Konu: Xavier Carvallo  (Okunma sayısı 187 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 23.12.2020 19:40

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Xavier Carvallo @tharok

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Conor Delaney @h0ze

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 23.12.2020 19.13 - 19.15

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Türk Rolü (Türkçe Terim)

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişi Türkçe Terimler kullanıyor, Aşağıdaki sslerden rahatça anlaşılabilir.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Ek bir açıklamam bulunmuyor, Sağlıklı günler dilerim.

#1 - 23.12.2020 22:27
https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=82927.0
Bu linki buraya atarak savunmama başlamak isterim, "Melisa" yazmamın sebebi Burnout Firması ile ilgilenen ve galerici olan Melissa_Ross'tan bahsetmiş olmam.Tek "S" ile yazmışım, kasıtlı türkçe terim kullanmak amacı ile değil. Bu çok basit bir şey PM üzerinden uyarabilirdi gerçekten farketmemişim. Bunun dışında "birader" kelimesinin türkçe bir terim olmadığını söylemek isterim. Karakterim "Hispanik bir Meksika vatandaşı" İngilizceden sonra ikinci dil olarak İspanyolca konuşmakta. "Birader" kelimesinin ispanyolca karşılığı "Hermano". Bunu benim gibi hispanik rolü yapan kişiler iyi bilir.(Ayrıca Google Translate'de aratırsanız bu söylediğim kanıtlanmış olur.Boşuna açılmış bir şikayet olduğunu düşünüyorum. "Melisa" yazmamdan dolayı ise PM üzerinden uyarabilirdi.

"Hepimiz Türkçe biliyoruz ve iletişim kurabilecek seviyedeyiz. Bu meziyetlerin bize bahşettiği nitelikler sayesinde bu kampanyayı canlandıralım diyorum."
Bu kampanyaya destek vermeniz ve keyifli roller dileği ile...

Not: Savunmam sonlanmıştır, kendimi yeterince ifade ettiğimi düşünüyorum.Daha fazla uzatmayacağım, şikayeti inceleyecek yetkili kararını hemen verebilir.Sağlıklı günler...
« Son Düzenleme: 23.12.2020 23:11 tharok »

#2 - 23.12.2020 23:43
Şikayet "Melisa" yazdığınız için değil, "birader" kelimesi yüzünden açıldı.
« Son Düzenleme: 24.12.2020 10:38 slmbeyler »

#3 - 24.12.2020 02:46
Şikayet "Melisa" yazdığınız için değil, "bilader" kelimesi yüzünden açıldı.
Daha doğrusunu bile bilmediğiniz kelimenin Türkçe terim olduğuna nasıl karar veriyorsunuz hayret ediyorum.Bilader değil, "birader".
Bkz.

Birader kelimesinin Türkçe bir terim olmadığı hakkındaki savunmamıda yaptım zaten. İngilizce karşılığı brother, İspanyolca karşılığı ise hermano. Türkçe terim diye adlandırılan kelimeler translate'ye yazınca herhangi bir çevirisi bulunamayan kelimelerdir.  Yani demek istediğim şu, orada karakterlerinin ingilizce konuşsa bile yazı yazarken Türkçe kelimeler yazıyoruz. Birader kelimesi için bu kadar savunma yapmama gerek bile yok aslında bir çok rolde kullanılıyor çünkü. Hermano yazsam karakteriniz İspanyolca bilmediği için anlamayacakti ve bu yüzden birader kelimesini kullandım.Dediginiz gibi bir durum olsa IC chate İngilizce kelimeler yazmamız gerekirdi. Bu şikayeti IC olarak atıştığımız için küfürleştiğimiz için OOC olarak sinirlenip açtığınızıda biliyorum. Bu şikayetin başka bir amacı olmamalı. Kaç yıldır RP yapıyorum ve ilk defa Türkçe terim kapsamında şikayet açıldı. Lütfen daha fazla uzatmayalım. Konuyu yeterince anlattığını düşünüyorum.Daha fazla uzatmadan şikayet sonuçlanabilir.
Bkz.

#4 - 24.12.2020 10:37
O an iletiyi telefondan atmıştım otomatik düzeltme yaktı beni orada  :D Hatanizi anladiysaniz sorun yok şikayeti geri çekebilirim.

#5 - 24.12.2020 14:51
Merhaba,

Savunma yeterli bulundu, bir problem görülmüyor.

Şikayet kapatıldı.