşların bir kısmı bilse de belirtmek isterim ki, karakterinle birçok kişi IC olarak sorun yaşıyordu. Pek tabii ki karakterimin arkadaşlarıyla yahut doğrudan karakterimle yaşadığın sorunlar neticesinde iki tarafın hatası olduğunu kendi adıma kabul ederekten işler maalesef ki bu raddeye geldi ve ekran görüntülerindeki roller yaşandı. Ben şahsen VCPA gibi güvenli bölge olduğunu düşündüğüm bir ortamda (en yasa dışı rol içeriye kaçak yollardan sigara sokmak vs. kaldı ki şikayetinde sen de "Akademi alanına illegal madde sokamaz" yazarak güvenli bir bölge olduğunu kabul etmişsin) bana bu yaptığın rollerin gerçekten abartılı ve güvenli bölge sınırları içerisinde yapılamayacak roller olduğunu düşünüyorum. Zaten olaydan 1 saat önce de emin değilim fakat Ray Keegan karakteri olsa gerek, senin IC şikayetinden sonra tüm karakterleri toplayıp başta ben olmak üzere güzel bir azarladı, "Gustavo Moran ve Vincent Marjanovic, aranızda sorun istemiyorum, yarın gün boyu birlikte geçireceksiniz günü" tarzından bir şey söyledi. Elbette ki bunun üzerine roller durulmayınca, en son bu raddeye gelince açık konuşayım, karşılık vermek istemedim. Çünkü gereğinden agresif ve hem IC hem OOC olarak rahatsız edici bir rol sergiledin bana göre. Ben de bunu sineye çektim, olayın uzamasını istemedim, çünkü maalesef hem IC hem de OOC olarak uzlaşmacı davranmadın (karakterinin yakın arkadaşı rolünü üstlenen Kenneth karakteriyle de yeri geldi sorun yaşadık fakat IC olarak herhangi bir şey yaşanmadı aramızda, hatta ekran görüntülerinde de seni sakinleştirmeye çalışıyor en başlarda) işbu tavırların neticesinde ben de uzatmamak adına sürekli alttan aldım, çünkü haklı olduğumun bilincindeydim ve ben de agresif bir rol yapsaydım bana kalırsa hem IC hem de OOC bir ihlal olacaktı, yani burada bana kalırsa bir ihlal yok.

Diğer konuya gelecek olursak, küfürlü emotenin yasak olduğunu bilmiyorum, kurallarda da okuduğumu hatırlamıyorum. Fakat kurallarda şöyle bir şey yazıyor "Hatalı emote kullanımı: Karşı tarafı OOC tahrik edecek şekilde /me /do gibi komutları kullanmak (/me salağa bakar. /do Çirkin adamdan rahatsız olmuştur. gibi)" benim emotem bu kısma girmiyor, çünkü seni OOC olarak tahrik edecek, doğrudan karakterini hedef alan bir durum mevcut değil. Sadece karakterimin son derece umursamaz olduğunu göstermek için "umursamamak" yerine argoda onun bir tık daha ilerisi olarak söylenen "siklememek" tabirini kullandım.

OOC olarak haksız olduğumu düşündüğüm tek konu ise PM attığın zaman, sana cevap vermem. Gecenin bir vaktinde IC olarak zaten yapacağını yapmışsın, yetmedi OOC olarak üzerime oynayıp kışkırtmaya çalıştığını düşünüyorum, bana yakışan orada sana cevap vermeyip PM kapat komutunu kullanmak olurdu. Fakat hak vereceksindir ki, bence yaptığın hareketler gerçekten sabır taşırıcı noktaya gelmişti (evet, OOC olarakta o noktaya gelmişti, gerçekten rahatsız ediciydi) buna rağmen herhangi bir kırıcı ya da rencide edici bir cevap vermeyerekten sadece karakterinize nasıl hitap ediyorsam o şekilde hitap ederekten (bu konuda alındıysanız yanlış anlaşılma olmuş) konuyu kapatmak istedim, kaldı ki bir PM daha alınca sizin tarafınızdan, uzamamasının mantıklı olduğuna karar verip /pmkapat komutunu kullandım.

Zaten tüm bu olaylar yaşanırken artık birisinin bu maalesef ki mantık çerçevesinde ilerlemeyen (olayda bulunan tüm karakterler için belirtiyorum bunu, şahsınıza özgü değil) rollere dur demesi gerekmekteydi. Gecenin o saatinde @handolenn  isimli yetkiliye PM attım ve durumu bildirdim, yardımcı olmasını rica ettim, daha sonrasında zaten gecenin o vaktinde sanırım @hopeless ile birlikte olaya dahil oldu.

Son bir not: "Zaten ben istifa ediyorum, tek başıma gitmeyeceğim." dedin IC olarak, fakat bunu OOC'ye dökeceğini hiç tahmin edememişim, benim hatam olmuş orası da.

#2 - 06.08.2023 15:54
NON RP role uygun bir şekilde davranmamak, bunu yapmadın. Sana salça oluyorum vuruyorum ve yatıyorsun, arkadaşın Frank karakteri akademiye girdiği ilk gün üstünün arandığını düşünüyorum, attığı emote hatalı ve akademi alanına jilet sokuyor buraya VCPD adayı olmaya mı geldiniz yoksa çeteci rolü mü? Çeteci rolü yapmaya geldiyseniz çok iyi ilerliyorsunuz böyle devam edin.
PG konusuna gelirsek hem içeriye illegal malzeme sokuyorsunuz (sigara değil) jilet ile isim yazıyorsunuz, burası hapishane rolü değil, prison rolü de yapmıyoruz. Koğuşlar arası savaş olacağını sanmıyorum, oraya bu yüzden PG ekledim. Emote'de küfür etmeniz tamamen yasaklı, bunun yüzünden ceza yiyen kişiler gördüm. Direkt umursamıyor diye yazabilirdin, bu benim hatam değil. OOC olarak olayı çözmeye çalıştım, süreci İC olarak çözmeye çalıştım, ilgilenmedin bile.
Fear RP'ye geliyorum, karakterin gram korku rolü yapmadı, sana salça oluyorum ensene vuruyorum "Şampiyon" gibi kelimeler kuruyorsun, bu karakterimi daha çok tilt ediyor ve kavgaya doğru götürüyor. Güvenli bölgeye gelirsek, akademi alanında kimse bu kurala uymuyor, umursamıyor. Saldırıyı başlatan taraf sizsiniz, ilk hareket sizden geldi.
Refuse RP'ye gelirsek rolü kabullenmedin, sürdürmedin. Aynı cümleleri spamlayıp durdun, bu bana göre rolü reddetmek.
İC/OOC'ye gelirsek, bunu da şöyle açıklayayım, sen beni PM'den de toxicliyorsun buna devam edecektin PM atmaya devam etseydim. İC'deki olayı OOC'ye vuruyorsun bu Mix olmuyor.

#3 - 06.08.2023 15:55

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Yaptığı roller saçma, bir insana saldırınca sadece "Haklısın" denmesi saçma.

Bu kısmı atlamışım da şikayetin ve Gustavo Moran karakterinin yaptığı roller bu cümlede saklıymış zaten, basbayağı belli ediyor. Haklısın demeyerekten kalkıp kavga dövüş rolü yapsaydım ben de atılacaktım, bunun da bilincindesin, aşağıdaki ekran görüntülerinde altını çizdiğim ya da yanına yıldız çizdiğim cümlelerde de belirtmişsin. İstediğin gibi olay şekillenmeyince IC olarak ben kovulmayınca en aşağıda alıntıladığım cümlendeki gibi şansını OOC olarak deniyorsun, IC ve OOC olarak amacın sadece karakterlerimizi akademiden attırmak olduğu bariz ortada.

Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Frank ve Vincent karakterinin akademiden atılmasını arz ediyorum, yaptığı roller saçma ve OOC ceza almalarını istiyorum.  Frank karakterinin döne döne tekme atması hoşuma gitti, arkadaş sanırsam mevlana. Yapılan ihlaller uyarı ile geçileceğini sanmıyorum, gereken cezayı alacağını düşünüyorum.

Fear RP'ye geliyorum, karakterin gram korku rolü yapmadı, sana salça oluyorum ensene vuruyorum "Şampiyon" gibi kelimeler kuruyorsun, bu karakterimi daha çok tilt ediyor ve kavgaya doğru götürüyor. Güvenli bölgeye gelirsek, akademi alanında kimse bu kurala uymuyor, umursamıyor. Saldırıyı başlatan taraf sizsiniz, ilk hareket sizden geldi.

Karakterim neden korku rolü yapsın ki? İçeride kavga çıkacağını düşünmedim, çünkü orası akademi alanı ve o ana kadar hiçbir kavgaya bulaşmamıştım, ayrıca kavga çıkacak olsa bile çevredeki karakterlerin birçoğuyla iyi kötü sohbetim olduğu için hiçbirisi müdahil olmasa bile Matias karakterinin kavgaya dahil olacağını yani sayıca senden üstün olacağımızın da bilincindeyim. Ayrıca karar ver, "ensene vuruyorum" yazmışsın, daha sonra da saldırıyı başlatan tarafın biz olduğunu belirtmişsin, biz miyiz yoksa enseme vurman ve çevredeki karakterlerin olaya dahil olup karakterini pataklaması mı olay? Bence kafan karışmış.

Benim tarafımdan daha fazla yanıt gelmeyecek, olay gerçekten sakız gibi uzadıkça uzuyor.
« Son Düzenleme: 06.08.2023 16:01 MockingAquarius »

#4 - 06.08.2023 16:00
Sanırsam sadece "jilet" rolü için şikayet edilmişim. Tamamen üç karakterin arasında olan bir şakalaşma rolü için yapılmıştı. Miguel'in dolabından tıraş bıçağı alma rolü, onun da jiletini sökme rolü yaptım, ardından da Matias'ın lakabını yatak altına jiletle yazdım, bunda ne var? Bir eyalet hapishanesinde rol yapıyorduk da benim haberim yoktu? Kendilerinin bundan rahatsız olduğunu düşünmüyorum, dilerlerse eğer bu konu altına yanıt atabilirler. Döner tekme atma rolünü bile şikayet etmişsin, bunda herhangi bir şey yok. Kavga rollerine "dalar" emoteu ile karamsarlık katmak yerine renk katmak istedim. Tüm akademi süreci boyunca trollediniz, bir illegal oluşuma dahil gibi rol sergilediniz en nihayetinde de oluşum yöneticileri sizi uzaklaştırmayı tercih etti. Orada specte olduklarına eminim, eğer ki oluşumdan uzaklaştırmak isteseydi bunu çoktan yaparlardı. İyi forumlar.
Jileti bu yönde kullanmak illegal role giriyor dostum, jileti içeriye soktuğuna dair bir SS atmanı senden istiyorum, elinde kanıt yok ise sana Ghost RP'den açacağım, yaptığın iki türlü de ihlale giriyor. Hiçbir zaman troll yapmadım, karakterimin ders ile alakası yok, dersleri hiçbir zaman dinlemedim. Ortam edindim ya da kızlara salça oldum, bunun troll olduğunu düşünüyorsan bana şikayet açabilirsin. Troll'ü nasıl illegal oluşuma vurdun bunu hiç anlayamadım. Girişte tüm illegal ve diğer kesici aletler alındı, traş bıçağından böyle bir şey yapman Ghost RP'ye giriyor, girişte üstünde jilet çıktıysa ve buna izin verildiyse bunu bilemem. Bir nevi jileti bıçağı çeviriyorsun, bu da Ghost RP oluyor. Mesajını yeni görüyorum, ben sadece bu rolden dolayı sana bu şekilde davranmadım. Geçmişte olan rollerden dolayı, ilk gün yaşanan sigara rolünde beni ötmenden dolayı karakterim sana sinirli, sana salça oluyordu, gruplaşıp beni attırmaya çalışınca ben de böyle bir role girdim. Chatime düşen sadece bunlar, yaptığınız roller akademiye göre uygun değil, hiçbir şekilde troll yapmadım. Gruplaşıp beni attırmaya çalışınca karakterimin kinli olduğu kişiye yöneldim yani sana bu yüzden sana salça oldum sonucunda da atıldım, yaptığım rolde sorun görmüyorum. Bu şikayette haklı bulursam sadece uyarı geçileceği için çok kafa yormaya gerek yok, iyi günler.
« Son Düzenleme: 06.08.2023 16:08 Emocann »

#5 - 06.08.2023 16:24

Devam edicek misin? Üst taraflara bakarsan cevabımı görürsün, ileti kasmaya gerek yok.

#6 - 06.08.2023 16:46
Şikayet incelendi.

@MockingAquarius, emotelerinizde herhangi bir şahsa ithaf edilmese bile küfür barındıramazsınız. Bu tarafınıza bir uyarı olsun.

@doomguy'un jilet ile kimseye saldırmadan bir yerleri çizme rolünde herhangi bir OOC ihlal bulunmuyor, süreç IC ilerleyecek.