Konu: [13.06.20] Othon_Guevera birden fazla kural ihlali.  (Okunma sayısı 116 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 13.06.2020 04:09

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Othon_Guevera @Othon_Guevera

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Shardblade @Josh00 @berkcankayarr

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 13.06.2020 03.40
[/d]

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Spoiler: GösterGizle
11-) SÜREKLİ ROLEPLAY

Sunucu içerisinde toplu alanlarda, diğer oyuncuların veya adminlerin gözleyebileceği alanlarda roleplay her zaman devam eder. Bu sebepten çevrenizde kimse yokken yaptığınız ihlallerden ceza almayacağınızı düşünmeyin. Rol her zaman devam eder.

CEZASI: Hapis.

3-) POWERGAMING

Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.
Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Alıntı
1-) ORTAK NEZAKET

Sunucu içerisinde yer alan her bireyle olan iletişiminize özen göstermeniz gerekir. özellikle sizin oyun içi sorunlarınızı gidermek amacıyla iletişim kurmuş olan yetkili personellere veya karşınızda sorun yaşadığınız bir bireye karşı incitici, alaya alıcı veya küfür  içerik bir iletişime Vice Platformu üzerinde izin verilmemektedir. İçerisinde bulunduğunuz platformun eğlence amaçlı kurulduğunu unutmayın.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Birey sunucuda aktif bir birliğin hooduna gelerek birlik araçlarına salça oluyor. Birlik üyelerimiz bu durumu fark ediyor.  Birey birlikteki dişi üyelerimize "Fahişe" sıfatı ile hitap ediyor. Birlik üyelerimiz de kişiyi arkada sokağa çekip tokatlamaya başlıyor. Ardından ben de oraya gidiyorum. Kişiyi tokatlamaya devam ediyorum ancak kişi taştanmış gibi tepki göstermiyor. Omzuna ucu közlü sopa ile eylem uyguluyorum ancak nafile. Kendisi Brand misali yanık acısına dayanıyor. Hepsine eyvallah kişinin iki dakika boyunca rol yapmasını bekliyoruz, ancak kendisi başka bir arkadaşı ile pmleşiyor. Ardından öfkeden aklımı kaçırıyorum ve olay yerini terkediyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa):

[]

#1 - 13.06.2020 04:13
Şahitliğimi onaylıyorum, arkadaşın ceza almasını istemiyorum şahsen, uyarı alsa yeterli olabilir. *yetersiz rol bilgisi olabilir, saygı duyuyorum fakat rol dersi almasını umuyorum.*

I go to yatak, yo with me?

#2 - 13.06.2020 04:27
@berkcankayarr 'ın da dediği gibi ceza almasını istemiyorum. Uyarı alsa yeterli. Rol bilgisi yetersiz olabilir. Sonuçta kimse rol bilmiş halde girmiyor ki arkadaş daha 1 level. Sadece yaptığının yanlış olduğunu belirtmek için bu şikayet açıldı. Kafalarda soru işareti kalmaması için şunları da şuraya atıyorum.

Arkadaş bizi fazlasıyla tahrik etti, o yüzden saldırdık. Hem bizim mekanımıza gelip aracımızı çalmaya çalışıyor. Üstüne fear-rpye uymayıp aptal diyor.(biz 3 kişiyiz, o ise tek.) Üstüne de fahişeler diyip gitmeye çalışıyor. Bir de benim aracıma, Sultan'a vuruyor.Yani ortada sebepsiz yere vurmak, DM yapmak gibi bir şey yok.
Dediğim gibi ceza almasına gerek yok, uyarılsa yeter. Tabii ki son karar yönetimin.

#3 - 13.06.2020 17:03
Mobil olduğum için çok uzun yazamayacağım sadece bir iki yere parmak basmak istiyorum; öncelikle karakterimin size karşı dayak yediği itibaren paylaştığınız ekran görüntülerinde gördüğünüz gibi cool bir davranışı yok. ''Ortada silah yokken'' sırıtıyor, o da kanlı ağzıyla sırıtıyor onun dışında ekstra rolü reddetme gibi bir şey yok yaptığınız bütün rolelre uyup sizin bu toxic hareketlerinize katlandım. Daha sonra ateşin içinden odun alıp koluma bastırıyorsunuz biraz fizik biliyorsanız fizikte ''fiziksel değişim'' ve ''kimyasal değişim'' hallerini bilirsiniz, ateşin içinden ''yeni çıkmış'' bir ''közlü'' odun parçası benim derimi yakar ve ortada deri kalmaz. Bu odun yerine metal olsaydı ''bağlama'' taktiği olurdu ama metal olmadığı için direkt olarak derihi yakar ve bütün deri hücrelerini öldürür bu kadar kalıcı hasar rolüne girdiği için size izin vermeyip bunu /do kullanarak belirttim ve bu rolü kabul etmedim. Onun dışında yaptığınız ''mix, retardet, noob dm, bunny ve powergaming'' ihlallerinizi göz ardı ettim çünkü benim için sizin OOC Jail ya da uyarı almanız umrumda değil, sizin umrumda olmadığınız gibi. Sadece rol yapma kiçin bu sunucuya girdim. Beni ilk başta Katia ve Miya kovalarken bir anda Blake'in ortaya çıkması sonra da emote kullanmadan Valachi Malikanesi gibi üst düzey donanımlı bir yerin hemen dibinde mermi boşalttı. Kısacası bu şikayetin tamamını okumadım bile çünkü buna gerek yok ben tarafımca kendimi savunduğumu düşünüyorum, fikir ayrılıkları olabilir hepimiz insanız bölüm moderatörlerine göre karakterimin yapmış olduğu rollerde ya da OOC bir sözden kaynaklı sorun varsa bunun için ceza alabilirim. Son olarak konuya yorum olarak bir ekran görüntüsü yollayan arkadaş '' biz 3 o tek faahişe diyor'' yazmış. Şimdi ona da bir şeyler söylemek istiyorum. Ben o sözü sadece ''kadın karakter'' yanımdayken söyledim kısacası siz 3 kişiyken ben size fahişe demedim. Ki kanıtlarınızda da bu yok, sen burada OOC yalan söylüyosun ama benim için bu da önemli değil böyle şeyleri kafaya takmayacak kadar olgun birisiyim. Bu mesajımdan sonra yönetici rollerle alakalı şahsıma bir şey sorana kadar ne yazarsanız yazın cevap vermeyeceğim çünkü söylediklerinizin yüzde kırkı kanıtsız ve OOC yalana giriyor. Yönetici de beni etiketleyip sorusunu sorarsa sevinirim.

#4 - 13.06.2020 19:04
Taraflar arası oldukça gerilmiş, sizin de talep ettiğiniz şekilde bir karar alarak platformdaki barışı korumak adına herhangi bir cezai işlem uygulanmayacak.

Sonraki rollerinizde lütfen bu rolde yaşanan gerginliği unutmuş olun, iki tarafın da gergin bir anına geldiği bariz. Durumu not alıyorum, ileride yaşanan durumlarda iki tarafında bu rollerdeki tutumları göz önüne alınarak işlem uygulanacak.

Keyifli forumlar.