Konu: Meta, Mixing, Birlik liderine karşı tutum.  (Okunma sayısı 332 defa)

#0 - 03.05.2022 22:49

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Valentino_Maximilano/ @OKN  I  Senedra_Turner/ @ogulcanbasak

Olaya dahil olan şahit karakter adı:  Terrance_Bown Keefe_Lane

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 3.04.2022-3.05.2022

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2-) METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

Oyun içerisinde /PM kanallarından ya da /B kanallarından yapılan bilgi paylaşımları, bir mal alıp satma, herhangi bir rol değeri taşıyan paylaşım ise /b ve /PM gibi kanallar OOC kanallar olduğu için kişi Metagaming kuralını ihlal eder, bu durumda yüksek bir cezaya tabii tutulabilir.

Araba içerisinde rol dışı konuşmalar (/aw) METAGAMING kapsamında değerlendirilir ve bu ihlali yapan kullancılar ağır cezalara maruz kalır.

Ev ve işyeri sisteminde ikon üstünde çıkan bilgilerden sadece kapı numarası ve kilit durumu role dökülebilir. Mülk sahibi, mülk değeri, işyeri ortağı gibi bilgilerin mülk sahibi ve IC olarak bu bilgilere erişebilen resmi kurumlar dışında rolde kullanımı yasaktır. Araç sisteminde de bu durum geçerlidir, araca binildiğinde görünen sistemsel araç bilgileri (Benzin, KM gibi gösterge bilgileri hariç) IC ruhsat sahibi ve araç bilgilerini sorgulayabilen kişiler dışında öğrenilemez.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.
1) LEGAL / İLLEGAL BİRLİK KURALLARI
10-) Hiçbir birlik liderine karşı utandırıcı, küçük düşürecek rol yapılamaz. (Yüzüne tükürmek, üzerine idrar boşaltmak, "ben şöyleyim, böyleyim" diye kendini aşağılatıcı şekilde zorla bağırmasını sağlamak ve tasma takmak gibi bir çok rol engeli vardır.)

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Selamlar olayı anlatıyorum, Dün gece bir soygun gerçekleştirdik, Keefe Acto ve Terrance karakteri ile (GLM PUB'ın karşısı,Hoodun içinde değil, arasında), maskelerimiz takılıydı, soygun yaparken Valentino karakteri hiçbir konuşma yapmadan illegal yasağı olduğı halde direk olarak silahına davrandı, sonrasında Keefe karakterini vurdu, ardından Terr' ve Acto karakteri silahlarını alıp, Keefe karakterini kurtarmaya gittiler, Keefe olay yerinde vurulduğu yerde duruyordu, ardından Keefe'yi evine bırakıp, onları aramaya başladık, sonrasında Jefferson'da karşılaşıp çatıştık, bu gece böyle bitti, hiçbirşekilde yüzümüzü görmediler, sonraki gün ise böyle bir rol gerçekleştirdiler. Meta ve Mixing döndüğünü söyleyebilirim ki mahallemizi bile bilmiyorken böyle bir anda gelip bu mahalle bizim gibi rollere girmeleri de ciddi anlamda çok saçma. R20 olduğumu bellirtiğim halde de saçma rollere giriştiler.(Terrance karakterinin aksesuar olarak maske takmaktaydı, belirttik, arkadaşın maske özelliğini satın almadı, rol dellenirse iki taraf içinde daha iyi olacak.)

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://cdn.discordapp.com/attachments/878727662942699581/971130194238767164/sa-mp-333.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/953035492880973824/971130672355897435/sa-mp-337.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/953035492880973824/971130807815127080/sa-mp-338.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/953035492880973824/971130935988867252/sa-mp-342.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/953035492880973824/971121021023293450/sa-mp-324.png

Ek açıklamalar(varsa):

« Son Düzenleme: 04.05.2022 13:18 IceSexe »

#1 - 04.05.2022 00:45
Şahitliğimi onaylıyorum.

OKN

*
v3 Oyuncusu Vice Summer 2024Roleplayer2022 Yılbaşında Oyundaydı
#2 - 04.05.2022 04:27
Şikayete baktığımda benimle ilgisi nedir çözemedim. Koyduğun kanıtların neresinde meta, mix veya birlik liderine karşı tutum sergilemişim anlayamadım.

#3 - 04.05.2022 13:14
Şikayete baktığımda benimle ilgisi nedir çözemedim. Koyduğun kanıtların neresinde meta, mix veya birlik liderine karşı tutum sergilemişim anlayamadım.
Meta anlattığım olay, mix ise Keefe Lane karakterini tanımadığınız halde, ve Grove'un üst caddesine olmasın rağmen sıkıp almanızda :) Bu saçma olayı da meta yaparak siz başlattınız, bu yüzden dolayı şikayeti sizin üzerinize açtım.

#4 - 04.05.2022 13:26
@BenJin Jin_Chiba adlı karaktere pm üzerinde şikayet açacağımı belirtim, kanıtım var dedi, o gelirse daha i yi olacaktır.

#5 - 04.05.2022 18:39
Şahitliğimi onaylıyorum

#6 - 05.05.2022 17:53

#7 - 05.05.2022 17:59

#8 - 05.05.2022 19:15
.

OKN

*
v3 Oyuncusu Vice Summer 2024Roleplayer2022 Yılbaşında Oyundaydı
#9 - 05.05.2022 21:11
Şikayete ve kanıtlara baktığımda anlamakta güçlük çektim. Yine de metagaming ve mix suçlamanız için genel savunmamı yapıyorum.

Hoodumdaki ve bana ait olan bir ev soyuluyordu, kapıya geldiğimde bir premier ve iki şahıs gördüm karşımda. Elinizde çuval vardı, "ne yapıyorsunuz?" diye sormamı beklemiyorsunuz herhalde. Tek başıma olduğum için direkt silahıma davrandım ve birinizi vurdum. Olayda bir maskeli karkateri vurdum, yüzünü görmedim. Kaçan karakterin maskesi yoktu, nametagını (yani yüzünü) görmüş oldum. Soygun anında Terrance karakteri, /do'dan yüzünde rag-kask vs. olduğunu belirtseydi yüzünü görmemiş gibi role devam ederdim.

Olay sonrasında eşgallerinizi Jin karakterine belirttim. Biri maskeli, iki kişinin soygun yaptığını ve sonrasında çatışmak için sokağa geldiklerini belirttim.
Terrance karakterinin yüzünü olay anında gördüm (dediğim gibi /do'dan maskeli olduğu belirtilmemişti.) ve Terrance karakterini daha önceden Grove-Ganton taraflarında gördüğümü Jin'e aktardım. Maskeli soyguncunun yüzünü görmedim fakat kırmızı tişört giyen bir siyahi olduğunu gördüm. Maskeli olmanız sizi tamamen görünmez yapmıyor arkadaşlar. Herhangi bir polis memuru da maskeli birini gördüğü zaten kıyafet eşgali bildirebilir, bu çok normal. Soygundan sonra da aynı kıyafetlerle takılmaya devam edip kendini ele vermişsin.