Konu: [20.11.2021 - Emanuel_Moshke - Logan_Santilli] NON-RP DRIVING  (Okunma sayısı 302 defa)

#0 - 21.11.2021 00:00

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Emanuel_Moshke @duiswolf / Logan_Santilli @LogaN

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Axel_Baxwell @Odinwraith

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Videoda gözükmekte.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
38-) Non-RP Araç Sürüş, Rol Bölme ve Hatalı Araç Kullanma

Bu kural ile birlikte, rol dahilinde sürdüğünüz araçların sürüş anında karakterin mantığı çerçevesinde ilerletmesi gerektiğine karar verildi. Elbette rol tarafından bakınca hatalı araç süren birisinin IC trafik cezası olmalıdır ancak, tüm oyuncularda yüksek artan özellik sebebiyle kaldırımdan giden, her yerde hızlı süren/özellikle Idlewood gibi toplu alanlardan geçerken bile birçok oyuncunun o an yaptığı rol zevkini  mahveden durumlar olabiliyor. Bu nedenden dolayı şehir içi yüksek hız, Idlewood, Vice Sahili gibi kalabalık alanlarda rolü sabote etme amacı taşıyabileceğinden aracı çok hatalı kullanmak OOC olarak yasaklanmıştır. Önümüzdeki günlerde bu ihlal yüzünden "Non RP Araç Sürüş" olarak cezalandırılabilirsiniz.

Helikopter, uçak vb. gibi hava araçlarının pist harici park ve inişi yasaklanmıştır. (Haritada H olarak belirtilen yerlere ve havaalanı sahalarına iniş yapılmalıdır)

Tek geçerli olabileceği nokta, (kaldırımdan gitmek, kısa yol diye oralardan geçmek artık Non-RP Sürüş sayılmaktadır) ancak belirli durumlarda peşinizde düşmanınız varken veya polisten kaçıyorken sadece ıssız/tenha bölgelerde kaldırımdan veya normalde geçilmeyen yerlerden geçmek olacaktır.

Burada ana fikir şu olmalı: Normal şartlarda bir araba gerçek hayatta da kaldırımdan kaldırıma atlayabilir mi veya manyak gibi sürebilir mi? Evet. Ama kimse bunu yapmaz. Hiçkimse aracına zarar vermek, ekstra masraf çıkarmak, trafikten men edilmek vs. istemez. Bu yüzden işin realistik/mantık tarafı budur.

Sunucu yönetiminde bulunan tüm adminlerin bu kural çerçevesinde anlık ceza verme yetkisi bulunmaktadır. Bunun beraberinde, VCPD'de rol yapan tüm üyelerin denk geldiği/şahit olduğu olaylarda "Non-RP sürüş" bildirimi yapması durumunda karakteriniz ceza alabilir.

Bununla beraber, kalabalık hoodlarda rol yapan kişiler(hood onaylı birlikler ve diğerleri) yönetime bildirmeleri/şikayet açmaları durumunda da yine kişiler gerekli cezayı alacaktır. Cezalandırmada ise, bir karakter daha önce Non-RP Araç Sürüşten cezalandırılmadıysa standart bir ceza alır. Ancak ikinci/üçüncü cezadan sonra kişinin cezaya rağmen yanlışlara devam ettiği için ceza süreci artabilir. Trolling kapsamında değerlendirilirse karakter yasaklanabilir.

CEZASI: Bir karakter daha önce Non-RP Araç Sürüşten cezalandırılmadıysa standart bir ceza alır. Ancak ikinci/üçüncü cezadan sonra kişinin cezaya rağmen yanlışlara devam ettiği için ceza süreci artabilir. Trolling kapsamında değerlendirilirse karakter yasaklanabilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Arkadaşımla rol yaparken temple bölgesindeki tamircide takibe alındık (sebepsiz yere), fazlaca bir süre bizi kovaladıktan sonra birinin hatalı rapordan jaile gittiğini görünce aklımıza rapor atmak geldi, bizi sebepsiz yere ve fazla non rp driving yaparak kovaladıklarını görünce non rp takip ediliyoruz şeklinde rapor attık, videoda gördüğünüz üzere tüm kurallara uyarak sürüyorum, arkadaşlar sürekli non rp driving yapıyor, en sonunda aracı tamir ettireyim derken car ram yiyeceğimi anlıyorum ve kaldırımdan çıkarak yine sürmeye devam ediyorum, pit manevrası atarak non rp drivinglerini iyice ilerletiyorlar, elimizde kanıt olduğu halde ceza alan taraf biziz, arkadaşım @Odinwraith ile sicil temizliğimizi istiyoruz.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Jaile giden taraf biz olduğumuz için fazla mağdur olduğumuzu düşünüyoruz, ağır bir ceza almalarını talep ediyoruz.

« Son Düzenleme: 21.11.2021 00:04 derengeboss »

#1 - 21.11.2021 00:04
Olaya şahit oldum hepsini onaylıyorum.

#2 - 21.11.2021 00:35
Cezalandırılan iki kişiden biri şikayetçi taraf, diğeri şahit. Nonrp driving adı altında şikayet açmışsın sebebi ise seni takip etmemiz. Açıkçası bu şikayetini görünce kendi kendime ''Ne alaka?'' dedim. Her neyse, kısa ve öz bir savunma gelecek.

#3 - 21.11.2021 00:41
@Manifesto the Conqueror Sizi jaile atan admin
Sizi bu rolden dolayı da atmadı, hatalı rapordan attı ve "/b" den de bütün sunucuya uyarı yaptı.

Siz ise bu rolle alakası olmayan jaili sildirmeye çalışıyorsunuz.
Yönetimi kandırmaya mı çalışıyorsunuz?

#4 - 21.11.2021 00:43
Selamlar. Şikayet videonuzu izledim. Normal bir şekilde kaza yapıyoruz ve tam bu sırada ceza yiyorsunuz. Sonrasında @Manifesto the Conqueror sizi hatalı rapor adı altında cezalandırıyor ve oyun içinden OOC olarak duyurusunu geçiyor. Ceza yemenizle bizim ufaktan yakından alakamız yok. Kendi halimizde aracımızı kullanıyoruz. Gerçekten anlam veremiyorum. Bu konunun bizi ilgilendiren tarafı nedir? Oyun içinden ceza yiyorsunuz, bizi etiketleyip olaydan yırtmaya çalışıyorsunuz, üstüne bize de ceza aldırmaya çalışıyorsunuz. Komikmiş. @Manifesto the Conqueror Arkadaşlar yönetimi kandırmaktan ceza alırlarsa sevinirim. Gerekiyorsa şikayetimi oluştururum. Saygılarımla, sevgilerimle.

#5 - 21.11.2021 01:00
@Manifesto the Conqueror Sizi jaile atan admin
Sizi bu rolden dolayı da atmadı, hatalı rapordan attı ve "/b" den de bütün sunucuya uyarı yaptı.

Siz ise bu rolle alakası olmayan jaili sildirmeye çalışıyorsunuz.
Yönetimi kandırmaya mı çalışıyorsunuz?

#6 - 21.11.2021 01:17
Olay bizim jaile gitmemiz değil, zaten buna yakınmak için şikayet açmadık, öncelikle videoda belli olduğu üzere bizi takip etme sebebiniz nedir? Sebepsiz yere bizi templeden bu yana takip ettiniz, amacınız zaten agresif yapmaktı. Non Rp driving yaparak takip ettiğiniz için non rp takip ediliyoruz şeklinde rapor attık, bir süre daha kaçtıktan sonra video sonunda car ram yapıyorsunuz, ortada bir kaza yok, biz düz şeritte gidip sağa düzgünce dönerken siz de bunu yapabilecek pozisyondasınız videoya yansıdığı üzere, fakat pit atmak için kaldırımı kullanıyorsun  O:-) Olay kısaca senin sebepsizce bizi takip edip non rp yapışın, sebepsiz takip etmedik şu sebepten şu sebepten vs. diyerek kanıtını gösterirsen elbette sana hak veririz dostum. Ceza almamız kısmı sizi zaten ilgilendirmiyor, yaptığınız ihlali örtbas edip sürekli jaile gitmemizden bahsetmeyin sizi alakadar eden bir tarafı yok zaten gerekli itirazı biz yaptık.
Ek olarak; komik olmayan film repliklerini kendine saklarsan sevinirim, burası şikayet bölümü.

#7 - 21.11.2021 01:18
Selamlar. Şikayet videonuzu izledim. Normal bir şekilde kaza yapıyoruz ve tam bu sırada ceza yiyorsunuz. Sonrasında @Manifesto the Conqueror sizi hatalı rapor adı altında cezalandırıyor ve oyun içinden OOC olarak duyurusunu geçiyor. Ceza yemenizle bizim ufaktan yakından alakamız yok. Kendi halimizde aracımızı kullanıyoruz. Gerçekten anlam veremiyorum. Bu konunun bizi ilgilendiren tarafı nedir? Oyun içinden ceza yiyorsunuz, bizi etiketleyip olaydan yırtmaya çalışıyorsunuz, üstüne bize de ceza aldırmaya çalışıyorsunuz. Komikmiş. @Manifesto the Conqueror Arkadaşlar yönetimi kandırmaktan ceza alırlarsa sevinirim. Gerekiyorsa şikayetimi oluştururum. Saygılarımla, sevgilerimle.

Hiç bir şeye sevinmeyeceksin maalesef, attığımız raporun içeriği videoya yansıdığı üzere "non rp takip ediliyoruz, spec atabilir misiniz?" şeklindeydi, şikayet oluşturmakta sonuna kadar özgürsün.

#8 - 21.11.2021 01:27
İyi demişsin fakat yönetimi kandırmaya çalışıyorsun. En azından deniyorsun. Mantıklı düşünelim, bir araba sizi sebepsiz yere neden takip etsin? Birkaç saniye önce bize çarptınız, hiç bir şey olmamış gibi devam ettiniz ve sizi takipledik. En sonunda ise aracımızı önünüze kırdık. Anında jail yediniz zaten. Bütün konu bundan ibaret. Bütün bu süreç boyunca hiç bir şekilde ihlal yapmamaya özen gösterdik demiyorum, direkt olarak ihlal yapmadık diyorum. Şikayete NON-RP driving yazmışsın, role aykırı bir durum yok ki. Anlamıyorum. Bir an önce sonuçlanmasını bekliyorum.

#9 - 21.11.2021 01:28
Kendi halinizde araba kullandığınızı iddia ediyorsunuz, bilerek çarptığınızı kanıtlayan ikinci delilimi de ortaya koyayım.
Spoiler: GösterGizle

Yani manifesto'yu etiketlediğin entry'e ithafen konuşuyorum, kaza yaptık, kendi halimizde araba kullanıyorduk vs. demeyin. Neyin ne olduğu
gayet ortada, düz yoldayken kaldırıma girip pit atmak, ailevi küfür etmek (İllegal yasağımız var zaten karşılık veremiyoruz) amacınızın ne olduğunu gayet ortaya koyuyor, garip olan taraf bana yönetimi kandırma suçu atılıyor fakat ben her türlü kanıtımı ortaya döktüm, ailevi küfür edip car ramming attığınız gayet ortada, buna ithafen non rp takip ediliyoruz diye rapor atıp jaile giden benim, sen her şey kanıtlı olduğu halde suçunu inkar edip olayın kendinle alakası olmadığını iddia ediyorsun, bence yönetimi kandırmaya çalışanın kim olduğu ortada değil mi?  :D