Konu: GSR Test ve PD Düzenlemeleri  (Okunma sayısı 476 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#10 - 08.08.2021 03:54
1)Kafama hiç beanbag yemedim.
2) İki polisle aynı anda çatışmama rağmen hiçbiri M4 çıkartıp ateş açmadı.
3) %100 armorla gezmesi hiçbir şey değiştirmez. İllegallerde uyuşturucu sistemi var. Kası 20 olan birisinin canı iki yüze kadar çıkıyor (Belki de geçiyor). Eğer senin 200 canın varsa, memurun yüz canı var. Memurum bacaklarına sık, sorun çözüldü. Bacaklarına sıkarsan armora etki etmez, canını götürür. Fakat, memurda böyle bir şans yok.
4) Eğer gerçekte sokağın ortasında sıkamıyorsan, burada da sıkamazsın. Evet, sistem illegal tarafı biraz zorluyor olabilir ama DM sunucusunda değiliz. Bu yüzden şartlar eşit olacak diye bir şey yok. Ki; o kadar büyük bir avantaj sağlamıyor. Maske tak ya da sokağın ortasında sıkma.
Ek açıklama; Bunları ben yaşamadım diye olmayacak değil. Belki gerçekten de win almak için oynayan polisler vardır. Olsa bile çok barınacaklarını sanmam. D E S T E K L E M İ Y O R U M
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Rousseau, Rowe,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#11 - 08.08.2021 03:57
PD sunucuda kusura bakmayın ama Tanrı muamelesi görüyor ve gereğinden fazla güçlü, gerek getirilen CCTV sistemleri, gerek sıradan bir saha devriyesinde %100 armor kullanmaları, her durumda M4 kullanılması, çatıda duran bir suçluya dahi Beanbag sıkılıp düşürülmesi bu durumu açıklıyor.

Hastanede yaralı, mağdur rolü yapan bir insana bile yatağa kelepçelenip üst araması yapılıyor, "sözde" çatışmadan çıkıyor fakat kendisi elini beline atıp silahını dahi çekmemiş. Bu nedenle PD'ye getirilen, yanlışlıkla veya CCTV olmayan bir yerde sıksan sisteme düşüren bu saçma CCTV sistemi yerine GSR Test sistemi daha mantıklı olurdu. En azından herif çatışmış mı çatışmamış mı ona bakılır ona göre üst araması yapılırdı. Aklıma fazla bir şey gelmiyor, umarım yakın zamanda bir PD düzenlemesi getirilir.

Ekstra olarak dedektör sistemi gelsin, boşu boşuna saçma triplere girmesin insanlar, hayalet güvenlik rolünden sıkıldım.

Selam, yazdıklarını baştan sona okudum ve cevap verme gereği duydum.

Öncelikle, CC-TV sistemleri tamamen gerçekçi ve zaten gerçekte de var olan bir sistem. Sıradan bir saha devriyesinde kimse operasyon yeleği(%100 zırh) giymiyor, giyen olursa da eğer buna engel yok, çünkü şehrin doğu yakası tehlikeli ve birçok KOD0(memur vurulması) durumu oluyor. Akşam vardiyasında giymek zorunlu zaten, Amerika Birleşik Devletleri'nin suç ve memur öldürülme oranını hepimiz biliyoruz. Her durumda M4 kullanılmıyor, sadece özel operasyonlarda Kıdemli Memur Şefi ve üstü rütbeler için kullanım izni mevcut, geri kalan herkes, operasyon da olsa MP5 kullanıyor.

Bean-bag için yazdıklarına gelirsek eğer, güç kullanımı seviyeleri mevcut ve memurların en iyi bildiği konu bu. Sözlü uyarı > fiziksel uyarı > az ölümcül güç > ölümcül güç, bu şekilde ilerliyor. Yazında da bahsetmişsin, suçlu şahıs diye, suçlu olduğu için hâl ve hareketleri göz önünde bulundurularak gerekli güç kullanımı rolleri yapılabilir.

CC-TV konusuna gelirsek eğer, her yerde CC-TV bulunmuyor. Belirli lokasyonlarda CC-TV mevcut. Hatta, APB kaydı açmak için bazen ekran görüntüsü aldığımız bile oluyor, ki direkt açamıyoruz. O ekran görüntüsünü onaylatmak için bir bölüme atmamız gerekiyor. O bölümden de onay alırsa -bu bölgede CC-TV olabilir/olmayabilir tarzı- o zaman APB açılıyor ve zanlı aranmaya başlıyor.

Üzülerek belirtmeliyim ki, yazdıklarına katılmıyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#12 - 08.08.2021 04:29
1-) CCTV önünde sıkma ve rollerini daha titizlikle yap. Sorun çözüldü. (Maske takma olayı da var ama VP harcaman gerekiyor)

2-) Herhangi bir memur kendini güvende hissetmiyorsa, tehlikeli bölgede devriye atıyorsa veya atacaksa istediği gibi dış yelek kullanabilir. Hiçbir sorun teşkil etmiyor, gerek gerçekçi gerek oyun mantığında. Hoodda çatışmaya girdiğini düşün, kaç kişiye karşı çatışacak? (Her şeye rağmen PDde durduk yere yelek almayın diyen çavuş karakterler var o da biraz değişkenlik gösteren bir konu fakat OOC kural olduğunu şuana kadar görmedim.)

3-)  M4 alabilmek için en az Memur 3 (Kıdemli Memur) olunması gerekiyor ki bu LOPEZ ekipleri için geçerli. GOMEZ ekibi için en az Memur 3+1 (Memur Şefi) rütbesinde olman gerekiyor. Üstüne bu silah için bir başvuru yapman gerekiyor. Başvurular tek bir havuzda toplanıyor (Kısaca GOMEZdeki başvurular ayrı, LOPEZ'dekiler ayrı kontrol edilmiyor.) bu yüzden çokça karakter arasından sınırlı kişiler alabiliyor.

4-) Beanbag konusuna söylenecek bir durum yok, haksız ve gereksiz kullanımlar var. Fakat yine de PD gün içinde çok fazla illegalle rol yapıyor (mantıken?) ve her biri "Rol yapma" kafasında davranmıyor, beanbag kullanıp kullanılmayacağı tereddütü çok yaşanıyor. Siz de biraz anlayışlı olun.

Eğer sen rol yapmaya çalışıyorken [Agresif rol yapmıyorsan (Daha öncesinde bağırmadıysan, kaçmadıysan veya teşebbüs etmiyorsan), powergaming ile kaçmadıysan, teslim olma rolü yapıyorsan] kafana beanbag yersen istersen OOC şikayet aç, istersen /b'den böl ve rol yapmak istediğini tekrarlanmasını rica et. Ama gidip de 10 tane suçlunun olduğu, savaşın ortasındaki durumlarda bunu isteme.

5-) Suçlu durumundaysan, aksi kanıtlanana kadar kelepçen takılır. Ateş edilen yerden çıkman bile seni ateş eden bir şüpheli yapar. Polis her türlü önlemi almalı, kafasında soru işareti bırakmamalı. Bırakırsa, soru işareti başka birisini öldürebilir.

6-) PD her zaman güçlü olur, olacak, olmalı. (Ki PD güçlü filan değil. Girilen raporlar (özellikle dedektif) ve yapılan işlemler orantısını görsen sen de hak verirsin.)

7-) CCTV bölgesinde ara sokakta ateş ettiğinde ss alırsan ve PDye gösterirsen büyük ihtimal anlayış gösterirler fakat yine bile ateş ettiğin vakit polise bildirim gider (gerçek hayattan bahsediyorum. her şehirde olmasa bile bazı şehirlerde silah sesi raporlayan sistemler var) ve o vaktin kameraları incelendiğinde yine sen etrafta gözükürsün ve şüpheli olursun. Binadan filan atlayıp gitmediysen tabii.

Desteklemiyorum, sebepleri yukarıda.

1) Maskem var fakat yine de sistemin bütün her bilgiyi çıkarmasını yanlış buluyorum.

2) Geçmişte bu olayı yaşadığımda Market caddesi üzerinde birden bir pursuit başladı ve kaçamayacağımı anlayınca sıktım, bir memura o anın heyecanıyla birkaç hit attım ve tam zırh giydiğini gördüm, ardından düşürüldüm zaten.

3) Bu durum hakkında yorum yapmayacağım çünkü görüyoruz, bir araçta 1 tane olan m4'ü yarı yarıya bölünüp kullanılıyor sanırım.

4) Sabah saatlerinde bir soygun sonrası kaçtım ve çatıdan memuru izlerken kafama beanbag yiyip düşürüldüm, teslim olmama rağmen. Memur adına kadar belirtirdim fakat bunu yapmam etik değil. Saat erken bir saatti ve oyunda 2 memur vardı.

5) GSR test tamda bunun için bro. Yaralı iki kişi hastaneye kaldırılıyor, biri sıyırıklarla kurtulurken diğeri ağır yaralanıyor. Kişiler zaten mağdur ve yaralı, ancak çatıştıklarına dair kesin bir kanıt yok. Bu durumda kişinin bir şüpheli olup olmadığına, kesinlikle çatışmış veya çatışmamış olduğuna GSR testi karar verir, fakat sunucuda kullanılmıyor. Eklenmesi mantıklı olur.

6) Buna bir itirazım yok, devlet ile savaşırsan kaybedersin. Bunu bilmeyen bir kişi illegal rol yaparken zorlanır zaten. Fakat sunucuda normalden daha güçlü gibi, Amerika ve İngiltere'de yaşanan çete faaliyetlerini takip eden biriysen farkı anlarsın.

7) Vurup koşarak uzaklaşan maskeli birini ancak bıraktığı DNA'lar ile yakalarsın, araçla kaçan birinin CCTV bölgesine nerden geldiğini anlamazsın bile, bu söylediğine katılmıyorum.

3) %100 armorla gezmesi hiçbir şey değiştirmez. İllegallerde uyuşturucu sistemi var. Kası 20 olan birisinin canı iki yüze kadar çıkıyor (Belki de geçiyor). Eğer senin 200 canın varsa, memurun yüz canı var. Memurum bacaklarına sık, sorun çözüldü. Bacaklarına sıkarsan armora etki etmez, canını götürür. Fakat, memurda böyle bir şans yok.
4) Eğer gerçekte sokağın ortasında sıkamıyorsan, burada da sıkamazsın. Evet, sistem illegal tarafı biraz zorluyor olabilir ama DM sunucusunda değiliz. Bu yüzden şartlar eşit olacak diye bir şey yok. Ki; o kadar büyük bir avantaj sağlamıyor. Maske tak ya da sokağın ortasında sıkma.
Ek açıklama; Bunları ben yaşamadım diye olmayacak değil. Belki gerçekten de win almak için oynayan polisler vardır. Olsa bile çok barınacaklarını sanmam. D E S T E K L E M İ Y O R U M

PD bütün ekip olarak zaten wine oynamıyor mu? Meh. Diğer dediklerini yapıyorum zaten, kas olayı herkes için geçerli değil. Suçludan suçluya değişir gibi. Sistem illegal tarafı tamamen kısıtlıyor.

PD sunucuda kusura bakmayın ama Tanrı muamelesi görüyor ve gereğinden fazla güçlü, gerek getirilen CCTV sistemleri, gerek sıradan bir saha devriyesinde %100 armor kullanmaları, her durumda M4 kullanılması, çatıda duran bir suçluya dahi Beanbag sıkılıp düşürülmesi bu durumu açıklıyor.

Hastanede yaralı, mağdur rolü yapan bir insana bile yatağa kelepçelenip üst araması yapılıyor, "sözde" çatışmadan çıkıyor fakat kendisi elini beline atıp silahını dahi çekmemiş. Bu nedenle PD'ye getirilen, yanlışlıkla veya CCTV olmayan bir yerde sıksan sisteme düşüren bu saçma CCTV sistemi yerine GSR Test sistemi daha mantıklı olurdu. En azından herif çatışmış mı çatışmamış mı ona bakılır ona göre üst araması yapılırdı. Aklıma fazla bir şey gelmiyor, umarım yakın zamanda bir PD düzenlemesi getirilir.

Ekstra olarak dedektör sistemi gelsin, boşu boşuna saçma triplere girmesin insanlar, hayalet güvenlik rolünden sıkıldım.

Selam, yazdıklarını baştan sona okudum ve cevap verme gereği duydum.

Öncelikle, CC-TV sistemleri tamamen gerçekçi ve zaten gerçekte de var olan bir sistem. Sıradan bir saha devriyesinde kimse operasyon yeleği(%100 zırh) giymiyor, giyen olursa da eğer buna engel yok, çünkü şehrin doğu yakası tehlikeli ve birçok KOD0(memur vurulması) durumu oluyor. Akşam vardiyasında giymek zorunlu zaten, Amerika Birleşik Devletleri'nin suç ve memur öldürülme oranını hepimiz biliyoruz. Her durumda M4 kullanılmıyor, sadece özel operasyonlarda Kıdemli Memur Şefi ve üstü rütbeler için kullanım izni mevcut, geri kalan herkes, operasyon da olsa MP5 kullanıyor.

Bean-bag için yazdıklarına gelirsek eğer, güç kullanımı seviyeleri mevcut ve memurların en iyi bildiği konu bu. Sözlü uyarı > fiziksel uyarı > az ölümcül güç > ölümcül güç, bu şekilde ilerliyor. Yazında da bahsetmişsin, suçlu şahıs diye, suçlu olduğu için hâl ve hareketleri göz önünde bulundurularak gerekli güç kullanımı rolleri yapılabilir.

CC-TV konusuna gelirsek eğer, her yerde CC-TV bulunmuyor. Belirli lokasyonlarda CC-TV mevcut. Hatta, APB kaydı açmak için bazen ekran görüntüsü aldığımız bile oluyor, ki direkt açamıyoruz. O ekran görüntüsünü onaylatmak için bir bölüme atmamız gerekiyor. O bölümden de onay alırsa -bu bölgede CC-TV olabilir/olmayabilir tarzı- o zaman APB açılıyor ve zanlı aranmaya başlıyor.

Üzülerek belirtmeliyim ki, yazdıklarına katılmıyorum.

Bu sunucuda olmasa da geçmişte SAMP'ta ve günümüzde fivem üzerinde LAPD Sergeant rolü yapan biri olarak şunu söyleyebilirim, çatıda zararsız olduğunu ve beanbagi doğrultmayı bırakırsa teslim olacağını söyleyen birine beanbag uygularsan adamı öldürürsün veya ağır yaralarsın, güç kullanımı bilinmesi gereken bir şey, fakat bunu yaparken neyi nerede kullanacağınıda bilmesi gerek.

Son yazdığın olayı bilmiyordum, aydınlattığın için teşekkürler.

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#13 - 08.08.2021 04:50
Şimdi bazı arkadaşlar PD de rol yapıp PD kurallarını veya PD rollerini bu konu altında savunmasın, neden desteklemediğini güzel bir şekilde söylesin. Roderick Baker zaten senin bilerek 100 100 armor ile devriye attığından söz etmiyor arkadaşım, stajyerler yapıyor bunu. Sen uzun zamandır PD de rol yapıyorsun, stajyer yeni katıldığı için bilmiyor ve "neyse dur 100 100 ile başlıyım nolcak" falan diyip devam ediyor.

Diğer yorumlara gelecek olursak kimse bir silah sıkma, suikast, misilleme için VP harcamamsı gerekiyor, oyun diyoruz ve bu bir oyun. Ayrıyetten, maske ile sıkıyoruz ve polisler aracını yaralının yanına yanaştırıyor ve koskoca /hasarlar id komudunu girerek kimin neden sıktığını görüp ABP açabiliyor, çok kez gördüm. Bunun için, sırf PD gelip rolü bir şekilde bozmasın diye relog atıyoruz, bir şeyler yapmaya çalışıyoruz arkadaşlar.

Devlet ile savaşamazsın bu doğru, fakat devlette durup dururken seninle savaşmamalı.

Herkes konuya afedersiniz tırı vırı bilgiler yazıyor. Bu konu arkadaşın üstünde gerçekleşmiş zaten, senin üstünde değil. "100 100 armorla görmedim, ateş açılmadı, cartı curtu" konusunu geçmeliyiz. Sizden bir fikir istiyor ve size yapılıp yapılmadığını söylemek yerine açıklayıcı olup sorunu çözmeye oynayın pls.

DM sunucularında oynamıyoruz, bu da doğru. Fakat bu sunucuda asla silah kullanmayacaksın anlamına gelmez. Gerçekten kendinizi çok kaptırıp bu tür yazıları yazmışsınız, anlamadım doğrusu. PD bölgelerde doğru, birisi ateş ettiği zaman "ya polis gelir şimdi kaç" diye içimizden sayıklıyoruz ve kalp ritmimiz atıyor, oradan kaçmak istiyoruz. Yanisi şu arkadaşlar, kimse PD rolü yapıyor diye karşıda duran İl-legal insanlara "sen silah kullanamazsın, otur" diyemez. Amerika da rol yapıyoruz ve başkalarına "türk rolünü bırak" diye hitap ediyorsunuz, burada da foyanız biraz parlıyor.

Konunun altında yazanlar biraz can sıkıcı, ne kadar iyi adamı oynamak istesem bile bunu yazma gereği duydum, PD güçlü, evet, güçlü olması da gerek fakat bu şekilde değil. Fikrimi söyledim, destekleyip desteklemediğimi paylaşmayacağım. Ayrıca sunucuda bulunan insanlara göre PD rolleri, can sıkıcı, bıktırıcı ve daraltıcı rollerden ibaret. Her ne kadar düzgün rol yapmaya çalışanlarda olsa, sunucunun geneli "YA PD ABİ İŞTE GÖRÜYORSUN DEĞİL Mİ?" kafasına denk. Lütfen rollere biraz daha sarılalım ve şu "alayım da rahatlayayım" kafasından uzaklaşalım PD guys. Kimseye yaptın demiyorum fakat çok var, fikrimi belirttim.
« Son Düzenleme: 08.08.2021 05:09 karprensi »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#14 - 08.08.2021 12:52
Dediği gibi, siz rolün ön kısmını görüyorsunuz sadece. Bir memur boş yere beanbag kullanınca yaptırım alıyor. Veya rol imkanı tanımayan kişileri PDSTAFF ivedi bir şekilde birlikten uzaklaştırıyor.

-mobile
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#15 - 08.08.2021 13:20
PD sunucuda kusura bakmayın ama Tanrı muamelesi görüyor

Bu cümleye ve destekleyenlere kesinlikle katılıyorum. Sunucuda illegal rol yapmak gereksiz şekilde kısıtlandı. Yeni silah sistemine dair zaten birçok arge açılıyor ve tepkiler var. Sanırım sunucuda illegaller olarak hiçbir şekilde ateş etmememiz, silah koleksiyoneri gibi takılıp silahlarımızı yalnızca sabah akşam toz alırken elimize almamız isteniyor. Ayrıca Tüm PD'lerle role girmediğim için genelleme yapmayacağım ama win üzerine oynayanların çoğunlukta olduğuna eminim. Artık arkadaşlar rollerinden o kadar sıkılmış ki sorgu sırasında bile hadi kısa kes de içeri tıkalım hemen seni dercesine hareket ediyor. Yaralı veya teslim olan kişiye gereğinden fazla güç uyguladıklarına kendim de rastladım.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#16 - 08.08.2021 13:31
PD sunucuda kusura bakmayın ama Tanrı muamelesi görüyor

Bu cümleye ve destekleyenlere kesinlikle katılıyorum. Sunucuda illegal rol yapmak gereksiz şekilde kısıtlandı. Yeni silah sistemine dair zaten birçok arge açılıyor ve tepkiler var. Sanırım sunucuda illegaller olarak hiçbir şekilde ateş etmememiz, silah koleksiyoneri gibi takılıp silahlarımızı yalnızca sabah akşam toz alırken elimize almamız isteniyor. Ayrıca Tüm PD'lerle role girmediğim için genelleme yapmayacağım ama win üzerine oynayanların çoğunlukta olduğuna eminim. Artık arkadaşlar rollerinden o kadar sıkılmış ki sorgu sırasında bile hadi kısa kes de içeri tıkalım hemen seni dercesine hareket ediyor. Yaralı veya teslim olan kişiye gereğinden fazla güç uyguladıklarına kendim de rastladım.
Peki bu kişilere şikayet açmayı denediniz mi? Ya da bir PDSTAFF'a bildirmeyi?
« Son Düzenleme: 08.08.2021 13:33 iamfinxyy »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#17 - 08.08.2021 14:19
CCTV sistemi gerçekte de olan bir sistem, maske takarak ateş açtığınızda da isminiz gözükmüyor, sizi yakalayamıyoruz. Çatıda öylece duran adama beanbag tüfeği ile ateş edilmesi, herkesin üstünün aranması gibi olaylar için AR-GE kısmında konu açmak yerine Forum > VCPD > Resepsiyon > Çevrimiçi İşlemler konusundan şikayetinizi bildirmeniz gerekiyor, bu AR-GE'nin varacağı bir sonuç yok çünkü. Eğer IC'de bir memurun yanlış bir şey yaptığını düşünüyorsanız IC şikayetinizi açmalısınız kısaca, burada gelip PD tanrı rolü yapıyor gibi şikayetler etmek hiç kimsenin yararına olmuyor. Ayrıca olarak /hasarlar kısmından bakılıp APB açılması için Vice'ın kendi haritasını açıp CCTV olan yerleri kontrol ediyoruz, haritada yakınında CCTV olmayan bir yerde birisini maskeyle vurursanız gayet basitçe kaçmış oluyorsunuz.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#18 - 08.08.2021 16:52
Merhaba,

Konuda daha fazla tartışma çıkmaması adına kilitliyorum. AR-GE açılan konularla ilgili açıklamayı da az sonra yazacağım.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#19 - 08.08.2021 17:18
İlk olarak rol sonucu PD'ye karşı sitem niteliğinde bir konu açmamız AR-GE niteliğinde değil. İsyan edip oyundan çıkmak yerine rol sonunda PD taraflı bir ihlali bildirmeniz durumda mağduriyetiniz tespit edilirse gerekli iadeler her zaman yapıldı ve yapılacaktır.

Konuda bahsedilen durumlar için başlıklar altında açıklamalar aşağıdadır:

GSR: GSR test dediğiniz olay kısaltma anladığım kadarıyla Gun Shot Residue Test yani en kaba tabirle barut testi dediğimiz işlem rolsel olarak Dedektif Büro üyeleri tarafından yapılan bir şey. Eğer ateş etmediyseniz ve olayla doğrunda ilişiğiniz saptanmazsa kurtulma şansınız var.

CCTV: Tartışılan bir diğer konu olan CCTV sistem içinse başka bir AR-GE konusunda açıklama yapmıştım ancak buradan yine tekrarlayayım. İsimleri kaydeden CCTV sistemi sadece güvenli bölgeler veya normalde ateş ederseniz kolayca tespit edilebileceğiniz alanlarda devreye giriyor. Birlik hoodları, ghetto bölgeleri gibi yerlerde sadece obje olan veya haritada belirlenmiş alanlarda ekran görüntüsü/video kanıtları üzerinden işlem yapılmaktadır. Her an her yerde PD'ye ihbar düşmesi söz konusu değildir. Ateş edilmemesi gereken yerde ederseniz ihbar niteliğinde bildirim geliyor.

Müdahaleler, roller: Gereksiz Beanbag veyahut diğer ekipman kullanımlarını da niteliğine göre IC veya OOC şikayet etme imkanınız bulunuyor. Aynı şekilde sadece kazanmaya oynayan hırslı kişileri de bildirebilirsiniz. PD'nin rol kalitesini belirli bir seviyede tutmak temel gayemiz ve bu sizin yaptığınız geribildirimler sayesinde olacaktır. Ancak bunu yapmayıp 80-90 kişilik bir oluşumdaki tüm oyunculara genelleme yapmak uygun bir davranış değil. "A birliği hep böyle, C birliği sürekli ihlal yapar" gibi bir ithamda bulunulması nasıl uygun değilse, bu da aynı şekilde.

Zırh: Zırh konusunda da IC prosedürlerimiz belli, belirlenen saatlerin dışında sistemsel zırh giydiğini gördüğünüz kişileri bildirebilirsiniz. Eğer o an için bir acil durum veya izin söz konusu değilse duruma göre IC gereksiz ekipman kullanımından işlem görebilirler. PD yönetiminde birisi olarak bu tarz bildirimleri neredeyse hiç almadık ancak eğer bahsettiğiniz gibi bir durum varsa elbette inceleriz.

Arama: Araç, ev veya kişinin aranmasında da belirli hususlar bulunuyor. Yani siz usülsüz bir aramadan tutuklanırsanız üstünüzden çıkanların delil niteliğinden çıkarılması gibi bir ihtimal dahi var. Dava edebilirsiniz.

Kanıt Niteliği/Tespit: Sadece /hasarlar bulunan kanıtlar genel anlamda kullanılan bir yöntem değil. PD üyelerinin net olmayan kanıtlarda PD yetkililerine ulaşıp kanıtın geçerliliğini sorması gerekiyor. Net olmayan birçok durumu reddediyoruz.

Özetle, mevcut sistemler konusunda bazı yanılgılar var ve tüm oluşumun üstüne bu tarz ithamlarda bulunmak uygun değil. Hiçbir şekilde size "çatışmayın, illegal rol yapmayın" gibi bir söylemde bulunulmuyor. Aksine şehirde birçok çatışma olurken PD en fazla %20sine birinci gözden şahit oluyordur, polisin gördüğü yerdeki yaralılar ve bunlar için yapılan olay yeri incelemeleri, ilk yardım vb. rollerdir. Gerçekten abartı veya büyük çaplı bir olay yoksa devriye ekiplerine takılma şansınız epey düşük. İhlal varsa da çözüm yollarını yukarıda belirttim.
100
4
Like
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
nautical, finxyy, ble55phemy, Rowe,
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):