1-Bence tüm oyuncuların mal varlıkları araçları,silahları üzerinden paraya dönüştürülsün ardından Orijinal GTA:Vice City haritasına geçelim. Çünkü yıllardır san andreas görmekten sıkıldık ve VICE'ın hakkını vermemiz gerek. Vice city haritasının bugları düzenlenebilir.(Ayrıca 2. bir sunucu acıp şimdiden test aşaması olarak orası geliştirilebilir:vc mapından bahsediyorum.)
2-Birliklerin Vice konseptine uygun olmaması. Bazı birlikler amenna uygun ama ben ortada neden san andreas zencileri ve latinlerini görüyorum? Kübalılar, kolombiyalılar haitili sokak serserileri etrafta cirit atmıyor. Şu mavi giysili veya beyaz haiti tişörtlü insanlara denk gelemiyorum. Sunucu haritasını değiştirmeseniz bile bu dengesiz birlik kısmının değiştirilmesini öneriyorum.
3-Olası 1980'ler konsepti: Öncelikle daha önce seksenler konseptini bilmeyen çok kişi olduğundan dolayı sunucu yeni bir döneme geçmişti. Seksenlere ait şeyleri öğrenmek aslında zor değil forumda rol rehberine bu eklenebilir ve seksenlere geri dönülebilir. Yani demek istediğim forumda seksenler kültürü hakkında yazılar olsun. Eğer bir gün olursa vice mapinde seksenlerde rol yaparsak cep telefonumuz ya olmasın ya da kolay alınabilen bir eşya haline gelmesin(telefon kulübeleri)
4-Mapin içerisine gokart,golf tarzı etkinlik yerleri ve etkileşimli oyunlar,npcler eklenebilir.
5-Sunucuda tüm araçlar sıfırlansın ve paraları oyunculara verilsin. Sonra ne mi? Sunshinede limitli sayıda araç satışı olsun çünkü etrafta elegy bullet çok olunca bu tür araçları aldığımızda farklı hissedemiyoruz.
6-Yeni meslekler gelebilir.
7-Aktif olarak kullanılmayan stüdyo adası aktifleştirilebilir.
8-Daha çok evin içinden dışarıyı balkondan veya pencereden görebilmemizi destekleme taraftarıyım, ayrıca evleri kendimiz mobilyalandıralım.
9-Araba ve araçlar için gelişmiş parça sağlığı durumu. Yani arabayı belirli bir km sürdüğümüzde aracın sağlık durumunu gösteren bir liste olabilir: Mesela"34 Km mesafe, amartisor durumu:%82(paslı) , süspansiyon%88(temiz), lastiklerin basınç durumu%96(uygun) " mesela tamirhane rollerine katkılı olabilir tamirhaneye gittiğimizde bu tür araç parçalarının bakımını belirli bir ücret sayesinde gerçekleştiririz.
10-Vice Mall ve benzeri yerlerin gerek olduğunu düşünmüyorum çünkü sonuçta asıl hedef noktasının sahil tarafları olduğunu düşünüyorum.(Özellikle doğu sahiline çok ekleme yapılabilir.)
11-Rastgele doğa olayları, yağmurlar sisli hava vesaire sunucuda meydana gelebilir.
--