Konu: GSR Test ve PD Düzenlemeleri  (Okunma sayısı 485 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 07.08.2021 22:51
PD sunucuda kusura bakmayın ama Tanrı muamelesi görüyor ve gereğinden fazla güçlü, gerek getirilen CCTV sistemleri, gerek sıradan bir saha devriyesinde %100 armor kullanmaları, her durumda M4 kullanılması, çatıda duran bir suçluya dahi Beanbag sıkılıp düşürülmesi bu durumu açıklıyor.

Hastanede yaralı, mağdur rolü yapan bir insana bile yatağa kelepçelenip üst araması yapılıyor, "sözde" çatışmadan çıkıyor fakat kendisi elini beline atıp silahını dahi çekmemiş. Bu nedenle PD'ye getirilen, yanlışlıkla veya CCTV olmayan bir yerde sıksan sisteme düşüren bu saçma CCTV sistemi yerine GSR Test sistemi daha mantıklı olurdu. En azından herif çatışmış mı çatışmamış mı ona bakılır ona göre üst araması yapılırdı. Aklıma fazla bir şey gelmiyor, umarım yakın zamanda bir PD düzenlemesi getirilir.

Ekstra olarak dedektör sistemi gelsin, boşu boşuna saçma triplere girmesin insanlar, hayalet güvenlik rolünden sıkıldım.
« Son Düzenleme: 07.08.2021 23:47 only »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 07.08.2021 23:09
Yazdıklarının çoğu gerçek yaşantıya uygun hatta az bile. Oyun kafasıyla değil gerçekçilik kafasıyla düşünürsen bu yazdıkların hakkında rahatsızlığın kalmaz diye düşünüyorum dost. İyi forumlar.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 07.08.2021 23:21
Sıradan bir devriyeyi %100 zırh ile attığımızı bilmiyordum
Haha
1
Tepki yok
Tepki yok
Haha tepkisini veren kullanıcı(lar):
ble55phemy,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 07.08.2021 23:23
Benim bulunduğum zamanda benle birlikte çoğu kişide atıyordu sebepsizce, bu düzenli olarak kontrol edilirse daha güzel olabilir.

Alıntı
+++her durumda m4 kullandığımızı, yaklaşık 6 aydır pddeyim bir kere kullanmadım
Normalde araç içerisinde bir adet M4 bulunur normal bir durumda, bu yüzden herhangi bir durumda iki memurunda UPR lisansı olsa dahi biri alabilir fakat görüyoruz ki öyle değil. Bir olay olduğunda bir-iki araçtan 3-4 PD üyesi M4'ü çekiyor, bu konuda bir düzenleme yapılırsa güzel olur. Yine de PD abartıldığı kadar değil, sadece bu durumlar işte.
« Son Düzenleme: 07.08.2021 23:29 Lhansent »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 07.08.2021 23:23
+++her durumda m4 kullandığımızı, yaklaşık 6 aydır pddeyim bir kere kullanmadım
Haha
3
Tepki yok
Tepki yok
Haha tepkisini veren kullanıcı(lar):
Lhansent, meta, ble55phemy,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 07.08.2021 23:36
Kimse kimseyi kandırmasın, unutkanlık oluyor ya da üşengeçlik oluyor illa ki 100 zırhla sabah devriyesi atıldığı oluyor.
Şahsen ben departmanda rol yaparken sabahları başlarda 20 zırhla takılıyordum, baktım herkes 100 zırh çekiyor, benim ne ekiğim var? diyip ben de 100 zırh almaya başlamıştım.  :-\

Ancak PD'nin şu an bu kadar güçlü olmasının sebebi zırh değil. Getirilen CCTV sistemi sayesinde çok OP oldu. Şehiriçinde nerede silah patlasa, PD'ye kimin hangi silahla sıktığına kadar bildiri gidiyor. Bu da onları illegal rol yapan kitleden 2-3 adım ileri taşıyor, silahı sıkanı direk yakalayıp işini bitiriyor. Ayrıca da dedektiflerin falan rol imkanını kısıtlıyor.

Eskisi gibi rolsel CCTV olayı tekrar getirilse ya da CCTV'den sadece "Şu bölgede silah sesi duyuldu" gibisinden bir bildirim gelse PD'nin bu kadar güçlü olmasının önüne geçilir, taraflar arasındaki denge de sağlanmış olur.
Hmmm
1
Like
2
Hmmm tepkisini veren kullanıcı(lar):
finxyy,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Lhansent, meta,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 07.08.2021 23:45
Kimse kimseyi kandırmasın, unutkanlık oluyor ya da üşengeçlik oluyor illa ki 100 zırhla sabah devriyesi atıldığı oluyor.
Şahsen ben departmanda rol yaparken sabahları başlarda 20 zırhla takılıyordum, baktım herkes 100 zırh çekiyor, benim ne ekiğim var? diyip ben de 100 zırh almaya başlamıştım.  :-\

Ancak PD'nin şu an bu kadar güçlü olmasının sebebi zırh değil. Getirilen CCTV sistemi sayesinde çok OP oldu. Şehiriçinde nerede silah patlasa, PD'ye kimin hangi silahla sıktığına kadar bildiri gidiyor. Bu da onları illegal rol yapan kitleden 2-3 adım ileri taşıyor, silahı sıkanı direk yakalayıp işini bitiriyor. Ayrıca da dedektiflerin falan rol imkanını kısıtlıyor.

Eskisi gibi rolsel CCTV olayı tekrar getirilse ya da CCTV'den sadece "Şu bölgede silah sesi duyuldu" gibisinden bir bildirim gelse PD'nin bu kadar güçlü olmasının önüne geçilir, taraflar arasındaki denge de sağlanmış olur.

Keşke sadece bu olsa. Alakalı alakasız çoğu olayda üst araması, araç araması gerçekleştiriliyor. Daha kimin sıktığı bilinmeden sadece tahmin yürüterek mağdur karakterler aranıyor. Herhangi bir izin var mı, yok. Tehlikeli bir durum yok, adam yaralı zaten. Neden üstünü ararsın ki? Saçmalığın ötesi.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 08.08.2021 01:39
Zırh armor olayına yorum yapamam, benim bildiğim duruma göre değişiyor çünkü, değişmişte olabilir belki. CCTV sistemini de tam bilmiyorum ama isminden anladığımda kadarıyla CCTV yanında çatışma olduğunda bildirim düşüyor. Bu günümüz teknolojisi ile oldukça mümkün bir şey zaten. Yüz tanıma ile. İllegal rolünüzü sokak ortasında sergilememeniz gerekiyor. Her yerde CCTV olması bir tık sorun yaratabilir böyle bir durum varsa CCTV ekleme kaldırma kısmını meclise göre konması daha sağlıklı olur, sonuçta PD'yi temsil eden üye mecliste bulunuyor. Ayrıca suç bölgeleri olduğu bilinen bölgelerde CCTV olması muhtemel.

Bunun dışında CCTV bozma sistemi gelebilir, CCTV'ye ateş açınca 30 dakika boyunca çalışmaz hale gelir. Maskeli biri CCTV'ye ateş açar ve CCTV bozulur. Sonra istediğiniz illegal rolü sergilersiniz.
« Son Düzenleme: 08.08.2021 01:45 darkangel07 »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 08.08.2021 03:21
Zırh armor olayına yorum yapamam, benim bildiğim duruma göre değişiyor çünkü, değişmişte olabilir belki. CCTV sistemini de tam bilmiyorum ama isminden anladığımda kadarıyla CCTV yanında çatışma olduğunda bildirim düşüyor. Bu günümüz teknolojisi ile oldukça mümkün bir şey zaten. Yüz tanıma ile. İllegal rolünüzü sokak ortasında sergilememeniz gerekiyor. Her yerde CCTV olması bir tık sorun yaratabilir böyle bir durum varsa CCTV ekleme kaldırma kısmını meclise göre konması daha sağlıklı olur, sonuçta PD'yi temsil eden üye mecliste bulunuyor. Ayrıca suç bölgeleri olduğu bilinen bölgelerde CCTV olması muhtemel.

Bunun dışında CCTV bozma sistemi gelebilir, CCTV'ye ateş açınca 30 dakika boyunca çalışmaz hale gelir. Maskeli biri CCTV'ye ateş açar ve CCTV bozulur. Sonra istediğiniz illegal rolü sergilersiniz.

CCTV bozma sistemi olmaz çünkü hiçbir CCTV obje halinde değil. Ek olarak ara sokakta sıksan dahi CCTV sistemine düşüyormuş, böyle söyleniyor.
CCTV'leri görülebilir şekilde bir obje halinde koyarlarsa buna dikkat edilebilir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 08.08.2021 03:39
1-) CCTV önünde sıkma ve rollerini daha titizlikle yap. Sorun çözüldü. (Maske takma olayı da var ama VP harcaman gerekiyor)

2-) Herhangi bir memur kendini güvende hissetmiyorsa, tehlikeli bölgede devriye atıyorsa veya atacaksa istediği gibi dış yelek kullanabilir. Hiçbir sorun teşkil etmiyor, gerek gerçekçi gerek oyun mantığında. Hoodda çatışmaya girdiğini düşün, kaç kişiye karşı çatışacak? (Her şeye rağmen PDde durduk yere yelek almayın diyen çavuş karakterler var o da biraz değişkenlik gösteren bir konu fakat OOC kural olduğunu şuana kadar görmedim.)

3-)  M4 alabilmek için en az Memur 3 (Kıdemli Memur) olunması gerekiyor ki bu LOPEZ ekipleri için geçerli. GOMEZ ekibi için en az Memur 3+1 (Memur Şefi) rütbesinde olman gerekiyor. Üstüne bu silah için bir başvuru yapman gerekiyor. Başvurular tek bir havuzda toplanıyor (Kısaca GOMEZdeki başvurular ayrı, LOPEZ'dekiler ayrı kontrol edilmiyor.) bu yüzden çokça karakter arasından sınırlı kişiler alabiliyor.

4-) Beanbag konusuna söylenecek bir durum yok, haksız ve gereksiz kullanımlar var. Fakat yine de PD gün içinde çok fazla illegalle rol yapıyor (mantıken?) ve her biri "Rol yapma" kafasında davranmıyor, beanbag kullanıp kullanılmayacağı tereddütü çok yaşanıyor. Siz de biraz anlayışlı olun.

Eğer sen rol yapmaya çalışıyorken [Agresif rol yapmıyorsan (Daha öncesinde bağırmadıysan, kaçmadıysan veya teşebbüs etmiyorsan), powergaming ile kaçmadıysan, teslim olma rolü yapıyorsan] kafana beanbag yersen istersen OOC şikayet aç, istersen /b'den böl ve rol yapmak istediğini tekrarlanmasını rica et. Ama gidip de 10 tane suçlunun olduğu, savaşın ortasındaki durumlarda bunu isteme.

5-) Suçlu durumundaysan, aksi kanıtlanana kadar kelepçen takılır. Ateş edilen yerden çıkman bile seni ateş eden bir şüpheli yapar. Polis her türlü önlemi almalı, kafasında soru işareti bırakmamalı. Bırakırsa, soru işareti başka birisini öldürebilir.

6-) PD her zaman güçlü olur, olacak, olmalı. (Ki PD güçlü filan değil. Girilen raporlar (özellikle dedektif) ve yapılan işlemler orantısını görsen sen de hak verirsin.)

7-) CCTV bölgesinde ara sokakta ateş ettiğinde ss alırsan ve PDye gösterirsen büyük ihtimal anlayış gösterirler fakat yine bile ateş ettiğin vakit polise bildirim gider (gerçek hayattan bahsediyorum. her şehirde olmasa bile bazı şehirlerde silah sesi raporlayan sistemler var) ve o vaktin kameraları incelendiğinde yine sen etrafta gözükürsün ve şüpheli olursun. Binadan filan atlayıp gitmediysen tabii.

Desteklemiyorum, sebepleri yukarıda.
Like
7
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Jackal's,
Tepki yok