Konu: Roma Rosiella - VCPD rolünde quit  (Okunma sayısı 197 defa)

#0 - 07.08.2025 01:38

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @Elif  - Roma Rosiella

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @RusLaxx  - Jackie Cantrell

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 07/08/2025 01:15

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2. Ortak Nezaket

Herhangi bir OOC (karakter/oyun dışı) durumda diğerlerine karşı sakin ve saygılı olmanız beklenmektedir. OOC ayrımcılık, kutuplaşma ve bu durumları role yansıtma gibi eylemlere girişilmemelidir.

Ayrıca ortak nezaket, oyun ortamındaki karşılıklı saygıyı da belirtir. Yani diğer oyuncuların oyundan keyif almasını önleyecek her türlü hareketi gerçekleştirmekte ihlal olarak sayılacaktır.

Fikrine katılmıyor veya olumsuz düşünceniz varsa bile yetkililerin size yaptığı yönlendirmeleri takip etmelisiniz. Eğer bir yetkilinin hatalı karar verdiğini düşünüyorsanız yetkili şikayeti oluşturmalısınız. Ancak kişisel çıkar çatışmaları üzerinden yetkililere gereksiz suçlama yapılması kabul edilmez, bu durumu sürdürenler cezalandırılabilir.

Rolün her zaman devam ettiği unutulmamalı ve kural ihlali varsa bile o anda rol bölünmemelidir. Rolün bölünmesine bağlı olarak çıkacak tartışmalar da ortak nezaket kuralını ihlal edecektir. Rol bittikten sonra ihlal varsa forumdan oyuncu şikayeti oluşturmalı ve burada da ortak nezaket ilkelerini korumalısınız.
Örnekler
- /pm, /b gibi OOC kanallar üzerinden hakaret veya küfür etmek
- spam/flood yaparak iletişimi baltalamak
- yetkili kararlarına karşı çıkmak, fikrini diretmek
- kaza, vurulma, kaçırma gibi karakterinizi olumsuz etkileyen olaylarda kasıtlı olarak uyum sağlamamak veya rolü aksatmak
- OOC sorunları IC lehine kullanmak ve karşı tarafın rolünü etkilemek (Örneğin polis karakterin oyunu çökmesi üzerine olay yerinden kaçmış gibi davranmak, oyundan düşmüş kişinin aracını çalmak, vb.)
- Rolde AFK kalmak
- Hem sistemsel hem rolsel işleyişi olan bir yerde sistemi kullanıp rolsüz çıkmak (hastanede doktor varsa koşarak /tedaviol yazıp çıkmak, restoran/bar/cafe vb. yerlerde stoktaki ürünleri rolsüz satın almak, vb.)
- Hatalı emote kullanımı: Karşı tarafı OOC tahrik edecek şekilde /me /do gibi komutları kullanmak (/me salağa bakar. /do Çirkin adamdan rahatsız olmuştur. gibi)
- Oyundan çıkış yapmak: son rol etkileşiminden en az 15 dakika geçmeden oyundan çıkış yapılmamalıdır. Rolün diğer tarafıyla iletişime geçip bu konuda anlaşmak mümkündür. Polislerle ilgili rollerde bu kuralın ihlali halinde silahlarınız ve envanterinizdeki yasadışı eşyalarınız silinebilir.
- AFK bir oyuncuya karşı saldırı rolleri yapmak. Bu durum suistimal ediliyorsa rol sonrası şikayet açılmalıdır.
- Acıya, hasara duyarsız bir karakter canlandırmak

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Memura ateş açıldığı yönünde gelen çağrı üzerine bölgeye intikal ettik. Olay yerine vardığımızda, arkadaşların motosikletini gördüm ve takibe başladım. Aracı durdurduğum ve gerekli direktifleri verdiğim esnada, Roma Rosiella isimli karakter oyundan çıkış yaptı ve yaklaşık beş dakika boyunca tekrar giriş yapmadı. Yanında bulunan diğer karakterin üzerinde silah tespit ettik; bu nedenle, Roma Rosiella karakterinin üzerinde de silah bulunma ihtimali oldukça yüksek. Oyundan çıkış yapma sebebinin bu olduğu kanaatindeyim.
Eğer silahı bulunuyorsa, silahın sistemden silinmesini rica ediyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Hayır.

#1 - 07.08.2025 02:10
Şahitliğimi onaylıyorum, bir anda Q attı.

#2 - 07.08.2025 07:43
Günaydın, merhabalar. Rol esnasında elektriğim kesildiği için oyundan düştüm. Daha önce de organizasyon düzenlerken birkaç kez bu sıklıkta yaşadığım bir durum. Rolü idare eden çavuşa forum pmden ve rol esnasında kalan diğer arkadaşım Luna Bella'ya elektrik kesintisi yaşadığımı, geldiğinde dönebileceğimi söyledim. Maalesef uzun süre gelmediği için de yorgunluğum sebebiyle uyumak durumunda kaldım.

Bir gün sonrasında aynı role uyabileceğimi ve akşam tekrarlayabileceğimi de belirttim. Ancak şikayet açılmış, sorun değil. Keşke neden böyle oldu diye bir sormayı tercih etselerdi diyorum. Silahım da silinmesi gerekiyorsa silinebilir. Refuse rp yapma gibi bir adetim yoktur, rol yapınca saatlerce rol yapıyorum bazı zamanlar zaten.

Sadece dipnot olarak şunu belirtmek istiyorum. Luna ile rolde geziniyorduk polislerin olay yerinin çok uzakta olduğunu ansızın fark ettik, alınan videoda uzak bir mesafeden doğrudan üzerimize sürüp üst arama rolüne girmeleri, tehdit algılamaları da bence çok mantıklı bir rol değildi. O kısmı değil doğrudan arama kısmını videoya koymuşlar. Rol için kendilerine bir tehdit oluşturulmuyordu, sokak ortasında olay var diye çok hızlı ileri sürerek üst araması yapmak çok fazla realistik değil. Aranması olmayan, suç tehdidi oluşturmayan ve bölgede sadece şans eseri uzaktan denk gelen iki karaktere böyle bir rol uygulanmasını pek mantıklı bulmuyorum. Aksine çok gergin bir muamele ile karşılaştık hiçbir şey yapmamamıza rağmen.

Üstteki paragraf kişisel yorumum. Onun dışında gezinti rolü esnasında üst arama rolü mantıklı görülüyorsa, silahım silinebilir. Kişiler dilerlerse rol de tekrarlanabilir, ama akşam saatlerinde gelebilirim şu an işe gidiyorum. Başka bir savunmam yok.

#3 - 07.08.2025 10:39
Bahsettiğin video öncesi burası, sence böyle bir yeri uzaktan izlemen seni otomatik olarak şüpheli duruma düşürmez mi?  O:-)

https://streamable.com/xyxf77

#4 - 07.08.2025 11:31
Bahsettiğin video öncesi burası, sence böyle bir yeri uzaktan izlemen seni otomatik olarak şüpheli duruma düşürmez mi?  O:-)

https://streamable.com/xyxf77

Birkaç dakika öncesinde Vice sahilde sohbet ediyorduk, gerçekten öyle bi rol içerisinde değildik tamamen geziyorduk aslında motorla. Zaten sizi görünce çok uzaktan bu role dahil olmamak amaçlı uzaklaştık. Yani kendi adıma tamamen şans eseri diyebilirim. Sizi de suçlamıyorum sadece rolün ortasına bir anda düşünce garip geldi bu arada. Ne sergilediğiniz ne yaşanan rolle uzaktan yakından alakamız da yok. Yeni yapılan maplere bakmak için tünel yolunu kullanacaktım sonra bu şekilde gelişti. Dediğim gibi rol yapmaktan çekindiğim yok gelmedi elektriğim akşam saatlerinde aynı rolü tekrarlayabiliriz gelince isterseniz.  :manifdog

Ayrıca kaç yıldır illegal rol yapıyorum, freeway motoruyla olay takip edilmeyeceğini bilecek kadar en azından :D

#5 - 07.08.2025 13:41
Merhaba, şikayet sunulan kanıtlar ve oyuncunun savunmasıyla birlikte detaylı şekilde incelenmiştir. Rol esnasında yaşanan ani çıkışın gerekçesi olarak oyuncu tarafından elektrik kesintisi gösterilmiştir. Bu gibi teknik sorunlar zaman zaman yaşanabilir ancak tekrarlayan bağlantı problemleri veya elektrik kesintileri yaşayan oyuncuların rol esnasında sistemsel çıkışların doğuracağı sonuçlardan sorumlu olduğunu bilmeleri gerekir. Özellikle bir arama veya üstünde silah bulunması gibi ciddi bir RP sonucunun beklendiği durumlarda /q komutunu kullanarak veya aniden oyundan çıkarak rolü kesmek gerekçesi ne olursa olsun bağlantı kopartmak kapsamına girer ve bu durum suistimallere açık olduğu için titizlikle değerlendirilir. Şikayete konu olan oyuncunun çıkış sonrası polis oyunculara forum üzerinden bilgilendirme yaptığı ve rolün tekrarlanabileceğini beyan etmesi olumlu bir yaklaşımdır ancak bu türden rol bölünmeleri rol bütünlüğünü bozar ve karşı tarafın rolünü doğrudan etkiler. Ayrıca bu tip durumlarda tekrarlanabilir rol teklifine rağmen ilk olayın geçerliliği kaybolmaz çünkü rol gerçek zamanlı bir etkileşimdir ve o anda kesintiye uğratılmıştır. Elektriğinizde ya da sistemlerinizde problem bulunuyorsa, rol ortamından uzak durun ve /q komutunu kullanmayın. Roma_Rosiella isimli karakter VCPD Rolde /q kapsamında cezalandırılacak, üzerindeki Deagle model silahı silinecek.