Konu: Cesar Berganza - Powergaming, Üçüncü Parti Yazılım, Bunny Hop  (Okunma sayısı 149 defa)

1 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 15.12.2025 18:20

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:  Cesar_Berganza @buzgibi

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat:  14/12/2025 16:35

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
7.Üçüncü Parti Yazılım ve Modlar
Diğer oyunculara karşı avantaj sağlayan her türlü mod/yazılım kullanmak yasaktır.
Oyunun görünümünü değiştiren araç, skin vb. modlarda da aynı şekilde oyunun varsayılan haline aykırı özellikler içermemelidir.
Örnekler
- Normalde yapılamayan animasyonları CLEO vb. üçüncü parti yazılımlarla yapabilmek

3. Powergaming
Gerçek hayatta mümkün olmayacak hareketlerin yapılmasına izin verilmemektedir. Bu sadece /me /do gibi belirtme kanallarıyla kısıtlı değildir. Karşıdaki oyuncuya fırsat vermemek da aynı şekilde ihlale girmektedir. Oyunda yer almayan karakterler oyuna dahil edilemez veya rolü gerçekleştirilemez.

3.8. GTA San Andreas oyun fiziklerinin gerçek dışı kullanılması: Powergaming kapsamında değerlendirilmektedir
Chicken Run / Bunny Hop — birisinden kaçarken veya bir yere ilerlerken sürekli zıplamak.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:
-Şikayet edilen kişinin kendi çektiği videoda görüldüğü üzere, bir yere giderken yapılması mümkün olmayacak bir şekilde kuralların belirttiği gibi Bunny Hop yaparak gitmiştir. Sürekli olarak yapmış ve bunu interior içinde devam ettirmiştir, powergaming ihlalidir kurallarda belirtilmekte.
-Bunny Hop yaparken sunucu tarafından engellenmemektedir, Bunny Hop korumasına takılmamasının sebebi kullandığı 3. parti yazılım olmalı. Videoda görüldüğü üzere arkadaşını(Sienna Hayes'i) araçtan atarken bile sunucu tarafından engellenmedi.
-Üzerinde normal bir insanın taşıyamayacağı kadar çok miktarda para taşımakta. Envanterinde 2 milyon dolar ile geziyor, gerçek hayatta yapılması mümkün değil.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Sürekli olarak tekrarladığı Bunny Hop sunucu tarafından hiç engellenmedi. Arkadaşını araçtan atarken CJ sunucu tarafından yine engellenmedi. 3. parti yazılım kullanıyor olmalı.

#1 - 15.12.2025 18:43
ortada bir rol varmış gibi bunnyhop yapmama takılman gerçekten komik. üçüncü parti yazılımla benden kaçan arkadaşının kanıtlarını alıp şikayetini oluşturabilmek adına peşinden bunnyhop yaparak koşuyorum sadece, başka türlü yetişmem mümkün değil. ayrıca sunucuda bunnyhop engelleme sisteminin olduğunu bile ilk defa duyuyorum, şu zamana kadar hiçbir zaman buna takılmadım. sunucuda bunnyhop yapmayan tek bir oyuncu olduğunu sanmıyorum, neden bunnyhop yapmak için bir hile kullanayım? carjack meselesine gelirsek, kamera açımdan zaten arabaya birinin bindiğini göremeyeceğim görülebilir, aynı anda arabaya binilmeye çalışıldığı zaman oluşan bir bug bu. herhangi bir sistemin bunu engelleyebileceğini sanmıyorum. daha fazla kendimi bu konuda nasıl savunabilirim fikrim yok ama ortada üçüncü parti yazılımlık bir olay yok, daha çok sindiremediğiniz bir durumdan dolayı karşı tarafa saldırıyomuşsunuz gibime geldi. üstümdeki parayı da kredi kartı kullanıyormuşum şeklinde rollüyorum ama söylenilenler doğru, mantıken üzerimde bulundurmam imkansız. zaten bu durumu da role yansıtmıyorum, yani üstümde bu kadar fazla para varmış gibi rol yapmıyorum.

#2 - 15.12.2025 18:57
moderatör bir arkadaşımdan aldığım bilgiyle art arda basıldığında korumanın aktif olduğunu öğrendim, bilemiyorum kanıt olarak sayılır mı ama videoya aldım. bu tür bir şikayeti nasıl savunacağım hakkında fikrim yok.

#3 - 15.12.2025 18:59
Öncelikle bir kişi ihlal yapıyor diye sizin ihlal yapmanıza gerek yok, açıkça Bunny Hop var dediğiniz gibi yaptınız. Zaten video kaydındaymışsınız elinizde kanıtta varken arkasından sadece koşabilirdiniz, sürekli zıplamanın manası yok. Kişi polis binasına girmiş.  Sunucuda CJ ve BunnyHop'ı engelleyen sistem bulunuyor, bunu fark etmemiş olman kullandığın modların engelliyor olmalı, üçüncü parti yazılım kullanıyorsundur.
OOC ilişkiler beni ilgilendirmiyor ihlal gördüm ve doğal olarak şikayet açtım farklı taraflar arasında geçen olaylar benim açtığım şikayeti bağlamamaktadır.
Üzerinizde o kadar parayı taşıyorsunuz, bu sistemsel. Bankalar ve banka hesaplarına para gönderme sistemi bulunuyorken kendinizce kredi kartı rolü yapmanıza engel değil ama "2 milyon doları aşan" bir parayı taşımak gerçek hayatta mümkün değildir. Kredi kartları limitlidir, kredi kartı rolü içinde absürt bir rakam. Rol yapmasanızda üzerinizde para.
Şikayete ekleyeceklerim bundan ibarettir.

#4 - 15.12.2025 19:01
Şikayette çekilen videoda arka arkaya kişi zıpladığında sistem çalışmıyor açıkça görülüyor. Sonradan yazılımınızı kaldırıp kanıt olarak sunabilir, çalışan sistem neden o esnada çalışmadığı gibi bir soruyu akıllara getirir. Karar yöneticinindir, CJ attı ve Bunny Hop yaptı sistem korumasına üst üste takılmadı. Hem CJ'de hemde Bunny Hop'ta.
« Son Düzenleme: 15.12.2025 19:10 viozeys »

#5 - 15.12.2025 19:38
tamam da bu bunnyhopu kimseye bir üstünlük sağlama amacıyla yapmıyorum ki, tamamen arkadaşının yaptığı ihlali yakalayabilmek için yapıyorum. ortada süregelen bir rol yok zaten, bir şeyi baltalamıyorum yani. ben bunnyhop yapmasam arkadaşın çoktan interiora girip orayı yarılayıp oyundan çıkacak. ayrıca bunnyhop koruması havadayken art arda basıldığı zaman aktif oluyor, sonradan attığım videoda moderatör arkadaşımın da belirttiği gibi, görüleceği üzere ben aralıklarla yapıyorum. carjack durumunu da söyledim ki hani bu gayet bilinen bir bug ve engellenebilen bir durum değil. tekrar ediyorum, bu tür basit ve zaten her oyuncunun yapabileceği ve yaptığı bir şey için neden bir üçüncü parti yazılım kullanayım? daha fazla kendimi nasıl savunurum bir fikrim yok, zaten ekstra bir şey yazmama da gerek yok. sunabileceğim her şeyi sundum, ilgilenen yetkili benden ekstra bir şey isterse her türlü şeye açığım. benden yana bir problem yok.