Konu: Polislerin motorla araçları durdurması, kovalaması  (Okunma sayısı 204 defa)

#0 - 28.03.2021 19:13
 Son zamanlarda çok gördüm, polis arkadaşlar sanchezle ya da diğer motorla tek başlarına araç kovalıyorlar, araç duruduruyorlar. Açıkçası bana mantıklı gelmedi, hatta geçenlerde bir motor süren bir polisle çarpıştık. İkimiz de çok hızlıydık ve çarpıştık. Benim altımda sarı taksi var onda ise motor. O tarz durumlarda ben şahsen rol yapmayı tercih etmem. Çünkü o rolde motorda bulunan kişinin ya ölmesi ya da komaya girmesi lazım. Neyse, ben devam ettikten sonra polis motorla beni takip etti ve durdurdu. Sonra kendisine PM attım, ona: "Mantıken senin bu çarpışmanın sonunda ya ölmen ya da komaya girmen lazım." dedim. Kendisi de anlayışlı ve mantıklı biri olduğu için dikkat edin gibi şeyler söyleyip gitti.

İşte, dün motorla araç kovalayan bir polis gördüm, biraz realist ve mantıklı düşünürsek motorla beni kovalayan birisine ben hızlı bir şekilde çarptığım zaman çok büyük ihtimal hastanelik olur. Bugün de bir kaç kez sanchez motor süren polislerin araçları durdurduğunu gördüm. Açıkcası bu bana hiç mantıklı gelmedi. Polisler motorla devriye atabilir, fakat motor sürerken araç kovalama, durdurma gibi roller yapması hiç realist değil.

NOT: Kalabalık bir şekilde yapılan kovalamalarda motorlu polisler olabilir. Fakat tek başına motorlu bir polis; araç kovalama, araç durdurma gibi rolleri yapmamalı.
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
clexy,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 28.03.2021 20:34
Motorla araçların kovalanmasının yanlış olduğunu düşünüyorum. Burada durum nasıl işliyor bilmem fakat, son zamanlarda VCPD'in aktif rollerinden bende memnun değilim. Buraya bunu yazmamın temel nedeni kışkırtmak ya da benzeri şeyler için yazmayacağım. Hatta öyle ahım şahım tarzı şeyler yazmayıp, direkt sorun olduğunu düşündüğüm şeyi kısa ve öz şekilde tamamlayacağım;

Son zamanlar  dediğim gibi, MD oluşumunun aktif rollerinde çabucak suçluyu alıp gitme çabasındalar. VCPD'in genel kitlesi için demiyorum fakat, bunu ben son zamanlarda böyle gözlemliyorum. Diğer MD oluşumundakiler ne düşünür bilmem, fakat ben şahsen bu düşüncedeyim. Diğer oluşumdaki arkadaşlarımızın bu sorundan müzdarip olduğuna inanıyorum. Temelinde sadece onların düşündüğü, temel bir yaradan ibaret olarak düşünürken, biz temel olarak tüm yeri ele alıyoruz. Bu da onların zaman kaybı olarak düşünmesine neden oluyor. Fakat biz, şu son zamanlarda rol konusunda sıkıntı yaşarken  aksine destek çıkması gerektiğine inanıyorum. Bilmiyorum, belki bir kaç kişi böyle yapıp diğerleri aynı görüşe katılıyordur fakat, ben son zamanlarda bunu çok yaşıyorum. Benimle sahada bulunan diğer dostlarım da aynı şeye şahitlik etmişlerdir.  Tekrar dediğim gibi buraya yazmamın temel sebebi bu sorundan müzdarip olmam ve hazır bir eleştiri konusu açılmışken burada da bir ekstra eleştiri yapma gereği duydum. Aksine bir kötüleme değil. VCPD'de rol yapan arkadaşlarımızın okuyup anlayışlı yaklaşması adına yazıyorum ve yazımı burada sonlandırıyorum. İyi akşamlar herkese  :o   
Hmmm
1
Like
3
Hmmm tepkisini veren kullanıcı(lar):
ErenOzsoy7,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
shotofwhiskey, oflu, WolFox,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 29.03.2021 12:09
Bir motorlu birim elbette bir aracı durdurabilir, bir araç çevirirken gerek duyarsa patrol talep eder. Kovalamca başlatmasını neden saçma buldunuz anlayamadım, diğer birimler sinyali görünce zaten yöneliyor ve diğer birimler gelene kadar memur motor ile kovalıyor, geldiğinde ise kovalamacadan ayrılıyor.

MD'deki arkadaşın bahsettiği şeyden anladığım kadarıyla pdlerin rollerin hızlı olması ve hep aynı olmasından şikayetçi. Rollerin aynı olması tamamen yaralı ile ilgili, bacağı sıkıştı vesaire diyen göremedim. Bir memur olduğunuzu düşünürsek; bir otoyol, tehlikeli bir mahalle veya  yolun tam ortası gibi yerlerde kimse uzun süre kalmak istemez, ilk yardım zaten hızlı olup geri kalanları hastanede halletmesi gerekmez mi?

Olaya bir polisin gözünden ve tam olarak bakmak lazım, bir motorlunun araba kovaladığını gördünüz fakat bilmiyorsunuz ki 2 dakika sonra bir patrol aracı gelince o motor kovalamacadan ayrılıyor.
« Son Düzenleme: 29.03.2021 12:14 LahmacStar »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 29.03.2021 17:09
Araç durdurması çok büyük bir sorun teşkil etmese de kovalaması bir sorun yaratabiliyor. Gerek oyuncu yönünden, gerek GTA SA fizik motoru yönünden...
Motor kullanıyorken gereksiz bir şekilde motordan düştüğün durumlar da olabiliyor, düşeceğin durumda hiçbir şey olmadığı da. Motorun kullanım amacı, araca göre daha çok kestirme kullanabilmesi ve olay yerine hızlı varabilmesidir. Aslında kovalama sırasında belki en sonda yer alır ama kovalamacaya girmemesi daha mantıklıdır. İhbarlara yönelmekte motorize ekipler daha öncelikli geçiş yapar çünkü kestirmeleri daha rahat kullanabilir ve küçük olduğundan dolayı çoğu yere girebilir. Kovalama sırasında da kestirme yollar sayesinde belki de kaçış yapan aracın önünü kesebilir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 02.04.2021 11:27
VCPD için bu tip durumlar hakkında bir ton prosedür var ve motorlu devriyeye çıkabilmek için memurların bir lisans alması, lisans için eğitim alması gerekiyor her şey zaten sistematik işliyor bunda daha normal bir durum yok. Tek başına kovalama olayı zaten hiçbir zaman olmuyor, destek ekip gelene kadar sadece tek başlarına kovalıyorlar ve eğer motorla kaçmıyorsa kovalamacayı bir kara ekibine devrediyorlar.

Ayrıca gerçekçi bakacak olursak videoda görüldüğü gibi motorla araç kovalayabiliyorlar.

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 21.04.2021 11:23
Araçları takip mesafesini koruyarak takip ettikten sonra hiçbir sorun olacağını düşünmüyorum. Motorlu polisler bu tür durumlarda hız birimi gibi hareket etmeli. Sonuçta motorla  PIT atacak hali yok. Takip edip, diğer ekipler yetişene kadar rapor verir. Diğer ekipler gelince de kişiye müdahale ederler.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok