lol. Bu yorumu ve diğer arkadaşların yorumunu da tekrar okuyunca ufak bir fikir belirdi kafamda.
@Emreeeeeee de güzel şeyler yazmış,
@rainb0w da RTE olduğumuzdan bahsetmiş(RTE olsak gerçi bu yorumu gördüğümüz anda Rainbow'un banlanması gerekirdi ama,)
@Vivekax 'ın yazısı da dahil beğendiğim ve cevap vermek istediğim kişileri etiketledim. Aşağıya da karizmatik devrimci'nin mesajını alıntılayarak bıraktım isterseniz önce ona da göz atabilirsiniz.
Devrimci güzel bir noktaya değinmiş. Ancak AKP'yi beğenmeyip bizim yeni bir Türkiye Cumhuriyeti kurma şansımız yok. Eğer gözünüzde Vice Roleplay böyle bir ortamsa zaten bir anket açın ya da sunucuya girmeyin, biz de kilit vurup gidelim. Mesela kişisel soruyorsanız, şu an bu sunucuyu "BAKIM" diye kapatıp SONSUZA KADAR AÇMAZSAM - diğer sunucuların yaptığı gibi- ve hiçbirinizin emeğini zerre umursamadan ne düşüneceğinizi bile iplemeden, tüm sistemleri kapatsam buna kim ne diyebilecek? Bunu diğer sunucular yaptığında ne tepki verdiniz? Tek söylenen şey "ABİ EFSANE SUNUCUYDU YA KEŞKE GERİ GELSE"
Bak güzel kardeşim, ben, yanımdaki 3-5 isim daha ki herkes işinde gücünde, bir şeylerden feragat edip saatlerimizi bazen buradaki fixleri düzeltmeye ve sunucudaki binlerce sorunla uğraşmaya harcıyoruz. Birçok kişi bu işi gönüllü yapıyor ve elbette ki Vice'dan gelir alan birileri de var bunu inkar edemeyiz, zaten işin döngüsü burada. Ama emin olun arkadaşlar, aşağıdaki gibi düşünüyorsanız bizim elimizi rahatlatırsınız. Aylardır Vice Online'ı hazırlıyoruz görüyorsunuzdur, belki bu proje 3 ay önce bitecekken SAMP'a da vakit ayırmamız gerektiği için şu an Haziran sonuna yetiştirme aşamasındayız çünkü iki tarafa da vakit öldürmemiz gerekiyor.
Yani oyuncular olarak bu tarz bir kafaya giriliyorsa toplanıp oynamayı bırakabilirsiniz, gerçekten işimize gelir. Ben şu anda 50'den fazla ekip üyesinin 7/24 rapor, soru, ticket, reklam, tanıtım, video, etkinlik, illegal, legal düzen sorunları, sorun çözme, hotline yaratma vb. gibi binlerce sorunla uğraşıp karşılığını aldığımızı en azından oyunculardan gelen takdir ve görüş olarak düşünmüyorum.
Biz oyuncu dostu olduğumuzu göstermek için defalarca sistem getirdik, her fırsatta çekiliş yaptık, akşamları hiçbir sebep yokken Özel Skin, VP dağıtıyoruz. Bayramlarda bolca dağıtılıyor örneğin,
"VICE COIN" diye bir sistemi SAMP ve MTA üzerinde sadece biz yaptık ve başka sonradan yapan oldu mu bir fikrim yok. Sadece oyunda zaman geçirerek Marketten alabileceğin şeyleri sana bu sunucu getirdi ve kimse bu konuda tek bir "ABİ HARİKA SUNUCU SÜPER PARAYI DÜŞÜNSELER BUNU YAPMAZLARDI" demedi örneğin. Yani lütfen bazı şeyleri eleştirirken yeri geldiğinde de takdir etmesini bilin.
ViceCoin ile skin yenileme, çok skini olanların cuzi miktarda yenilemesini sağlama(3 skin parasına tamamı) gibi konularda zaten çözüm getirdiğimizi söylemiştik ama bazı yorumlar açıkçası okuyunca üzücü geldi ve sizlere böyle bir yorum yapma gereği duydum. Sadece şunu söyleyebilirim ki, nasıl vaktinde oynadığımız güzel sunucuların ardından bakıp anılarla mutlu oluyorsanız yakında Vice Roleplay'dan da benzer şekilde bahsedeceğiniz günler geldiğinde bu zamanları da iyi hatırlıyor olursunuz. Halen daha SAMP ve platformda rol yapan insanlar var diye çabalıyoruz kendimizden ekstralar vererek, lütfen biraz değer bilin : )
dün 5 tl verdiğiniz ekmeğe bugün 6 lira veriyorsanız eğer. aynı şekilde dün 100 lira verdiğiniz skine bugün 120 tl vermeniz normal bir şey. ekonomik şartlar bunu gerektiriyor ve çarkın bir şekilde dönmesi gerekiyor. ki ben vice roleplayın, yani samp sunucusunun muhtemelen 1 yıla kadar kapanacağını düşünüyorum. gidişat bunu gösteriyor.
belki hatırlarsınız 2021 yazında silah yapmak için madencilik sistemi gelmişti. o dönem leveli yüksek olanlar, yetenek sıfırlama; leveli düşük olanlar, yetenek puanı satın almıştı. her yaz döneminde sıcak para, ekstra para getirilebilecek sistemler getiriliyor.
bu yazın mevzusu bu oldu. 40tl verip eski skinini iade et. eklettiğin skinlerin silinmesini istemiyorsan 2 ayda bir skin başı 10 tl ver. 10 tl sembolik değil, çoğunuzun en az 4-5 skini var.
benim 4 skinim var, hepsi 1 aydan fazladır mevcut. benim bugün 40, 2 ay sonra 40 vermem lazım. skinini iade etmek istesen de her skin için 40 vermen lazım. yaz geldi, okullar tatile girdi. aktif, leveli yüksek, gelişmiş bir karakterin var. skinler eklettin falan, yaz geliyor diye birçok oluşum açıldı. haliyle ödeyeceksin. şirketler, para kazanmak için açılır, eğlendirmek için değil.
arkadaşlarrrrrr arkadaşlarrrr....üstü kapalı anlattım, anlamadınız. veya ben anlatamadım.
daha dün sarı vip olanlar ve normal vip olanların, vip'likleri gitti. bugün de böyle bir sistem getirildi.
eğer sen skinlerin için örneğin 700-800 tl, 1500-2000tl harcadıysan, bu sefer skinlerin silinmesin diye 70-80-100 lira vereceksin. hatta istemeye, istemeye vereceksin. mecburen vereceksin, çünkü o kadar para verdin. silinmesini istemiyorsun. işte bugün manifesto seni buna mahkum bıraktı. manifesto, kimin kaç tane skini var, kim verir, kim vermez, kim gider, kim kalır hepsini biliyor. hepsinin hesabını, kitabını yapıyor.
şuna da eminim bu konuda şikayetçi olan herkes, skinleri silinmesin diye paraları verecek.
manifesto diyordu ya "ekonomiye şuna buna rağmen akp oy veriyorlarsa, düzenden memnundur."
ben de sana diyorum "her şeye rağmen oynuyorsan, o parayı ödüyorsan memnunsun demek."
şikayetçiyseniz, protesto etmek istiyorsanız bugün kimse girmesin oyuna. bugün bu sunucu 300 oyuncu değil, 50-60 oyuncu olsun. market alışverişleri yapma, hesabına para yükleme. şikayetçiyseniz hepiniz bırakın, tepkinizi gösterin. söylene, söylene o parayı ödemektense, küfür ederek marketten bir şeyler satın almaktansa, bırakın oyunu. duruş sergileyin. bunu topluca yapın. illegal birlikler, legal oyuncular karar alın. kimse girmesin oyuna. kaçı taneniz bunu yapabilecek? muhtemelen 1-2 kişi.
ayrıca süresiz bir şeye, süre kısıtlaması getirmek etik değil.
vice eğlence platformudur, doğru. ama vice vergi levhası olan, vergi ödeyen bir şirkettir.