Konu: okumak-meslek öğrenmek?  (Okunma sayısı 598 defa)

#20 - 07.01.2024 12:21
Şu mantıklı böyle yapam o mantıklı bueaya gidem bu doğru konuşuyor çok takipçisi var bunu dinleyem motivasyon konuşmacalarını dinleyem ders çıkaram..... Hayır beyler sadece yaşayın hayatınızı, nereye sürüklerse oraya gidin ve dalganıza bakın. Kendinize geleceği zor görmeyin. Elinizden geleni yapmaya bakın ve tanımadığınız insanlara çok güvenmeyin.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#21 - 07.01.2024 19:38
Sanayiden bildiriyorum cnc torna yada lazer kesim gibi işlerde deli para var bilginize
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#22 - 09.01.2024 04:03
Evet. İnsandan insana değişebilir. Ama sırf para kazanmak için hayatını yaşan insan mutlu olabilir mi? Şuan ki sistemde insanların sevdiği işi keşfetmesine dair bir çalışma bir proje yürütülüyor mu? Hayır.

14 yaşından beri fabrikada 6 yılını vermiş biri olarak düşüncelerimi paylaşıyorum. Erkek çocuğuyum ve evin en büyüğü olarak yazıyorum. 14 yaşımdan beri girdiğim ortamları hep sorgularım. Fabrikada 1 aydan sonra insanların davranışlarının ne kadar mantıksız ne kadar tutarsız olduğunu sorgulardım. 100 kiloluk ağırlıkları 3 kat yukarı çıkarınca bile işi kendime sevdirerek spor amaçlı yapardım. Akşam işten çıkınca koşa koşa box antrenmanına giderdim sonra ev. Ve sabah tekrar işbaşı yapardım. Sonra bir marketin manav bölümünde çalışmaya başladım. Bir süre sonra elektrikçide çalışmaya başladım.

Sonra üniversiteye gittim. Şuanda son sınıfım. 5 yıllık üniversite hayatımda yazarlık yaptım. WEB site işleriyle uğraştım. Dijital ürün satışlarıyla uğraştım. 5 Yılda toplasak ailemde 1000 lira almışımdır ya da almamışımdır.

Demem o ki para size gerçekten mutluluk getirecek mi? Kafanızda kalırsanız ölürsünüz.

Önceden ilköğretim belgesi (başlangıç), lise diploması (bilezik), üniversite diploması (cumhuriyet altınıydı) şimdi ilköğretim belgesi/ortaokul belgesi bir çeyrek bile zor ediyor, lise belgesi bu dönemde (ortaokul) belgesiyle eş değer üniversite belgesi de önceden (cumhuriyet altını) iken şimdi (altından) pek bir farkı yok.

Hocam kuryelik yapıyorum, 45'e yakın sabitle başlıyorum (2024 zamına göre konuşacağım) Para mutluluk mu getiriyor? Bence bir daha düşünün, arkadaşlar. Siz/biz mutluluğu neden mal, mülkte arıyoruz? Neden hep bir arayış içerisindeyiz? Bakın bu konuşmam sizi planlarınızdan, hedeflerinizden şaşmanız için değil. Aileniz var, sevdikleriniz var, arkadaşlarınız, dostlarınız var. Parayla istediğine erişebilirsin, her kapı açılabilir ama bu kapılar paran bittiği zaman açık olacak mı? Anlık dopaminini karşılayacak mı yine? Hayır. Para lazım, bu doğru ama unutmayın para hiç bir zaman çözüm olmadı eğer çözüm olsaydı şuan zengin insanlar/bizim gibi orta gelir sahibi insanlar mutluluğu/huzuru markaları zengin ederek değil, rahat ve çektiği cefanın sefasını sürmek için huzurlu bir hayat için harcardı. Kuryelik şuan hayatınızı kurtacak mesleklerden ama unutmayın para sizden ve ailenizden, sevdiklerinizden önemli değil. Kuryeliği önerir miyim? Para konusunda, evet ama süreklilik açısından? Hayır. İyi geceler.
« Son Düzenleme: 09.01.2024 04:06 kötüşöhretinbedeli »
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
trust no one,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#23 - 09.01.2024 04:28
Evet. İnsandan insana değişebilir. Ama sırf para kazanmak için hayatını yaşan insan mutlu olabilir mi? Şuan ki sistemde insanların sevdiği işi keşfetmesine dair bir çalışma bir proje yürütülüyor mu? Hayır.

14 yaşından beri fabrikada 6 yılını vermiş biri olarak düşüncelerimi paylaşıyorum. Erkek çocuğuyum ve evin en büyüğü olarak yazıyorum. 14 yaşımdan beri girdiğim ortamları hep sorgularım. Fabrikada 1 aydan sonra insanların davranışlarının ne kadar mantıksız ne kadar tutarsız olduğunu sorgulardım. 100 kiloluk ağırlıkları 3 kat yukarı çıkarınca bile işi kendime sevdirerek spor amaçlı yapardım. Akşam işten çıkınca koşa koşa box antrenmanına giderdim sonra ev. Ve sabah tekrar işbaşı yapardım. Sonra bir marketin manav bölümünde çalışmaya başladım. Bir süre sonra elektrikçide çalışmaya başladım.

Sonra üniversiteye gittim. Şuanda son sınıfım. 5 yıllık üniversite hayatımda yazarlık yaptım. WEB site işleriyle uğraştım. Dijital ürün satışlarıyla uğraştım. 5 Yılda toplasak ailemde 1000 lira almışımdır ya da almamışımdır.

Demem o ki para size gerçekten mutluluk getirecek mi? Kafanızda kalırsanız ölürsünüz.

Önceden ilköğretim belgesi (başlangıç), lise diploması (bilezik), üniversite diploması (cumhuriyet altınıydı) şimdi ilköğretim belgesi/ortaokul belgesi bir çeyrek bile zor ediyor, lise belgesi bu dönemde (ortaokul) belgesiyle eş değer üniversite belgesi de önceden (cumhuriyet altını) iken şimdi (altından) pek bir farkı yok.

Hocam kuryelik yapıyorum, 45'e yakın sabitle başlıyorum (2024 zamına göre konuşacağım) Para mutluluk mu getiriyor? Bence bir daha düşünün, arkadaşlar. Siz/biz mutluluğu neden mal, mülkte arıyoruz? Neden hep bir arayış içerisindeyiz? Bakın bu konuşmam sizi planlarınızdan, hedeflerinizden şaşmanız için değil. Aileniz var, sevdikleriniz var, arkadaşlarınız, dostlarınız var. Parayla istediğine erişebilirsin, her kapı açılabilir ama bu kapılar paran bittiği zaman açık olacak mı? Anlık dopaminini karşılayacak mı yine? Hayır. Para lazım, bu doğru ama unutmayın para hiç bir zaman çözüm olmadı eğer çözüm olsaydı şuan zengin insanlar/bizim gibi orta gelir sahibi insanlar mutluluğu/huzuru markaları zengin ederek değil, rahat ve çektiği cefanın sefasını sürmek için huzurlu bir hayat için harcardı. Kuryelik şuan hayatınızı kurtacak mesleklerden ama unutmayın para sizden ve ailenizden, sevdiklerinizden önemli değil. Kuryeliği önerir miyim? Para konusunda, evet ama süreklilik açısından? Hayır. İyi geceler.

Bizim tek sıkıntımız nedir biliyor musun hocam (bence)? Evlenme ve gelecek kaygısı. Bu başka hangi toplumda var? Avrupa'da, Amerika'da veya diğer toplumlarda var mı? HAYIR. Bakın Araplar dahi bunu dert etmiyorlar.

Sevdiğimiz işi yapmadan herşeyi kafamızda kuruyoruz. Para kazanıcam, araba alıcam, ev alıcam. Çocuklarıma birşeyler bırakıcam vs vs bu sorunların arkası gelmez ki. Hayatı en mutlu yaşayan ruh kime aittir? Aşık olana mı yoksa sevdiği işi yapana mı? Tabiki sevdiği işi yapana. Aşk çok farklı birşey. İlk defa tanıdığın birisine bile aşık olabilirsin. Çünkü aşk birden olan birşey değil. Mesela yanlış birine bile aşık olabilirsin. Sevmek, eğlenmek veya birine alışmak, bunlar başkasıyla da yapılabilecek şeyler. Ama sevdiğin iş, sana hayatın boyunca mutluluk sağlayacak, ruhunu hafifletecek ve daha çalışkan olmanı sağlicak işi yapmazsan ne olacak?

Belki yanlış ortamlarda bulunacaksın. O ortamlarda ki insanların mentalitesi çok düşük veya çok yüksek gelicek. O insanların espiri anlayışı sana belki komplike gelicek. Ama o ortamdan, istemediğin, seviyene uygun olmadığını düşündüğün ortamdan kurtulabilecek misin? Belkide iş işten geçmiş olacak. Bence meslek seçiminde ilk düşünülmesi gereken şey, kendinizi nasıl tanımladığınız. Kişiliğinizi nasıl tanıyorsunuz? Sinirli mi, sakin mi, veya bir torna ustası olarak mı veya bir öğretmen olarak mı? Öğretmeyi mi seviyor yoksa insanların ihtiyaçlarını gidermeyi mi? Önce kendimizi tanımalıyız. Ben 5 yıldır okuyorum mesela. Ama bir gün tır şoförlüğüde yapmak istiyorum. Çünkü tır sürmek bana aşırı derecede zevk veriyor. Beni mutlu ediyor.
« Son Düzenleme: 09.01.2024 04:32 Duck »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok