Konu: Powergaming - Shouma Midoriya  (Okunma sayısı 68 defa)

#0 - 03.08.2025 03:32
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Shouma Midoriya @Praxity

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Jake Graysmith - Jeanne Chevalier

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 03/08/2025 - 03:03

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Arkadaş hırsızlık yaptığı gerekçesi ile tutuklanıyor ve kelepçeleniyor, ancak kelepçeli bir şekilde olmasına rağmen suya atlıyor ve yüzerek kaçmaya çalışıyor.  Kendisini suyun içerisinde iki defa plastik mermi ile vuruyorum ama aldırış etmeden yüzmeye devam ediyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://streamable.com/lrqk7u

Ek açıklamalar(varsa): Arkadaşın cezasına IC jail'inde eklenmesini ve öyle ceza almasını talep ediyorum.

#1 - 03.08.2025 12:40
@Praxity Savunmanızı gün içerisinde yapmanız gerekiyor.

#2 - 03.08.2025 16:56
Yaptığım Non-RP hareketin (kelepçeli şekilde denize atlamak ve plastik kelepçeyle etkisiz hale getirilmişken kaçmaya devam etmek) sunucu kurallarına aykırı olduğunun farkındayım ve bu durumdan dolayı özür diliyorum. Servera yeni başladım ve açık konuşmak gerekirse, daha önce oynadığım RP sunucusunda bu tür durumlara daha esnek yaklaşılırdı. Hatalı olduğumu kabul ediyorum ama tamamen kötü niyetli bir davranış değildi; eski alışkanlıklarım ve kurallara tam hâkim olmamamın sonucu olarak gelişti. Bu yaptıklarımın sonucunda IC (in-character) jail cezası almam gerektiğinin farkındayım ve cezamı da kabul ediyorum. Kuralları tekrar detaylı şekilde okuyacağım ve kurallara uyarak rol yapacağıma söz veriyorum. Anlayışınız için teşekkür ederim.

#3 - 04.08.2025 17:02
Karakterinizin kelepçeli şekilde denize atlaması ve su içerisinde etkisiz hale getirilmiş olmasına rağmen yüzerek kaçmaya çalışması, sunucumuzun roleplay kurallarına aykırıdır. Kelepçeli bir karakterin bu şekilde özgür hareket etmesi Powergaming kapsamına girer. Olay sonrası gösterdiğiniz anlayış ve hatanızı kabul etmeniz olumlu karşılanmıştır. Sunucu kurallarına hakim olunmaması bazı durumlarda tolere edilebilse de bu gibi temel rol kuralları tüm oyuncular tarafından bilinmeli ve uygulanmalıdır. Shouma Midoriya isimli karakter Powergaming kapsamında cezalandırılacak ve mevcut bölgede polisten başarıyla kaçmış gibi varsayılarak in game bir aranma kaydı oluşturulacak, rolün devamı bu kapsamda kendiliğinden sağlanacak. @Kovalanke @nwrasth @Praxity