Konu: [23.04.2022 Cesar_Enrique] VCPD'ye karşı kurallar.  (Okunma sayısı 121 defa)

#0 - 23.04.2022 18:42

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Cesar_Enrique @Cross

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 23.04.2022 00:19

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
VCPD'ye karşı yapacağınız rollerde NON-RP'ye girmemelisiniz ve bu konuda tüm sorumluluğu kabul etmelisiniz.
VCPD tarafından kurulan kontrol noktalarına uymadan bölgeden geçmek.
VCPD, agresif takipteyken takibe katılmaya çalışmak veya takipteki aracı kurtarmaya çalışmak.
Polis araçları tarafından kutuya alındığınızda araçlara çarparak veya gaz ve fren tuşuna aynı anda basarak kaçmaya çalışmak.
VCPD, bir bölgeye barikatlar kurduğu sırada bu barikatları kırmaya çalışmak ve barikatları  hiçe sayıp kaldırımdan arabayla geçmek.
VCPD ekipleri size silah doğrulttuğunda FEAR-RP yapmayarak olağan dışı roller sergilemek.
VCPD ekiplerinin kapattığı bir yola zorla girmek.
SWAT veya benzeri özel görevlendirme rollerindeki memurların yanına giderek olağan bir olaymış gibi onlarla rol yapmak.
VCPD'ye ait bölge ve bürolara saldırı düzenlemek.
VCPD'ye ait bürolarda VCPD üyelerine, bir başkasına saldırmak, illegal roller yapmak, küfürler etmek. (Bir büronun içinde VCPD üyelerinin sizden çok daha üstün konumda olduğunu unutmayın.)
VCPD ile girdiğiniz rollerde aleyhinize gelişen durumlarda (silahlı çatışma, direnme gösterme, kaçma), sunucudan 15 dakika boyunca çıkış sağlayamazsınız.

VCPD ile girdiğiniz rollerden sizler sorumlusunuz. Bir polise karşı FEAR-RP yapmanız gerektiğini ve onların yeri geldiği zamanlarda sizden daha üstün olabileceğini hatta yanlış bir hareketinizde elindeki silahla sizi öldürebileceğini unutmayın.

Polise Karşı Korku Rolleri
Departman sınırlarında (ekip aracı dahil) sivil-illegal-legal karakterlerin polise karşı FEAR-RP zorunluluğu bulunur. Kişiler polise itiraz edebilir, hakkını arayabilir, direnebilir lakin bir memurun müdahalesiyle (herhangi bir sert sözlü müdahale, fiziksel müdahale, taser, cop vs.) kaldığı andan itibaren memurlara karşı korku rolü yapmak zorundadır. Departman içerisinde, ekip aracında ya da sokakta azınlıkta olan kişilerin polise karşı FEAR-RP durumu bulunur. Her oyuncu/karakter, departman ile olan etkileşimindeki rollerinden kendi sorumludur. Departman içerisinde tutuklanmış olmasına, üzerinde kanun ve hapise girme gibi baskılar olmasına rağmen ofansif tavırlar sergileyen, korkusuz roller yapan kişiler FearRP kapsamında rolsel hapis sürelerine ek cezaya tabii tutulur.

CEZASI: Yönetici insityatifine bağlı olarak OOC hapis. Fear-RP olayları için OOC hapis veya CK. Eğer bir birlik üyesi/üyeleri bu durumları gerçekleştiriyorsa birliğin onay sürecini etkiler. Devamlılığı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: VCPD sınırlarında bulanan kodeslerde küfürler savuruyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): N/A

#1 - 23.04.2022 19:41
Alıntı
Polise Karşı Korku Rolleri
Departman sınırlarında (ekip aracı dahil) sivil-illegal-legal karakterlerin polise karşı FEAR-RP zorunluluğu bulunur. Kişiler polise itiraz edebilir, hakkını arayabilir, direnebilir lakin bir memurun müdahalesiyle (herhangi bir sert sözlü müdahale, fiziksel müdahale, taser, cop vs.) kaldığı andan itibaren memurlara karşı korku rolü yapmak zorundadır. Departman içerisinde, ekip aracında ya da sokakta azınlıkta olan kişilerin polise karşı FEAR-RP durumu bulunur. Her oyuncu/karakter, departman ile olan etkileşimindeki rollerinden kendi sorumludur. Departman içerisinde tutuklanmış olmasına, üzerinde kanun ve hapise girme gibi baskılar olmasına rağmen ofansif tavırlar sergileyen, korkusuz roller yapan kişiler FearRP kapsamında rolsel hapis sürelerine ek cezaya tabii tutulur.
Merhabalar, Spike karakterinin liderliğini yaptığı çete çökme aşamasına geldi ve neredeyse tüm çete üyeleri tutuklandı. Oluşumun tüm silahları neredeyse gitti ve ucu belli olmayan bir yola girdiler.
Spike'ın bu durumda polis karakterlere sinirli olması epey normal. Sokağı çökme aşamasına gelen bir çete liderinin agresifliğini kuralları göz önünde bulundurarak en iyi şekilde sergilemeye çalıştım. Yukarıda alıntıladığım kuralda görüldüğü üzere fiziksel veya sözel müdahalede bulunulması durumunda Fear RP yapılmasının zorunlu olduğu söyleniyor. Karakterlere biber gazı müdahalesinde bulunuldu ve bundan sonra sakinleştiler.
Orada tek küfür eden karakter benimki değildi, eminim ilk defa da karşılaşmıyorsunuzdur bu tarz durumlarla. Hiç legal rol yapmamama rağmen ben bile departman içerisinde eli silahlı polise kelepçeli halde saldıran oyuncuları bile gördüm. Lakin polise küfür edildiği için şikayet açanı ilk defa görüyorum.

Size karşı şefkatli ve oldukça sakin bir rol de sergileyebilirdim, yaşananlara OOC sinirlenmedim, olması gerekiyordu zaten lakin size karşı sakin yaklaşsam bu epey absürt olurdu.

Yukarıda anlattığım gibi, kurallarda müdahale sonrası Fear RP yapılması gerektiği yazıyor ve ben müdahale sonrası Fear RP uyguladım. Kodeslerde bir polise saldırma, tükürme gibi roller gerçekleştirmedim. Spike karakteri doğal olarak VCPD'e sinirliydi ve böyle tepki verdi. İyi forumlar.

#2 - 23.04.2022 21:01
Selamlar,

Rolde ne yaşarsanız yaşayın PD binası içerisinde polislere karşı korku rolü sergilemek zorundasınız. Hakkınızı aramak için polislerle konuşmanızda bir sorun yok fakat küfür edemezsiniz. Polisler, PD binası içerisinde sizden daha üstün bir konumdalar. Savunmanızda polis sizi uyardıktan sonra devam etmediğinizi söylemişsiniz, gönderilen 2. ekran görüntüsünde polis uyarmasına rağmen küfür ettiğiniz görülüyor. Bu sebeple karakter VCPD'ye karşı kurallar kapsamında ceza alacak.