Konu: Terrel_Brown OOC Dolandırıcılık / Dolandırıcılık / Ortak Nezaket  (Okunma sayısı 242 defa)

#0 - 17.08.2021 21:39

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Terrel_Brown / @kemls1

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 17.08.2021 Saat 14:09 - 14:20

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
21-) SOYGUN, DOLANDIRICILIK VE GASP
Sunucu ve rol düzenini korumak için bu tarz rollere belirli kısıtlamalar, izinler getirilmiştir. Kuralları ve kısıtlamaları dikkatlice okuyun, aksi halde ceza aldığınız zaman yönetim tarafından hiç bir şekilde işlem yapılmaz.

Gasp: (inaktif) Gasp rolünü gerçekleştirmek için gasp eden kişi 5,  gasp edilen kişi 3 level olmalıdır. Gasp rolünü gerçekleştiren kişi karşı tarafın en fazla $3000 parasını alabilir. 2 saatte bir gasp rolü gerçekleştirebilirsiniz. Shoot-out, drive-by ve brawl rolleri sonrası gasp rolü yapılması yasaktır.
Bunun yanı sıra, uyuşturucu, silah ve materyal gasplarını yapmanız için 5 level olmanız gerekmekedir. Alacağınız uyuşturucu, silah ve materyallerin en fazla 1/3'ni alabilirsiniz. (Yerden silah almak bu kurala dahildir. Yerden farklı bir oyuncunun silahını alamazsınız. Tespit edildiğinde işleme tabii tutulursunuz.)

Soygun/Hırsızlık: Sunucuda soygun sistemi bulunmaktadır ama bu sistemden yararlanmak için(ev-işyeri); karakterinizin en az 5 level olması gerekmektedir. Hırsızlık rolleri yönetim ekibi kontrolünde, gerekirse Guest-RP ile yapılmaktadır.
Not: Soygun/Hırsızlık rolleri yapan kişilerin, rol sonrası en az 1 saat oyunda durmaları gerekmektedir. Soygun/hırsızlık rolü yapıp oyundan çıkan kişilere yönetim tarafından farklı yaptırımlar uygulanır.

Dolandırıcılık: Sunucu içerisinde IC dolandırıcılık belirli sınırlar içerisinde serbesttir. Rol dahilinde dolandırıcılık yapmanız için sizin karakteriniz en az 10 level, karşı taraf ise 5 level olmak zorundadır. Karşı tarafı en fazla $20.000 dolandırabilirsiniz. Ev, araba, eşya, iş yeri, silah dolandırıcılığı kesinlikle yasaktır.

OOC dolandırıcılık sunucu içerisinde yasaktır, hiç bir şekilde affedilemez.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

---------------------

1-) Ortak Nezaket
a) VC:RP Platformunda bulunan her oyuncunun genel ahlak kurallarına uyması ilk temel gereksinimdir. Karakter dışı durumlarda ve kanallarda, ( OOC Kanallar /b /pm vs. )  herhangi bir dine, dile, ırka, cinsiyete, yönelime ve düşünceye hakaret veyahut nefret içerikli söylemler kabul edilemez.

b) Sunucu içerisinde yer alan her bireyle olan iletişiminize özen göstermeniz gerekir. özellikle sizin oyun içi sorunlarınızı gidermek amacıyla iletişim kurmuş olan yetkili personellere veya karşınızda sorun yaşadığınız bir bireye karşı incitici, alaya alıcı veya küfür içeren bir iletişime Vice Platformu üzerinde izin verilmemektedir.

c) OOC kanallarda olan konuşmalarda ortak bir nezaket esastır. Hiçbir oyuncuya veya kişiye PM, /B gibi kanallardan ya da forum üzerinden spam/flood yapamaz, herhangi bir insan konuşmak istememesine rağmen buna zorlanamaz ve rahatsız edilemez. (spam/flood/rahatsız edici iletiler)

d) İçerisinde bulunduğunuz platformun eğlence amaçlı kurulduğunu unutmayın.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:
Öncelikle iyi forumlar dilerim. Şikayette bulunduğum Terrel_Brown isimli karakter onaylı hood bölgemize geldi, viceroll ve viceon silah malzemelerini sattığını söyledi. Para çektim, malzemeleri önden istedim ve vermeyince gerekli ekran görüntülerini alıp parayı verdim. Kişi onaylı hood bölgemizin içerisinde olduğundan dolayı yapacağı her il-legal hareket için FEAR RP kuralına uymak zorunda olduğundan herhangi bir IC dolandırıcılık rolüne bürünemez diye düşünüyorum. Kaldı ki, bürünmedi de zaten. Parayı alıp kaçmaya başladı, biraz ilerleyip oyundan çıkış yaptı. Birkaç dakika sonra tekrar oyuna girdi. "Sunucu içerisinde IC dolandırıcılık belirli sınırlar içerisinde serbesttir. Rol dahilinde dolandırıcılık yapmanız için sizin karakteriniz en az 10 level, karşı taraf ise 5 level olmak zorundadır. Karşı tarafı en fazla $20.000 dolandırabilirsiniz. Ev, araba, eşya, iş yeri, silah dolandırıcılığı kesinlikle yasaktır." Sunucumuzda karakterlerin birbirine silah satması gibi bir sistem artık olmadığından dolayı; silah malzemelerininin alım satımını yapabiliyoruz. Silah malzemeleri yukarıda alıntıladığım kuralın silah dolandırıcılığı kısmını kapsıyor. Karşı taraf IC bir rol desteğiyle olan dolandırıcılığı yapmıyor, parayı alıp kaçmayı tercih ediyor. Benim kendi görüşüm açısından attığı özel mesajlar ile birlikte OOC dolandırıcılık kuralını da çiğnemiş sayılıyor.

Diğer bir konuya gelecek olursak eğer; paylaştığım ekran görüntülerinden sonuncusu incelendiğinde gayet ılımlı yaklaştığım ve ortak nezaket kuralının fazlasıyla çiğnendiği görülüyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): 35.000$ paramın iade edilmesini, karşı tarafın ağır cezalandırılmasını rica ediyorum.

« Son Düzenleme: 18.08.2021 00:34 Fevzi »

#1 - 17.08.2021 21:47
Belirtilen şahıs sokakta gördüğü herkesin kulağına fısıldayıp $20.000 dolara maden sattığını söylüyordu anladığım kadarıyla gördüğü herkesi dolandırmaya çalışmış.

#2 - 19.08.2021 17:08
yalan söyleme ben araba ev için yardım istedim verdin sende dolandırıcı sensin bi kere

#3 - 19.08.2021 18:10
yalan söyleme ben araba ev için yardım istedim verdin sende dolandırıcı sensin bi kere

neden mi verdi otuz beş bin doları

#4 - 19.08.2021 18:53

Ekran görüntüleri üzerinde bütün kanıtlar mevcut. Geçerli bir savunman var ise eğer savunmanı yapmanı öneririm. Bu şekilde alacağın cezayı ağırlaştırıyorsun. Neden mi? Kurduğun cümle admin kandırmayı deneme cümlesi. Yetkili kararı bekleyebiliriz.

#5 - 21.08.2021 16:50
Bir kaç yerden şikayet almış, zaten kendini savunuş şekline bakarmısınız. Dolandırıcı.

#6 - 22.08.2021 13:33
Kişi yasaklanacak.