| |  | |
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Maria_Misalov @Sologuardare Olaya dahil olan şahit karakter adı: Sam_wats @NpoLS_ ve diğer Vann ness birlik üyeleri. Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SSler ve videolarda gözüküyor. |
İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Bir kaç ihlal var ayrı ayrı şikayet açmak ve yönetimi uğraştırmak istemedim. Alt başlıklar halinde açıklamalar yapılacak.
Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Arkadaşı saat 23.12 de vuruyorum ve yaralıya düşüyor. Bu burada kalsın.
1) Fear RP3.3. Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.
Örnekler:
- Kalabalık bir yerde veya sokağın ortasında silah çekmek
- Kendisine silah doğrulturken birden koşmaya başlamak veya silah çekmeye çalışmak
- Esir alınma, yaralı durumuna düşme, azınlıkta kalma gibi durumlarda korkusuzca davranmak
- Polis otoritesini tamamen yok saymak, silah doğrultulmasına rağmen polisin direktiflerine uymamak
1.1)Saat 23.45 sularında arkadaşı golden garajdan bir arkadaşın aldığını bilen Tom_Patel
@G_Han ile beraber Maria karakterini rehin almaya gidiyoruz. Ama arkadaş "Yo yo", "Gelmem ki bana ne" Gibi söylemlerde bulunuyor. Biz orada hem iki kişiyiz hem de zaten 30 dakika önce benim tarafımdan vurulmuşsun.
1.2)Arkadaşı yoğun uğraşlar sonucu kendi mekanımıza getiriyoruz. Karakteri yaralı ama hiç bir şey yokmuş sanki etrafında beş altı adet rakip çete üyesi yok da, İş yerindeki arkadaşıyla beş çayı içiyormuş gibi bir haller edalar.
1.2.1)
Altaki iki görselde arkadaşın dostları için her şeyi yapabileceğini açık bir şekilde korkusuzca belirtiyor.
1.2.2)
Altaki görselde dikkat edilmesi gereken nokta arkadaşın karşısındaki sokak serserisine "Bir kızı on kişi anca yakaladınız" söyleminde bulunuyor ve arkadaşımız korkusuzluğunu yine yine yeniden belli ediyor.
Bu başlık çerçevesince arkadaşın ck hakkını İFM den rica ediyoruz. rol esnasında da bir kaç adminimize ulaşmaya çalıştık ama o an müsait değilerdi demek ki. Böyle bir rol sergileyen şahış. Karakterinin ancak canını ortaya koyarak bu role girmelidir.
2)RK kural ihlali3.7. Yaralı rolleri: Sistemsel olarak baygın duruma düşen/düşürülen karakterler için yaralı rolü yapılması gerekmektedir. Yaralı durumuna düşme sebeplerine bağlı olarak oyuncular kanama vb. rollerini gerçekleştirmelidir.
Yaralanma durumlarına göre kanama, pansuman vb. rollerin azami süreleri aşağıdaki gibidir. Bu süreler; karakteri tekrar herhangi bir çatışmaya girebilecek düzeye getirmez, yalnızca yaraların sarılması gibi gerçeğe yakın rollerin yapılma süreleridir. Tekrar bir çatışmaya girmek için 8 saat beklemelisiniz. (Polisler için bu süre 4 saattir)
Arkadaş vurulmasının üstünden sekiz saat geçmeden benim bir grup ile çatıştığımı görüp hemen silahını alıyor ve silahını araçtan alıp çatışma rolüne dahil oluyor..
3) Rolde bağlntı koparmak.3.10. Refuse RP: Birlikler ya da oyuncular arası agresif rollerde, karşı tarafla etkileşim halindeyken role girmemek adına bağlantı koparmak ya da çıkış yapmak kabul edilmeyen davranışlar arasındadır. İhlalin gerçekleşmesi durumunda ceza olarak hapis işlemi, sık sık tekrarlanması durumunda ise yasaklama işlemi uygulanır. Rolden kaçmak için üçüncü parti yazılım ya da sistem açığı kullanılması durumunda 8.2. kuralı, kolluk kuvvetlerine karşı bu ihlal gerçekleştiğinde ise 13.3. ve alt maddeleri işleme alınır.
Arkadaş çatışma rolünden kaçmak için oyundan çıkış sağlıyor ve oyuna dönmüyor döndüyse bile hiç bir şekilde Sam_Wats
@NpoLS_ ile iletişeme geçmiyor.
Burada hemen bir alt başlık açmak isterim.
Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer. gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Arkadaş Sam karakterine hiç bir şekilde emote vermeden arabası ile gelip çarpıyor Ama tek çaresi quit atmaktan başka bir şey değil.
Sam arkadaşı dakikalarca oyunda bekliyor.
(Arada dakika bile diyemeyeceğimiz bir farkla alt karaktere geçmesi ile bazı sorularımızı doğuruyor.!!!!!Acaba neden?

)
Ek açıklamalar(varsa): Şikayette şuana kadar tüm eklediklerim sonucunda ancak düşük ıq sonucuna varabildim. Arkadaşın düşük ıq olduğunu "Düşünüyorum."
Şahitler: Vice RP oyuncuları.