kisa bir yazi yazacagim. az cok ne yazildigini okudum ama okuyan kankalar olursa, hatali buldugu kismi bana alintilasin
bir muzisyen rolu yapmak istiyorsan, hedefiniz direkt milyoner olmamak olmamali arkadaslar. kim bu ise baslarken milyoner olmayi direkt hayal etmis ki? herkesin tek temel amaci bir sarkim tutsun da taninayim olmustur. bunun en buyuk ornegi LIL BABY. kariyerine bir goz atin. attigi tweet ile de bunu dogruluyor az cok.
ornek verilecek cok insan var. ben alman ve us muzikleri uzerinde fazla dururum yaklasik 8 9 senedir, ama bu isler direkt karakter acayim ve taninayimla olmuyor. oncelikli olarak birilerinin kicini yalamaniz lazim, idol diye baktiginiz herifler studyoların onunde 1 hafta vakit gecirmis herifler sirf bir muzik icin. kendinize bir pr araciligi bulup taninmaniz lazim, bundan sonrasi da iyi bir baglanti ve medya isine girmelisiniz. bu ne olur? bir haber kanaliyla roportaj, prim icin unlu insanlara sallamak ya da onlarla yakinlik kurmak. bunun bir sınırı yok, isterseniz bir konser verip sahte sekilde kendinize ates ettirin. habere cikin, bunlar hep prim amaciyla yapilir ve gercek hayatta da cok yapiliyor. o sahne baskinlari, diger seyleri gercek sanmayin. hepsinin bir amaci var.
pr isini basarirsaniz, gerisi basit. karakterinizin tek hedefi markalasmak olmali. sadece muzik yaparsaniz, hicbir sey yapamazsiniz. sunucu icerisinde acik olan markalarin ya da isletmelerin marketing isini ustlenin, reklaminizi yaptirin ve para kazanin. ya da para odeyin, reklaminizi yaptirin. kendi markanizi yaratin, kiyafet olmasi saart degil. icecek ya da bira bile cikartabilirsiniz, isterseniz araba cikartin.
kimse iyi bir muzisyen rolu yapmiyor, nasil yapilacagini da bilmiyor. cunku kultur konusunda cok geriler. rolunu yaptigi sehrin kulturune ve muzigine hakim olmaniz en temel konu. buna hakim olursaniz hepsi basit.
kimseye saygisizlik yaptigim yok, sadece bunlar herkesin gordugu ortak seyler. kolay gelsin