Konu: Yeni Dönem Önerileriniz, Gidişat ve Bilgilendirme  (Okunma sayısı 4643 defa)

#110 - 12.09.2020 13:12
1- Spor araçların fiyatı ve iki katına çıkarılmalı.
2- Çoğu birliğin Vice'den uzaklaştığını görmeye başladım. O yüzden birliklerin düzenlenmesi gerekiyor bence, ViceCity deki çetelerin birlikleri açılmaya başlansın.
3- Daha çok skinler eklenmeli.
4- Araç radyolarına ViceCity deki araçlarda çalan şarkılar eklenmeli.
« Son Düzenleme: 12.09.2020 13:15 ugurcand42 »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#111 - 12.09.2020 15:20
1-Bence tüm oyuncuların mal varlıkları araçları,silahları üzerinden paraya dönüştürülsün ardından Orijinal GTA:Vice City haritasına geçelim. Çünkü yıllardır san andreas görmekten sıkıldık ve VICE'ın hakkını vermemiz gerek. Vice city haritasının bugları düzenlenebilir.(Ayrıca 2. bir sunucu acıp şimdiden test aşaması olarak orası geliştirilebilir:vc mapından bahsediyorum.)
2-Birliklerin Vice konseptine uygun olmaması. Bazı birlikler amenna uygun ama ben ortada neden san andreas zencileri ve latinlerini görüyorum? Kübalılar, kolombiyalılar haitili sokak serserileri etrafta cirit atmıyor. Şu mavi giysili veya beyaz haiti tişörtlü insanlara denk gelemiyorum. Sunucu haritasını değiştirmeseniz bile bu dengesiz birlik kısmının değiştirilmesini öneriyorum.
3-Olası 1980'ler konsepti: Öncelikle daha önce seksenler konseptini bilmeyen çok kişi olduğundan dolayı sunucu yeni bir döneme geçmişti. Seksenlere ait şeyleri öğrenmek aslında zor değil forumda rol rehberine bu eklenebilir ve seksenlere geri dönülebilir. Yani demek istediğim forumda seksenler kültürü hakkında yazılar olsun. Eğer bir gün olursa vice mapinde seksenlerde rol yaparsak cep telefonumuz ya olmasın ya da kolay alınabilen bir eşya haline gelmesin(telefon kulübeleri)
4-Mapin içerisine gokart,golf tarzı etkinlik yerleri ve etkileşimli oyunlar,npcler eklenebilir.
5-Sunucuda tüm araçlar sıfırlansın ve paraları oyunculara verilsin. Sonra ne mi? Sunshinede limitli sayıda araç satışı olsun çünkü etrafta elegy bullet çok olunca bu tür araçları aldığımızda farklı hissedemiyoruz.
6-Yeni meslekler gelebilir.
7-Aktif olarak kullanılmayan stüdyo adası aktifleştirilebilir.
8-Daha çok evin içinden dışarıyı balkondan veya pencereden görebilmemizi destekleme taraftarıyım, ayrıca evleri kendimiz mobilyalandıralım.
9-Araba ve araçlar için gelişmiş parça sağlığı durumu. Yani arabayı belirli bir km sürdüğümüzde aracın sağlık durumunu gösteren bir liste olabilir: Mesela"34 Km mesafe, amartisor durumu:%82(paslı) , süspansiyon%88(temiz), lastiklerin basınç durumu%96(uygun) " mesela tamirhane rollerine katkılı olabilir tamirhaneye gittiğimizde bu tür araç parçalarının bakımını belirli bir ücret sayesinde gerçekleştiririz.
10-Vice Mall ve benzeri yerlerin gerek olduğunu düşünmüyorum çünkü sonuçta asıl hedef noktasının sahil tarafları olduğunu düşünüyorum.(Özellikle doğu sahiline çok ekleme yapılabilir.)
11-Rastgele doğa olayları, yağmurlar sisli hava vesaire sunucuda meydana gelebilir.
--
:)

1- Vice City mapinde olanları gördük. Otuz kere Los Santos'a düştüm V1'de ben. Tonla bug var haritada, uygun değil roleplaye. Bu açık. Bu önerinin zaten önceden denendiğini onun sonucunda bu mape geçildiğinin bilinmesi gerek.

2- :( (bkz: Zoe Pound, La Raza Nation) Miami'de de afro amerikan ve siyahiler yaşıyor. Gruplaşmaları gayet doğal. Örnekleri de mevcut.

3- 1980'lerde geçmesini desteklemiyorum. Heveslik rol olduğu düşüncesindeyim.

4- +

5- Araçların sıfırlanıp oyunculara paraların geri verilmesini desteklemiyorum. Enflasyondan tüm sunucu milyoner olsun sonra. Herkesin elindeki külüstür araçlar gider, dolarlar hesaba akar. Bu para katlanarak Bullet'e, Infernus'a dönüşür.

6- +

7- Evet, orada da bir şeyler dönebilir. Çok boş duruyor.

8- Pek kolay bir durum değil o. Daha fazla obje, daha fazla harita bilgisi gerektiriyor. Bazı interiorlar dışarıyı görmesi için tasarlandığında, dışarıyı görecek evin çevresindeki objeler teker teker konarak ayarlanıyor. Epey uğraştırıcı bir durum.

9- On numara öneri. Yanlış hatırlamıyorsam Flaviano geleceğini söylemişti.

10- Açıkçası Vice Mall'da hiçbir şey dönmüyor haklısınız. Fakat kaldırılması gerektiğini de düşünmüyorum. Kalmasında pek bir sakınca yok bence.

11- Miami'de en düşük hava sıcaklığı 20'nin altına düşmezmiş. Hatta kar yağdığı hiçbir zaman resmi kayıtlara geçmemiş. O yüzden pek yağmurun yağdığı bir şehir de değil sanırım. Fakat arada bir yağsa hiç fena olmaz.

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#112 - 12.09.2020 15:44
Bence araçlar gereğinden fazla hızlı, biraz nerf yemesi gerekiyor. "Yüz yirmi bin araç doksan mı gitsin?" gibi bir şey düşünüyorsanız; hayır. Her şey hız değil. Aracın yol tutuşu vb. tür şeyler de var oyunda. Mesela 125 bin bir aracın hızı 100 olur ama mis gibi döner. Yarışçı rollerinde de bu etkiyi görürsünüz zaten. Gereğinden hızlı araçlar ve bu da çok non rp driving'e sebep veriyor. Samp.tr'de bunun örneklerini çok görüyoruz. Adam hızını alamıyor, dönüşlerde de durmak istemiyor 130 ile gidiyor. Direkt geçiyor, sonra diğer araca çarpıyor ondan sonra kaza rolü yapmayıp birbirlerinin suratlarına bakıyorlar. Rol zevki hiçbir şey kalmıyor. Araçlar çok hızlı, az da olsa nerf yemeliler.

Spoiler: GösterGizle
Spor araçlardan bahsetmiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#113 - 12.09.2020 15:53
- Bowling salonu gibi rol çıkartabileceğimiz yerler gelmeli.
- Daha fazla anim gelebilir, çeşitlilik için. Mesela /basket. /sit, /dance ve /lean 'a daha fazla seçenek gelebilir.
- East Beach tarafları daha da canlandırılabilir.
- Yeni aksesuarlar gelebilir deri ceket vs.
« Son Düzenleme: 14.09.2020 00:44 Shtaloj@ »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#114 - 12.09.2020 18:44
Kıyafet alırken üstüne basinca: "Satın al" "Dene" çıkmalı. Deneye basinca kıyafet üzerimizde 5 saniye durup tekrardan eski kıyafetimize gelebiliriz. Bu sayede çok çok küçük ve anlaşılamayan kıyafetleri görmek için 300 dolara para vermemiş oluruz.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#115 - 12.09.2020 19:25
İşyerine çalılşan ekleme iyi olabilir çalışanlar giriş çıkışlarda mekan ücreti ödüyor
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#116 - 12.09.2020 19:34
Araç satım rollerinin Sunshine yerine onaylı/sertifikalı galeriler tarafından yapılması, sipariş rolleri, beklemesi etmesi galeri rekabeti tatlı olurdu.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#117 - 12.09.2020 20:18
Vip üyelerin para konusunda öne geçmesi kısıtlanmalı artık.
En zengin listesinde sadece 2 tanesi VIP diğerleri neredeyse hiç VIP almadı. Şahsen ben VIP'lerden daha fazla malvarlığa sahibimdir. Düşünülmeden yazılmış bir yazı.

Bu para verilipte insanların önüne geçildiği gerçeğini değiştirmiyor. Sunucunun başında admindiniz bende sunucu açılışından beri oynayan bir oyuncuydum. Herkes meslek yaparken sizin yaptığınızı hatırlamıyorum. Belki çoğu kişiden fazla malvarlığınızın "yarısı" oradan kalmış olabilir.

Sunucudaki çoğu kişinin AFK kalarak paydayden para kastığı bilinen durum. Bu 2-3 ay önce paydayler düşürülmeden önce daha çok etkili bir durumdu. Hala daha etkili.
[spoiler]

Bu durumu burada açıklayabiliriz ki VIP'lerin diğer oyunculara nazaran az da olsa, çokta olsa önde olduğu durumunu değiştirmez.

Birde illegale bakalım. "VIP oyuncular aynı anda Cpt.Vice(Silah NPC'si) üzerinde 2 sipariş verebilir." Benden daha tecrübeli bir illegal oyuncusu olduğunuz aşikar. Silahların önemini de çok iyi biliyorsunuzdur. Her şeye DM olarak bakılmamalı. Nasıl öne geçirdiğine gelirsek; Cpt. Vice şehire iner ve VIP olan oyuncu diğer oyuncularla karşılaştırıldığında daha da çok silah depolayacaktır. Bu da şehirde silah yokken piyasaya silah sokup söz sahibi olur, para kazanır ve işine bakar. Ha bunu normal oyuncu yapamaz mı? Yapar. Ama sonuçta VIP adamın elinde daha fazla silah olacaktır.

Sadece bu iki şey mi sana batıyor diyeceksiniz ki evet batıyor. Sunucuya ilk başladığımda da aynı yorumu yapmıştım. VIP'lerin ayrıcalığı olmayacak mı diyeceksiniz ki elbette olmalı. Fakat bu gibi konularda olmaması tarafındayım.

[/spoiler]

Yukarıdaki mesaj ve altında biraz tartışma dönmüş ve sonrasında Mihawk ban talebi attı oyundan ancak birkaç açıklama gereği duydum. Bazı ithamlar yapılmış, sunucunun Kasım civarını hatırlayanlar olacaktır ki bazı oyuncular arasında dönen goygoydu gece tır kasan adminler diye. Belki bu üst yönetim olarak bizim ayıbımız bile sayılır ancak tamamen eşit/adil bir ortam tutmak için hiçbir admine mal varlığı yardımı yapmadık. Nyarko, Xecutioner, Manwe gibi geceleri takılan adminler her gece en az 4-5 saatini oyuncularla birlikte adminken mesleklerde harcadı ve bugün yapmış olduğu tüm mal varlıklarını o zamanlardan yapmaya başladılar. (Nyarko kazandığı parayla firma açmıştı, Xecuitoner ise çiftlik.) O sıralar oyuncu olan Keddy'de (bugün top10 listesinin 1. sırasında) yine ilk aylardan hatırlayanlar olacaktır, sunucuda en çok para kasan/meslek yapan oyunculardan biriydi.

Haliyle bu admin=para olayını geçelim. VIP mevzusuna gelirsek, VIP oyunculara/sunucuya destek sağlayanlara bir şekilde kendilerini özel hissettirecek şeyler sunmamız gerekiyor ki paralarının havaya gittiğini düşünmesinler. Bizim de yönetim olarak bu desteği almamız gerekiyor ki hepimiz işimizden gücümüzden feragat edip gönüllü şekilde yaptığımız bu ortamı bir ton saldırıya, ağır sisteme, fazla yük olan şeylere karşı ayakta tutabilelim. Şu an ek para/ödeme yaptığımız onlarca farklı sistem var, performans, güvenlik, siteler, oyun sunucuları, test sunucuları ve ekonomi çok iyi olduğu için hepsi dolarla çalışıyor.

Yine de VIP'lere maddi olarak sadece Cpt.Vice geldiğinde 20bin karşılığında 1 silah alırken, 40 bin karşılığında 2 silah almalarına imkan tanıdık ki bu da çok kısa süreliydi ve Cpt.Vice 10 ay boyunca yanılmıyorsam 3 kere geldi. Yine de sunucunun sağlıklı şekilde devam etmesi ve masraflarını çıkarması, üstüne yapacağımız ek video, görsel, ses vs. yatırımlarına da destek çıkarması için VIP gibi ödemeleri gerçekleştiren oyunculara da burada yönetim adına teşekkür ederim.

Olay bundan ibaret. Farklı yerlere çekilmesine gerek yok, konuşmaları ve tüm AR-GE'leri takip ediyoruz.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#118 - 12.09.2020 21:37
Genel olarak sunucuyu beğenmekte olduğumu söylemekle beraber şunların eksikliğini oldukça hissediyorum:
-Animasyon sistemi kullanışlı değil, aradığımız animasyonları bulamıyoruz. Daha kullanışlı bir hale gelebilir.
-Araçlar hakkında bir şey yapılabilir, ki zaten şu anda üstünde çalışılıyormuş.
-Sürekli aktif ürün-stok sistemi gelebilir. Misal, tarlamda arpa yetiştiririm ve Vice Pilsen bira fabrikasına bu arpayı satarım. Sonra bir tedarik şirketi biraları fabrikadan alır ve stok eksiği olan dükkanlara temin eder. (Diyelim ki fiyatlar yetersiz gelir, çiftçiler greve gider, bira üretimi olmaz ve sunucuda çeşitli roller yaşanır, ne bileyim şu anda sallıyorum bunları.)
-Son olarak, birlik konusundaki son olaylardan sonra inanılmaz bir seçiciliğe gidilmesi gerektiğini düşünüyorum. İşlerini saman altından su yürütmeden yapan birliklerin hızlıca aradan çekilmesi gerekiyor. Bu bakımdan dedektif büroya daha da aktif hale gelip, mümkünse bununla ilgilenen yeni bir özel ekip kurulabilir. Saçma işler yapanlar devlet baskısını her an koynunda hissetmeli.
-Son olarak, map bana hala Vice City değil de Los Santos gibi hissettiriyor, daha fazla düzenleme yapılabilir, farklı lokasyonlar eklenebilir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#119 - 14.09.2020 16:59
1- Kasaba rollerine Fort Carson kasabasında başlanacak denilmişti, yakın sürede. Bence Fort Carson yerine, Dillimore, Palomino Creek veya Montgomery'de kasaba rollerine başlanabilir.
2- Şerif Departmanı'nın açılmasıyla Highway Patrol rolleri Şerif Departmanı'na bağlı olarak başlatılabilir.
3- Bilgisi olan Mapper'lar tarafından, şehire yakın olan bir kasaba (Dillimore gibi) tamamiyle silinip, sıfırdan ve orta büyüklükte yapılarak orada başlanılabilir kasaba rollerine.
4- Vice Mall alt geçiti düzenlenebilir, hiç bir şeye çarpmamamıza rağmen geçerken bazı durumlarda araç hasar alıyor.
5- Genellikle kullanılan otoyollara(VC-LV Highway, East Beach Highway, Santa Maria Beach Highway gibi...) kenarlara dinlenme tesisi, benzinlik veya lokanta gibi yerler eklenebilir.
6- Bence ASGH tekrar aktif edilmeli, sunucuda düzgün bir sağlık kuruluşu yok, kendi düşüncem ile büyük bir eksik.
7- VCFD tekrar aktif edilebilir.
8- Pursuitlerde, VCPD'nin kullanabileceği bir sistem eklenebilir, örneğin VCPD üyeleri pursuitte bir aracı takip ederken sürücü koltuğundaki kişi /ram yazıp 20 saniye içerisinde karşısındaki arabaya ölümcül şekilde olmayacak bir şekilde çarpınca, kaçan araçtaki kişilerin ekranı sarsılıp bir süreliğine herhangi bir şey kullanmaları engellenebilir. (Araçtan inmeleri, hızlanmaları vs.)
9- Kasaba rollerinin aktifleşmesi adına, insanların kasabaya gelmesi için bir neden oluşturulmalı. Örneğin tüm tarlalar kaldırılıp ücretleri sahibine iade edilip tarla alınabilecek tek bölge kasaba ve civarı olarak ayarlanabilir, balıkçı iskelesinin kasabaya taşınması olabilir, daha ucuz satılan evler olabilir, daha kârlı meslekler olabilir, düzenli olarak kasabada gerçekleştirilen etkinlikler olabilir...
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok