Konu: İlk Yardım Yeteneği  (Okunma sayısı 357 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#10 - 04.09.2020 10:14
Gereksiz, her şey sisteme dökülmemeli.

/do kanaması var mı? /do kanaması falan yok dayı /me adamı yerden tutup kaldırır , "geçmiş olsun" "sağol dayı" "ok" "by"

Yıllardır böyle kardeşim. Şimdi neden değişsin? Bazı şeyler değişmemeli. Adam akıllı yapmak isteyen yapar ama daha sunucu da FD yok ve ASGH'de kapanmış sanırım. Sunucu geneli adam akıllı yaralı rolü yapmıyorsa burada suç oyuncuların veya /do'dan adam akıllı betimleme yapmıyorsa bu "oyunucu bazlı". Biraz daha açayım, rolü anlamayanlar ve kendilerini tanrı gibi zannedenler için adam akıllı rolü dönmüyor. Kimse de bu rolü sevmiyor ama sevilmiyor diye sisteme dökmek saçma. Saçma rol yapılırsa da gidersin şikayetini açarsın.
ASGH yok değil, Skate Park'ın oradaki hastane daha aktif sadece. FD görevi de görüyorlar, geçen haftalarda üç yangın vakası oldu ve bölgeye gelerek rolü gerçekleştirdiler.

Oyuncu bazlı sorunları oyuncuyu yasaklamakla, ceza vermekle çözmeye çalışmak şahsen bana daha saçma ve gereksiz geliyor; toplama kampında değilsin nihayetinde. Ben buna "role teşvik edici sistem" olarak bakıyorum.

Ek olarak böyle gelmiş, böyle gider mantığını kabul etmiyorum. Zaten AR-GE konuları bu zihniyeti yıkmak için açılıyor. Sunucuda herkes operatör doktor gibi tedavi yapabiliyorsa, mermi yiyeni, kafası-kolu-bacağı kopanı beş dakikalık rolle tedavi edip role hiçbir şey olmamış gibi devam edebiliyorsa diğer yeteneklerin de senin nezdinde gereksiz ve saçma olması gerekir sanırım.

Ayrıca bahsettiğim gibi yeteneklerin miktarı çok az ve illegal bazlı. Legal rol yapan çok sayıda oyuncu var, onları da düşünerek hareket edilmesi lazım.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#11 - 05.09.2020 04:14
İlkyardım genelde, yaralı birini iyileştirmekten ziyade, ölüme neden olan şartları stabil hale getirmek ve tehlikeli dış koşullara karşı önlem almaktan oluşan bir süreç.  Bu yüzden ilk yardımın iyileştirmesi doğru olmayabilir. Fakat, söylediğinden hareketle benim aklıma  şöyle bir yaralanma ve iyileştirme sistemi geldi.

Oyuncular sistemsel olarak öldüklerinde  sistem onlara şöyle bir soru sorar: Yaranızın seviyesi nedir? 0:sistemsel ölüm 1: hafif(morarma,çizik,ezilme) 2: orta (kesik,delinme, yanık) 3:ciddi (parçalanma,birden çok mermi, kan kaybı vs) 4 ölümcül(ciddi yanık,kopma, kalp krizi)

text ile tuşlayarak ölen kişi rolün durumuna göre kendi seviyesini seçebilir,diğer oyuncular bu seviyeleri /do dan rakiplerine talep edebilir.

0 seçildiğinde bir süre sonra yaralı spawn olur.

Adminler bu seviyeleri azaltıp arttırabilir.

Doktorluk yeteneğinin seviyesine göre  %10 ve %25 arası yeteneğe ulaşmış kişiler /pansuman seçeneği ile Brawl'da hasar görmüş kişileri iyi hale getirebilir. Bu işlem gerçekleşmez ise, 1 seviyesinde yaralı kişi 3 saat boyunca yumrukları 0 hasar verir şekilde Brawl'lara katılımı engellenir. Bu işlem gerçekleşirse, toparlanma süresi yarım saate iner.

Doktorluk yeteneğinin seviyesine göre %25 -50 olan kişiler, /tedaviet kullanabilir, yarıkları dikebilir, yaralara ilaç sürebilir, yanıklara müdahale edebilir, yani 2.seviyelere müdahale edebilirler. (Belki paramedik seviyesi karakterler için kullanılabilir.) Bu kişiler öngörülen süre geçinceye kadar ve müdahale yapılıncaya kadar silah kullanamaz ve brawla katılamaz hale getirilir. (veya  yine tedavi olmaza süreci sistemsel blok süresi uzar vs)

Doktorluk yeteneğinin seviyesine göre %50 ve sonrası olanlar ise 3.seviye ölümcül yaralanmaları /ameliyat komutuyla ameliyat edebilir, bunlar ise cerrahlardır. /ameliyat  komutunu kullanan doktorun sayısı ve seviyesine göre, süre uzar veya kısalır. Bu süreç boyunca doktorlar rollerini yapar. Ameliyat olmayanların sistemsel ölüm halleri sona ermez.

Zaten bir tıp akademisi var diye biliyorum. Oraya katılanlar bu seviyeyi hızlıca alabilirler. Dışarıda ise, Anatomi, Acil Müdahale Teknikleri, gibi kitaplar ile maksimum %25 seviyesine kadar öğrenilebilen kitaplar satılır veya Hastahanelerden kovulup illegal doktor rolü yapmak isteyen bazı merdivenaltı kliniklere kapı aralanabilir.

Ufak bir beyin fırtınası denedim, ne kadarı yapılabilir bilmiyorum, oranlar süreler değişebilir. muhtemelen çok da açığı vardır ama aklıma bunlar geldi.
« Son Düzenleme: 05.09.2020 04:19 Atherius »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#12 - 05.09.2020 10:03

/do kanaması var mı? /do kanaması falan yok dayı /me adamı yerden tutup kaldırır , "geçmiş olsun" "sağol dayı" "ok" "by"
Gördüğüm en haklı AR-GE yorumlarından birisi olabilir. Medikal roller emote verilerek yapılmaktan çıkmalı artık.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#13 - 07.09.2020 10:16

Yıllardır böyle kardeşim. Şimdi neden değişsin? Bazı şeyler değişmemeli. Adam akıllı yapmak isteyen yapar ama daha sunucu da FD yok ve ASGH'de kapanmış sanırım. Sunucu geneli adam akıllı yaralı rolü yapmıyorsa burada suç oyuncuların veya /do'dan adam akıllı betimleme yapmıyorsa bu "oyunucu bazlı". Biraz daha açayım, rolü anlamayanlar ve kendilerini tanrı gibi zannedenler için adam akıllı rolü dönmüyor. Kimse de bu rolü sevmiyor ama sevilmiyor diye sisteme dökmek saçma. Saçma rol yapılırsa da gidersin şikayetini açarsın.
ASGH yok değil, Skate Park'ın oradaki hastane daha aktif sadece. FD görevi de görüyorlar, geçen haftalarda üç yangın vakası oldu ve bölgeye gelerek rolü gerçekleştirdiler.

Oyuncu bazlı sorunları oyuncuyu yasaklamakla, ceza vermekle çözmeye çalışmak şahsen bana daha saçma ve gereksiz geliyor; toplama kampında değilsin nihayetinde. Ben buna "role teşvik edici sistem" olarak bakıyorum.

Ek olarak böyle gelmiş, böyle gider mantığını kabul etmiyorum. Zaten AR-GE konuları bu zihniyeti yıkmak için açılıyor. Sunucuda herkes operatör doktor gibi tedavi yapabiliyorsa, mermi yiyeni, kafası-kolu-bacağı kopanı beş dakikalık rolle tedavi edip role hiçbir şey olmamış gibi devam edebiliyorsa diğer yeteneklerin de senin nezdinde gereksiz ve saçma olması gerekir sanırım.

Ayrıca bahsettiğim gibi yeteneklerin miktarı çok az ve illegal bazlı. Legal rol yapan çok sayıda oyuncu var, onları da düşünerek hareket edilmesi lazım.

Immh mantıklı bir şekilde bakarsan zaten kolun bacağın koparsa CK olman gerekiyor ama oyuncu kitlesi CK etmiyorsa bu benim sorunum değil. CK edilmesi gereken zamanda CK edilmeyip kendisini tanrı gibi gösteren kişilere göstermeniz gerekiyor. Ki İllegal kişilerin hepsi genellikle böyle.
« Son Düzenleme: 07.09.2020 10:22 lonrer12 »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#14 - 07.09.2020 21:22
Kolun bacağın koptuğunda niye illa CK olasın ki? İsteyen uzuvsuz şekilde de yapmak ister rolünü becerebiliyorsa ki Allah aşkına örnek olarak verdiğim bir şeyi antitez olarak sunmaya çalışmayın. Bariz şekilde mecaz anlamda söylüyorum bunu.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#15 - 07.09.2020 21:37

+1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok