@Silent0 İsimli kullanıcı benim OOC olarak arkadaşım olur ve bu şikayet öncesinde gözaltına alındığı sırada sesli olarak sohbet ediyorduk. İlk başta ikimiz de minimum bir saat bekleyip gözaltından çıkarılacağını düşünmüştük fakat düşündüğümüz gibi olmadı maalesef ki. Arkadaşım zaten sınav haftasının yaklaştığını, bu yüzden kafa dağıtmak istediğini, fazla beklemek istemediğini bana söylemişti ben de "Bir şey olmaz, beklersin hapse girip çıkarsın." diye teselli etmiştim. Keşke dediğim gibi olsaydı, sınav haftasında kafa dağıtmak için oyuna giriş yaptığında maalesef ki halen gözaltındaydı. VCPD mensubu oyuncuların 7/24 oyunda olmaları gerektiğini ima etmiyorum fakat, aynı durumu ben de yaşadım. Rol sırasında avukat talebimin karşılanması için talepte bulundular fakat talebi karşılayabilecek yetkide bir memur bulunduğumuz bölgeye giriş yaptığında beni gözaltından çıkarıp ilgilenmediler bile. Arkadaşım silahını kaybetme korkusundan dolayı NC atmadı, aksine bulunduğu konumdan ve durumdan çok sıkıldığı için bunu yaptı. Rol sırasında bunu yapmış olması belki de doğru değil fakat PD oyuncularının da insanların rolünü kısıtlaması bir yandan hoş olmayan bir durum. Pekala, ne kadar gerçekçi bir şekilde rol yapmaya çalışsak ta, hepimizin reel hayatta, gün içerisinde yaşadığı gerek iyi-gerek kötü olaylar oluyor ve kendini ister, istemez kafa dağıtacağı aktivitelere yöneltiyor. Oyuna girip kafa dağıtmak istediğinde ise karakterini halen kodeslerde görüyor ve bu durum empati yoluyla düşünülürse cidden sinirleri geren bir durum. Yukarıda yazdığım gibi "Avukat talebiniz yetkili memur geldiğinde karşılanacak" olayında yetkili kişi geldiğinde beni gözaltında tutmaya devam ettiler. Zamanında VCPD'de rol çevirdim ve işleyiş şeklini az-çok biliyorum fakat insanların rollerini istismar edip kısıtlamak, hiç hoş olmayan bir durum. Bu durumu departman içerisinde zevk alarak yapan oyuncular var olduğunu gördüm ki görmeye de devam ediyorum, bunun olmaması gerek. Hepimiz burada rol çeviriyoruz ve yaptığımız bu rollerden eğlenmemiz gerek.