Konu: skin başı 10vp ücret  (Okunma sayısı 2346 defa)

#70 - 02.06.2023 14:47
akpli diyen arkadaşlar, akpli olan tüm arkadaşlarımı engelleyip geçtim. şu anki asgari ücret 8500 tl hele ki 18 yaşındaysan sana o para hayli hayli yeter. o yüzden yok akpli, yok reisci muhabbetlerini bir yana bırakın. sonuna kadar chp kk dedem <3

asgari ücret ne alaka oynayanların çoğu öğrenci ya da sabit geliri olmayanlar?
yok kanka ona göre oynayanların hepsi bağışçı olmak zorunda, aslan kardeşim fakirden alır kendi yerdi
Haha
1
funny
2
Tepki yok
Tepki yok
Haha tepkisini veren kullanıcı(lar):
N0SY,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
funny tepkisini veren kullanıcı(lar):
zawon the whip of god, BigBoss,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#71 - 02.06.2023 14:47
Oyunu dolarla mı oynuyoruz niye hergün zamlanıyor?

Siz dolarla oynamıyorsunuz ama bu sunucunun aktif kalması için gerekli olan hosting ücretleri dolarla ödeniyor, çark kendini döndürmediği sürece biz ne kadar ucuz yaparsak yapalım anlamı yok. Ekonominin şu anki durumu ve artan enflasyon oranları belli, başka oyunlarda veya sunucularda her ay yenilenmesi gereken tonlarca özelliğe 50-100 TL ödenirken bizim oyuncu dostu düşünüp 10 VP ve üzerine aylık değil 2 aylık bir yenileme süreci oluşturmamız açıkcası işe mantıklı tarafından bakan biri olarak hiç de saçma gelmedi.

Özelleştirilmiş bir karaktere sahip olup özel bir skin için 120 TL ödeme yapılıyor(şu anki fiyatıyla) ve yıllarca sunucuda kalıyorsa bu işte zaten mantıken bir hata var çünkü bu sunucunun model konusunda malum bir limiti var, barındırma ücreti var. Bunu makul oranda karşılayabilmek için de hem temizliğinin yapılması gerekiyor hem de bir barındırma ücreti alınması gerekiyor.

Yukarıda yazdıklarımın mantıksız olduğunu savunan yalnızca kendi çıkarını düşünüyordur, 2 ayda bir 10 TL 1 yılda toplam 60 TL'ye denk geliyor ki bu da 1 özel skinin yarı fiyatı ediyor sadece. 10 özel skin ekletip 1200 TL ödeme yapmış biri de ya skinlerinden feragat etmeli ya da 2 ayda bir 100 TL ödeme yapmayı göze almalı, 10-20 tane özel model ekletip hiç para ödemeden yıllarca kullanmak hangi oyunda görülmüş duyulmuş açıkcası benim pek bilgim yok.

Bu sunucuda herkes eğlenmek için oynuyor ve biz de eğlence ortamını sürdürmek için elimizden geleni yapıyoruz ancak ister istemez bugünkü gibi maddiyat konularında anlaşmaz düştüğümüz konular olabiliyor elbette, keşke olmasa keşke enflasyon bu denli artmasa ve ekonomi bir yere sabitlense veya düzelse evet ama maalesef olmuyor. Ülke koşulları diyip geçeceğiz buna da, yapacak bir şey yok...

Sizlerden tek beklediğimiz yukarıda belirttiğim konularda biraz anlayış. Teşekkürler.
Hmmm
8
disagree
24
dislike
23
disagree
16
dislike
14
Hmmm tepkisini veren kullanıcı(lar):
IZzaY's, BatuhanC the Emperor, Geben meine Tabanca, farukt8,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
disagree tepkisini veren kullanıcı(lar):
IZzaY's, spulithien, Unexpec0, oldreligion, Luffyluffy,
farukt8, Musdo, Elif, Loreks, Jarvis, denno, mastin, Myrtle,
Tepki yok
Tepki yok
dislike tepkisini veren kullanıcı(lar):
IZzaY's,
spulithien, oldreligion, Luffyluffy,
farukt8, Musdo, Elif, Jarvis, denno, mastin, Myrtle,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
IZzaY's, spulithien, oldreligion,
Luffyluffy, farukt8, Elif, Musdo, Loreks, Jarvis, mastin, Myrtle,
Tepki yok
Tepki yok
dislike tepkisini veren kullanıcı(lar):
IZzaY's, spulithien, mericello, oldreligion,
Luffyluffy, farukt8, Elif, Musdo, Jarvis, Myrtle,
Tepki yok

#72 - 02.06.2023 15:31
Yorumların birçoğunu okudum ve kaygılarınızı anlayabiliyorum ve bu konuda size hak da veriyorum açıkçası. Daha önce de markete zamlar yaptığımızda benzer konular açılmıştı ve üzerine uzun uzun konuşmuştuk.

Geri dönüşlerinize de değer veriyoruz ve bu nedenden dolayı bu düzenlemede ana fikir olan "Eski/Kullanılmayan skinlerin sunucuda yer kaplamaması" olmasından dolayı, çünkü samp limitine yaklaştık ve yeni skinler eklenemiyor, aktif şekilde oynayan tüm oyunculara sadece VP değil, oyunda zaman geçirerek kazanabileceğiniz ViceCoin üzerinden de skin yenileme getirme kararı aldık. Bir sonraki bakımda oyuna ViceCoin ile skin uzatma ekleyeceğiz ve ayarlamasını çok yüksek olmayacak şekilde yapacağız. Yani oyunda zaman geçiren tüm karakterler VP harcamadan da skinini uzatabiliyor olacak. Bu konudaki geri dönüşlerinizi dikkate aldığımızı bilmenizi istiyoruz.

Ekonomi tarafına gelirsek,
Yaklaşık 10 yıl önce açık olan sunucuların (Vendetta vb) o dönemki ekonomide bile 5-10 liraya sattığı şeyler algımızdaki "5-10 lira çerez parası" nedeniyle ucuz bir miktar gibi gelirken bugün yaptığımız bu tarz uygulamalar sizlere "oha çok para" olarak yansıyor ne yazık ki ama ekonomi gerçeğiyle yüzleşmemiz gerek. Bunları kısaca özetleyeceğim ki fikir oluşsun. Mesela 2015 yılında iyi bir OVH serverına 90-100 dolar verdiğimizde sadece 150-200 liramız gidiyordu. Şu an sıradan bir lisans ücreti için 250-300 lira ödüyoruz. Gönderdiğimiz SMS'ler, kesilen faturalar, ViceSocial gibi sitelerin çalışması, hem oyun hem siteye gün aşırı gelen saldırılardan doğan ekstra koruma önlemleri ve güçlü makine gereksinimleri vb. vb. bir ton şey sıralarsak, ne yazık ki Ekonomi bozuldukça ve bir şeylere zam geldikçe bizim de tüm servislerimiz zamlanıyor.

Yani, evet biz hala aynı bilgisayarı kullanıyoruz ama bizim hizmet aldığımız servisin ücreti artıyor. X bir sorun yaşandığı zaman o sorunu çözmek için bir uzmanın alacağı masraf parası artıyor. (Mail, telefon sorunları vb.) aklınıza gelmeyen daha birçok şey buna etmen. Reklam, discordlara vb. yapılan tanıtım ücretleri vs. dahil.

E herkes para vermek zorunda mı? Elbette hayır. Ben 10 yıl boyunca vmaff1 ile oynadım mesela bu oyunu. Özel skin almak istemiyorsanız bincomuzda ekli yüzlerce skin var, daha yenileri de yer açıldıkça eklenir. (Amacımız da yer açmak zaten)

Ne yazık ki benim de sizlere kişisel bir geri dönüşümü alacak olursanız, burada nereden baksanız +23-25 yaş ortalamasında 10-15 ekip üyesi her hafta düzenli olarak bir şeylere kafa patlatıp çözüm ararken, konsept üretirken, birkaç yazılımcı, grafiker, tasarımcı sürekli platform adına çaba harcarken, MTA veya FiveM gibi yerlerde insanlar 1000 TL'ye silah, malikane, VIP vb. satarken bizim şurada yaptığımız +10 lira fiyatlandırmanın bile bu kadar tartışılıyor olması zaten buradan kazanılan paranın sunucuya da artı olarak değmediğini gösteriyor biraz düşünürseniz bu yola çıkarsınız.

Yani parayı seven insanlar olsaydık 4 yıldır değil SAMP'la uğraşmak çoktan FiveM veya MTA açmıştık. Olaya keşke biraz da yönetim açısından bakabiliyor olsanız. Yine de ViceCoin düzenlemesiyle bir nebze yoluna gireceğine inanıyoruz.

İyi eğlenceler.
Hmmm
1
100
6
disagree
3
Hmmm tepkisini veren kullanıcı(lar):
Rainbow,
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Geben meine Tabanca, PedroS, Dema, Nyarko, Flexs-0, denno,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Jarvis, Vanth, mastin,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#73 - 02.06.2023 16:46
Birden Fazla Skini Olanların Yenilemesi HK.
ViceCoin ile de skin yenileyebileceksiniz düzenlemesinin ardından yine aldığımız geridönüşlerden yola çıkarak bir konuda daha eksik/hata yaptığımızı fark ettik. Yüksek sayıda özel skin kullanan (5-6 ve üzeri) oyunculara 2 aylık skin yenileme ücreti fazla olacağı için bu konuda da bir düzenleme yapıp duyuracağız kısa sürede. Yani çok fazla skin ekletmiş olan oyunculardan yüksek miktarda VP talep etmeyeceğiz, belli bir sayı üzeri skini olanlar 25-30 VP civarına tüm skinlerini yeniletebilecek. Bununla ilgili de küçük bir düzenleme yapıp önümüzdeki bakıma kadar duyuracağız.

kk kazansaydı bu durumda olmazdınız arkadaslar  :'(

Biz söylemiştik...  :'(
100
5
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Lord Xuneity, Soggymaster, solitaires, Flexs-0, Tenet,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#74 - 02.06.2023 17:12
lol. Bu yorumu ve diğer arkadaşların yorumunu da tekrar okuyunca ufak bir fikir belirdi kafamda. @Emreeeeeee de güzel şeyler yazmış, @rainb0w da RTE olduğumuzdan bahsetmiş(RTE olsak gerçi bu yorumu gördüğümüz anda Rainbow'un banlanması gerekirdi ama,) @Vivekax 'ın yazısı da dahil beğendiğim ve cevap vermek istediğim kişileri etiketledim. Aşağıya da karizmatik devrimci'nin mesajını alıntılayarak bıraktım isterseniz önce ona da göz atabilirsiniz.

Devrimci güzel bir noktaya değinmiş. Ancak AKP'yi beğenmeyip bizim yeni bir Türkiye Cumhuriyeti kurma şansımız yok. Eğer gözünüzde Vice Roleplay böyle bir ortamsa zaten bir anket açın ya da sunucuya girmeyin, biz de kilit vurup gidelim. Mesela kişisel soruyorsanız, şu an bu sunucuyu "BAKIM" diye kapatıp SONSUZA KADAR AÇMAZSAM - diğer sunucuların yaptığı gibi- ve hiçbirinizin emeğini zerre umursamadan ne düşüneceğinizi bile iplemeden, tüm sistemleri kapatsam buna kim ne diyebilecek? Bunu diğer sunucular yaptığında ne tepki verdiniz? Tek söylenen şey "ABİ EFSANE SUNUCUYDU YA KEŞKE GERİ GELSE"

Bak güzel kardeşim, ben, yanımdaki 3-5 isim daha ki herkes işinde gücünde, bir şeylerden feragat edip saatlerimizi bazen buradaki fixleri düzeltmeye ve sunucudaki binlerce sorunla uğraşmaya harcıyoruz. Birçok kişi bu işi gönüllü yapıyor ve elbette ki Vice'dan gelir alan birileri de var bunu inkar edemeyiz, zaten işin döngüsü burada. Ama emin olun arkadaşlar, aşağıdaki gibi düşünüyorsanız bizim elimizi rahatlatırsınız. Aylardır Vice Online'ı hazırlıyoruz görüyorsunuzdur, belki bu proje 3 ay önce bitecekken SAMP'a da vakit ayırmamız gerektiği için şu an Haziran sonuna yetiştirme aşamasındayız çünkü iki tarafa da vakit öldürmemiz gerekiyor.

Yani oyuncular olarak bu tarz bir kafaya giriliyorsa toplanıp oynamayı bırakabilirsiniz, gerçekten işimize gelir. Ben şu anda 50'den fazla ekip üyesinin 7/24 rapor, soru, ticket, reklam, tanıtım, video, etkinlik, illegal, legal düzen sorunları, sorun çözme, hotline yaratma vb. gibi binlerce sorunla uğraşıp karşılığını aldığımızı en azından oyunculardan gelen takdir ve görüş olarak düşünmüyorum. 

Biz oyuncu dostu olduğumuzu göstermek için defalarca sistem getirdik, her fırsatta çekiliş yaptık, akşamları hiçbir sebep yokken Özel Skin, VP dağıtıyoruz. Bayramlarda bolca dağıtılıyor örneğin,
"VICE COIN" diye bir sistemi SAMP ve MTA üzerinde sadece biz yaptık ve başka sonradan yapan oldu mu bir fikrim yok. Sadece oyunda zaman geçirerek Marketten alabileceğin şeyleri sana bu sunucu getirdi ve kimse bu konuda tek bir "ABİ HARİKA SUNUCU SÜPER PARAYI DÜŞÜNSELER BUNU YAPMAZLARDI" demedi örneğin. Yani lütfen bazı şeyleri eleştirirken yeri geldiğinde de takdir etmesini bilin.

ViceCoin ile skin yenileme, çok skini olanların cuzi miktarda yenilemesini sağlama(3 skin parasına tamamı) gibi konularda zaten çözüm getirdiğimizi söylemiştik ama bazı yorumlar açıkçası okuyunca üzücü geldi ve sizlere böyle bir yorum yapma gereği duydum. Sadece şunu söyleyebilirim ki, nasıl vaktinde oynadığımız güzel sunucuların ardından bakıp anılarla mutlu oluyorsanız yakında Vice Roleplay'dan da benzer şekilde bahsedeceğiniz günler geldiğinde bu zamanları da iyi hatırlıyor olursunuz. Halen daha SAMP ve platformda rol yapan insanlar var diye çabalıyoruz kendimizden ekstralar vererek, lütfen biraz değer bilin : )

dün 5 tl verdiğiniz ekmeğe bugün 6 lira veriyorsanız eğer. aynı şekilde dün 100 lira verdiğiniz skine bugün 120 tl vermeniz normal bir şey. ekonomik şartlar bunu gerektiriyor ve çarkın bir şekilde dönmesi gerekiyor. ki ben vice roleplayın, yani samp sunucusunun muhtemelen 1 yıla kadar kapanacağını düşünüyorum. gidişat bunu gösteriyor.

belki hatırlarsınız 2021 yazında silah yapmak için madencilik sistemi gelmişti. o dönem leveli yüksek olanlar, yetenek sıfırlama; leveli düşük olanlar, yetenek puanı satın almıştı. her yaz döneminde sıcak para, ekstra para getirilebilecek sistemler getiriliyor.

bu yazın mevzusu bu oldu. 40tl verip eski skinini iade et. eklettiğin skinlerin silinmesini istemiyorsan 2 ayda bir skin başı 10 tl ver. 10 tl sembolik değil, çoğunuzun en az 4-5 skini var.

benim 4 skinim var, hepsi 1 aydan fazladır mevcut. benim bugün 40, 2 ay sonra 40 vermem lazım. skinini iade etmek istesen de her skin için 40 vermen lazım. yaz geldi, okullar tatile girdi. aktif, leveli yüksek, gelişmiş bir karakterin var. skinler eklettin falan, yaz geliyor diye birçok oluşum açıldı. haliyle ödeyeceksin. şirketler, para kazanmak için açılır, eğlendirmek için değil.

arkadaşlarrrrrr arkadaşlarrrr....üstü kapalı anlattım, anlamadınız. veya ben anlatamadım.

daha dün sarı vip olanlar ve normal vip olanların, vip'likleri gitti. bugün de böyle bir sistem getirildi.

eğer sen skinlerin için örneğin 700-800 tl, 1500-2000tl harcadıysan, bu sefer skinlerin silinmesin diye 70-80-100 lira vereceksin. hatta istemeye, istemeye vereceksin. mecburen vereceksin, çünkü o kadar para verdin. silinmesini istemiyorsun. işte bugün manifesto seni buna mahkum bıraktı. manifesto, kimin kaç tane skini var, kim verir, kim vermez, kim gider, kim kalır hepsini biliyor. hepsinin hesabını, kitabını yapıyor.

şuna da eminim bu konuda şikayetçi olan herkes, skinleri silinmesin diye paraları verecek.

manifesto diyordu ya "ekonomiye şuna buna rağmen akp oy veriyorlarsa, düzenden memnundur."

ben de sana diyorum "her şeye rağmen oynuyorsan, o parayı ödüyorsan memnunsun demek."

şikayetçiyseniz, protesto etmek istiyorsanız bugün kimse girmesin oyuna. bugün bu sunucu 300 oyuncu değil, 50-60 oyuncu olsun. market alışverişleri yapma, hesabına para yükleme. şikayetçiyseniz hepiniz bırakın, tepkinizi gösterin. söylene, söylene o parayı ödemektense, küfür ederek marketten bir şeyler satın almaktansa, bırakın oyunu. duruş sergileyin. bunu topluca yapın. illegal birlikler, legal oyuncular karar alın. kimse girmesin oyuna. kaçı taneniz bunu yapabilecek? muhtemelen 1-2 kişi.

ayrıca süresiz bir şeye, süre kısıtlaması getirmek etik değil.

vice eğlence platformudur, doğru. ama vice vergi levhası olan, vergi ödeyen bir şirkettir.

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#75 - 02.06.2023 17:27

Saygı kuralları çerçevesinde bu konudan bu olayla ilgili görüş, öneri ve istek belirtmeye devam edebilirsiniz. Sizden gelen geri bildirimlerle 3 düzenleme yaptık duruma göre iyileştirmelere devam ederiz.

Kilit açık.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#76 - 02.06.2023 17:31
Az önce bir discord ticketi açtım ve yaşadığım sorunu buraya da yazmak istiyorum mümkünse bu hata düzeltilsin. Daha dün 60 lira ödeyip özel skin değişimiyle değiştirdiğim skin için yenilememi istiyor yenilemezsem skin haftaya gidecekmiş, 60 lira ödeyip tekrar 10 lira neden ödeyeyim ki? Ödediğim 60 liranın içinde o yenileme ücretide dahil olmalı zaten. @Manifesto
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#77 - 02.06.2023 17:32
Bazı insanlarda 10 tane skin var bunlar hepsini 10vp cok sizde haklısınız ama biz oyuncular bu skin hakkını para vererek alıyoruz gidipte cok düşük bir mevlada değil 110vp ye alıyorduk bu biraz saçma olmuş acıkcası bunun uzun zamandır kullanılmayan skinler silindikten sonra bu sistem düzelir diye umut ediyoruz.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#78 - 02.06.2023 17:33
Az önce bir discord ticketi açtım ve yaşadığım sorunu buraya da yazmak istiyorum mümkünse bu hata düzeltilsin. Daha dün 60 lira ödeyip özel skin değişimiyle değiştirdiğim skin için yenilememi istiyor yenilemezsem skin haftaya gidecekmiş, 60 lira ödeyip tekrar 10 lira neden ödeyeyim ki? Ödediğim 60 liranın içinde o yenileme ücretide dahil olmalı zaten. @Manifesto

Tüm skin değişimleri ve yeni skin alımlarına +2 ay ekleyeceğiz. Yani yeni skin aldığınızda ya da değişim yaptığınızda tekrar yenileme ücreti ödemeyeceksiniz. Var olan hataları kısa sürede düzelteceğiz.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#79 - 02.06.2023 17:35
Skinleri yenilemeden iade sistemi bakımdan önce gelmeli skinler silindikten sonra gelmesinin bir anlamı olmaz.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok