Konu: Maria_Misalov/ Sologuardare-Fear RP/RK kural ihlali/ Rolde q/ Düşük ıq  (Okunma sayısı 239 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 05.08.2023 00:35

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Maria_Misalov @Sologuardare

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Sam_wats @NpoLS_  ve diğer Vann ness birlik üyeleri.

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SSler ve videolarda gözüküyor.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Bir kaç ihlal var ayrı ayrı şikayet açmak ve yönetimi uğraştırmak istemedim. Alt başlıklar halinde açıklamalar yapılacak.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:
Arkadaşı saat 23.12 de vuruyorum ve yaralıya düşüyor. Bu burada kalsın.
Spoiler: GösterGizle

1) Fear RP
Alıntı
3.3. Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.
Örnekler:
- Kalabalık bir yerde veya sokağın ortasında silah çekmek
- Kendisine silah doğrulturken birden koşmaya başlamak veya silah çekmeye çalışmak
- Esir alınma, yaralı durumuna düşme, azınlıkta kalma gibi durumlarda korkusuzca davranmak
- Polis otoritesini tamamen yok saymak, silah doğrultulmasına rağmen polisin direktiflerine uymamak

1.1)Saat 23.45 sularında arkadaşı golden garajdan bir arkadaşın aldığını bilen Tom_Patel @G_Han ile beraber Maria karakterini rehin almaya gidiyoruz. Ama arkadaş "Yo yo", "Gelmem ki bana ne" Gibi söylemlerde bulunuyor. Biz orada hem iki kişiyiz hem de zaten 30 dakika önce benim tarafımdan vurulmuşsun.

1.2)Arkadaşı yoğun uğraşlar sonucu kendi mekanımıza getiriyoruz. Karakteri yaralı ama hiç bir şey yokmuş sanki etrafında beş altı adet rakip çete üyesi yok da, İş yerindeki arkadaşıyla beş çayı içiyormuş gibi bir haller edalar.

1.2.1)
Altaki iki görselde arkadaşın dostları için her şeyi yapabileceğini açık bir şekilde korkusuzca belirtiyor.

1.2.2)
Altaki görselde dikkat edilmesi gereken nokta arkadaşın karşısındaki sokak serserisine "Bir kızı on kişi anca yakaladınız" söyleminde bulunuyor ve arkadaşımız korkusuzluğunu yine yine yeniden belli ediyor.

Bu başlık çerçevesince arkadaşın ck hakkını İFM den rica ediyoruz. rol esnasında da bir kaç adminimize ulaşmaya çalıştık ama o an müsait değilerdi demek ki. Böyle bir rol sergileyen şahış. Karakterinin ancak canını ortaya koyarak bu role girmelidir.

2)RK kural ihlali
Alıntı
3.7. Yaralı rolleri: Sistemsel olarak baygın duruma düşen/düşürülen karakterler için yaralı rolü yapılması gerekmektedir. Yaralı durumuna düşme sebeplerine bağlı olarak oyuncular kanama vb. rollerini gerçekleştirmelidir.

Yaralanma durumlarına göre kanama, pansuman vb. rollerin azami süreleri aşağıdaki gibidir. Bu süreler; karakteri tekrar herhangi bir çatışmaya girebilecek düzeye getirmez, yalnızca yaraların sarılması gibi gerçeğe yakın rollerin yapılma süreleridir. Tekrar bir çatışmaya girmek için 8 saat beklemelisiniz. (Polisler için bu süre 4 saattir)
Arkadaş  vurulmasının üstünden sekiz saat geçmeden benim bir grup ile çatıştığımı görüp hemen silahını alıyor ve silahını araçtan alıp çatışma rolüne dahil oluyor..

3) Rolde bağlntı koparmak.
Alıntı
3.10. Refuse RP: Birlikler ya da oyuncular arası agresif rollerde, karşı tarafla etkileşim halindeyken role girmemek adına bağlantı koparmak ya da çıkış yapmak kabul edilmeyen davranışlar arasındadır. İhlalin gerçekleşmesi durumunda ceza olarak hapis işlemi, sık sık tekrarlanması durumunda ise yasaklama işlemi uygulanır. Rolden kaçmak için üçüncü parti yazılım ya da sistem açığı kullanılması durumunda 8.2. kuralı, kolluk kuvvetlerine karşı bu ihlal gerçekleştiğinde ise  13.3. ve alt maddeleri işleme alınır.

Arkadaş çatışma  rolünden kaçmak için oyundan çıkış sağlıyor ve oyuna dönmüyor döndüyse bile hiç bir şekilde Sam_Wats @NpoLS_  ile iletişeme geçmiyor.

Burada hemen bir alt başlık açmak isterim.
Alıntı
Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Arkadaş Sam karakterine hiç bir şekilde emote vermeden arabası ile gelip çarpıyor  Ama tek çaresi quit atmaktan başka bir şey değil.

Sam arkadaşı dakikalarca oyunda bekliyor.

(Arada dakika bile diyemeyeceğimiz bir farkla alt karaktere geçmesi ile bazı sorularımızı doğuruyor.!!!!!Acaba neden????)

Ek açıklamalar(varsa): Şikayette şuana kadar tüm eklediklerim sonucunda ancak düşük ıq sonucuna varabildim. Arkadaşın düşük ıq olduğunu "Düşünüyorum."
Şahitler: Vice RP oyuncuları.

« Son Düzenleme: 05.08.2023 00:59 tr_ouz »

#1 - 05.08.2023 00:36
Şikayete EK-1 (3. konu ve Düşük ıq.)
  Arkadaşa karşı şüphemiz boş değilmiş Sam_Wats karakteri orada beklerken bizim kendince akıllı arkadaşımız alt karakterine girip etrafı kontrol ediyor.

#2 - 05.08.2023 00:45
Evettttttttt, sanırım kasparovun VANN NESS adına açtığı şikayetlerin altına şunu not olarak eklemiştim.. "Emotelerimi sizin üzerinizde deneyeceğim." Lafını boş bir şekilde atmamıştım, onu kime söylediğimi kendisi çok iyi biliyor.. Çok da ekstra bir şey yazmama gerek yok arkadaşın neler yaptığını sslerden kolayca anlayabilirsiniz.

Şahitliğimi sonuna kadar onaylıyorum..

Arkadaşın bir daha böyle rol hataları yapmaması için en caydırıcı cezalar verilmesini talep ediyorum, iyi forumlar..

#3 - 05.08.2023 01:47
1. Şikayet : Sslerde hiç bir şekilde agresif rol yapmıyorum sorguya çektiler beni bende sorulan sorulara cevap veriyorum ne rolsel olarak atarlanma var nede karakterde özgüven patlaması var.
2.Şikayet: Emotelerde sadece kafasına ayağımla bastırdığım görülüyor ve araçtan silah aldığım ona sıktığıma dair hiç bir şekilde ortada kanıt yok.
3.Şikayet Oyuna yeni girdim araçlarım spamlı mı diye bakmak için geri çıkıcaktım girdiğim an karşıdaki arkadaş gelip sıkmaya başladı  tamamen arkadaşlar gun rp yapıyorlar daha sonrasında aracıma bindim gateyi açmaya gate açılmadı ters taraftan çıkmak isterken arkadaş üstüme koştu kendi kendine bana çarptı aşağı düştü bende sonrasında aracı gatein oraya park edip gateden tırmanıp kaçtım oyundan çıktım daha sonrasında yan karakterime sosyal rp yapmak için geçip takıldım bir kere olsun kasparov bölgesine uğramadım kanıtlarıda yok araç kiralayıp garajlarda takıldım ve garajlarda takıldığım şahitlerde bulunmaktadır ne mixing yaptım yan karaterle nede ortalığı gözetledim.
Ve son olarak da bana düşük ıq diye laf eden arkadaşlara şunu söylemek istiyorum buraya rol yapmaya giriyoruz eğlenmeye  tamamen oyunu gun rp ye çevirdiniz ne rol zevkimiz kaldı ne başka birşey bu arkadaşların birliği kapansa emin olun oyun rahatlar eğlenmek için oynadığımız oyunda bile discord üzerinden kudurup küfür ediyorlar bu kadar kendinizi küçük duruma düşürücek rezil adamlarsınız.

Bir kaç ss de ben atmak istiyorum.

Telefonumu alıp kanalizasyona atıyorlar ve yirmi dakika sonra numaralara bakmak istiyorlar rolsel olarak kanalizasyon koyu renktedir ve her zaman akıntı halindedir bu arkadaşlar 20 dakika sonra telefonu koyu suda buluyorlar bu arkadaşlar mı rol yapmasını biliyor? Çok Yüksek IQ?
https://dosya.co/2l49zlxvkvap/image.png.html

Beni yakaladıklarında sudan almak istiyorlar ben buna kesinlikle itiraz etmiyorum onların elindeyim ama arkadaş 10 metre uzaklıktan beni sudan alıyor galiba kolları çok uzun YÜKSEK IQ VANN NESS

https://dosya.co/cy1zysxyk3zi/image.png.html

Aynı şeyi bir kaç dakika sonra diğeride yapıyor gerçekten rol bilgileri çok güzel.

Son olarak da arkadaş rklısın diyip diyip duruyor ama öyle birşey yok arkadaş hep aracıma sıktığı için yaralı olmadım  ss de görebilirsiniz arkadaşa attığı ss de sıksaydım hiç bir şey olmazdı. (2.ss için)

https://dosya.co/jju01h76068q/image.png.html

#4 - 05.08.2023 02:00
Kasparov hooduna gelip baktığımda ordaydın, daha sonrasında huntley alıp geldim aradan 5 dakika geçmesine rağmen, hala oyundaydın oyuna girip çıkmak mı? Oyunda uzun zamandır vardın dostum... Her neyse, sana vortexcan çatışmaya girerseniz q atın falan mı diyor? Bu nasıl bir savunma adminleri kandırma dostum, kime özeniyorsun böyle? Açıkcası yaptığı savunma gereksiz saçma, sana yaptığın rol hatalarını söylerken bize siz gun rpcisiniz yanıtını veriyor bunu r20 de söylüyordu sonucunda bugün hepsi düştü ve düşmeye devam edicekler, Gun rp ci olduğumuzu düşünüyorsan forumdan Vann Ness birliğine girip sslerimizi kontrol edebilirsin, lütfen daha düzgün şikayetle gelmeni istiyorum.
Yaptığın savunmanı tekrar tekrar oku çünkü savunmadan ziyade bana nasıl rol yapacağımı falan söylüyorsun, komik bir durum.

Ek olarak; Şunu da açık açık söyle, q atıp alt karaktere geçtim Sam karakterini gördüğüm için gidip alt karakterde oynamaya devam ettim.. Bu cümleyi kurarsan adminleri uğraştırmadan çözüm yolunu bulmuş oluruz.  ;)

#5 - 05.08.2023 02:14
Alıntı
Bir kaç ss de ben atmak istiyorum.

Telefonumu alıp kanalizasyona atıyorlar ve yirmi dakika sonra numaralara bakmak istiyorlar rolsel olarak kanalizasyon koyu renktedir ve her zaman akıntı halindedir bu arkadaşlar 20 dakika sonra telefonu koyu suda buluyorlar bu arkadaşlar mı rol yapmasını biliyor? Çok Yüksek IQ?
https://dosya.co/2l49zlxvkvap/image.png.html

Beni yakaladıklarında sudan almak istiyorlar ben buna kesinlikle itiraz etmiyorum onların elindeyim ama arkadaş 10 metre uzaklıktan beni sudan alıyor galiba kolları çok uzun YÜKSEK IQ VANN NESS

Aynı şeyi bir kaç dakika sonra diğeride yapıyor gerçekten rol bilgileri çok güzel.

Son olarak da arkadaş rklısın diyip diyip duruyor ama öyle birşey yok arkadaş hep aracıma sıktığı için yaralı olmadım  ss de görebilirsiniz arkadaşa attığı ss de sıksaydım hiç bir şey olmazdı. (2.ss için)

https://dosya.co/jju01h76068q/image.png.html
Sen harbi harbi salak bir adamsın sana burada oturup fizik dersi vermek isterdim ama bunu parayla yapıyorum. Özel ders almak istersen ara. Ya yok abi bir cahil eksilir ülkeden. Bunu neden yaptığımı da en son bir kıssa ile  anlatırım.

Bak orada gördüğün vida var ya senin roldeki telefonun gibi demirden ve suyun yoğunluğundan daha yüksek. (Yoğunluk= Kütle/hacim) O yüzden suda batııyor. Sürtünme kuvetini de anlatıyım sana. Telefonun ağırlığı ve zeminin sürtünme katsayısı ile doğru olantılı bir şeydir. Burada suyun metala uyguladığı çok az kaldırma kuveti de var. Sonuç olarak lağım dediğin yer şiddetli bir akıntısı olan bir yer değildir zaten öyle olsa dibinde pislik birikmez orası da lağım olmazdı. Yani senin telefon için ağlamanı bu şekilde açıklıyorum. Diğer olaylarla ilgil sorunun varsa şikayet aç. Burada boş tatava yapma.

Alıntı
1. Şikayet : Sslerde hiç bir şekilde agresif rol yapmıyorum sorguya çektiler beni bende sorulan sorulara cevap veriyorum ne rolsel olarak atarlanma var nede karakterde özgüven patlaması var.

Senin o özgüven patlaması dediğin şeye FearRP ihlali deniyor. Sunucu kurallarını oku diye buraya bırakıyorum. https://www.vice-rp.com/forum/index.php?board=15.0
Sen orada 6-7 kişinin içinde 30 dakika önce yaralanıpta siz daha on kişi bir kızı ancak yakalanıyorsunuz diye bir şey dersen seni öldürürler.

Alıntı
2.Şikayet: Emotelerde sadece kafasına ayağımla bastırdığım görülüyor ve araçtan silah aldığım ona sıktığıma dair hiç bir şekilde ortada kanıt yok.
Arabadan silah alman. Yaralı bir şekilde o silahı tutman. Oradaki çatışma alanından uzaklaşmaman tamamen YKİ. Sen şimdi anlamazsın. (Yaralı kural ihlali.)

Alıntı
3.Şikayet Oyuna yeni girdim araçlarım spamlı mı diye bakmak için geri çıkıcaktım girdiğim an karşıdaki arkadaş gelip sıkmaya başladı  tamamen arkadaşlar gun rp yapıyorlar daha sonrasında aracıma bindim gateyi açmaya gate açılmadı ters taraftan çıkmak isterken arkadaş üstüme koştu kendi kendine bana çarptı aşağı düştü bende sonrasında aracı gatein oraya park edip gateden tırmanıp kaçtım oyundan çıktım daha sonrasında yan karakterime sosyal rp yapmak için geçip takıldım bir kere olsun kasparov bölgesine uğramadım kanıtlarıda yok araç kiralayıp garajlarda takıldım ve garajlarda takıldığım şahitlerde bulunmaktadır ne mixing yaptım yan karaterle nede ortalığı gözetledim.
Ve son olarak da bana düşük ıq diye laf eden arkadaşlara şunu söylemek istiyorum buraya rol yapmaya giriyoruz eğlenmeye  tamamen oyunu gun rp ye çevirdiniz ne rol zevkimiz kaldı ne başka birşey bu arkadaşların birliği kapansa emin olun oyun rahatlar eğlenmek için oynadığımız oyunda bile discord üzerinden kudurup küfür ediyorlar bu kadar kendinizi küçük duruma düşürücek rezil adamlarsınız.

Orada  sana ateş edildiği belli bu bir. Adam araca yürüyerek çarpsa geri tepmez bu iki. Yönetimi kandırmaya o zekayla da kalkışma bu üç.

Kıssa: Bir gün bir adam sahilde yürüyüşe gider adamın biri kıyıya vuran deniz yıldızlarını tek tek denize atıyormuş. Bunu gören adam demiş ki "Sen kafayı mı yedin on binlercesi var hangisini kurtaracaksın." Adam eline bir deniz yıldızı almış denize atmış ve cevap vermiş. "Bu bir boka yaramayan deniz yıldızı kurtuldu."
Belki sende biraz bir şeyler öğrenirsin diye sana fizik bilgisi.

Alıntı

Bunu ss ile belli edemezsin. Tom onu yakından vermiş sonra gitmiş olabilir. Yazıp yanına gelmiş olabilir. Sen Yo yo gelmem ki bana ne bana ne vurulmadım ki ben yo yo.  Diye rol yapabilirdin. Alışkınsın.
« Son Düzenleme: 05.08.2023 02:34 tr_ouz »

#6 - 05.08.2023 02:19
Pardon eklemeyi unuttum, "arkadaş üstüme koştu kendi kendine bana çarptı aşağı düştü bende sonrasında aracı gatein oraya park edip gateden tırmanıp kaçtım oyundan çıktım."  ::) ::) ::) ::) Oturdum o kadar çok gülüyorum ki, gece gece beni keyiflendirdin.. vortexcan'dan daha komik birisini bulduk şaka gibi olay. Dostum, sana gelip nasıl kendim arabaya çarpabilirim? Arabayı geri alıp bana çarptığın zaten gözüküyor, eğer adminler daha fazla kanıt isterse daima atarım. Bu arada kendin söylemişsin, gatenin üzerinden atlayıp quitledim sonra alt karaktere geçtim auvuavuauvuvua yapmışsın yani başka bir şey değil, açık açık arkadaş q çektiğini söylüyor, lütfen bu dediğini de kanıt olarak alalım. Alt karakterinle de gaten üzerinden atladığını ss atabilirim. Sanırım yine diyeceğim çık açık açık yaptığın kural ihlalini adminlere söyle aa pardon zaten söylemişsin. İyi forumlar.

İlk sıktığım yer;

Araçla nereye böyle, yolculuk falan demi? Doğru ya sen oyuna öylesine girip direkt çıkacaktın. Bir anda gate açamayınca ordan oraya arabayı ne güzel çarpıyorsun, arada bana da denk geliyor ona keşke dikkat etseydin.
« Son Düzenleme: 05.08.2023 02:22 NpoLS_ »

#7 - 05.08.2023 02:25
Alıntı

Yönetimi ardı ardına kandırmaya çalışıp insanları küçümsemeyi bırak. Onu yapabilecek kapasitede değilsin. Hadi iyi roller ne kadar iyi yapabilirsen artık.

#8 - 05.08.2023 02:28
Dostum ben yaptıklarımı söylerim doğru dürüst bir şekilde yalanım yok aracı bırakıp kaçtım çıktım diğer karakterime geçtim ha fizik olayınada gelirsek emin ol o konuda her şekilde ben haklıyım.:)  Ve araç olayına gelirsek kendin ben geri geri giderken üstüme geldin.

#9 - 05.08.2023 02:34
Dostum ben yaptıklarımı söylerim doğru dürüst bir şekilde yalanım yok aracı bırakıp kaçtım çıktım diğer karakterime geçtim ha fizik olayınada gelirsek emin ol o konuda her şekilde ben haklıyım.:)  Ve araç olayına gelirsek kendin ben geri geri giderken üstüme geldin.

Tellerin yakınında duruyorum fark edersen uzak bir mesafe var ordan gelmeme rağmen bunu yaptın, bilerek yapıp zaman kazanıp quit atıcaktın güzel taktik beğendim.. Bundan sonrası admin arkadaşlarda onların üstüne laf söyleyemeyiz, en azından quit attığını söyledin bu da iyi bir şeydir.