Konu: PD  (Okunma sayısı 363 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#10 - 02.05.2021 01:41
Bu işin karakteri canlandıranlarda bittiğini düşünüyorum. Karakterinizin belli bir hikayesi varsa, bu karakterinizi bu hikayeye paralel bir şekilde yaşatabiliyorsanız yani karakterin geçmişini anlık duygu/durumuna yansıtabiliyorsanız bence robot olmaktan da çıkarsınız. Bırakın polis karakteriniz hata yapsın. Bırakın polis karakteriniz kelepçe takmak istediği kişi tarafından darp edilsin, elinden bir suçlu kaçırsın. PD yönetiminin bu konularda esnek olduğunu bizzat deneyimledim. Önceki polis karakterlerimde alkol sorunu, ilaç sorunu yaşayan; çeteci mahallesinde çetecilerle arasını iyi tutup onlarla ot tüttüren (bkz. @karprensi ), kamu alanında çıplaklık tarzı ufak suçlarda şüpheliyi tutuklamak yerine bilgi almaya çalışan karakterler canlandırdım. Ju Ferrell isimli karakterimin daha eğitim süreci bitmeden 5 defa İç İşleri soruşturmasıyla karşı karşıya kaldım. Karakterimin robot olmamaya çalıştığını, farklı roller peşinde olduğumu ve kendim dışında kimseye zararım olmadığını gören PD yöneticileri beni isterlerse PD'den anında atabilirlerdi, ama 5 soruşturmaya rağmen karakterim P2 rütbesine ulaşabildi örnek vermek gerekirse. @Lavinia 'ya bol sevgiler. 8)

Bana kalırsa ne yapmak gerekiyor biliyor musunuz? Atıyorum çok sakin bir ortamda birisini tutuklayacaksınız, bir kaos durumu mevcut değil. Kişiyi kelepçelemeye komutla değil emote ile başlayın. Karşınızdaki karaktere rol imkanı, direnme şansı tanıyın. Gerekirse yumruk yumruğa kavgaya bulaşın. Şüphelinin sizi kandırmasını OOC olarak bilseniz de karakteriniz anlamasın, söylediği yalanı yutmuş gibi davranın. Hiçbir üst düzey PD yetkilisinin bu durumda sizi suçlayacağını sanmıyorum. Eğer böyle bir durum olursa da kendinizi yeterince iyi ifade ederseniz hiçbir sorun yaşamazsınız.
Mükemmel
1
100
1
Like
2
Tepki yok
Mükemmel tepkisini veren kullanıcı(lar):
karprensi,
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Lavinia,
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
karprensi, bhadmoney,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#11 - 02.05.2021 01:46
Konu sahibi canım arkadaşım ve diğer arkadaşlar. Polis Departmanı için söz söylemek bana düşmez, o kadar büyük bir yetkim yok. Bir kaç söyleyeceğim şey var. Sürekli olarak "PD, PD&Sivil, PD yeter artık" tarzında konular açılmasına gerek yok.

Çoğu konuda haklısınız, dedikleriniz doğru. Bu bahsettiğiniz durumlardan üst yönetimin haberi olmadığını zannetmeyin. Polis departmanının hem IC, hem OOC şikayet bölümü var ve aktif olarak kontrol ediliyor. IC şikayette bulunduğunuz personellerle içişleri birimi ilgileniyor. Duruma göre ceza puanı, geçici olarak görevden uzaklaştırma ve ihraç durumuna kadar gidiyor. Merak etmeyin, hepsinin çok iyi rolleri yapılıyor.

Robot polis teriminden nefret ediyorum. Böyle bir terimin olması bile rahatsız edici. Sohbete katılmayan bir memur gördüğünüzde "ROBOCOP, BİP BOP!" tarzında yorumlarda bulunmanız saçma, belki de o karakterin yapısı böyledir. Bunu IC düşünmelisiniz. Oysa ki polis departmanında gördüğüm çoğu polis memurunun karakter gelişimleri oldukça etkileyici görünüyor.

/tackle, /kelepce, /ustara komutları bizim rol hakkımız oluyor genellikle. /tackle komutu gayet normal. Birinin yanına gelip yumruk atabiliyorsak, aynı zamanda üstüne de çullanabiliriz. Peşinden 10 polis memuru koşuyorsa elbet biri yakalar. Araçlarla çevrenizi sarar belki de, yayan olarak kaçıyorsanız ve sizi kurtarmak için biri gelmezse kurtulma şansınız yok (ben görmedim açıkçası).

Bunların hiç birini kişisel algılamayın. PD oyuncuları da insan, onları da düşünün. Sizin gibi olmayıp 600-700 kişilik sunucuda çeşitli Non-RP hareketlerle polisten kaçan, öncesinde cop-bait (kovalattırmaya çalışan, polis memurlarına bilerek çarpan ya da Non-RP şekilde rolünü engelleyen) insanlarla uğraşıyorlar. Her insan burada oynamak eğlenmek için var fakat günde çokça bunlarla karşılaşınca insanlar bir süre sonra gerçekten bunalıyor ve bahsettiğiniz hareketleri yapıyor. Bu durumda VCPD Şikayetleri bölümü aktif olarak kullanılıyor (benimde var :sampanya:) ve VCPD yönetimi tarafından değerlendiriliyor.

Gözaltı süreleri için sürekli olarak uyarı geçiliyor, bu doğru. Düzeltilmeye çalışılan bir konu fakat siz bir polise sıkarsanız ve birini vurursanız yapılacak roller uzun sürebiliyor bazen (bunlar ciddi suçlar). Departmanda aktif olarak Dedektif Büro birimi var. Olay Yeri İncelemesi'nden tutun Organize Suçlar'a kadar belirli suçları işleyen herkes için soruşturma başlatılıyor. Çoğu zaman gözaltında bekletilmenizin sebebi keyfi olmuyor. Suçunuzun kesinleştirilmesi için gerekirse soruşturmada yer alan görgü tanıklarından yeniden ifade alınıyor, olay yeri yeniden inceleniyor, hakkınızda mülk arama talebinde bulunuluyor, bu bekleniyor; bazen de OOC durumlardan ötürü aktiflik sorunu yaşanıyor. Gözden kaçtığınızı düşünmeyin, aktif olarak gözaltında ki herkes kontrol edilip ilgili ekipler uyarılıyor.

Her gün on beşe yakın karakterin vurulduğu ihbarını alıyor ve yönetiyoruz. Bu sebeple uğraştığımız kişi sayısı artıyor. Yükümüz bol. Keyfi bekletme gibi bir durum olduğunu sakın düşünmeyin.

Bodycam, dashcam muhabbetleri var. Sende biliyorsun. Bir suçluya APB kaydı açmak için ekran görüntüsü ortalamasında bir kanıta ihtiyacımız oluyor. Bu olmadan herhangi bir aranma kaydı açamıyoruz. Onun dışında 7/24 her yaptığımız rolden ekran görüntüsü alırsak, aktif olarak 6 saat PD'de rol yapan biri için bu ekran görüntüsü sayısı 1000'i bulur.

Demek istediğim şey, bu tarz konuların sürekli açılması gereksiz. Konu sahibi, Batın canım kardeşim. Seni uzun zamandır tanırım ve severim. Rollerini sevdiğimi ve takip ettiğimi biliyorsun. Diğer arkadaşlara da cevap verebilmek için yorumu attım. Aynı hak senin içinde geçerli. VCPD Şikayetleri bölümünden şikayet ettiğiniz ve haklı olduğunuz her şikayet değerlendiriliyor ve PD karakterleri de OOC ceza alıyor. O yüzden bu hakkınızı kullanın. Durumu kişisel düşünmeyin ama PD için de genelleme yapmayın. Bu direkt olarak PD'nin görünürlüğünü düşürür. Bu tarz bir konu mevcut 82 polis departmanı karakterinin de aynı durumda olduğunu gösteriyor. O yüzden tavsiyem, konunun kapatılması ve yorum atan, rahatsız olan arkadaşların VCPD şikayetleri bölümünü kullanmasıdır.
100
4
Mutlu
1
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Mr246, jonlakow,
Tepki yok
Mutlu tepkisini veren kullanıcı(lar):
Mr246,
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Mr246,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#12 - 02.05.2021 01:57
...bu yorumumu yıllarca her iki tarafta da rollerde bulunmuş bir oyuncu yorumu olarak algılayın, bir admin olarak değil.

İhtiyatlı bir yorum olacak, yazdıklarınızın hepsinin bir cevabı var lakin platforma bu cevapları teker teker açıklasam da kimsenin o kadar uzun yazıları okumak isteyeceğini düşünmediğim için kısa(olabildiği kadar) tutuyorum ki anlaşılabilir olsun. Basit örnekler üzerinden gidelim;

İtirazınızın ana sebebini biliyorum, pek çok oyuncunun maruz kaldığı kelepçelenme ve üstünün aranma sonucu oyunu gerçekleştirip 'yakalanma'nın verdiği rahatsızlıktan kaynaklı bir rahatsızlığa sahipsiniz. Keza, karakterinizin tutuklanmasının verdiği bir rahatsız edici his var, kelepçelenip hareketsiz kalıp araca atıldığınızda oyundan zevk almıyor olabilirsiniz, bende de oluyordu. Ama bunun başka yöntemi yok, bazen olgun davranıp durumların çıkar yollarını görebilmek gerek. Bunu neden böyle yapmışlar acaba? acaba role uymayıp çılgınlarca bunny yapan elemanlar bunun sebebi olabilir mi? gibi bir de diğer pencereden bakabilmek gerek.

Bazı sözlerini alıntılayıp ona toplu cevap vereceğim ve bitireceğim.
Spoiler: GösterGizle
"Kavga eden iki taraf var, PD üyeleri araçtan iniyor ve beanbag/taser çekerek müdahale ediyor. Bu bile win kafası,"
"ben doğrudan 3-4 kişinin kavga ettiği bir olayda hiçbir polis departmanının doğrudan taser veya beanbag uyguladığını görmedim. VCPD'nin bu hallerinden emin olun ki sunucuda yer alan hemen hemen tüm illegal oyuncular şikayetçi."
"LAPD'e ait değil, taser voltajını hissetmeyen bireyler, bunun beraberinde tek kişinin tutuklayamayıp kaçtığı bireylerin olduğu videolar çok var." // Bizde de var. //
" Fakat polis departmanı üyelerinden çoğu kesim, /kelepce > /ustara yapıyor."
"Direkt olarak /tackle-taser > /kelepce > /ustara rolüne maruz kalıyoruz. Bize bir izin verin, karakterlerimiz size direniyor mu, direnmiyor mu bir görün ki rol şekillendirme şansımız olsun."

Basit bir methodu aşağıda sizin için yazıyorum;

Neden /tackle gibi bir komut kullanılıyor? /tackle komutunun olmadığı günleri hatırlıyorum, onlarca polis memuru bir adamı kovalarken arkasından /me adamı yakalar, /me zıplayıp adamı tutar, /me adamın üstüne atlayıp onu tutar. Emoteları spamliyordu, çoğunlukla insanlar "mesafe yetmez, yapamaz." diyip bencil davranarak polis rolü yapan insanları çileden çıkarıyordu. Bu sistemle bunu engelledik. Artık eğer uygun mesafedeyse -oyuncuya tıklayabileceği, fiziksel olarak değebileceği- onu yakalayabiliyor. Bu çok hoş ve gerekli, iyi ki de yaptık.

Polis birini tutuklayıp neden hemen kelepçe takıyor? üstünü arıyor? neden yapıyor? Gidip bulabildiğiniz bütün kaynakları toplayın, internetin dibini sıyırıp tüm kaynakları buraya yığın ve ortalamasını alalım. Gelişmiş bir ülkenin polis memuru bir suçluyu kelepçeler, ardından üstünü arar, boş olduğundan emin olup araca alır. Arkadaşlar bu GERÇEK inanamıyorsunuz biliyorum, ama bu yaşanıyor. Olan bu, olması gereken bu, üzgünüm. Gerçek hayatta işler böyle ilerliyor, oyunda bir roleplay oyunu ya? bizde gerçeği uyguluyoruz. Gerektiğinde suçlulara sert davranıyoruz, onlara psikolojik olarak batacak hareketler yaptırtıyoruz, onları rahatsız ediyoruz ki polisten korksunlar, polisin eline düşmesinler, suçtan uzak dursunlar. Evet arkadaşlar, bunu yapıyoruz ve bunu yapmaktan vazgeçmeyeceğiz, çünkü bu bir roleplay oyunu, aynı zamanda bunun bir oyun olduğunun da altını çizmek istiyorum. Bu bir oyun ve kuralları var.

WIN çabasında olan memurlar? Suçluya kimse OOC olarak "abi neden suç işliyorsun?" "baksana sürekli ev soyuyorsun." "baksana sürekli adam vuruyorsun" "her gün uyuşturucu satıyorsun." "her gün kavga ediyorsun, çetecilik yapıyorsun." "trafikte keyfine göre ihlaller yapıyorsun, sağa sola çarpıyorsun" diye sormuyorsa polise de aynı oranda "abi neden adamı tutukluyorsun?" "neden kelepçte taktın hemen ona?" "neden beanbag ile vurdun onu düşürdün?" "neden bana fırsat vermedin?!" diye sormamalı, olay bu kadar şeffaf.

**+++punto**
Şu ana kadar biz PD oyuncularını sıkı tutup kendilerini forum üzerinde böyle konular açıp illegale uzun uzun yergiler yazmasına izin vermediğimiz ve onlara sabırı tavsiye ettiğimiz için sizler bu olayı tek taraflı bir şikayet sanıyorsunuz ve bu durumu kullanıp bir süredir forumlarda, oyun içinde, etrafta PD oyuncularını sindirmeye çalışanların kervanına katılıyorsunuz, hayır buna izin vermeyeceğiz, platformda bu düşmanlığa göz yummayacağız.

Buradan tüm oyunculara sevgiler.
« Son Düzenleme: 02.05.2021 02:02 Thorin the dealer »
Hmmm
3
Haha
3
100
8
Hmmm tepkisini veren kullanıcı(lar):
hollycrap, yoklugunaalısamadim, zift in kift,
Tepki yok
Haha tepkisini veren kullanıcı(lar):