Konu: [20.6.2022 Mounche Tordio] DM Fear-RP Ortak Nezaket  (Okunma sayısı 197 defa)

#0 - 20.06.2022 13:52

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Mounche_Tordio @Lhansent

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @BurakYalım

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 20.6.2022 13:28

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Spoiler: GösterGizle
5. Deathmatching

Bir karakteri sebepsiz veya yetersiz sebeple öldürmektir. Bunun yanında diğerlerini agresif hareketlere yönlendirecek şekilde basit olaylardan kışkırtma yapmak da aynı şekilde bu kuralı ihlal eder.

Bir kişiye araçla çarpma yeterli bir emote verilmeden yapılmamalıdır. Aynı şekilde araçla kişinin üstünde bekleyerek canını bitirip düşürmeye de izin verilmemektedir.
- /me adamı ezer.  gibi bir yetersiz bir emote ile yapılan hareket ihlal olarak değerlendirir.
Örnekler
- Trafik kazası sonucu kavga çıkarmak veya ateş açmak
- Küfürleşme, tartışma, saygısızlık gibi iletişimle alakalı bir olaydan birisini anında vurmak
- Birisi size saldırsın diye sürekli sataşmak, provoke etmek
- Bir MC (motor kulübü) ile olan bir savaşta tanımadığınız birisini bölgeden motorla geçiyor diye vurmak
- Herhangi bir bölge saldırısında olayla alakalı alakasız herkese ateş açmak

3.3. Fear RP: Normalde korku gerektiren durumlarda gerçekçi bir şekilde korku rolü (Fear RP) yapılmalıdır.
Örnekler:
- Kalabalık bir yerde veya sokağın ortasında silah çekmek
- Kendisine silah doğrulturken birden koşmaya başlamak veya silah çekmeye çalışmak
- Esir alınma, yaralı durumuna düşme, azınlıkta kalma gibi durumlarda korkusuzca davranmak
- Polis otoritesini tamamen yok saymak, silah doğrultulmasına rağmen polisin direktiflerine uymamak

2. Ortak Nezaket

Herhangi bir OOC (karakter/oyun dışı) durumda diğerlerine karşı sakin ve saygılı olmanız beklenmektedir. OOC ayrımcılık, kutuplaşma ve bu durumları role yansıtma gibi eylemlere girişilmemelidir.

Ayrıca ortak nezaket, oyun ortamındaki karşılıklı saygıyı da belirtir. Yani diğer oyuncuların oyundan keyif almasını önleyecek her türlü hareketi gerçekleştirmekte ihlal olarak sayılacaktır.

Fikrine katılmıyor veya olumsuz düşünceniz varsa bile yetkililerin size yaptığı yönlendirmeleri takip etmelisiniz. Eğer bir yetkilinin hatalı karar verdiğini düşünüyorsanız yetkili şikayeti oluşturmalısınız. Ancak kişisel çıkar çatışmaları üzerinden yetkililere gereksiz suçlama yapılması kabul edilmez, bu durumu sürdürenler cezalandırılabilir.

Rolün her zaman devam ettiği unutulmamalı ve kural ihlali varsa bile o anda rol bölünmemelidir. Rolün bölünmesine bağlı olarak çıkacak tartışmalar da ortak nezaket kuralını ihlal edecektir. Rol bittikten sonra ihlal varsa forumdan oyuncu şikayeti oluşturmalı ve burada da ortak nezaket ilkelerini korumalısınız.
Örnekler
- /pm, /b gibi OOC kanallar üzerinden hakaret veya küfür etmek
- spam/flood yaparak iletişimi baltalamak
- yetkili kararlarına karşı çıkmak, fikrini diretmek
- kaza, vurulma, kaçırma gibi karakterinizi olumsuz etkileyen olaylarda kasıtlı olarak uyum sağlamamak veya rolü aksatmak
- OOC sorunları IC lehine kullanmak ve karşı tarafın rolünü etkilemek (Örneğin polis karakterin oyunu çökmesi üzerine olay yerinden kaçmış gibi davranmak, oyundan düşmüş kişinin aracını çalmak, vb.)
- Rolde AFK kalmak
- Hem sistemsel hem rolsel işleyişi olan bir yerde sistemi kullanıp rolsüz çıkmak (hastanede doktor varsa koşarak /tedaviol yazıp çıkmak, restoran/bar/cafe vb. yerlerde stoktaki ürünleri rolsüz satın almak, vb.)
- Hatalı emote kullanımı: Karşı tarafı OOC tahrik edecek şekilde /me /do gibi komutları kullanmak (/me salağa bakar. /do Çirkin adamdan rahatsız olmuştur. gibi)
- Oyundan çıkış yapmak: son rol etkileşiminden en az 15 dakika geçmeden oyundan çıkış yapılmamalıdır. Rolün diğer tarafıyla iletişime geçip bu konuda anlaşmak mümkündür. Polislerle ilgili rollerde bu kuralın ihlali halinde silahlarınız ve envanterinizdeki yasadışı eşyalarınız silinebilir.
- AFK bir oyuncuya karşı saldırı rolleri yapmak. Bu durum suistimal ediliyorsa rol sonrası şikayet açılmalıdır.
- Acıya, hasara duyarsız bir karakter canlandırmak

16. Sürekli Roleplay

- Sunucu içerisinde toplu alanlarda, diğer oyuncuların veya adminlerin gözleyebileceği alanlarda roleplay her zaman devam eder. Bu sebepten çevrenizde kimse yokken yaptığınız ihlallerden ceza almayacağınızı düşünmeyin. Rol her zaman devam eder.

- Herhangi bir şekilde bir rol bir oyuncu tarafından bölünemez, bu da sürekli roleplay kuralına dahildir. Eğer rolde oyuncular tarafından bir yanlışlık olduğu düşünülüyorsa /rapor atılabilir, /soru üzerinden destek alınabilir veyahut oyuncu şikayeti açılabilir lakin bu süreçte rol devam etmelidir.

- Bulunduğunuz yerde yabancı kişi olmadığını varsayarak arkadaş ortamında sunucu kurallarına aykırı bir şekilde davranışlar sergilemek (chat üzerinde küçük harflerle yazı yazmak, OOC hitaplar vesaire), ağır cezalara sebebiyet verebilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Hood bölgemize gelip araç çalmaya çalışıyordu, adamın arabasını kaçırdım. Daha sonra aradan baya bir zaman geçti arabasını bıraktım ardından yemek yemek için mahallemin arkasında AFK attım, AFK iken gelip sıkmış. Komik durum, neyse. Hood bölgesine girip Fear-RP yapması gerekirken tek başına sıkmış. Bir de rol yaparken /b bölmüş, keşke bölmeseymiş.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Sunucu DM'siz bir ortam olmaya çalışıyorken bu ve bunun gibi arkadaşlar geçerli sebepleri olmamalarına rağmen silah çekip sıkıyorlar.  ::) Umarım gerekli cezayı alır.
Ek Açıklama; Ortak Nezaketi AFK iken yaptığı rolden ekledim, kurallarda yazıyor. Dikkatli incelenmesi iyi olur.
Ek Açıklama; Bölge Lowrider Club of Vice oluşumuna ait, Hood bölgesi içerisinde vuruluyor. Dikkatli incelenirse bize ait bir hood olduğu anlaşılır, kişi hood deil dedi ona hitaben yani.

#1 - 20.06.2022 13:55
Kişinin OOC sicilinde DM ve Fear-RP yeterince bulunuyor zaten, buna göre bir karar verilirse iyi olur.

#2 - 20.06.2022 13:57
Kişinin OOC sicilinde DM ve Fear-RP yeterince bulunuyor zaten, buna göre bir karar verilirse iyi olur.

Eski sicillerimi yansıtmanın anlamı yok, kinini foruma yansıtma. Savunma yapacağım.

Kinin gözlerini bulamış sanırım, /b'den yazan ben değilim. :D
« Son Düzenleme: 20.06.2022 14:35 Lhansent »

#3 - 20.06.2022 14:33
Ganton'da bir kaç saniyeliğine Sadler Shit model aracımdan indim, Sanchez model motorumu parkladım. Araç çalma gibi amacım yoktu, kanıtı varsa sunabilir. Ekran görüntüleriyle bunu destekleyeceğim zaten. Arabamı çaldığını gördüm, kendisini kovaladım ve durmasını söyledim. Buna rağmen durmadı, kaçmaya devam etti ve karakterim tepki olarak küfür ederek kovalamaya devam etti. Kendisi de küfür etti, buna karşılık olarak ateş açmamdan normal bir şey yok. Seni takip ettim, kendi hood bölgene gittiğini gördüm. Hoodunda senden başka insan da yoktu, ben sadece seni vurup çıktım. Her şey sürekli roleplay çevresinde gerçekleşti. Buna hood baskını denmez. Üstüne üstlük bunu kasıtlı bir şekilde yaptıysan kuralları kendi lehine kullanıp haklı çıkmaya çalıştığın anlamına gelir, bu da oldukça yanlıştır. Üstelik kendi hoodunda tek kişi (aşama 2), biz ise üç kişi, iki farklı birliğiz. (aşama 3, Ruslar ve ben.) Bizzat şahit olarak koyduğu karaktere PM'den sıkıp/sıkamayacağımı soruyorum, bunu doğruluyor. Bunun dışında, Hood basmadık zaten. Sen Hood'a kaçtın, seni vurduk ve çıktık. Fear-RP'lik bir durum yok, tek kişisin. Bize ise üç kişiyiz. Ayrıca /b'den yazan ben değilim, Maske ID'm 22798. Mevcut tutumunda bulunmayıp kendini uzun süre kovalatıp (ekran görüntülerindeki zaman farkından anlaşılabilir, yaklaşık 15 dakika) küfür etmeseydin zaten sıkma gibi bir amacım olmayacaktı. Ayrıca rol henüz sonuca varmadan aynı bölgede AFK atıyorsun, sürekli roleplay kuralına karşıt geliyor bu. Bizzat kendi ekran görüntüsünde sıkmamın sebebi var zaten, konuşmaya fırsat tanımadı ve hep kaçtı. Bunu belirtmişim.

Ayrıca şunu da eklemeliyim ki, IC olarak karakterim Florida'ya yeni geldi. İşleyiş hakkında pek bir bilgisi de bulunmamakta. Haliyle senin bölgen hakkında da bir bilgim yok. Hiçbir zaman DM arayışında olmadım, eski sicillerimi yansıtmanın bir mantığı yok. Eskiden yediğim DM sebepli jail ise o zaman birliğe bir savaş sonucu toplu olarak uygulanmıştı. (Kasparov oluşumunda bulunmaktaydım.) Savunmam bu kadar, iyi günler. Alta konuya dair ekran görüntülerini bırakacağım.

Kendisine durmasını söylüyorum, durmuyor. Kaçıyor.

Kaçmaya devam ediyor.

Burada ise son görüldüğü tarafta onu araç GPS'sinden arıyorum. (PM'den aktif olduğu anlaşılabilir, onu orada gördüğüme dair ekran görüntüm bulunmadığı için PM'i bıraktım. Oyun içi PM'e göre hareket etmedim, GPS'e göre hareket ettim.)

Burada ise Rus karakterler onu buluyor, beni çağırıyor ve doğruluyorum. Hood'un orta kısmında falanda değil, tek başına. Arka kısımlarında, üç kişi sıkıyoruz. Alphanso karakterine bizzat PM'den soruyorum zaten görüldüğü gibi. -Ki bir tek PM'e kalmış bir olay değil, aktif rolde AFK atıyor. Bu ihlal, Hood'a kaçıyor, tek başına olduğu ve arka tarafta olduğu için sıkıyoruz. Yani bir hood baskını yok.

AFK olduğunu belirtiyor fakat bir dakika sonra geldiğimde etrafta yürüyor, beni görünce /ado yaralı atıyor.
« Son Düzenleme: 20.06.2022 18:35 Lhansent »

#4 - 20.06.2022 16:39
Burada sıkman için bir gerekçe yok dostum, ne zamandan beri araç çalmak sıkmak için sebep açmaya yer oldu? Küfür ettin diyorsun, kanıtını sunabilirsin. Karakterim küfür ettiğin için "Ağlama." diye tepkide bulundu.

#5 - 20.06.2022 17:45
Burada sıkman için bir gerekçe yok dostum, ne zamandan beri araç çalmak sıkmak için sebep açmaya yer oldu? Küfür ettin diyorsun, kanıtını sunabilirsin. Karakterim küfür ettiğin için "Ağlama." diye tepkide bulundu.
:DDD?

Aracımı çaldın, kendini 10-15 dakika kovalattın. Karakterim birlik içerisinde dövmeli (rütbeli) bir karakter ve sen karakterimle dalga geçermişçesine kaçtın ve hakaret ettin. (Ağlama, korkak vs.) Karakterim seni sonsuza kadar kovalayıp bulduğunda çiçek mi atsın? Kovalama olayı için ekran görüntüsü bıraktım zaten, bunun dışında bir kanıtım yok. Onca şeyi yapıyorsun, sana ateş açmam DM olmuyor. Zaten sıkma gibi bir amacım yoktu, sınırı sen zorladın. Log bir kanıt sayılmaz ama aşağıya bırakıyorum:
« Son Düzenleme: 20.06.2022 17:48 Lhansent »

#6 - 20.06.2022 19:30
Benim de karakterim R19 dostum, aynen. Dövmelisin :D Savunman bittiyse belirt sonuçlansın. Chatlog SS'leri geçersiz sayılıyordu benim bildiğim kadarıyla  :garip:

#7 - 20.06.2022 19:57
Benim de karakterim R19 dostum, aynen. Dövmelisin :D Savunman bittiyse belirt sonuçlansın. Chatlog SS'leri geçersiz sayılıyordu benim bildiğim kadarıyla  :garip:
Karakterinin R19 olduğunu ne bileyim? Karakterin R19 ise neden böyle bir rol yapıyorsun? Karakterinin bir ağırlığı yok mu? Chatlog'un kanıt niteliği taşımadığını zaten belirtmişim, değişik tavrını ve emojilerini kendine sakla. Şikayeti uzatmanın manası yok, sonuçlanmasını bekleyebiliriz.

#8 - 20.06.2022 23:17
Ek, karakterim Valachi'nin ateş yasağına rağmen ateş açtığı için IC yaptırım olarak CK edildi. OOC ihlal bulunmadığının savunmasını bırakmıştım, iyi akşamlar.

#9 - 21.06.2022 01:08
Ek, karakterim Valachi'nin ateş yasağına rağmen ateş açtığı için IC yaptırım olarak CK edildi. OOC ihlal bulunmadığının savunmasını bırakmıştım, iyi akşamlar.

:garip: :garip: :garip: Tamam kanka, yetkili kararına bırakalım.